Woho...det fungerar igen :)

Ja, efter många om o men så fungerar vårt dator någorlunda bra igen....fast, det går inte att logga in på facebook eller hotmail för då genast kommer det att sidan ej kan visas...störigt!! Bara på dem 2 sidorna...suck!! Vad ska man då göra?!
Men men, idag har varit min lediga dag och den har varit ganska så aktiv. Imorse blev det lämning på dagis och sen hem och städa o rensa, en löptur med Maria, en super snabb dusch och därefter ett besök hos frisören. Jag blev nöjd och det är kort :) Orkar dock inte ta ett foto nu...ni får hålla ut så kommer det komma ett så småningom...hihihi.
När jag sen kom hem så blev de lek med barnen och middag. Nu är barnen i säng och nu när datorn äntligen fungerar så ska jag ta tag i skolan. Har ju väntat på studiehandledningen som jag hoppas har kommit upp på nätet nu. Sen blir det till att öppna boken för det har jag inte gjort sedan jag fick dem...hmmm, o nu har det gått 1 ½ vecka. Skäms på mig :(
Här kommer förstås en bild på tröjan som jag köpte till Moa från Me&i....himla söt och hamstern heter smulan :)



söt va?!
Imorgon är det jobb igen och sedan resten av veckan också. Imorgon är det också dags för gympan för Moa. Kl. 17 smäller det igen. Det är bra att hon har en aktivitet tycker jag även om det inte är så seriöst så tycker hon det är kul och kanske lär sig att det är bra att hålla sig aktiv. kul!!!
Nä, nu ska jag kolla min "skolsida" och berika mig med lite mer kunskap...måste snart vara fullproppat i mitt huvud ;) hahahah

Nähä...inte idag i heller :(

Nä, fattar inte vad som hänt med vår dator. Den vill inte mer...snyft!! Är super seg o de går inte att göra nåt på den. Ahhh, blir så arg på sånt!! Idag har ja i alla fall varit på jobb, lugn dag idag. Skönt så här en måndag. Fick reda på idag att Albin är allergisk mot mjölkprotein. O nä, för alla er som undrar...det e inte samma som laktos intolerant. Så nu blir de inga fler produkter med mjölk i. Vi kan alltså inte köpa laktosfritt för mjölkproteinet finns även där i. Det blir till att köpa havre/soja mjölk. Även smöret får vi köpa särskilt till honom, det ska vara smör på vegetabiliska fetter ex flora o becel . Måste även kolla påläggs innehåll etc. ja, blir en omställnig tills vi har vant oss. Nu ska jan sova för ögonlocken vill icke vara uppe. Godnatt!!

Lite nytt

Ja, det skulle bli en visning här på tröjan ja köpte till Moa på kvällens Me&i partyt men....vårt internet fungerar inte på datorn så detta e ett inlägg från min telefon o då funkar inte det där med bilder. Håll ut, imon kommer bild på den super söta tröjan :) imon e det även dags för jobb igen...suck, ledigheterna går för fort :( men jobbar bara imon o e ledig på tisdag igen...wieee!! Då blir det även ett besök hos frisören för att göra en förvandling...äntligen o det blir min "unna mig något" för mina godkända tentor :) nu blir det Så ska de låta. Trevlig kväll...hörs imon

Söndag dag...upp o ner

Jodå, öven denna dag blev inte riktigt som planerat. Tanken var att Louise skulle komma på ett besök och trevligt snack men allt efter att morgonen gick och det var dags för en runda med Nisse så fick Moa ett mindre kul utbrott som så vanligt varar ett litet tag...suck :( Jag fick skicka sms till Louise och avboka, hon skulle komma redan vid 10 tiden och orken fanns inte och inte i heller var något gjort och inte ens jag själv var färdig så vi får allt vackert ta det en annan dag. Snyft :(
Vi kom dock ut på promenad till slut och den gick hur bra som helst...skönt! Sen dess har hon (peppar, peppar) skött sig och vi har fått gjort en hel del så här på förmiddagen. Det blev rensning på ungarnas rum och lite skifte på möbler för att få bättre plats. Samt hjälpte Moa till att sortera bland gosdjur och leksaker etc...Jätte duktiga var både hon o Albin och hjälpte till...eller hmmmm, stjälpte kanske :) Hahhaha. Vi plockade undan och Albin drog fram...så som det ska vara..
Nu är lunchen intagen och vi ska slappa i soffan framför en film, Bilar som Moa har valt. I eftermiddag ska jag o barnen till Anna-Karin o Elin på ett Me&i party.. skoj, vårkollektionen kom ut i onsdags.. Hoppas där är mycketf fint. Trevlig söndag alla!!!! Urplock från fotograf Moa..







Musik lekplatsen :)

Japps, nu har vi precis kommit hem från mamma som bor i malmö. Där fikade vi på frukost och en mumsig sådan. Jag åt tills jag skämdes ;) hehehe.. det finns plats i denna mage..tycker vi om! Tur man rör sig som man gör annars hade jag blivit fet...hihihihi.
Efter frukosten så tog vi på oss alla kläderna och gick ut och trotsade kylan...fy tusan vad kallt det är alltså...brrrrr. Vi hade med oss resterande bullar som inte fick plats i min mage o tänkte vara snälla o ge dem till ankorna. Dem hade gjort det jag skulle vilja göra, nämligen gå o gömma sig för att få värme. Där var inte en anka så långt ögat kunde nå men fiskmåsarna blev nog glada för dem fick resterna :)
Därefter gick vi till musiklekplatsen som ligger en bit ifrån mamma bara. Dem har satt upp lite olika saker i form av vanligt naturmaterial och gjort det till instrument så det låter när man slår/bankar/hoppar etc på dem. Kul!!!
Helt vanliga hederliga gungor och en rutschkana finns där också. Så vi var nog ute i en timme eller så o när klockan tutade mot 11 så spatserade vi mot bilen och styrde kosan hem. Trevlig morgon!!!




Arla morgon..

som alltid nuförtiden :( Fattar inte vad barnen ska upp kl. 6 o göra. Albin börjrar låta lite innan 6 men vid 6 tiden brukar jag oftast inte orka o lyssna på honom mer så dåblir det till att ta upp honom. MOa vaknade i o för sig inte förrän halv 7 idag men ändå...hallå!!! Det är lördag!!! Lördag betyder ledig och ledig betyder sova....F Ö R S T Å R N I ?! Men men, jag känner mig faktiskt ganska så utvilad idag och det är ju skönt. Då gör det inget att det blir en arla morgon. Sviterna kommer ikväll :)
Idag står det besök hos mamma på schemat, det blir frukost där. Gott o Mysigt!! Sen i eftermiddag blir det ett besök hos Dennis föräldrar för lite fika...Mums!! Men nu först står det fixa sig själv, ta på kläder, ta hunden på en kortis och ta på barnen kläder. Hörs senare....Trevlig lördag alla!!!


Ännu en ledig dag gången :)

Ja, så var fredagen också förbi. Tiden rusar, som alltid så det är inget nytt. Idag då, tja som igår så blev det inte riktigt som det var tänkt. Löptur på löpbandet blev det och skönt var det. Ett riktigt härligt intervall pass med snabb fart och lutning....GÖTT!!! Sen veckorhandlade jag o Dennis. Känns så konstigt utan barnen, båda är ju på dagis så det är lite som förr som när det bara var jag o han <3 Lugnt..hahahah. Fast våra barn är det bästa vi åstadkommit och när inte dem är med så fattas det så klart alltid nåt. Mina älsklingar :) *kärlek*
När vi sen kom hem blev det lunch och därefter var TANKEN att vi skulle fixa sovrummet..hmmm, istället la Dennis sig på soffan och jag tog mig ett varmt bad....riktigt skönt var det för jag frös sååååå mycket. Sen var det dags att hämta gulliganerna igen...som sagt, tiden rusar. MEN, det var faktiskt riktigt skönt att ta hand som sig själv för en stund. Först träning och sen ett bad...istället för att ta hand om barnen elller hemmet etc. SKÖNT!!!
I eftermiddag har vi varit hemma hos familjen på nr 17 för fika och lek. Kul som alltid men också för lite prat som alltid...för mig o Linda då förstås. Vi hann dock klämma in någonstans i allt annat sorl att det snart var dags för en ny date...bara hon o jag :) Så planer för det är igång...
NU är kvällen kommen och barnen lagda, dock inte somnat men dem är i säng i alla fall och det betyder att nu börjar lugnet och VÅR tid. Dennis har hyrt film så det blir mys under filt, framför film och med något gott snacks...så klart. Är det fredag så är det...trevlig kväll!!!


Godmorgon...

Är ni riktigt vakna nu?! Godmorgon....jajamen, här är vi vakna. Ett barn som kissat i sängen och ett barn som vaknade med nummer 2 i blöjan...gissa vem som är vem?! Klockan var bara 6...idag igen :( Alldeles för tidigt när man är ledig.
Idag är det ju fredag och snart är det dags för lämning på dagis, sen ska jag med Dennis ner på brandkåren och springa...får bli löpband idag. Går ju lika bra egentligen. När vi sen kommer hem så är min förhoppning att vi ska hinna fixa sovrummet innan barnen ska hämtas.
Mina böcker för nästa kurs kom igår, nu är det dags för Civilrätt...känns tungt, men kul :) Så ska väl försöka gå igenom studiehandledningen och börja bläddra i böckerna lite också.
Kanske även blir lite lek med Linda, Lucas o Alina idag också...sen är det ju freeeddddaaaagggssss mmmyyyyssss!!!!!! Trevlig fredag alla!!!!

Min lediga dag :)

Ja, den blev kanske inte riktigt som tänkt men nästan. Jag fick rensat min garderob men det blev ingen rensning i övriga sovrummet för tiden rann iväg för oss. Det ska göra imon efter löprundan som jag ska ta. Blev dock en påse kläder till min systerdotter :)
Även tandläkarbesöket blev av...så klart. O Moa var super duktig. Hon satt i mitt knä o var blyg förstås men gapade så tandläkaren kunde räkna tänderna..20 stycken på plats :) Hon fick klistermärke och en liten dinosaurie.. Hon var stolt o nöjd. Efter det köpte vi fika med oss hem som vi avnjöt som belöning. (bra belöning efter tandläkaren..hahha)
Under eftermiddagen blev det en trevlig tur med Linda, Lucas o Alina. Vi stannade till på en lekplats...så klart :) Det var uppskattat, dock hade Moa en av sina sämre dagar idag och var inte särkilt samarbetsvillig :( Suck!!! Så hon skrek som en stucken gris här på området så folk måste nog undra men men, sen höll hon på ca 30 min efter vi kommit hem också. När hon väl lugnat sig och maten var i kroppen så fick hon sig en dusch och sen åkte hon i säng. Kl. 18:20 sov hon gott :) Hon var så trött. Uppe kl. 6 igår och lång dag på dagis och uppe kl. 6 idag också...så inte konstigt hon var så trött. Nu är det äntligen lugn o ro och jag ska lägga in ytterliggare auktioner på tradera...Trevlig kväll alla!!!




YES!!!! JA!!! GLAD!!!!

Fy fan vad glad jag är nu, jag KLARADE tentan...woho!!!! Attsingens vad jag är glad....wieeeee!!!! Så jädrans skönt...nu anar inte. Så kul att öppna mailkorgen idag och se "48,5 p av 66 möjliga, vilket är ca 73 %"....jag är GODKÄND!!!!!!!!! Yay, det var den tentan som har varit helt klart svårast och som jag absolut inte ville ha efter mig. Vad skönt!!!
Så, nu har jag avreagerat mig lite...hahha!
Idag då, barnen är lämnade och jag sitter vid datorn. Ska ta ett ryck när dennis kommer hem och tvätta samt rensa ut i vårt sovrum och möblera om tror jag...Får se om jag får med honom på det ;) Annars har vi inget mer bestämt, barnen ska hämtas vid halv 2 för Moa ska till tandläkaren kl. 14...jag kan ju återkomma med hur det gick med den biten. Ni som känner Moa kan ju bara gissa hur det besöket kommer gå...hahha. Men men, det tar vi då :) Nu ska jag njuta av mitt resultat och unna mig något. Det förtjänar jag...undrar vad det ska bli?! hmmm....tåls att fundera på :) Nedan kommer bilder på mina underbara barn...en liten Moa som sov så gott igår kväll när jag gick o la mig...skön stajl ;) och en liten Albin som vräker i sig russin vid frukosten i morse...




Helt o hållet lealös :)

Låter det konstigt?! Kanske så men usch alltså, vilken dag. Jobbad från 7:15-15:45. En sån här jobbdag för mig ser ut som följande...ex: Sortera Skanskas post på diverse avdelningar (ca 40 min), köra till Skanska i Malmö för att lämna posten och tillbaka för att börja kamma postnummer 233 37 (sortera in posten på respektive hushåll), packa buntar till 4 olika buntställen, packa cykelväskorna fulla...suck!! tungt!!! När klockan är ca 10:45 går jag in o äter i ca 30 min. Sen bär det ut på cykelrundan vilket idag var en STOR runda på närmare 700 hushåll och den började efter fikan ute på tur va 11:30. Måna hushåll senare så var jag inne på posten igen kl. 15:35, alltså 4!! timmar på cykelrunda idag. Gissa om jag rör mig på jobb. Det enda tiden då jag inte rör min kropp är när jag sitter på min 30 min rast. Usch, fy vilken grym träning jag får...tycker vi om!!!
En sån här dag resulterar i att jag nu sitter i soffan med tomatröda kinder, nyduschad och myser under den absolut bästa filten i världen och väntar på, förhoppningsvis, en STOR påse med lösgodis som Dennis är iväg o fixar nu :) Min kropp känns så avslappnad och helt o hållet lealös men det är en sån underbar känsla och jag tycker om den....MYCKET!!!! Nu kom godiset....woho!!!! Trevlig kväll alla!!!




Jag blir gaaaaalllleeennnnn!!!!

Åhhh....ja, rubriken säger allt tycker jag. Jag håller helt enkelt på att bli galen. Grrr.... detta gnällande från Albin gör mig knäpp. Kommer ihåg att Moa var likadan när hon började på dagis. Det är väl den känslan att dem blir lämnade och sen när dem väl är hemma då så behöver dem en hela tiden. Han är tyst om han får vara hos mig och gärna bli buren då....men snälla nån, allt detta gnällande. Jag har sår i öronen o snart kommer nog psyket o hämtar mig för lite semester ;) Hahahaha...
Idag har jag även provat på livet som 4!! barns mamma...hahaha. Jag passade Lucas o Alina idag i ca 2 timmar men det gick toppen. Dem stora roade sig där uppe och dem små lekte ganska så fint här nere också men så fort jag reste mig från golvet så började Albin tjuta...scuk!!!





Det var en trevlig stund och alltid kul att kunna hjälpa en vän :)
sen blev det matlagning och precis när vi skulle sätta oss o äta så fick dennis larm...så klart. Jag o barnen fick äta själv och även jag fick ta läggningen själv..han var ju borta ett tag.
Nu är det äntligen kväll o jag försöker vila mitt huvud från allt väsen samt vila upp mig inför ännu en jobbdag imon. Barnen ska lämnas 06:30...(snark) och hämtas kl. 16 (stackare)...men jag tror inte dem tar någon skada av det. Tycker nog bara det är kul att få leka av sig. Idag blir det sängen tidigt, klockan ringer 05:00....god natt!!!

Jag får besök :)

Jajamen, idag väntas det besök från Malmö. Hatti kommer till mig :) Tycker vi om. Vi brukar ses 2-3 gånger om året och har då en massa att prata om. Vi träffades när vi läste till udersköterskor på Nils Fredrikssons utbildning vilket var 04/05 så det är ett antal år sedan. Hon är lika gammal/ung som min mamma men vad gör det. Åldern är bara en siffra och vi har hur trevligt som helst.
Annars idag då, kallt som f*n idag också, glad jag inte jobbar...hihihi. Har i alla fall varit o lämnat barnen på dagis, vilket gick super, Som alltid nuförtiden :) Känner mig seg och slö o har lite huvudvärk. Har tagit en tablett så jag hoppas den hjälper. Tanken var en löprunda nu på morgonen men de var för kallt och ja  var inte riktigt sugen på det. Ska inte kännas som ett tvång utan jag ska göra det för att jag vill. Är inne i en period nu då jag tycker det är väldigt roligt att springa och är sugen på det när det väl är så men nu har dennis jouren och jag har sumpat min chans för idag. Efter Hatti varit här så ska jag passa Alina o Lucas en stund, vi ska hämta Moa o Albin på dagis ihop och sen leka tills Linda kommer igen. Så dagen är fullspäckad som ni förstår :) Kul!!!
Nu ska jag duka fram fika....so long!!!


Brrr.....

Ja, fy tusan vad kallt det varit idag. När jag kom till jobb idag så såg jag på listan att jag skulle vara förstärkare, vilket betyder att jag stäker upp som reklam utdelar på dem rundor som är för stora och behöver avlastning. Mindre kul men jag fick cykla vilket betyder motion :) Tycker vi om. Cykling och trapp springning..var ute o rörde mig i ca 2 ½ timme...undrar egentligen hur mycket jag förbränner under mina jobbdagar?! När jag var ute så hade jag så klart underställ, byxor, t-shirt, tjocktröja, jacka och pannband samt jobb vantar men den här kylan....shit, den gick igenom allt och jag avr så genomfrusen när rundan var klar. Frusen ända in i märgen....brrrr. Det blev en kopp te när jag kom in men inte ens den hjälpte. Så jag sprang runt med en tjock fleece jacka inomhus.
När klockan slog 15:45 så kom Dennis ner till jobb o lämnade Nisse och vagn o sen gick jag till dagis o hämtade mina gulliganer :) Och därefter gick vi hem, var hemma 16:45 och då blev det middag och ett hej o hej då i dörren till Dennis som skulle på övning. Efter middagen lekte jag med barnen, Moa bjöd på fika, sen har jag dammsugit och moppat golven...rent o fint igen :) Får se när Dennis kommer hem, men just nu ska jag ta en fika och sen ska jag måla mina naglar. Trevlig kväll alla, imon är jag ledig.....woho!!!!!

Äntligen måndag...

eller inte :( Idag är jag faktiskt inte så sugen på att dra iväg till jobb. Jobbar till kvart i 4...suck! Det bra är ju förstås att jag bara jobbar 2 dagar denna veckan...idag o på onsdag. SKÖNT!!!! En lite slappevecka...tycker vi om :) Sitter just nu o äter frukost...en nyttig sådan..



men god.... Ser kanske inte mycket ut för ögat med havregrynsgröt och två ägg...men de är en bra start på dagen :) Vet ju inte vad jag ska göra på jobb idag...tycke rinte om att inte veta. Jag vill gärna förbereda mig lite mentalt på vilken runda det blir eller om det blir bil eller cykel osv. Men men, får hålla mig tills jag kommer dit.
Eftersom Dennis har jouren denna veckan så går barnen på mina tider på dagis. jag får ju hämta o lämna. Idag lämnar dock Dennis för han går inte på jouren förrän kl. 8 men sen hämtar jag i em...blir en lång dag för dem idag...det är dem inte vana vid. Tror förstås inte att demtar skada av det i heller :)
Nä, nu ska ha väcka mina små älskade och serva dem med kläder. Fukost får dem på dagis :) ha en bra dag alla!!!

Lite frånvaro..

Ja, denna helgen har varit ganska så full så därför har det blivit lite frånvaro. Men, nu är jag här igen...kul va? Igår bjöd ju dagen på kalas för vår lilla Moa. 3 år fyllde hon i måndags så nu var det firande med familjen...det var jätte trevligt och lyckat och perfekt :) Moa var mer än nöjd när vi gick där ifrån. Fin fina presenter fick hon också...tack alla!!!
Kvällen blev lugn och skön tills klockan slog 22 då hörde vi Moa gråta/gnälla eller vad det var och gick upp för att kolla läget...guess what???? Hon hade kräkt ner ALLT...Sig själv, hela sängen och alla saker i sängen + lite på väggen... SUCK!! IN i badet med henne och igång med tvättmaskinen...sen fick hon sova i vår säng. Vi tror att hon ätit för mycket igår på kalset...hon åt visserligen bara 2-3 småkakor men hon åt upp hela sin godispåse och hon är inte van vid att äta så mycket onyttigt och allt det sockert. Måste vara det hennes kropp reagerat på. Därför måste man sitta där och av bryta och säga till när det räcker.
I morse när jag sen vaknar o kommer in till Albin så har han också kräkt ner sig och hela sängen...SUCK!! samma sak igen. Duschen för Albin och tvättmaskinen igång. Han åt också för mycket tror vi. Våra barn är inte vana vid att få i sig så mycket socker. När dem får godis så är det 5-6 bitar...inte mer. Det behövs inte mer för dem blir inte mer nöjda om dem får 25 bitar eller 5 bitar.
Så hädanefter blir det för oss att hålla koll och säga stopp när det räcker..bilder från kalaset...







nu laddar jag upp inför en löprunda ute i snön som vräker ner....Usch, o jag som ska jobba imon :( Hoppas inte på cykelrunda...hihihi!!

Alldeles för tidigt :(

Ja, så här en lördags morgon så tyckte Albin att det var läge att stiga upp vid kvart i 6 :( Inget jag kunde hålla med om men bara till att göra. Så nu sitter vi här nere och resten av huset sover. Albin leker för fullt med sig själv, kanske inte ska säga för mycket och jag slappar i soffan. Med andra ord morgonen är fortfarande lugn så jag klagar inte :)
Idag står det kalas på schemat för lilla Moa som fyllde år i måndags..jag vill även försöka klämma in en löprunda någon gång under dagen. Nä, nu ska jag fortsätta leta recept och inspiration till middagar under veckan som kommer...







Trevlig lördag alla!!!


här kommer det...

dagens första och antagligen sista inlägg :( snyft va?! Hahha...ledsen men dagen idag ahr rullat på i ett. I morse var det tenta kl. 9 i eslöv så jag körde vid 8 tiden. F*n vad svårt den var :( Jag satt i stort sett tidenut, gick 15 min innan tiden var slut. Alltså satt jag i 3 timmar o 45 min och när jag kom ut hade jag sån huvudvärk..puh!! Hade nog tänkt för mycket ;( hahaha...
Vägen hem var dryg och stark solsken i vattnig asfalt är ingen bra kombo..usch, såg knapt nåt o med huvudvärk så knappt ögonen ville vara öppna. Usch, hem kom jag i alla falll.
Väl hemma blev det bak inför kalaset imon och pizza bak till dagens middag :) Riktigt god blev den idag...helt perfekt och tusan vad gott det var.....MUMS!!!! Efter maten blev det promenad och nu är barnen i säng och Dennis är iväg med ett par kompisar och jag sitter här... ska ta o lägg ut en massa annonser på Tradera.
Det är så himla skönt nu när tentan är gjord för jag brukar alltid ta en vecka efter tentan till att inte tänka skola alls så nu kan jag göra precis vad jag vill utan att känna ågren och panik för att jag borde plugga istället.
Huvudet värker dock fortfarande, ska ta en tablett och sen får det nog bli sängen tidigt. Så här slut efter en tenta har jag aldrig varit. Usch, hoppas bara jag klarar den för det är en som jag absolut inte vill ha efter mig...Nä, fram med kameran och in på tradera...Så här fin var Moa vid negerbullsbaket...



Till mormor o morfar: Nu är det ett år sedan vi fick ta adjö från er, visste ju att den dagen skulle komma någongång men ändå så var jag inte alls förberedd på det. Kan inte fatta att det gått ett HELT år. Ett HELT år av saknad, såååå stor saknad. Tänker på er varje dag och kan fortfarande inte fatta att jag aldrig mer kommer få se er, träffa er, krama er och känna er. Saknar er så men jag hoppas innerligt att ni har det bra. Älskar er!!!

Ute faller snön...

Ja, helt galet, snön vräker ner och jag som ska köra till eslöv imon :(...tenta imon. Min tredje på utbildningen...tänk vad tiden går :) Bra o dåligt. Vill ju bli klar med min ubildning och få jobb så klart men inte vill jag ju att tiden med mina små älsklingar ska försvinna. Åhhh vad ja älskar dem små liven :)
Känner mig lite så där konstig idag, inte riktigt glad, men inte ledsen i heller men ändå så att jag kan gråta för ingenting känns de som. Konstigt!
Idag har det i alla fall blivit en löprunda i skogen med Maria...för mig blev det 1 mil på 1 timme (Maria svängde av och tog 7 km), jag är nöjd men usch aj oj, vilka backar där är. Suger i benen ordentligt och det känns nu :(
Jag sitter här i köket och pluggar, liten paus nu bara, snart på det igen. Jag får verkligen hoppas att det går vägen imon.
Imon är det också min pappas födelsedag och 1 års dagen för min mormor o morfars begravning... Mycket imon! Nä, nu ska jag försöka ta in lite mer informartion och sen blir det förhoppningsvis sängen tidigt...men som sagt tidigare, blir ju aldrig som man tänkt sig ;) Litet urplock av fotograf Moas bilder....enjoy!!








Puh! Suck! Stön!...vill inte..



Puh, så här ser det ut på köksbordet just nu...suck!! Bara måste ta tag i detta pluggandet, men de är så mycket annat runt om som stör :( Mitt huvud och tänkande är inte i skolböckerna utan ute o svajar någon annanstans...de är inte kul! Vill vara fokuserad på detta så jag inte får underkänt på tentan imorgon...inget kul att ha den efter mig sen.
Nä, plugg nu i ca 1 ½ timme och sen blir det milen i skogen med Maria och därefter ännu mer plugg...kul dag eller? Jag som skulle fixa massa annat idag också....blir aldrig som man tänkt sig.

Fix o Don..

Jodå, hemma igen på den där pausen på ca 3 timmar...dock snart dags att bege sig iväg igen för att jobba till 18.30 :( Morgonen var hektiskt och detblev stressigt på jobb. En sådan dag då allt så klart kom samtidigt. Och en MASSA post var det och kunder och etc....suck!! Men plusset är att tiden går fort och så även idag :)
Nu när jag har varit hemma så var min tanke att jag skulle plugga hela den tiden men icke...de blir aldrig som jag tänkt mig. Istället gjorde jag annat nyttigt som att städa uppe o nere, bädda rent i Moas säng o i vår säng, dammade, dammsög och plockade undan och tvättade en maskin tvätt. Så....ikväll är det ett STORT måste att sätta sig med skolboken. Kan inte fatta att det är tenta på fredag men jag får helt enkelt förlita mig på tur denna gången :/
Nu ska jag äta färdigt min lunch som inte är jätte rolig...2 ägg och lite smoothie. Idé fattig som alltid..men god och nyttig i alla fall. Ha en bra dag alla!


I skrivande stund

  

japp, i skrivande stund så sitter Albin här bredvid mig och bokstavligt talat...trycker in en macka i huvudet. Mums!! Hanhar även fått yoghurt. Gott tycker han :)
Även fast jag somnade vid 22 tiden igår så är jag trött idag...Albin har väckt mig 3 gånger i natt med att han är ledsen och hittar inte nappen. Det brukar han aldrig göra och jag är inte van vid dem där avbrotten mitt i sin allra bästa skönhetssömn ;) Så det känns morgonen efter + att det börjar nog kännas nu att man har jobbat 1 ½ vecka och inte är van vid att stiga upp när klockan ringer mellan halv 6 o 6. Puh...men sista jobbdagen denna veckan...Woho!!!!
nu ska jag ta o fixa det sista för att sen ta mig iväg till jobb...
Ha en bra dag alla!!!


Fy attans...

Ja, fy bubblan vad jag är trött idag. Men det är minsann mer än jag som är så här trött...både jag o dennis har suttit o plurat i soffan nu ett tag...inte sett mycket av vårt program ;) Väldigt sällan jag är så här trött men idag är en sådan dag så efter detta inlägget ska jag bums gå o lägga mig...
Albins dag på dagis idag hade varit bra och dem sa att det inte hade varit några problem. Han bara skrattade hela tiden :) Han blev lämnad kl. 9 och hämtad klockan 14 vilket betyder både lunch och vila på dagis. Och allt hade gått super...han hade ätit jätte bra och sovit i lite mer än en timme så de är ok. Så himla skönt att det går så bra..får hoppas de fortsätter så.
Imorgon är min sista jobbdag denna veckan...skönt! Delad tur även imon men sen är jag ledig torsdag o fredag...På torsdag blir det mycket plugg inför tentan som är på fredag. Ska även passa Alina en stund samt springa milen i skogen. Måste även bli en handling och förberedande inför Moas kalas på lördag..hur ska jag hinna klämma in allt detta på torsdag?! Gärna under tiden barnen är på dagis...hmmmm.
Nä, nu hör jag hur sängen verkligen galer efter mig..God natt alla!!!


Tomt :(

Ja, nu e ja hemma igen på mina lilla paus. Rätt skönt med delad tur, ja trivs :) det absolut sämsta är att ja knappt träffar barnen men o andra sidan så jobba ja inte så här så ofta. Just nu ligger ja i badet o de e riktigt varmt o skönt. Ja o dennis har varit ute på 6,5 km löprunda så lite vettigt gör ja på min paus ;) De e bara ja o Dennis hemma o de e så tyst o lugnt men framförallt...TOMT :( känns lite "fel" att vi båda e hemma o barnen e på dagis men ja vet ju oxå att dem har de roligare där med sina kompisar än att sitta hn.ra hemma med oss. Nu ska ja försöka läsa i min skolbok o hoppas att ja inte somnar...hörs ikväll!!

Hur blir det då?

Ja, angående mina funderingar som jag hade häromdagen. Vilket träningsställe? Jo, efter överläggande med min man så kom vi fram till att fast det kostar 1000 kr mer här där vi bor för ett 6 månaders kort så tjänar jag på det i längden alltså under dessa 6 månader. Jag tänkte kanske träna ca 3 dagar i veckan och det kostar ca 50 kr att köra fram o tillbaka så det skulle bli 150 kr extra i veckan på bensin...vilket skulle resultera i 150 * 25 veckor = 3750 kr extra i bensinkostnader under 6 månader vilket betyder att träningskortet blir mycket dyrare....så det får bli på anläggningen här i vår by :) Klart slut!
Idag då...jo, snart dags att bege sig till jobb för ett delat tur pass. Så på min rast idag blir det en löprunda..skönt!! Dock är jag ruskigt trött idag och fattade knappt att klockan ringde i morse. Jag snoozade och snoozade...*snark* Kanske får bli en power nap också under rasten ;) hihihi!
Nä, nu blir det en borste på tanden och kläder på kroppen och sen upp på cykeln för att börja min jobbdag...ha en bra dag alla!!!


Hipp Hipp Hurra!!

jajamen, dagen är kommen då jag som tidigare 2 år blir lite nostalgiskt och tänker tillbaka...idag är det 3 år sedan min Moa föddes. Dock inte förrän 23:46 på kvällen men ändå. Idag är hennes födelsedag :)
Dagen började med skön sång för en sovandes Moa, tungt sovandes och det var svårt att få liv i henne. Inte ens vår sång väckte henne....hahahaa. Det blev paket öppning och hon fick en one piece, nagellack och hårsnoddar...hon blev glad.







Söta lilla du...
Nu inväntar vi mamma som ska komma på födelsedags fika...hon kan inte komma på kalaset på lördag. Jag har även jobbat idag men gick hem tidigare. Dennis o Moa har lämnat Albin på dagis och sen bakat tårta :) Ang Albins dagis så går det utmärkt. Han säger inte ett pip när Dennis går och leker fint utan ett knyst. Idag åt han lunch där och imon blir det även sovning.
Nä, på med kaffet och ladda tårtspaden.....hipp hipp hurra!!!!


Funderingar

Ja, nu sitter jag här o funderar igen...det är jag mästare på ;) Denna gången funderar jag på träning. Jag älskar att träna men det som är roligast är att träna på gruppträningar, tycker jag. Jag tycker inte det är lika kul att ta mig till gymmet och köra ett pass där själv...
Här där vi bor är det himla dyrt och det är inte värt det....om jag vill träna alla gruppträningarna på detta stället vi har hos oss och köpa ett kort i 6 månader så skulle det kosta mig 2625 kr....ingen studentrabatt. (vilket jag så klart ska utnyttja nu när jag är student). Så kollade jag runt lite på internet och kikade in på friskis o svettis hemsida och tittade på deras priser... då skulle jag kunna köpa ett 6 månaders allkort, som jag kan träna alla gruppträningarna på, för endast 1700 kr inkl studentrabatt. Det är närmare 1000 kr i skillnad...SJUKT!!!! + att jag får dra av en viss summa på jobb för träningskortet...tror det är 75 %...så det blir inte så mycket jag behöver betala själv :)
Ska jag nappa på det eller?! Visst, jag får köra in till malmö när jag ska träna men kan det inte vara värt det? I alla fall 3 gånger i veckan. Tåls att tänka på... kanske ska ta o övertala mannen på det också :/ Jag röstar ju helt klart för friskis o svettis....


Hemma igen...

Japp då kan man bocka av tekniska museet också på sin lista över besökta ställen. Det var ingen wow succé eller sådär AHA...men helt ok. Mycket saker fungerade inte :( men andra saker var roliga att prova. Jag mitt dumma nöt glömde ju kameran (som alltid)...SUCK!! Ni får nöja er med mobilfoto...



Moa o Dennis i flygledar tornet ;)



På dem spelande plattorna...det var Moas favorit



En liten förvirrande bild eller?!
Nu ska jag ta och bada mina barn, får se om det blir en löprunda ikväll, själv i så fall för Maria kunde inte :( Sen  blir det till att plugga för hela slanten när barnen somnat och paket inslagning av Moas paket :) Hoppas hon blir glad imon. Nä....dags för badet. Trevlig kväll alla!!!

Malmö stad!!

Ja, nu är det redan lunch tid denna söndag och förmiddagen har löpt på som alltid. Det har blivit en promenad med Nisse för min del och sedan har frukosten blivit intagen. Hungrig var jag och magen kurrade ljudligt på morgon rundan....
Idag är tanken att vi ska ta oss in till Malmö stad för att gå till tekniska museet. Jag kan inte ens komma på en enda gång jag har varit där... Ska bli kul. Hoppas Moa också tycker det är kul. Albin har nog inte ut så mycket av det men Moa hoppas jag att hon ska uppskatta det.
Senare idag är tanken att jag ska ta mig ut på en löprunda för att ladda batterierna inför morgondagen. Moas födelsedag och min jobbdag. Jag hoppas jag får sluta tidigare så jag kan komma hem och umgås med min älskade lilla Moa på hennes dag. Nä, nu ska jag göra mig färdig för att senstyra bilen mot malmö...

Mitt lördagsnöje :/

Ja, så här en lördag kväll kan man ju välja att fördriva sin tid på lite olika vis. Själv så valde jag..hmmm, att tokstäda badrummet. Jag drog ut allt som fanns att dra ut där inne och spolade med duschen överallt. Tvättade kaklet (väggarna) och golven och städa som bara den. Har tvättat 2 maskiner tvätt och torktumlaren snurrar ännu....MEN det luktar fräscht och jag VET att det är fräscht. Det är härligt det. Sen har jag nu suttit här och försökt plugga men de vill inte riktigt som jag vill :( Jag är trött och inget fastnar direkt. Är inte riktigt motiverad nu i heller egentligen, jag satte mig med det bara för att jag måste. Då blir det oftast inte så bra.
Imon ska jag dock göra ett nytt försök att trcyka in sista kapitlet och förstå det tack!! Sen blir det till att tok repetera nästa vecka för att kunna klara den där förbaskade tentan nästa fredag...puh, säger jag bara!!!
Annars idag dåå..nja, vi har varit en vända i malmö för att handla present till Moa, veckohandlat på ica maxi fick vi också gjort. Varit ute i det fina vädert har också hunnits med samt lek på rummen så klart. Hemmagjorda hamburgare stod på matschemat ikväll och den satte precis där den skulle :) Gott var det...mums!!!
Barnen somnade fint och kvällen blev vår....eller kanske ska säga min o badrummets ;) Hahhaha....
Moa har fått dille på att fotografera. Hon såg sin kusin Kasper springa runt med kamera på julafton och nu är det hennes nya intresse. Här kommer ett plock från hennes bilder i hennes värld...







Hahhaha...min morgonsko....







Nu skriker sängen på mig...sov gott alla!!!

Idag då?

Ja, nu är lördag morgonen kommen o vi har precis gått upp...skönt med sovmorgon. Sovmorgon är det ju nu när man får sova till 7 halv 8 och inte ställa klockan på halv 6 - 6 för att gå upp till jobb :)
Sovit gott har jag också gjort och känner mig utvilad...hungrig är jag också. Det är nu när jag varit så aktiv på jobb :) Hihihihi!!!! Skönt att få röra på sig så mycket.
Jaha...idag då?! Vad händer? Vi ska in till Malmö för att shoppa till Moas födelsedag...tänk, min lilla Moa fyller 3 år på måndag...woho!!! Vi ska dock inte ha kalas förrän nästa helg, på lördag för familjen och på söndag med lite kompisar på kulhuset. Blir en rolig helg för min lilla Moa. Vi här hemma firar så klart henne på måndag också. Jag ska sluta tidigare på jobb och så ska vi baka tårta. Blir även skönsång och paket på sängen :) Men men, de är på måndag det, idag är det lördag....helgen är miiiiinnnnnnn!!!!


Äääääntligen fredag

Det bästa med att jobba måndag-fredag är att man uppskattar helgen mycket mer. Det är så himla härligt att cykla hem från jobb på fredags eftermiddagen med synen att barnen blir överlyckliga när jag kommer hem, att min man tycker det är skönt att få hem mig, att fredags middagen blir mysig o god och det bästa av allt....jag har heeeela helgen framför mig ihop med familjen. Underbart.
Precis så här har det också varit idag, mysig middag, lek med barnen, gos o nu är det snart sänggång. Då ska jag o Dennis ha lite myskväll och spela spel. Vi gör det ibland bara vi och det är jätte mysigt och kul :) Lite gott tilltugg till det så klart o även ett glas vin kommer sitta fint....som sagt. ÄÄÄÄÄÄNTLIGEN FREDAG!!!



Det ska vara stort...

Ja, jag tycker verkligen att mjukis dressar ska vara STORA så därför brukar jag frågar Dennis om jag får låna hans....Så klart!!



Efter denna dag, som har bestått av 8 timmars jobb och ca 3 ½ timme på cykeln, i rent ut sagt SKIT VÄDER, så var det riktigt skönt att efter en varm och välbehövlig dusch dra på ovanstående :) Det var jätte kul att få komma ut i brevbäringen igen men premiär turen kunde ju ha bjudit på lite bättre väder. Det har BLÅST, regnat, skvätt, ösregnat och varit uppehåll...omväxlande väder får man ju säga, dock mindre kul att jobba i. Men men, med rätt kläder så går det också och jag kan säga att jag är riktigt mör i kroppen nu. Tänk...jag får betalt för så här bra träning. Kan de bli bättre?!
Ikväll måste jag verkligen pugga. Det har verkligen inte blivit mycket av den delen denna veckan. Har ju jobba heltid men nästa vecka jobbar jag bara 3 dagar..ledig torsdag o fredag. Fast på fredag är det tenta...puh!!
Nu ska jag först mysa med Moa innan hon ska läggas, sen blir det böckerna och uppgifterna :( Trevlig kväll på er!!!

Zzzzzznark...

Ja, usch vad jag är trött idag. Inte van att gå upp så här tidigt alla dagar och sen dessutom jobba. Ögonen känns ganska så små...hoppas jag kommer se nåt under dagen ;) Puh!! Men men, nu sitter jag här igen och har ätit min frukost och ska snart bege mig upp på cykeln o mot jobb. Woho!!! Ännu en delad-tur-dag men torsdag o fredag hoppas jag på att få komma ut i brevbäringen.
Ungarnas dagis påsar är packade och fulla med ombyten att läggas i deras låda på dagis. Albins andra dag i dag, får se hur det går.



Nä, dags att dra en borste på tanden o kanske byta om till "uniformen"...hoppas på en bra dag idag :)

Hemma igen...

Åhhh...vad det är skönt att vara hemma...nu är ytterliggaren en jobbdag över o imon är det onsdag :) Tiden rusar som alltid...det är dock väldigt kul att vara igång.
Albin har ju också haft sin första dag på dagis idag och det gick väl sådär. Han ville inte riktigt släppa Dennis och 2 gånger kom han 1 meter ifrån Dennis och blev ledsen och vände direkt tillbaka :( stackare...Vi får se hur det går. Känns som att det kanske kommer bli svårt med honom och jag som trodde tvärtom..att det skulle bli lättare med Albin för han är mer framåt än vad Moa var. Jaja, det ska nog gå vägen det också...
Nu ska jag bara ta det lugnt och njuta av mitt hem och min älskling...Trevlig kväll på er...



Ser ni regnbågen? Den såg jag o Moa häromdagen när vi var ute o gick....synd det inte var finare väder bara...


Paus igen...

Ja, nu är jag hemma igen för ännu en paus...dags för jobb igen 14:15 till 18:30...Det är rätt skönt med dessa pauserna fast det som är mest störigt och är jätte tråkigt är att jag träffar bara Moa lite på morgonen och lite på kvällen :( *snyft* Albin träffar jag ju nu när jag kommer hem fast han sover större delen av tiden förstås...Idag när jag slutade kl. 11 så tog jag på löparkläderna och sprang från jobb och en runda och sen hem...kändes otroligt skönt faktiskt. När jag sen kom hem så åt jag tonfisksallad och tog mig ett bad...hur skönt var inte det då? 
 


Nu sitter jag i soffan och redo för eftermiddagen. Ska läsa lite i min skolbok nu innan..sista kapitlet sen är det uppgifterna och repetera heeeeela nästa vecka.
Idag kom även mina papper från skatteverket så nu är mitt nya efternamn registrerat. Nu väntar jag bara på pappaer från Trafikverket så jag kan skaffa nytt körkort och lämna personbevis till jobb o skola så dem ändrar mitt efternamn :) Woho!!!!
Nu ska jag förbereda mig för jobb....hörs ikväll :)

Första dagen...

Japp, då var första dagen på jobb avklarad och det var kul att komma igång. Mycket info med tanke på att jag var i företagscentert...var ju ett tag sedan men efter ett tag så började allt falla på plats. Man glömmer snabbt men det kommer banne mig lika fort tillbaka också. Fick även köra lite postabil igen och kände mig som hemma direkt. Är ju lite ovanligt att sitta på höger sida i bilen och köra och få in snitsen så man kommer in bra till brevlådorna men det klarade jag galant. Känner bilen väl :)
Har dock saknat mina älskade små barn idag och när jag kom hem sov Albin redan och Moa var bara vaken en halvtimme innan det var dags för sängen. Blev mys i soffan innan förstås :)



Nu sover dem båda gott och jag slappar i soffan...lär nog själv sova gott i natt. Kanske en o annan dröm om jobbet...hahaah. Imon är det nya tag igen...woho!!!

Paus....

Ja,eftersom jag jobbar delad tur denna veckan, eller i alla fall mån-ons så är jag nu hemma mellan 11 och 14...rätt skönt men ganska så kasst egentligen. I alla fall. Jag har ätit lunch med familjen och nu sitter jag o pluggar. Suck!!! Hade varit skönt med en power nap på soffan också...får se om det hinns med. Jag känner mig inte helt i form i dag i heller...huvudet är tungt och jag har ingen skön känsla i kroppen :( Har frysit hela morgonen på jobb och bara gått och gäspat...Hoppas eftermiddagen blir bättre.
Imorgon är det nya rutiner för Albin...då börjar han på dagis och det är Dennis som tar hand om inskolningen. Tror det kommer gå super. Albin verkar också bätte i sin mage. Vi har börjat att utesluta mjölk o gluten i hans mat och det verkar redan mycket bättre. Han vaknade utan nummer 2 i blöjan i dag också och har inte bajsat på hela förmiddagen :) Han är mindre gnällig också så kanske de är någon allergi. Tills provsvaren kommer så utesluter vi mjölk och gluten...får inte glömma säga till på dagis bara...
Nu ska jag fortsätta plugga..hörs ikväll :)


Here I come....

Ja, så var den där dagen kommen. Dagen som jag i början av mammaledigehten fasade för. Ångest dagen...Som sedan har blivit dagen som jag mer o mer såg framemot. Att det skulle ju trots allt bli skoj att börja jobba igen och framförallt få lite distans till allt här hemma. Det är påfrestande att vara hemma med 2 små...man blir något trött i huvudet...eller? Att denna dagen skulle bli en liten tillflykt :)
NU är den här. Min första jobbdag på 1 år o 3 månader. Puh! Det känns fortfarande skoj och roligt och jag ser framemot idag MEN den där lilla ångest klumpen finns också ganska så latent. Detta är ju trots allt min sista mammaledighet. Nu är barnen så "stora" att dem ska börja på dagis och den där bebis tiden är över. Det är lite sorgligt *Snyft* Nu är det verkligheten som knackar på dörren. Skönt är att jag bara ska jobba 75 %....blir en del lediga dagar i veckorna. Tycker vi ju om!! Övriga % på dygnet ska jag dock plugga halvtid och vara mamma och fru. Men jag kommer nog in i allt det där också så småningom..hittar rutin på det med.
Nu ska jag göra mig färdig för att bege mig till jobb och den där första dagen...första dagen som aldrig mer kommer. Postverket...here I come!!!


Aj aj aj...

Usch ja, mitt huvud värker :( precis ovanför ögonen så känns det som att det ligger en betong platta lodrätt o tynger ner ögonen....dem vill helt enkelt inte vara öppna. Det gör för ont i huvudet. Stackars mig!! Har varit väldigt mycket passivt tv tittande ikväll...som morfar skulle säga..tittar på insidan ögonlocket :) så nu blir det sängen o förhoppningsvis så känns huvudet lite lättare imon när klockan ringer 5.30. Puh...var ett tag sedan. Ska bli kul som det känns nu att börja jobba igen men ja återkommer imon o berättar om det verkligen var så kul...hahaa. God natt alla o sov gott!!!!

Inte i form :(

Usch nä..ingen bra dag idag. Har ont i magen, sånt konstigt knip hela tiden och så har jag ont i huvudet...scuk! Hatar verkligen att vara ur form. Jag vill ju vara pigg idag, min sista lediga dag för imon börjar ju verkligheten med jobb. En riktigt skit vecka egentligen...jobbar delad tur vilket betyder 7-11 och sen 14-18,30...verkligen hela dagen förstörd...MEN, de ska bli kul att komma tillbaka till mina kollegor. Dem är ju så härliga och goa och sen tar det väl bara en dag så är man inne i allt igen :)
Idag har vi inte gjort många knop...lekt och varit på runda och jag har även pluggat lite. Dennis är o tränar nu och Albin sover...Moa klipper o målar med målarfärg och jag hänger i soffan. Denna underbara film är från i morse...Albin o Moa "dansade".



Visst är dem söta? Nä, nu ska jag faktiskt passa på att vila mig en stund i soffan...kanske borde ta fram mina jobbkläder också...hahaha...var dem nu är? Legat undangömda i över 1 år..hmmmmm...

Godmorgon!!



Med denna underbara bild på min underbara son så säger vi godmorgon. Så glad o pigg var han nu precis och klockan var bara 7. O gissa vad??...Inget i blöjan...woho!!! Igår fick han inga mackor och inga mjölkprodukter....undrar om det kan vara något sådant?! Jaja, vi kör på den banan, i alla fall så gott det går i väntan på provsvaren.
Idag händer det inte så mycket men en promenad i eftermiddag med Elin o Anna-Karin ska det bli i alla fall och så klart....ladda inför jobb imorgon :) Ha en bra söndag alla!!!

Tacksamhet

Att känna tacksamhet måste vara en av dem härligaste känslorna. Jag känner mig just nu väldigt tacksam för mitt liv. Så klart är jag alltid tacksam för allt ja har men vissa stunder då jag verkligen stannar upp o tänker på mitt liv o hur allt ser ut så förstår jag att jag har så oerhört mycket mer att vara tacksam för. Inte bara tacksamhet för alla, för oss, basala saker som att jag har tak över huvudet, vatten i kranen o mat i kyl o frys utan för större saker.
Större saker, högre makter, ödet...ja kalla de vad ni vill men ja är tacksam för att mina föräldrar är som dem är för det har gjort mig till den jag är. Tacksam för alla val ja gjort i livet för dem har tagit mig dit där jag är idag. Tacksam för att Dennis älskar mig, för det har gett mig dem underbaraste barnen i världen. Tacksam för mina älskade barn för enligt mig så gör dem mig till en bätte människa. Som ni förstår så har jag så oerhört mycket att vara tacksam för o jag verkligen älskar att vara jag o jag älskar mitt liv. Hade definitivt inte kunnat få det bätte...tack, tack o tack!!!


Stor o liten :)



Hahhaa...jag tycker det ser så roligt ut när Albin står bredvid Dennis. Det är verkligen STOR o liten. Sån skillnad :) Men o andra sidan så skiljer det ju faktiskt också ca 110 cm...alltså över en 1 meter. Hihihihi...
Nu har jag precis nattat Albin så idag är det Dennis tur att natta Moa. Det är så skönt att vi delar helt på det nu...Varannan kväll och vartannat barn och det fungerar toppen.
Jag sitter o pluggar och ska göra ett tag till innan jag håller kväll...får se vad det är på den där dumburken ikväll. Oftast skit om ni frågar mig. Men men...vi kan ju alltid ta en av våra många filmer som vi har på lager...
Nä...tillbaka till att beräkna försäljnigspriset för olika varor i tillverkningsföretag. Låter det kul så här på en lördag kväll eller? ;)


Flitiga jag :)

Ja, så här på morgonkvisten...lunch nu förvisso, så har jag varit flitig. Tog tag i det där att äntligen fixa pärmar till barnen. En till Moa o en till Albin. Där har jag satt in saker från deras födsel. Deras bild i tidningen, dopbevisen, alla dopkort från dopet (inte foto utan dem korten man får till presenterna) + servetterna vi hade på dopet och tack korten som skickades ut osv. Kul att ha som minne. I Moas pärm blev det även dagis fotona (gruppfotona) och teckningar som hon ritat. Delar även upp pärmen i år...så Moa har redan fått år 2009, 2010 o 2011...för Albin blev det bara 2011. Hände inte så mcyket för honom 2010 mer än att han föddes :)





Skönt att det blev gjort. Ha räven tvättat 2 maskiner tvätt...allt i Albins säng luktade mindre gott ju :( Nu när han sover så lånar han Moas täcke o kudde...får hoppas han inte sätter någon odör i det också. Stackare :(
Vi har också skrivit matlista och handlings lista inför nästa vecka och ska, när Albin vaknar, ta oss ner på ica för en handling. Vi ska börja skärpa oss med att laga lite billigare mat och minska våra kostnader på matkontot....vi är lite för slappa med det :/ Nu får vi lägga manken till...hoppas ni har en trevlig lördag alla....

Denna mage :( (varning för äckelmakare)

Ja, inte min mage utan min älskade lilla sons mage. Suck....vad ska man göra?! Igår kväll när jag gick in för att kolla honom som jag alltid gör innan jag går o lägger mig så luktade mindre än gott där inne, tog upp honom, bytade blöja och han bara skrek...inte kul att bli väckt.
Ner i säng igen och han hade svårt att somna. Låg o skrek omvartannat hela tiden och jag gick upp för att kolla honom igen, inget i blöjan men han låg o fes...hela tiden. Stackare. Verkade ha ont. Vi tog upp honom och gav honom sempers magdroppar och lite vatten och ner i säng igen och sen somnade han efter ett tag och då var klockan 12 på natten. Stackare.
När jag sen kommer in i hans rum nu på morgonen så står stanken som en vägg när jag öppnade dörren....tycker så synd om honom. Tar upp honom och hela pyjamasen runt magen och ryggen och benen är nerskiten (ursäkta ordvalet)....det luktade så fruktansvärt. Öppnade fönstert och ner med Albin i duschen. Pyjamasen kastade jag faktiskt (o nej, så rik är jag inte, men den var äcklig) Upp igen och dra ner alla sängkläderna, inklusive, kudde, täcke och spjälskydd till tvätten...allt luktade skit.
Vad är det med hans mage?! Jag tycker så synd om honom och hoppas snart att vi får svar på proverna om det är någon allergi. Då vet vi ju det och behöver inte ge honom något han inte tål. Men är det inte det så får dem ta andra prover för så här kan han ju inte ha det. Min stackars lilla gosse.



Nu ska jag o barnen ta på oss regnkläder och dylikt och bege oss ut i det underbara vädert....yipppeeee!!!! (nä, jag är inte ironisk..heheh)

Bussresenär

Ja o så har vi varit på busstur idag också..hem till mamma tog bussen oss. Bussen stannar ju på många ställen här hos oss så det är lätt att ta oss till dem olika ställena utan bry...så är det i en by :) I malmö så har vi sån tur också att den stannar precis nedanför mamma....kunde ju haft otur också att vi skulle behöva byta buss osv...men icke :) Malmö är lite större än svedala om man säger så ;)



Hos mamma blev det kaffe och lunch och trevlig sällskap så klart :) Tycker vi om!!! När vi sen kom tillbaka till vår lilla "by" så blev det en runda med Nisse och sen åkte vi till Dennis föräldrar. Där blev det fika tajm med en riktigt god hemmagjord marängtårta...och lek så klart. Även Eddie, Maria o Theo var där....
Nu är vi hemma igen och Albin sover gott, Moa kollar på tecknat och ska snart hon också i säng...en trötter idag, så är det att vara bussresenär :)
Jag o Dennis ska lyxa till det ikväll med lite goda tilltugg framför tvn. Vi har inte unnat oss något gott på hela veckan så idag blir det extra gott då...En lugn o skön kväll framför oss helt enkelt.
Imon är det lördag och min näst sista dag ledig...på måndag börjar jobbet. Woho!!!! Men först en riktigt mysig helg med min älskade familj...*kärlek*

arla morgon..

I skrivande stund har precis Albin vaknat med den störtsa laddningen i blöjan...suck!! Han har fått i sig frukost och nu leker han.



 Dennis sover och Moa sover...förhoppningsvis ett tag till :) Jag sitter själv med en kopp kaffe och 2 riktigt mjuka och saftiga mackor med makrill på:) MUMS!!! Hag har också hunnit ta en ducsh.
Jag försöker att vara effektiv för tanken är att jag o barnen ska ta bussen in till mamma idag och spendera lite tid med henne. Vi har dock en tid i eftermiddag att passa så vi ska vara hemma i tid också. Nisse ska också ut...både innan vi åker och när vi kommer hem innan vi ska iväg till nästa. Så lite pussel blir det allt när Dennis har jouren...men men. Tar vi bussen 10,08 så blir det bra...09,08 ännu bättre. O sen går bussen hem 12,40. Blir väl bra? 
Nästa ställe ska vi vara på 14,30 och det är hos Dennis föräldrar på fika :) Blir nog en bra dag idag också....
Nu ska jag fortsätta med morgon bestyren så vi hinner...


Där kom den...

Jajamen, nu har poletten ramlat ner. Kan man kanske säga..Sitter här o pluggar och var så orolig inför kapitel 6 där man skulle göra påläggskalkyler i tillverkande företag med alla dessa olika MO (materialomkostnader), TO (tillverkningsomkostnader), FO (försäljningsomkostnader) o AO (administrationsomkostnader) pålägg och dess uträkningar men när jag började räkna på det så fattade jag det direkt och behöver inte ens formelsamlingen som vi fått som hjälpmedel....woho till mig!!!!! :) Är kanske inte så dum som jag ser ut...haha.
Som alltid så blir ju saker roligare när man förstår det och det flyter på. Likaså nu såklart....nu blev det genast roligt med uppgifterna...
Barnen är i säng och ännu en kväll sitter jag här med plugg fast idag ska det dock inte bli lika länge som igår kväll. Idag ska jag även umgås med Dennis och soffan :)
Fick ett mail från en vän idag som skrev "jag fattar inte hur du hinner med allt...skolan, 2 små barn, träna, hemmet och så ska du snart börja jobba"...nä, det fattar inte jag själv ibland i heller och jag tror inte det är så bra att jag stannar upp och tänker på det i heller utan jag bara kör på. Jag tycker ju skolan,träning och min familj är så himla kul och det är nog en viktig faktor. För hade det inte varit kul så hade jag ju tröttnat för längesedan på träning och skola. Min familj är ju självklar och det är något jag aldrig kommer tröttna på. Mina älsklingar är det bästa som hänt mig...Dennis, Moa o Albin.



en "crazy" bild på mig o min man som Kasper (Moas kusin) tog på julafton...lite rolig faktiskt :) Nu fortsätter jag med mina uppgifter och hoppas på att det går lika smidigt alla uppgifterna igenom ;)

den som söker...

han finner....eller vad är det man brukar säga?!



Innan idag så kastade Albin in sin napp i tvättmaskinen och sen stack han in hela sig så här och tog ut den. Jättekul tyckte han o gjorde det om o om igen :)
Idag har det blivit ett besök hos tandläkaren för mig och allt såg jätte bra ut...som vanligt :) Sen trippade vi bara in bredvid och in på vådcentralen för att försöka ta blodprover på Albin. Dem gick inte vägen idag i heller men dem stack i fingert och tryckte ut blodet så...blir ju inte lika mycket men vi får hoppa det räcker annars skulle dem höra av sig. Nu återstår det bara att vänta och se om testerna ger något utslag på någon allergi...
Det är riktig mög väder idag också, suck!!! Känner mest för att ligga i soffan och glo film och helst med en FET godispåse under den skönaste filten i världen...men nä, så blir inte fallet. Det blir lite scones till lunch och sen blir det mys i soffan framför en film och under filten men utan godis :( Ska även försöka plugga lite till idag....annars får vi se vad dagen bjuder på...Trevlig dag alla!!!

hur har det gått då?!

Där där med att försöka "lura" sinnet att jag egentligen var på bättre humör än jag var...nja. Hann ju inte göra så mycket innan syrran o Jennifer kom och sen behövdes det inte göras så mycket mer. Jag glömde bort att jag var på dåligt humör och så blev jag så glad när dem var här. Och vi snackade på och barnen lekte i hela tre timmar utan ett knyst från dem, dock ett avbrott för lite lunch. Så underbart, dem 2 kusinerna har verkligen roligt ihop :) Tycker vi om!!
När dem sen gick så tog jag o barnen på oss och tog Nisse på en promenad. Jag hade bytat om till löparkläderna och promenaden tog oss till en fotbollsplan här i närheten och där körde jag intervall träning bl a Liverpoolaren medans Albin satt i vagnen och Moa sprang runt och "dribblade" med en fotboll. Tyckte hon var kul :)
Dagen har varit bra och jag blev ännu gladare efter att ha fått tränat....det mår man bra av så är det bara :) Ikväll står det pluggning på schemat för inget har blivit gjort idag. Moa har också sällskapat med mig i sängen där uppe nu 2 nätter (dennis sover på soffan när han har jour) så jag har inte velat ställa någon klocka på morgonen för att gå upp o läsa då. Så ikväll blir det hård plugg....ska ta mig en god fika till det också. På fredag är det 2 veckor kvar till tentan och på måndag börjar jag jobba...hur ska detta gå? :/ Känner mig väldigt osäker...





Syskonkärlek....det är kärlek det :)

Seriöst alltså...

Vilket j*vla skit väder...åhhh... O nu när dennis har jouren så måste ju jag o barnen ut med Nisse. En sak att gå ut själv men att dra med barnen ut i detta väder är inget skoj. Blir inte så långa rundor men så får det bli ibland. Igår kom Laredoutes vår/sommar katalog hem i brevlådan och jag började kolla igenom den och jisses vilken sommarlängtan jag fick..

Åhhh...vad jag vill ha lite sol, vår, värme och så småningom sommar. Men men...den tiden kommer.
Vädert hjälper inte direkt till på humöret, känner mig ganska så irriterad idag och på mindre bra humör. Dock ska jag försöka, vilket är inkludrat i mitt nyårslöfte, att inte låta småsaker störa mig och jag ska försöka le för mig själv så kanske jag kan lura hjärnan :) Ta dagen som den kommer och göra det bästa av den.
ska inte låta mitt humör gå ut över någon annan. Jag har ju så himla mycket att vara glad o lycklig över och ska tänka på det istället så blir nog detta en bra dag det med :)
Just nu inväntar jag o barnen min syster med hennes minsta barn...Jennifer. Så kan Jennifer och Moa leka och jag o syrran snacka...kul!! Hörs sen.

Jag säger bara en sak...

DAGIS TACK!!! Vilken dag....Moa, och Albin med för den delen, har varit helt crazy idag. Det har varit bus, stör, gnäll osv heeeellla dagen lång..inget störigt gnäll utan bara sånt där "jag är rastlös gnäll, vad ska jag göra?"
Det märks så mycket att det var ca 2 veckor sedan Moa var på dagis och hon ska vara hemma hela denna veckan också. På tisdag är det dags för dagis igen och även Albins inskolning börjar då. Men det lämnar jag över till Dennis för då har jag börjat jobba :)
Vi är inga föräldrar som göra det "lätt" för sig och sätter barnen framför tvn...och för den delen så kan inte Moa se så mycket på tv. Max 1 ½ timme, knappt det, sen blir hon rastlös. Albin tittar inte alls på tvn. Så idag har det blivit lek på deras rum. Dem leker jättefint ihop där uppe, och då har vi fixat lite på nedanvåningen. Även spelat spel, byggt pussel och så har vi varit hos Clara och lekt. Dit kom även Elin. Det var toppen och 2 timmar senare åkte vi hem.



Moa, Clara o Elin leker med lera.
Nu har maten landat i magen, barnen är nattade och på insomning och vi har slagit ner bakdelen i soffan. Skönt!!! Jag ska plugga lite tänkte jag och sen blir det en god kvällsfika på det. Sugen på glögg är jag också, kanske får ta säsongens sista mugg ?! :)

FY FAN!!!!

jag är en sann djurvän och när djur far illa så blir jag så fruktansvärt illa berörd. Jag har så lätt till tårar då och när jag såg denna bild som någon hade publicerat på Facebook så kunde jag bara inte låta bli att fälla tårar. Fy fan säger jag bara...



Undertexten till bilden var:
Några ungar satte smällare i hundens mun & såg till att han inte kunde öppna munnen.
Sedan tände de på
.

Vad är det för jävla sjuka människor som gör något sånt här. Fruktansvärt!!! Det är sådana människor som blir mördare sen. Sjukt!!
Jag hoppas verkligen att dem åkt dit för detta och själv fick känna på hur det känns när en smällare går av i deras mun...Usch o fy...fan vad arg jag blir.

Man tager vad man haver....

Ja, nu när jouren är igång och jag har hand om 2 barn 24 timmar om dygnet så finns det ingen möjlighet för mig att komma iväg o träna. Så vad gör man...man tager vad man haver som dem säger.
Det blev ett pass med gymbollen och det känns fint i min bål, ryggslut och mage. Det är lättast att göra övningar för just dem ställena eftersom jag inte har vikter hemma. Det är något jag önskar mig/ borde investera i...ett viktset. Alla bidrag är välkommna :) Dessa övningar blev gjorda...

 1   2   3   4

 5  6

1: Brygga....ryggen ska ligga parallelt med golvet och sen ska du gå framåt...
2: Brygga med knälyft....samma som ovan fast när du gått framåt ska du lyfta ett ben i taget, hitta balansen och sen sänka ner igen. Samma på båda
3: Svankpress...ligg med benen i 90 grader och tänk på att trycka svanken ner i golvet hela tiden. Lyft sedan ner ett ben och stanna innan det nuddar golvet. Upp igen och upprepa med båda benen.
4: Crunches....vanlig magövning där du hela tiden har svanken ner i bollen för ett bra stöd och rulla ner o upp.
5: Sidorullning....ligg med benen i 90 grader och armarna utsträckta längs golvet och rulla sedan med benen sida till sida...Tar sneda magsmusklerna.
6: Armhävningar mot bollen....svårt enligt mig så jag står på knä :)
Gjorde även vanliga armhävningar på golvet.. upprepa allt 3 gånger och ca 15 reps/ övning.

Känner mig ganska så flitig. Det är dock inget jämfört med ett pass på gymmet eller en löprunda men vad ska man göra?! Bättre än inget och sen får jag ju mina promenader på dagarna. Nu ska jag ta mig en dusch och sen blir det till att plugga....

Jäsaren



Ja, hur mysigt ser inte detta ut då? Det är standard platsen för Moa numer när det kollas på tecknat o film. En riktig jäsare :)

Jo, läkarbesöket för Albin blev av men dessvärre gick en timme åt för egentligen ingenting. Det beslutades att det skulle tas blodprov för födoämnesallergi så som ex nötter, ägg etc samt ett gluten allergi test. Han var mindre sammarbetsvillig men med lite våld (skämt åsido) mamma fasta handtag så satt han ok men tror ni någon ven ville visa sig? Icke...så det kunde inte bli något blordprov. Ska återkomma på torsdag för då var den "rutineraded" sköterskan där och då kunde hon också försöka. Annars får det bli ett besök på barnkliniken i malmö, där kan dem :)
Annars idag så har vi röjt....sååååå skönt. Min man har varit så himla druktig och gjort väldigt fint o rent bakom spisen, i ugnen och runt om allt där i närheten och fläkten samt kastull skåpet. Det blev fint. Jag rensade albins garderob så där blev lite bättre ordning. Sen har jag också tagit ner alla julsaker (gissa om det är skönt) och strykit gardiner och hängt upp och satt fram det vanliga pyntet...Nu är ordningen återställd :)

Jag satte mig även för att försöka mig till ett seriöst plugg men vad tror ni hände?! Jo, min underbara dotter kom för att bygga med pärlor och det fanns inget stopp på den munnen så detvar lönlöst. Nu ska jag dock göra ett nytt försök. Barnen sover, Dennis är på övning så vad kan nu bli fel liksom...
Trevlig kväll alla!!!


Bara 1 vecka kvar

Ja, nu är det en ny dag och hela familjen är uppe och Dennis har precis börjat en ny jour vecka. Min SISTA "lediga" vecka...eller sista vecka som mammaledig. Det innebär inte direkt ledigt men jag har inte varit på mitt jobb i alla fall...men snart så är det dags. Nästa måndag vid denna tiden är jag på jobb och sliter...hahaha. Jag har en lugn start...första veckan jobbar jag visseligen delad tur vilket suger MYCKET men veckan därefter jobbar jag bara 3 dagar och veckan efter det bara 2 dagar...så de känns lite lyxigt med en mjukstart. Jag ska ju bara jobba 75 %..har ju skolan på 50 % också och sen 2 små barn...är nog ingen risk att jag sitter sysslolös, eller?!
Nä, nu ska jag ta tag i hemmet...tvättmaskinen är färdig körd och ska hängas upp, det gör inte sig själv direkt. Sen ska jag faktiskt ta tag i Albins garderob. Idag har vi också fått tid till läkaren med Albin o hans mage, får se vad dem säger om det. Men nu.....tvätt upphängning....


Slapp, slö och helt slut :)

Alltså det här med att vara uppe till ca halv 3 på natten är inget som hör till vardagen och det kan jag meddela er att det KÄNNS!! Puh, vad jag känner mig sliten idag. Helt slö och slut och alldeles avslappnad....
Det har varit en väldigt lugn dag som har spenderats i soffan och sängen en stund för min del...VÄLBEHÖVLIGT!! Vi har även haft den årliga kinamats träffen och maten satt precis där den skulle och jag fyllde ut varenda liten skrynkla (som morfar skulle säga) Vi åt buffé och sen blev det fika hemma hos mamma innan vi begav oss hemmåt igen. Mycket trevligt!!
Nu sitter jag i soffan och ska banne mig inte göra många knop....jag har världens, och nu överdriver jag inte, VÄRLDENS...underbaraste filt runt mig och ska bara slöglo på tv.



ser ni inte hur underbar den är....om inte så får ni bara ta mig för mina ord. I love it!!!!!
Årets första dag har varit precis som jag misstänkte att den skulle bli. Slö o slapp. En söndag och ett grått lock ligger på himmeln där ute och det har spöregnat så det har varit en riktig söndag....med söndags väder :(
dagens goda gärning (eller vad man ska kalla det) var att vi GICK till ica hela familjen i regnet och gjorde en veckohandling. Flitigt va?! + att vi sparade bilen och värnade om miljön. Vad blir dagens goda imon då???

1 Januari 2012

Ja, så var det de här med att lära sig skriva ett nytt år igen...det tar ett tag innan man börjar skriva 2012...2011 går på automatik :) Jag ska utöver det även lära mig skriva under med annat efternamn...hahha. Papperna från skatteverket har inte kommit ännu så än så länge skriver jag under med mitt gamla efternamn. Anyway...
Just nu känner jag mig ganska så mör...Maria, Eddie och Theo gick vid halv 2 tiden och sen plockade vi undan och innan vi kom i säng och somnade så var klockan nog närmare halv 3...inget bra när det ena barnet beslöt sig för att gå upp halv 7. SUCK!! Hahhaha...så lite trött är jag allt. Annars igår så var det en helt perfekt nyår. Maten blev helt ok och vi hade trevligt. Alla tre barnen somnade innan kl.20 och inom loppet av 30 min så det var lyckat. Vi spelade spel och snackade och vid 12 slaget blev det kollning på raketer. Jättekul och trevligt hade vi!!


 
Trots dem tunga ögonen och fina påsarna som hänger under ögonen så ser jag framemot 2012 och första dagen på året. Idag blir det, som det alltid blir, kinamat med mamma o syrrans familj :) Det är tradition och det kan vi inte frångå...MUMS!!!

Mest av allt denna dag så går mina tankar till älskade lilla mormor, som för idag , för exakt ett år sedan gick bort och äntligen fick komma till morfar igen. Det hon mest av allt ville. Du är såååå saknad, såååå älskad och det går inte en dag utan att jag tänker på dig o morfar. Hoppas ni har det bra...

RSS 2.0