Mys kväll

Ja, så har denna dagen också sprungit förbi men...jag har fått städat ovan våningen. Så det känns bra. Dessvärre blir det ett samtal till vårdcentralen imorgon för jag tror att jag kanske har fått en urinvägsinfektion till. PUH!!! Något är det i alla fall. Så under eftermiddagen blev det vila och matlagning, Dennis är så underbar och tar alla rundorna med Nisse. Vad skulle jag gjort utan honom?! Jag är så lyckligt lottad :)
Nu ska jag snart iväg och hyra film för min o Dennis lilla myskväll. Undrar vad jag ska ta för någon...lika svårt varje gång. Ska även handla några goda pålägg för vår nyårs frukost imorgon. Det blir pannkakor och bullar...en bra start på den absolut sista dagen på 2010.
Fick ännu ett tråkigt besked idag...vet inte hur lång tid min mormor har kvar. Så det blir en sväng in till henne under helgen. Hoppas jag hinner denna gången?! Slutet på 2010 har verkligen varit turbulent. Både glädje (Albins födelse) och sorg (morfars bortgång och nu detta med mormor) men jag måste ändå säga, trots att Albin kom till världen, att jag hoppas 2011 blir ett bättre år. Albin är det bästa som hänt i år i alla fall....på långa vägar.


Min bästaste älskling har gått ut med Moa ...

dsc00195 (MMS)

Min bästaste älskling har gått ut med Moa o lekt så jag kan få vila. Så nu ligger jag o Albin i soffan o myser..kanske man kan få en blund i ögat. Hade varit skönt,e så trött. Sov gott!


Orka?!

Ja, klockan är 9.09 och vi tog sovmorgon och gick upp för en timme sedan...skönt. Det behövdes men ändå känner jag mig helt slut. Jag hatar att känna mig sliten, orkeslös och att inte ha någon kraft i kroppen. Det är väl allt med omställningen till 2 barnsmamma. Moa har sitt humör, lilleman ska äta på nätterna och man kan inte vila på dagarna...det tar ut sin rätt och det känns som att jag ser 20 år äldre ut :( Usch, vad jag gnäller...men jag vill bara komma in i bra rutiner där allt funkar.
Fast, jag är ändå positiv och uppskattar allt och mina fina barn, som faktiskt är snälla, jag uppskattar att Dennis är hemma hos mig om dagarna och att vi har det så bra. Livet är underbart så är det bara och ibland ska man väl jobba lite för det. Det är väl inte mer än rättvist.
Nu sitter vi alla o slappar i soffan men när detta inlägget är klart så blir det till att byta blöja på Moa, ta på henne kläder och borsta tänderna. Sen ska jag ta och gå upp och städa ovanvåningen och vika undan kläderna på torkställningen och kanske blir det till att städa nedanvåningen också...får se vad jag orkar eller om det verkligen inte finns nåt roligare att göra...allt är väl roligare än att städa.

Lite om dagen...

Ja, denna dagen har bara sprungit förbi...helt galet. Dennis kör tidningarna denna veckan och har inte kommit hem förrän vid 6 halv 7 på morgonen. Albin vaknade i morse halv 6 och ville äta, då vaknade Moa också...så det var bara till att gå upp, annars var min tanke att vi skulle nanna vidare :) Albion somnade om direkt och jag o Moa la oss i soffan och kollade på Toy Story så blev det en o annan plur då...Dennis kom en stund senare bara och höll oss sällskap. Vid 8 gick jag o Moa upp igen och åt frukost. Dennis och Albin sov vidare till lite över 10.
En annan tanke jag hade idag var att städa och därmed städa bort julen ur huset men det smög sig. Vi åt mellanmål, sen gick vi en låååång runda hela familjen och när vi kom hem blev det lunch och sen skulle jag o Albin till bvc...igen. Hade glömt från Moas tid att man faktiskt ska springa där en gång i veckan. Puh!!! Albin hade gått upp 270 gram :) Hon sa att han var väldigt stadig med blicken så hon gjorde 4 veckors testet, att han skulle följa en kloss, och det gjorde han bra fast han bara är 2 veckor.
Eftermiddagen har också gått förbi fast man egentligen inte har gjort nåt särskilt. Har ännu inte riktigt kommit in i någon bra rutin med att vara hemma med två barn. Pyjamasen åker inte av förrän närmare lunch och det ser ut som tredje världskriget här hemma :( Fast att jag har den lyxen att Dennis är hemma hos mig och kommer vara till den 1 april så blir det inga rutiner...kanske är för mycket begärt efter bara 2 veckor?! Det ska nog ge med sig.
Nä, nu är det nattning av Moa, en promenad med Nisse och sen lite kvällsfika som står på schemat...


Igår kväll med bror o syster i sina pyjamasar. Moa skulle så klart ha sin nya pyjamas på sig direkt :)

Lite fynd :)

Ja, vi kom iväg till Burlöv och vi fick shoppat en del. Det blev bara kläder till kidsen dock men det är som vanligt. Det är alltid till dem man handlar när man är iväg. Moa hade vaknat på den rätta sidan idag och hon har varit snäll och duktig hela dagen. Hon om någon är nog nöjd över dagen. Hon valde en egen pyjamas som hon ville köpa, det blev hamburgare till lunch och så fick hon en liten bit godis också. En riktig lyx dag för henne. Lille Albin skötte sig också bra och sov mest...som vanligt. Han låg så bra i vagnen så :) Nu är vi äntligen hemma igen och nu blir det bara lite mys, lek och matlagning. Sen en tidig sänggång...förhoppningsvis. Lite av dagens shopping....



Till Moa: 3 par strumpor, en långärmad tröja, en Hello Kitty pyjamas och en rosa/vit randig tunika...jättesöt


Till Albin: En body, en munkjacka och nedan en skjorta med slips (till dopet) och en dress (byxa o tröja)


Mellandags rean...

Jajamen..here we come mellandags rean. Vi tänkte bege oss in till Burlöv Center tror jag eller så blir det Nova. Vi får se vart det bär hän. Tänkte fynda lite kläder till Moa o Albin och kanske något kul till mig o Dennis också :) Nu mår jag tack o lov bättre. Mår inte illa längre och min hals känns inte lika tjock. Nu är det istället Dennis som mår illa och för honom känns det som han ska kräka hela tiden...inget kul. Vet precis hur han mår den stackaren. Vad är det som cirkulerar här hemma egentligen?! Hoppas snart att vi alla mår toppen igen.
Glömde förresten berätta att Linda fick sin lilla dotter igår och dem mår alla bra. Nu har Lucas också fått sin bebis :) Det blev 13 dagar mellan Albin och Alina, som hon ska heta. JÄTTE STORT GRATTIS!!!!!
Nä...nu bär det av in i smeten...PUH!!!!

...

Ja, jag vet...ingen rolig rubrik men jag kom inte på något :( Vi tog oss igenom eftermiddagen också och Moa fick ännu ett utbrott när Camilla och hennes son var här. Hon ville smaka på mitt te som var alldeles nylagat...vilket betyder varmt!!!...men, hon ville inte godta det. Jag sa till henne att hon fick vänta men icke. Det slutade med att hon låg på golvet och skrek innan hon märkte att jag inte skulle ge med mig. Vilket härligt humör hon har min söta lilla Moa :) Det ska trilskas och ha sig precis hela tiden.
Men...som sagt, Camilla kom och vi drack kaffe och snackade, för så klart blev Moa go igen när hon märkte att hennes taktik inte fungerade, så vi kunde prata med varandra. Alltid lika trevligt när vi ses. Sen blev det middag och därefter lite tv tittande innan Moa fick hoppa i säng.
Nu sitter jag o Dennis här i soffan och jag ska ta mig i kragen och ta en dusch tänkte jag. Men först ska vi se färdigt filmen vi börjat se. Den heter Old School och är faktiskt en riktigt rolig film.





Camilla med lille Albin och hennes son Malik



Gnäll, gnäll o gnäll...

Usch ja...överskriften säger allt. Moa har vaknat på helt fel sida idag och det började med att hon sa där var nåt farligt på hennes rum. Hon var ledsen och har tjatat om det hela dagen. I övrigt idag så har hon gnällt om allt...precis allt. Hon sätter sig på tvären med allt och sla provocera och trotsa hela tiden och med varenda liten sak. Det är jobbigt!!!! Hon har inte innan brytt sig om att man har hållt Albin eller matat honom osv men idag så skulle hon sitta hos mig just när han skulle ha mat. O hon blev ledsen och gav sig inte. Vad gör man? Hon får sina utbrott och ligger och skriker och säger att man inte får titta på henne eller prata med henne. Usch, ingen rolig period och som det känns nu så kommer 2011 bli ett jobbigt år.
Just nu sitter jag och väntar på att Camilla ska komma, då blir det snack och lite kaffe och hon ska titta på Albin. I eftermiddag vet jag inte vad som händer...blir väl till att hålla Moa på den goda sidan och hålla tummarna på att hon vaknar på en bättre sida imorgon.
Nedan kommer en bild från igår när vi var ute och åkte pulka på förmiddagen...

Ursäkta frånvaron

ja, som överskriften säger så får ni verkligen ursäkta min frånvaro. Det har varit mycket över julen och tre dagars julfirande och det här livet med 2 små barn tar sin lilla tid om man säger så. När man inte matar Albin så känns det som att man måste/ska/vill ägna all sin tid där emellan till Moa och att leka och mysa med henne. Det kanske bara är nu i början som man känner det så och att det där dåliga samvetet försvinner så småningom med att Moa växer in i sin roll och jag som 2 barnsmamma växer in i min roll.
Anyway...med min hälsa är det inte så bra. Jag mår inte alls bra. Ont i halsen och hela kroppen. Brösten gör ont av all mjölk där finns. Jag mår illa konstant. Magen värker....kanske efter förlossningen. Vad vet jag. Kan bara inte komma ihåg att det kändes så med Moa. Kanske är det därför jag mår illa. Allt ska lägga sig tillrätta ju och Albin blir ju faktiskt bara 2 veckor på tisdag. Så det är inte så längesedan. Eller är det för att man inte kan vila och ta det lugnt efter förlossningen på samma sätt som tiden efter att Moa kom?! Jaja, det blir nog bra igen...det är en stor omställning för kroppen.
Julen har varit helt ok. Julen är inte en av mina favorit högtider men nu har man barn så vad gör man inte för dem. Dennis tycker inte i heller om julen särskilt mycket så hade det inte varit för barnen så hade vi rest iväg under denna högtid.
Nä, imorgon är det ny vecka och mellandags rean har börjat. Kanske ska in en dag och flukta lite och kanske fynda. Men...imorgon kommer Camilla hit en runda (om jag nu inte känner mig sämre) och ska kolla in Albin. Plus att jag lovar att lägga in bilder lite bättre. Tills nästa gång...Ha de bra!!

GOD JUL!!!!



Vill bara önska alla Ni som läser vår blogg...en riktigt GOD JUL!!!!

Gårdagen var riktigt trevlig med besök av min pappa, bror och hans tjej. Vi åt middag och spelade Bingo...jätte trevligt. Klockan blev sent och vi somnade inte förrän halv 3 och sen vaknade Albin halv 8 i morse så det var bara till att gå upp.
I eftermiddag bär det av till min syster för att fira julafton och sen imorgon blir det jul med Dennis föräldrar. Det är fullt upp hela tiden och det kan hända att det blir glest mellan inläggen. Efter julhelgen är vi tillbaka igen med samma fart som innan.


Mår inte bra

Nä, fy bubblan vad jag mår dåligt. Mår så fruktansvärt illa hela tiden och har gjort hela natten. Varje gång jag vände mig trodde jag att jag skulle kräka. Det måste vara nåt jag ätit för magen är inte helt i form. Har inte fått i mig någon föda idag ännu...Dennis är o tränar så när han kommer hem har han med sig skorpor och nyponsoppa. Han är så snäll min Dennis. Han gav mig sovmorgon i morse. Jag o lilleman nannade vidare till fem över åtta....det gillar vi :) Moa o Dennis gick upp halv 7.
Nu sitter Moa o ritar, lilleman vilar på min arm o jag ska betala räkningar...yipeeee!!! I eftermiddag blir det lussebullsbak och lite senare, vid 18 tiden, kommer min pappa o bror hit. Då ska vi fira jul med uppesittarkväll med Bingolotto. Har inte spelat bingo på år o dar så det blir nog trevligt. Undrar bara en sak...hur ska jag orka hålla mig vaken så länge?! Det blir en utmaning...hihihihi

Super trött

Nu visas det Nalle Puh på tv och Moa sitter klistrad. Det är alltid ett avsnitt av Nalle Puh och ett avsnitt Handy Manny innan det är dags för sängen. Dennis och Albin sitter och sover i den andra soffan fast det är jag som är super trött. Jag hatar att vara trött. Albin sov ändå ganska bra i natt. Vaknade första gången kl. 01 och sen somnade vi 02, sen vaknade han igen kl 05 och när han ätit då så gick vi upp....inte konstigt man är trött.
Sen har det varit full rulle hela dagen och jag har bara fått gjort hälften. Vi fick dock handlat och jag har slagit in 2 julklappar...där är en del till att slå in. Får göra det ikväll när Moa somnat. Men...inga lussebullar blev bakade, det får vi göra imorgon. Även syrran och jag fick gjort det vi skulle medans Moa lekte med sin kusin Jennifer. Dem är för söta.
Nu ska jag ta en promenad med Nisse i det svin kalla vädert....Brrrrrrrr!!!! Fryser redan :( Sen blir det en kopp kaffe för att få tillbaka värmen och vakna till lite så man kan vara lite social med maken i soffan. Om han nu vill håll sig vaken vill säga ?!

skämt eller?

Kom ut i bilen o skulle köra Moa till dagis och bilen visade -21 grader. Är det ett skämt eller?  Så kallt i Skåne...vad har hänt?! Det var riktigt kallt och jag kände i näsan när jag drog in luft hur det frös till direkt :)
Nu sitter jag här hemma med Albin på ena armen och matar och skriver med andra handen. Att bli mamma gör en effektiv...det är bra. Hahahaa! Vi väntar på Dennis ska komma hem från brandstationen sen ska vi iväg och handla. Han en bra dag alla...

Usch då...

Alldeles för tidig morgon. Klockan är bara 06:08 här just nu och jag har varit vaken sedan kl. 05 för att amma Albin. Sen tänkte jag att jag kunde gå ner och sätta mig i titta på tv för jag var inte så trött. Då vaknade så klart Moa när jag gick nerför trappan...säger bara en sak. ENPLANSHUS tack!!!!
Så hon fick också komma ner. Så nu sitter vi tre här nere i soffan och myser. Dennis och Nisse ligger kvar i sängen. Idag blir det som sagt var en storhandling, lite julklappshandling, lussebullsbak och julklappsinslagning. Vid 15 tiden i eftermiddag kommer min syster och Jennifer. Det är hennes minsta barn, hon är 5 år. Jag och syrran ska fixa en sak (hemligt) så kan Moa o Jennifer leka. Men hur ska jag hinna med allt detta idag?!
jaja, det ska nog gå...det får gå helt enkelt.. hihihihi :) Ska kanske börja med att hoppa in i duschen nu...


Albin och Dennis tog enmysstund i soffan igår kväll.


Morgonmys i soffan innan dagens alla punkter måste börja bockas av...

Bvc besök

Ja, så var Albin en vecka gammal och han har varit på sitt första bvc besök. Moa o Albin har världens bästa bvc sköterska. Hon heter Gunilla och är så himla go, snäll och bra. Hon ger ett bra stöd och goda råd :) När vi var på sjukhuset så gick Albin bara ner 170 gram. Från 4030 till 3860 gram och nu idag hade han gått upp till 4050 gram så han lägger på sig i alla fall :) Hon sa att han var en jättefin pojke och att han hade redan var stark i sin nacke och kropp.
Annars idag så har jag fått städa så det känns bra, det blev också lite pepparkaksbak...fast det fick Dennis och Moa sköta när jag och Albin var på bvc. Imorgon blir det lussebullsbak, shopping och julklappsinslagning. Hur ska vi hinna med allt det + rasta hunden + mata Albin?! Tiden är knapp men man kommer väl in i rutiner snart med 2 barn. Dem tar ju trots allt sin lilla tid.
Efter bvc kom min mamma på besök för att träffa Albin och Moa. Moa var helt på Albin, tror det är för att hon ser att alla andra bär och håller honom. Det vill hon också göra. Hur ska man förklara för henne?! Inte så lätt. Hon säger att hon ska hålla honom, att hon vill bära honom osv. Blir sur och irriterad när hon inte får. Vi försöker verkligen bjuda in henne och låter Albin ligga i hennes knä, hon får klappa honom, pussa honom, hjälpa till att ta av honom kläderna och allt sånt hon kan hjälpa till med. Det är inte lätt för hon är inte direkt försiktig i heller. Hon har inte riktigt koll på vad som är hårdhänt och så. Men små barn tål mer än man tror. Bara vi förklarar för henne att hon måste vara försiktig och varför. 
Nu ska jag ta en runda med Nisse i det super svinkalla vädert...brrrr. Fryser redan. Sen får det nog bli en kopp te och nåt tilltugg till det.
Här har ni 1 vecka gammal Albin och 1 vecka gammal Moa :)



Konstverk a´la Moa

Ja, nu har vi premiär kört vagnen...syskonvagnen. Kanske inte det ultimata vädert för det med tanke på all snö och att det kom ännu mer i natt...nu räcker det!! I vilket fall som så gick den super bra. Det är en Baby travel som vi har med lika stora hul fram o bak.

Nu har inte Moa varit på dagis på ett tag så hon blev så klart ledsen när vi lämnade henne...stackaren! I hennes låda på dagis fanns hennes julpyssel som dem gjort på dagis...visst är det fint?! En tavla (ser nästan ut som hon fått till ett hjärta upp till höger), en liten ljusstake och en julgranskula. Fina konstverk allihop. Stolt mamma är jag :)

Nu blir det till att ta ett rejält tag om dammsugaren, dammtrasan och svabben och köra igenom huset, kanske hinner man vila en stund också. I eftermiddag är det dags för Albins första bvc besök och sen blir det lite julbak...

Vila i frid min morfar

Ja, jag vet egentligen inte vad jag ska skriva fast jag har så mycket tankar vilket gör att jag inte riktigt vet var jag ska börja. Jag har alltid stått mina morföräldrar nära och mina första minnen är när jag var liten och, nästa varje helg, sov över hos dem från fredag till lördag. Då brukade jag alltid få goda mackor på kvällen och sen hade dem gottebord och jag brukade sitta på morfars axlar när han satt i sin fåtölj och kamma hans hår och sätta massa tofsar. Då sa han alltid att lössen sprang vilse för jag gjorde oreda i hans hårbenor :) Åskade det under natten så gick jag alltid in till morfar och kröp ner i hans säng. På lördags morgonen var det alltid samma rutiner och jag var med mormor o morfar hela förmiddagen och efter vi ätit middag kom mamma o pappa o hämtade mig. Det var lika mysigt och kul varje gång.
Sen under hela mitt liv har jag alltid åkt o hälsat på min mormor o morfar. Ätit middag där och fikat. Jag o morfar brukade spela kort och andra spel ihop. Oftast svarte petter eller finns i sjön. Jag har så mycket minnen att jag hade kunnat fylla en hel bok.
Morfar var så go och snäll, saknar honom verkligen jätte mycket och jag kan inte förstå att han är borta, att jag aldrig mer ska få se honom, krama honom, få en puss på klinden av honom. Något som gör mig väldigt ledsen är att han hann aldrig träffa Albin. Jag och Albin skulle in o hälsa på honom i lördags men han dog i fredags, tre dagar efter att Albin fötts :( Jag vill se det som att morfar lever vidare i Albin...hoppas det!
Nu har jag fått skriva av mig lite och jag bjuder på en bild av morfar och Moa på morfars födelsedag, den 29 april, förra året.


Hej morfar: Hoppas du har det bra där du är nu...jag saknar dig ofantligt mycket och älskar dig. Tack så mycket för alla minnen du gett mig. Ha det nu så bra så ses vi en dag igen i framtiden.....

Mina älsklingar

Eftermiddagen har flytit på den med....massa mys i soffan med film och sen blev det middags lagning. Köttfärspaj blev det idag och en god sallad till det. Mumma. Sen var det helt plötsligt kväll....och just nu håller Dennis på att natta Moa och det verkar vara amningsdags...igen...för lille Albin. När Dennis nattat klart, Moa somnat, Albin fått mat och Nisse varit ute en kort runda så blir det lite egen tid för mig o Dennis med en god kvällsfika :)
Min familj är helt underbar, mina barn är dem bästa och sötaste, min Dennis är den bästa som finns i alla kategorier och hela mitt liv är Bäst. Så tacksam för att man kan få ha det så här bra och vara omgiven av så många underbara människor.


Albin igår kväll med pyjamasen på :)



Moa ikväll med sin pyjamas framför tvn



Medans Albin sov gott i sin korg

Kul i kulhuset

Oj, vad tiden går...den bara springer iväg. Klockan är redan kvart över 2. Morgonen flöt på bra. Moa kom in och väckte mig kl. 06:02 och sa" bajs" "bajsat". Kan ju säga att det finns roligare sätt att vakna på. Det var bara till att gå ner och byta sen blev det tecknat för henne. Albin vaknade vid 7 tiden och då var det matdags. Sen var det par böjbyten, frukost för oss andra, påklädning av barnen, själv fick jag duschat och sen bar det av mot Trelleborg och till Kulhuset för massa lek. Vi träffade upp Moas, farmor, faster och kusin Kasper.
Vi lekte på, Albin sov och sen åt vi lunch och vid 13 tiden körde vi hemmåt igen.
Nu har jag precis varit ute med Nisse en runda...svinkallt är vad det är. Så nu sitter jag i soffan med en kopp te. Moa myser med mig medans hon tittar på Pippi och Albin ligger hos Dennis och båda två sover. Detta är vardagsmys och avkoppling :) Det tycker vi om.

Nu är jag här igen...

Hoppas ni sett framemot detta...att jag är tillbaka här :) Det har varit en omtumlande tid dem senaste dagarna. Min lille son, Albin kom i tisdags den 14:e december kl. 16:41. Helt underbart och så mycket glädje man känner. Han är gudomlig och så älskad. Dagarna därefter var jag kvar i Lund och hämtade mig och bara vilade upp mig. I torsdagskväll åkte jag o Albin hem till vårt lilla hus som redan känns för litet :( I fredags fick jag vara själv med båda barnen och förmiddagen var rent av kaotisk....usch, det blev genast mycket direkt. Fick inte hålla Albin för Moa...utan då skulle jag hålla henne också. Nu är det mycket bättre och hon bryr sig inte när  man håller honom. Hon är så snäll och gullig mot honom. Pussar honom, klappar honom och säger att han är söt.
Senare under fredagen fick jag reda på att min morfar gått bort...*snyft* Det har gått så fort. Fick veta för ca  2-3 veckor sedan att han hade cancer och den har varit agressiv. Jag stod min mormor o morfar nära så detta har tagit mig hårt och under hela dagen igår var jag väldigt ledsen och grät mycket. Såg verkligen hemsk ut...ögonen var så svullna och små och det var svårt att hålla dem öppna. Men....vi hade ett ärende, vi skulle hämta hem vår lilla Nisse som varit hos syrran och köpa en amnings BH till mig...det var allt!!
Nu har saker börjar lugna ner sig och jag ska försöka hitta tid under dagarna för att delge mig till er av min vardag och hur livet är med två små barn och få allt att gå ihop.
Här kommer lite bilder från de senaste dagarna....

Ca 2 timmar gammal


Stolt mamma med nykläckt son


Inte ens ett dygn gammal


Vi myser lite under vår "lugna" tid på patienthotellet


Syskonen Moa o Albin

Nu ligger Moa o sover, Albin sover i ungefär en timme till sen är det matning för honom, så JUST NU ska jag dricka julmust och äta lite choklad. Hörs snart igen....

förlåt förlåt förlåt

Trodde aldrig det skulle blir så stressigt att komma hem och ag säger bara förlåt, förlåt, förlåt för att det inte kommit något inlägg ännu. Men...jag LOVAR det kommer. Det har hänt en del tråkigheter här också som gör att det tar extra energi, ork, glädje och tid. Och...det kommer att komma en berättelse om förlossningen och hur jag upplevde den och massa bilder. Säger det igen...Håll ut,


Ber om ursäkt men det går inte logga in på...

Ber om ursäkt men det går inte logga in på blogg.se så mitt inlägg om lille Albin får komma imon. Håll ut..


Fy f*n..om man nu får säga så. Som det snö...

dsc00179 (MMS)

Fy f*n..om man nu får säga så. Som det snöar här..det vräker ner. Jag har inte varit ute o fått luft på 2 dagar men det lockar inte direkt i heller om jag kollar ut:( nu fikar jag på 2 knäckemackor o en kopp kaffe för sen ska Albin ha mat innan jag kan få äta lunch. Ikväll ska jag lägga in lite bilder o berätta om dagen då vår prins anlände:) så häng med..titta in en sväng ikväll oxå vet ja


Nu e det dags för frukost o den e ljuvlig:...

Nu e det dags för frukost o den e ljuvlig:) sitter här med te, juice, ägg, mackor o fil..riktigt gott. Natten har varit bra. Albin fick mat vid 22, 01:30, 05 o jag har sovit skönt där emellan så ganska pigg e jag faktiskt. Det har börjat riktigt bra men det e bara att njuta för så här bra kommer det inte alltid att vara. Nu kommer vi hem ikväll så imon blir min första dag som tvåbarnsmamma för Moa kommer vara hemma o Dennis på sin utbildning men sen har vi helgen ihop som vår nya lilla familj


Fråga mig inte hur förvirrad jag är. Jag b...

Fråga mig inte hur förvirrad jag är. Jag bad Dennis ta med datorn..men då väckte han min hjärna med att säga att här inte var någon internet uppkoppling..så långt tänkte inte jag:( så tyvärr får ni hallå er till imorgon kväll med att få bilder..för då kommer vi hem:) syns o hörs. Sov gott!


En god kopp kaffe satt fint så här på efte...

En god kopp kaffe satt fint så här på eftermiddagen:) nu sover lilleman i mitt knä,precis ätit tills han somnade..visst e det så att man som förälder gör allt för sina barn? Sitter riktigt illa men vill inte flytta på honom för han ligger så bra o sover så gott. Allt för sina barn. Så det ska vara:) Jag sitter o väntar på att Dennis ska komma..Hoppas han kommer snart. Ska försöka få hit datorn så kanske det kommer in lite bilder ikväll. Talk to you later:)


Nu e det lunch dags o Tänk..Albin e inte e...

dsc00175 (MMS)

Nu e det lunch dags o Tänk..Albin e inte ens ett dygn gammal o har redan hunnit med sitt första julbord,vilket e det som serveras:) Jag längtar så mycket efter Dennis fast det dröjer några timmar till innan han kan komma men sen ska vi mysa. Lilla Moa e fortfarande sjuk men har det bra hos farmor o farfar.


Trött..ja,det e vad jag är. Nu ligger lill...

Trött..ja,det e vad jag är. Nu ligger lilleman o jag kvar i sängen. Han sover fortfarande gott o har sovit bra i natt. Själv har jag sovit sådär från o till. Vid 2 i natt gjorde han en fin laddning i blöjan..haha. Min söte nu ska jag försöka ta mig upp o göra mig lite mottaglig för omvärlden o gå ner o äta frukost. Hörs sen..


Nu e han här..vår lille son. Albin blev na...

dsc00168 (MMS)

Nu e han här..vår lille son. Albin blev namnet. 4030 gram o 53 cm lång. Nu ska jag o vår lille gosse vila upp oss här ett par dagar o Dennis ska fortsätta sin utbildning.


Prenumerera på mina blogginlägg

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/2176987/karaste-mest-alskade-och-underbaraste?claim=93md8jf2kt4">Följ min blogg med bloglovin</a>

För att följa min blogg och när jag gör nya inlägg så klicka på länken ovan. När sidan dyker upp så klickar ni på det gröna fältet nästan mitt på sidan och så fyller ni bara i er mailadress och ett lösenord sen är ni en ny prenumerant av min blogg =)  

Idag då?

Ja, så var det den 14:e dec vilket betyder att min egen D dag har paserat. Ska det ske idag då? Jag sa att lilleman inte fick komma senare än den 13:e dec men jag fick inte som jag ville nu i heller :( Förresten, har ni några bra och fina namnförslag på pojknamn som passar ihop med Moa? Tacksam för tips för vi är lite oeniga.
Anyway, Moa får vara hemma från dagis idag för hon har lite feber...dock bara 38,1 men ändå. Det är feber :( Så det får nog bli till att fixa frys o kul men badet blir det nog inget med. Sen blir det nog en massa mys med min lilla flicka och en liten promenad till byn för att posta julkorten och lite andra ärenden.
Men först på schemat står det...FRUKOST!!

Mys i solen

Ja, så var kvällen här igen...helt galet vad tiden går. Nu är det snart mitten på december dessutom och dett aåret är slut. Jaja, dagen har rullat på och som sagt kom en god vän till mig. Camilla. Vi hade mycket att prata om, var ett bra tag sedan vi sågs och nu hann hon med att se mig i tjockt format också :) Det var jätte skoj att träffa dig gumman!!! Innan Camilla kom så hann jag och Moa ner i byn och hämta ut min och Dennis klocka som vi hade lämnat in för batteri byte...äntligen kan man börja använda den igen. Att det ska ta så lång tid att väl få iväg en klocka för batteribyte när den väl har stannat.
Det var jättefint väder, säkert en -5 grader och solen sken....mysigt. Moa hatar att få solen i ögonen och säger "solen bort"...lite svårt att förklara att inte mamma kan ta bort solen, den sitter fast bland molnen säger jag...hahhaa :) Därför dessa störtsköna solbrillor som hon har på sig och när hon får på sig dem säger hon "tuffing"...så klart du är en tuffing säger jag ju. Hon är för söt.
Imorgon är det dagis dags för Moa igen och jag har inget planerat...förslag?? Om inte så får det bli ett bad och kanske avfrostning av frysen och städning av kylen, alla hyllor osv...så har ni bättre förslag så förstår ni säkert att jag gärna tar emot dem ;) Måste bara flika in med att vår kära katt ligger här bredvid mig i soffan och kollar på tecknat...ser så skoj ut.
Nu blir det en liten god äggmacka och te...gotti gott gott!!



Besviken :(

Vi fick ju inte se något luciatåg på Moas dagis...det var bara frukost och det var så klart mysigt ändå men jag trodde vi skulle få se dem äldre barnen "lussa" för oss...men icke så lite besviken är jag :( Jag får väl nöja mig med att kolla på Lucia tåg på internet men så klart inte samma känsla.
I vilket fall som så efter frukosten så  promenerade vi hem och tog ut Nisse på en lång runda...tog 1 ½ timme. Det var Linda som drog ut mig på den...antar att hon ville ha ut ungarna men inget hände. Om jag nu inte tappade honom på vägen...men de borde jag väl känt?! hahahaa
Nu leker Moa för fullt och jag sitter här o slappar lite i soffan o lyssnar på denna braiga låt...Snart kommer en kompis till mig och det blir fika med varmt att dricka och lite lussekatter. Dem kan man aldrig tröttna på.





Luciafrukost på dagis!

Nu är det tidig morgon och jag o Moa ska på lucia frukost på hennes dagis mellan 7:30-9:00. Det är tidigt :) Men det ska bli jätte trevligt, synd bara att inte Dennis har någon möjlighet att följa med :( Vi ska få se när dem äldre barnen ska gå lucia och jag kan inte komma ihåg sist jag såg ett lucia tåg....vad mysigt!! Man får lite mer lucia och julkänsla nu när man har barn...det är underbart. Den känslan har varit borta länge för mig...But It´s back!!!!



Check this out...hahahah

Bli inte rädda,, det är bara Moa som har varit i farten. Hon gick bärsäkragång i hallen bland skor och lådor med mössor o vantar :) Snyggt va? Sen sa hon " hej då, ska handla, köra bilen, handla bullar" hahaha, hon är ju för söt min lilla ängel. Nu blir det kvällskaffet och en fika och så klart....några avsnitt True Blood och ännu mer så klart....vänta på lillebror. Åhhhh.....KOM NU!!!!!!


Garagebygge

Ja, låter spännande va?! Hahhaa, måste göra er besvikna med att säga att det "bara" är ett garage till Moa o hennes bilar. Hon tycker ju det är så kul att köra med bilarna i garaget hos sin kusin Kasper. Så nu har vi köpt ett till henne...det var värre än IKEA bygge kan jag säga :) Men, det är ihop och hon har fullt upp med det just nu och har haft ett tag så hon är nöjd. Kul att se. Hon säger "bilen parkera" och så leker hon med hissen och kör nerför ramperna.. Hon har kul!!
Tycker ni att hon ser röd ut på kinden?! Jajamen, en liten vurpa i pulkabacken bev det. Det är -4 grader här och blåser så det är ännu kallare egentligen så det var mest is i backen med tanke på att det töat dem sista dagarna så hon skrapade sig lite fint. Sånt som händer. Nu leker Moa för fullt, Dennis kollar fotbollen på tv och jag sitter här...snart dags för mellanmål.


BF+2 idag

Snyft...ingen bebis ännu :( Idag är det BF+2 och jag har sagt att snälla kom inte senare än Lucia och imorgon är det ju Lucia. Jag tycker det blir för nära julafton annars. Men av erfarenhet vet man ju att det inte går att bestämma när den lille ska komma ut. Det är bara till att vänta. Och denna lille buse kommer säkert komma så nära julafton han bara kan. Jaja, han är välkommen anytime!!!
Nu är det söndags morgon och tror du vi skulle få sovmorgon idag...NÄ!!!! Moa kom in till oss vid halv 6. Lite för tidigt och hon skulle inte somna om :( Så nu sitter vi här och väntar på att Dennis ska komma upp, sen blir det morgon promenad och en vända in om bageriet och handla hem lite tredje advents frukost. Det är ju faktiskt 3:e advent idag så det tredje ljuset ska tändas...sen blir det nog massa söndagsmys för sen är det måndag imorgon igen.

Lördagsmys

Så nu är Moa nattad och sover gott....thank god för att Dennis är hemma. Hihihihi....det går så mycket fortare när han nattar. Nu ska vi ha lite lördagsmys med kladdkaka, vaniljvisp och en kopp kaffe. Gotti gott gott!!!!
Bilden visar min födelsedagspresent som jag fick av Dennis. Jag fick enbart berlocken som man kan sätta in en bild i. Den är från Pilgrim är är jätte snygg....Han ville jag skulle sätta in en bild på barnen sen men så klart ville jag ha en bild på honom, på så vis är han nära mitt hjärta alltid :) Även symboliskt. Kedjan köpte jag igår på guldfynd och jag tyckte den passade bra. I ringen står det Love, faith, hope, believe....tycker det var fint...eller?!


Lördag lördag

Ja, så var det lördag och Dennis är ledig denna helgen...skönt. Det gillar vi. Det blev till o med sovmorgon, Moa kom inte in till oss förrän närmare 8 :) det gillar vi också. Visseligen så åkte Dennis iväg på fys med brandkåren men sen blev det veckohandling och därefter en god lunch. Under vår, i regel lugna veckohandling, så skulle Moa gå med egen vagn...självklart! Inget konstigt, hon gick fint och plockade ner dem varor vi skulle ha. Allt var lugnt till vi kom till kassan, då skulle hon gå ut med varorna innan vi hunnit få upp dem på bandet och betalat dem. Håller ni inte med om att dessa fina utbrott i affären är så härliga?! Hon testar allt och trotsar hela tiden. Hon blev arg, skrek och sa "Sluta mamma, inte röra, Moas vagn" Visst ,men vi måste ändå betala för varorna.
Efter lugnt snack och förklaring som brukar hjälpa så skärpte hon sig till slut och som tur var så var det vår tur i kön att lägga upp sakerna på bandet. Det som stör mig är folk som ställer sig och glor, hon är ett barn, dem gör så. Det bekommer inte mig att folk tittar eller så, jag tar inte åt mig för hon är ett barn och jag vet att hon ger med sig till slut när man får en syl i vädret att föklara lugnt. Håller man sig bara lugn så skärper hon sig.
Det blev bra till slut men man skulle kunna säga att detta var första utbrottet i affären...och det som värmer mest är att det kommer att komma fler....LOVELY!!!!
Under eftermiddag har min älskade Louise varit här och snackat skit och ätit fruktsallad med vaniljvisp....gott var det. Nu har hon precis gått och vi ska laga middag, idag blir det hemmalagade hamburgare och till gott ikväll blir det vår smarriga chokladkaka och ett par avsnitt True Blood och förhoppningsvis vill lilleman snart titta ut. Kan inte alla bara hjälpas åt att skrika åt honom att komma ut...SNÄLLLAAAAA!!!!!


Ja, o så här blev dagen

Vi beslutade oss efter lite sms skickande till Maria att vi skulle åka bussen ihop till Malmö och kolla lite affärer och fika. Bussen gick 9.51 och hämtade upp henne 9.54 så var vi i malmö lagom till affärerna öppnade. Tänk att Moa blir 2 år i januari och detta var första gången hon åkte buss.....hahahhaa. Jag själv tycker det låter helt galet. Hon tyckte inte det var nåt särskilt förutom att den var stor och körde fort :)
När Moa o Theo vilade middag i sina vagnar så passade vi på att fika och när vi sen skulle ta bussen hem 12.58 så var där redan en barnvagn på bussen så jag o Maria kom inte med :( Bara till att vänta en halvtimme på nästa och då kom vi hem, men då blev det stressigt för oss. Vi var hemma kl. 14 och skulle vara på mitt lilla ansiktsfix 14.30. På vägen hämtade vi upp Linda o Lucas som också skulle dit.
Vi hann ju så klart, effektiv som man är :) Barnen skötte sig exemplariskt medans vi låg och blev behandlade.... gissa hur snygga vi blev. WOW!!! Nu kan vi föda vilken dag som och dessutom göra det i snygg feja :)
På eftermiddagen blev det promenad med Nisse, hem, Dennis kom hem och hade glömt sin pärm så jag o Moa följde med som sällskap till Trelleborg så han kunde hämta den igen. Snällt va?!
Nu nattar Dennis Moa och jag ska ut och laga Tacos till oss som vi kan fredagsmysa med...sen blir det popcorn, choklad och julmust också så klart....mmmmmm.



Moa i väntan på bussen....

Vad händer idag då?

Nu har vi precis ätit frukost och jag sitter och funderar på vad som ska hända idag?! Ska vi ta öppna förskolan?! Eller ska vi ta bussen in till malmö?! Eller ska vi bara vara hemma och ta det lugnt?! Usch, jag hatar när det är så här att man inte vet vad man vill, orkar eller känner för.
Helst av allt vill jag ju att bebisen ska komma idag med tanke på att idag är det ju BF dagen, men det är väl det enda som jag inte kan bestämma över :(
En sak vet jag och det är att det blir ögonbryns plockning och färgning i eftermiddag så man kan bli lite fredagsfin. Sen är det ju helg och dags för fredagsmys ikväll. Nä, nu får jag ta och röja upp lite i köket efter frukosten, sen blir det väl påklädning och en promenad i alla fall.


Imorgon är dagen

Nu är vi hemma igen efter vår trevliga eftermiddag hos Linda o Lucas. Som vanligt lika kul o pratsamt som alltid annars, dock så ville inte barnen riktigt sammarbeta idag. Dem skulle ha vad den andra hade precis hela tiden=bråk, Moa puttade Lucas=gråt, säga förlåt=lite trots, inte göra som mammorna sa=gnäll, gråt o trots. Men trots det så är dem ju så underbara och har sina ljusa stunder :) Vi fikade mellis först och sen blev det middag och sen ytterliggare en fika. Mumma var allt!!! Tusen tack!
Annars idag så var jag hos Maria när Moa var på dagis och vi käkade lunch och kollade film och drack julmust...det är ju såååå gott. O så fick jag busa, mysa lite med Theo. Tänk att vi snart har vår egen pojke...svårt att tro. Fast det är dagen D imorgon. Beräknad födelse 10 december, självaste nobeldagen, så kan jag inte förstå att det är en pojke. Har fortfarande svårt att ta mig till pojkavdelningen inne i butikerna...jag styrs direkt mot flickavdelningen. Konstigt, vi har ju vetat att det är en pojke sedan första ultraljudet. Men men, de kommer väl.
Nu har jag precis nattat Moa för Dennis är på julbord med brandkåren och det var verkligen inte lätt idag. Kanske var för att hon först varit på dagis sedan 9 och sen lekt med Lucas hela eftermiddagen och sen hem och i säng och att hon var övertrött men idag var det extremt jobbigt. What to do?! Nu har hon äntligen somnat...tog 45 min så nu ska jag äntligen hoppa in i duschen, njuta av lugnet och dricka för jag är så törstig.

Lilla Du därinne
jag undrar så vem Du är!
Att jag vet så lite om dig
fast Du redan är här.

Är det Dina tår jag känner?
Är det Ditt hjärta jag hör slå?
Är det sant att Du har ögon och naglar
och en mage att pussa på?

Jag vet så lite om Dig
fast Du redan är här
men jag älskar Dig som tokig
vem Du än är!


Nu e vi hos Linda o Lucas o har fikat o sk...

dsc00157 (MMS)

Nu e vi hos Linda o Lucas o har fikat o ska snart äta middag ihop:) super trevligt..ännu trevligare hade varit om barnen lekt fint. Dem e trötta efter dagis men snart e det middag..barnens favorit. KORV!


Magen...

Kan ni tänka er att detta är första bilden på magen under denna graviditeten och det är BF imorgon...dåligt tycker jag. Med Moa fotade jag magen varje vecka för att se förändring. Ja, nu är det bara att se när han behagar att komma och vad han ska få för namn....inte helt överrens med den biten. Så himla svårt!! Spännande...
Nä, detta blir ett snabbt inlägg, ska iväg med Moa till dagis och träffa Maria och lilla Theo på vägen och sen hem till dem för god fika och en film :) Hörs sen!!


Huvudvärk :(



Vet egentligen inte vad jag ska skriva för just nu känner jag mig ganska så tom i huvudet. Precis fått ett mindre kul besked och det gjorde inte huvudvärken bättre som jag redan hade :(
Jag o Linda var i alla fall iväg på Nova och skulle shoppa loss...hahhaa, ja, just det. Jag var den enda som kom därifrån med en påse och det var strumpor till Dennis. Hur kul är det?! Vi vaggade runt där inne och hittade inte ett jota att köpa :( Jag som ville handla. När vi kom hem blev det en promenad med hundarna och sen gav  vi oss av mot vars ett håll och hämtade barnen på dagis. Dem går ju inte på samma dagis.
När jag hämtat Moa så gick vi ner i byn och gjorde lite ärenden och sen hem och tog oss en god fika/mellanmål :) Sen blev det lek för Moa, jag la mig i soffan o vilade mitt onda huvud lite men sen var det bara till att ta tag i vardagslivet igen och laga lite mat. Under tiden vi lagade mat, får ju säga vi eftersom jag har min lilla snart 2-åring som hjälpreda, ringde Dennis och sa att han var på väg hem så idag blev det middag ihop hela familjen. Alltid trevligt :)
Dessvärre, har han gått o tränat nu på kvällen så nu sitter jag här med nattningen av Moa..hon har fortfarande inte somnat. Imorgon ska jag försöka att göra något roligare inlägg men just nu passar det inte sig riktigt.


Dagen idag

Nu sitter jag här i min sköna soffa. Moa sitter bredvid och kollar på Nalle Puh som är på tv just nu. Alltid lite tecknat innan det är dags för sängen. Dagen idag har gått i ett. Fick ställa klockan på väckning 7.30 för vi har sovit så länge dem senaste dagarna och idag fanns det inte tid till det. Vi gick upp, åt frukost, tog på oss kläder och begav oss ut på promenad till dagis. När jag sen kom hem så fixade jag en julklapp....skönt den också är klar. Därefter började jag städningen och det tog mig 3 timmar!!! Tänka er....puh, gissa om det kändes i min "feta" kropp sen. Var lagom klar tills det var dags att gå och hämta Moa igen...så det blev ingen BB väska packad eller julklappar inslagna och ingen vila.
Moa hade haft det skoj på dagis och dem hade byggt koja och bakat pepparkakor...hon var glad och när vi kom hem blev det mellan mål.
Dennis hade inte hört av sig så jag hade ingen aning om när han skulle komma hem. Jag o Moa började laga mat och som vanligt ska hon "hjälpa till". Det blir inte så mycket hjälp, snarare besvär om man får säga så men vad gör det...hon är ju glad :) Vi skalade potatis och då ska hon som alltid, äta dem. Att hon bara tycker de är gott....förstår inte det. Lagon tills vi ätit klart så kom Dennis hem.
Nu är det snart dags för Moas nattning och det blir definitivt Dennis som får ta det ikväll...jag ska ta mig ett glas varm O´boy och någon lussebulle.nyttigt. Nä, jag vet men jag ska kolhydrat ladda nu inför förlossningen :)
Imon blir det till att springa av det på shopping centert Nova i gott sällskap med Linda.


Varför så svårt?!

Jaha..nu är jag här igen. Leken hos Linda o Lucas var jätte trevlig och dem bjöd på fika och sen fick Moa även lunch där...så himla snällt. O som vanligt åt hon med god aptit...fläskpannkaka med sylt bjöds det på :) Tackar tackar!!
När vi kom hem så visade de sig att klockan hunnit bli halv 2!! Vi måste vara riktigt bra på att bara snacka bort tiden...mycket skit snack med andra ord..hihihi. Dennis ringde nästan precis och sa att han var på väg hem. Det var en kort dag på preperandutbildningen idag så det var ju skönt. Nu ska han gå den utbildningen i 2 veckor så lite får vi hoppas på att jag går över tiden 1 vecka för då är han ju klar. Men så klart vill jag ha ut vår pojk nu och inte vänta så länge.
Eftermiddagen blev lugn, det blev en promenad med vovvsingen och sen en ut till möbelaffären som ligger här i vår "håla" . Letade efter ett sängöverkast till Moas säng men dem hade inget :( Finns det inga barnsängöverkast eller? Då kan vi ju sluta leta så får jag sy ett eget.
Under kvällen gick Dennis och tränade och jag o Moa var hemma och jag förstår inte varför det ska vara så svårt för henne att somna när det är jag som nattar henne?! När Dennis gör det så kan han gå in läsa sagan, prata lite, gå ut ur rummet och sen nerför trappan efter 5 min utan att hon bryr sig. När jag nattar henne så gör jag likadant bara det att jag inte kan gå ner utan hon kallar efter mig typ 500 gånger. Varför?! Hon går till o med ut ur rummet för att se så att jag är där...Nu hoppas jag dock att hon har somnat så när Dennis kommer hem så blir det lite kvällskaffe och en god macka och så tvn och soffhäng. Imorgon är det dagis igen och då behöver jag verkligen ta tag i städ o tvätt. Det går inte att beskriva hur smutsigt det blir att bo i hus som vi gör, ha en hund som springer in med sina skitiga tassar och en katt som hårar och ett barn som trampar in och en blöt vagn som står i hallen...PUH!!! Jag tänkte även börja slå in julklapparna så dem kan läggas under granen..måste nog också börja packa en BB väska som står i beredskap och en väska till Moa.



Moa med en av sina favoritböcker, filten och låtsas vällingflaskan framför tvn och lite tecknat innan det var dags för sängen.


Världens bästa och jag :)



Inte världens bästa bild men världens bästa unge i alla fall. Hon är bäst och så mysig. Morgonen har varit bra utan trots och gnäll...det tycker vi om. Humöret är så mycket längre och bättre hos mig. Nu ska vi till Linda och Lucas för lite fika o lek :)

julen är här

Ja, idag är det söndag och 2:a advent och 3 veckor kvar till julafton. Tack o lov så är alla julklapparna fixade här hemma förutom en och kanske något litet mer till Moa och lillebror, som vi hoppas kommer innan julafton :) BF är ju på fredag den 10 dec så vi får se när han känner för att fylla år. Men i vilket fall som så har julen kommit till oss. Granen är uppe. I år blir det en falsk gran som bara är 150 cm hög och passar perfekt under trappan. Det finns inte så mycket plats i vardagsrummet bland Moas alla leksaker. Den blev jättefin och vi är väldigt nöjda. Tyvärr gör den sig inte riktigt rättvis på bild, den är mycket snyggare i verkligheten :) Efter lunchen begav vi oss ut på ytterliggare en dag i pulkabacken. Vi var ute i närmare 2 timmar och det var riktigt roligt. Stor som jag är så skulle jag prova åka och hej vad det gick. Jätteskoj, kittlade mycket i magen och jag fick mig ett gott skratt. Moas kusin Kasper och faster kom också förbi. Nu blir det matlagning och sen mys söndag...




Moa fick smaka polkagris för första gången...det var en höjdare att gå runt o slicka på den. Men...de är ju inte lördag idag så det fick bara bli en liten stund sen fick det vara nog.


Min lilla stjärna :)

Här har ni en blivande sångerska...hihihi. Hon kan så många sånger och hon sjunger hela tiden. Eftermiddagen har inte bjudit på alltför mycket att göra. Det har blivit vila, kakfika och pulkaåkning. Trevliga lördagsaktiviteter. Kvällen bjuder på ordentlig mat för Moa och sen sängen. För mig o Dennis bjuder den på pizza och ett par avsnitt av True Blood.

Lördagsmorgon!

Så var lördagen kommen och BF närmare sig för mig med stormsteg. Enbart 6 dagar kvar....wieeee. Vill han ska komma ut nu ju. Dennis har kört tidningarna i natt så han sov till halv 8 vilket jag o Moa också gjorde. Skönt med lite sovmorgon :) Sen körde jag o Moa och köpte bullar som vi skulle ha mys frukost med..Dennis skulle på fysträning med brandkåren så han gick lite över 8.
Efter min och Moas frukost tog vi på ytterkläderna och gick på promenad med Lucas och Linda och deras två hundar. Vi var ute i nästan 1 ½ timme....det går inte så fort när barnen ska gå själv. Det går dock inte fortare när dem sitter i vagnen och vi två höggravida ska vagga oss fram med hundar och vagnar i snön...hem kom vi igen i alla fall och nu lyssnar Moa på sin spellista och sjunger med och jag ska ta tag i städ o tvätt :( Får se vad lördagseftermiddagen bjuder på....nåt skoj hoppas jag ;)

Nu e vi hemma från pulkaåkning,lek,bus o g...

dsc00144 (MMS)

Nu e vi hemma från pulkaåkning,lek,bus o god fika hos Moas kusiner Kasper o Klara. Nu läser vi böcker o tar det lugnt i soffan. Snart blir det att laga mat o hålla fredagsmys:)


Tidig morgon...

Usch, det var alldeles för tidigt som Moa kom intassande i morse....klockan var bara 6 :) OCh hon ville inte somna om som hon brukar göra. Kul, det var bara till att stiga upp. Dennis, födelsedagsgrisen, ligger fortfarande och sover. Idag är det ju hans födelsedag och det enda som står på schemat idag är pulka åkning så det blir nog en mysig dag.
Nä, nu får man v'l ta sig i kragen och göra lite frukost kanske eller ska vi lyxa till det och gå ner i byn och ta en frukost buffé?

Insnöad på "landet" ?!

Ja, dagen blev inte riktigt som planerad. Tanken var att jag o Linda skulle ge oss själv, utan barn, en shopping dag på Center Syd eller Nova....men det smög sig. Det har vräkt ner snö hela dagen och ingen plog har setts till på långa vägar så vi tyckte inte att shopping med livet som insats var någon bra idé :( Vi fick stanna hemma och fika hos Linda. Det var lika trevligt det förutom att där inte fanns affärer...men glögg, te, lussebullar, pepparkakor och ett gott sällskap fanns det och det tycker vi om. Massa snack blev det också om att vi inom 1 månads tid kommer vara tvåbarns föräldrar och om vad vi har gett oss in på...hihihihi!!!
Jag kommer ihåg när moa var född och det första jag sa var "aldrig mer" och nu är man här igen?! Är man klok eller?!
Anyway, dagen har spenderats i svedala och det fick bli pulkan när det var dags för hämtning på dagis...det säkraste färdsättet just nu känns det som. När vi kom hem blev det mellis coh sen har vi bara lekt hela eftermiddagen. Det är så roligt att titta på Moa när hon leker. Hon snackar och sjunger hela tiden. Hon ska gå o handla och packar sin varukorg och säger att hon packar upp sen. Pratar med sina dockor om dem ska ha välling och vatten och så behöver dem en nya blöja osv. 
Imorgon blir det till att åka pulka med Moas kusin Kasper och sen fika + att det är ju Dennis födelsedag. Hoppas han blir glad för presenten jag o Moa har köpt till honom. hehehhee.....



3 år idag


Sorry för att det inte kommit något inlägg tidigare idag men det har varit full rulle hela dagen. Idag firar jag o Dennis 3 årig förlovningsdag :) Känns super och dagen började med lämning på dagis sen körde vi in till malmö. Kändes konstigt att åka in båda två utan Moa men hon har ju det skoj på dagis. "Gagis" som hon säger. Vi hade lite ärenden att fixa och sen hem och äta lunch. Pastamannen för att verkligen fira...hahahah! Gott i alla fall. Därefter gick vi en runda med Nisse och gick och hämtade Moa på dagis. Utanför dagis väntade Maria och Theo. Dem skulle med hem till oss.
Ni skulle sett Moas min när hon såg att Dennis var med och hämtade på dagis. Hon blev så glad och sa hela tiden "pappa kom", "pappa kom gagis"...så söt. Sen blev det pulkan hem.
Jag, Maria, Moa och Theo fikade mellis när vi kom hem och sen tog Theo sig en plur i Moas säng. Moa lekte för fullt med sin tågbana som vi köpt till henne idag.
Nu under kvällen har jag o Moa lagat mat och myst i soffan. Dennis är på brandkåren på möte och har ännu inte kommit hem :(
Har varit mysigt att få spendera dagen med Dennis. Nu är han ledig från sitt vanliga jobb i 4 månader fast han kommer ha brandkåren och tidningarna under tiden så klart...men dagarna har vi ihop och det tycker vi om :)
Han ringde precis och sa han var på väg hem så lite förlovnings mys framför tvn kommer det bli....


RSS 2.0