i väntans tider...

Ja, nu sitter vi här o väntar på att gympan ska börja. Moa o Albin är där uppe och röjer på rummen och gympan börjar kl. 17.
Jag börjar undra om jag är för bekväm...hmmm, är jag det. Jag personligen tycker oftast inte att jag är det men när jag tänker närmare på saken så kan jag nog tycka att vissa gånger är jag nog det. Jag är inte bekväm av mig när det gäller allt det där med att pyssla, smutsa ner sig utomhus, vatten o gegga osv...men när det kommer till att baka så är jag nog bekväm. Som idag efter dagis så had ejag mycket väl kunnat baka något men nä...jag jiter inte :( Orkar inte med allt kladd och gris och väntan osv. För andra är det tvärtom.....
Jag VILL vara mer bakmamma och vara bättre på det. Ha fantasi och kunna göra lätta o snabba saker. Jag vill till exempel julbaka, lussekatter, pepparkakor, kolor osv....men de känns hela tiden som det är andra saker som ska göras. Denna veckan är det lite mycket känns det som och nästa vecka är det tenta på fredag men jag borde unna mig en dag med bak o pyssel med Moa. Det hade varit kul och det vet jag hade varit uppskattat av henne.
Nä, dags att förbereda Moa för gympan...hörs ikväll.


Lill lördag idag :)

Halva veckan snart gången för idag är det onsdag, även kallad lill lördag...undrar varför? Detta läste jag

"Ordet kommer ifrån piglördag, vilken inföll på onsdagar, det var då pigan enligt traditionen hade ledigt eftersom hon inte fick vara ledig på den riktiga lördagen""

Kanske inte helt orimligt...eller. Vi här hemma brukar dock inte göra nåt särskilt bara för det, men många andra kanske gör?!

Idag blir det dagis som vanligt för Moa och plugg för mig...ska även försöka ta mig i ta träna. Kanske en sväng in till malmö också...får se. Lite sugen på affärer :) Ovanligt...NÄ!
Dennis är ganska så off idag också och har redan flyttat sig från sängen till soffan...Får se o hoppas på att han mår bättre under dagen.
Nu ska det bli påklädning... TREVLIG DAG ALLA!!!!!

Tjuvkikaren ;)



här har vi en liten tjuvkikare minsann...Han har lärt sig öppna skåpen och gärna pilla på allt därinne och ta ut ska vi också göra. Detta är då kastrull skåpet så det är inte det bästa skåpet han fått sikte på. Men kul är det tycker han.
Nu har vi precis kommit hem från öppna förskolan där vi lekte med Anna-Karin o Elin...Dennis ligger fortfarande på soffan och mår inte bättre :( *suck* Vilket betyder att ja kan lika bra plugga ikväll för något socialt sällskap är han inte.
Nu ska jag laga mat till mig o barnen...trevlig kväll!!!


Ont i mitt hjärta :(

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14000432.ab

Fy fan!!!!!!
Jag finner inga ord för detta. Det gör så ont i mitt hjärta att läsa det och jag blir så ledsen. Stackars barn. Ett litet oskyldigt barn. Ett barn som inte vet vad som är rätt o fel. Ett 3 årigt barn som inte kan försvara sig. En liten pojke som kommit till i världen till fel föräldrar. Usch fy....finner inga ord. Och inga straff är nog.
Stackars stackars pojke....


Hemsk natt!

Jo tack, vilken natt...kanske inte så mycket för mig utan mest för Dennis. Nu är det hans tur att vara magsjuk :( Vid 01 tiden i natt hörde jag hur kan kräkte på toaletten där ner. Sen kom han upp till mig och gav mig mig i uppgift att ringa maria o lämna över jouren till Eddie. Sagt o gjort. Vi tackar!!!
Sen bodde praktiskt taget Dennis inne på toaletten till 5 halv 6 i morse. Jag var vaken mellan 01 och 03.30 ungefär. Moa vaknade också men somnade om inne hos mig ganska så fort...
Usch, jag vill inte byta och jag förstår precis hur han mår. Inget kul :( Stackare!!
Annars idag är det bra och Moa är på dagis i vanlig ordning, Albin röjer här hemma o dennis ligger på soffan. Jag ska plugga så mycket jag får för Albin och sen när han sover ska jag till gymmet och ta mig ett pass.
Får se vad som händer efter dagis och hur älsklingen mår...
Trevlig dag alla!!!!


Då o Nu bilder

Ja..idag var jag snabb när Albin ställde sig vid altandörren....precis samma ställe som Moa ställde sig vid när hon var lite. Moas bild är tagen den 5 januari 2010....11 dagar innan hon ska fylla 1 år... Albins bild är tagen idag 28 nov 2011...15 dagar innan han fyller 1 år...så de är nästan på dagen lika gamla....

   Moa 

                                Albin  

Det är kul när man kan lyckas med att få bilder på samma plats i ungerfär samma ålder. :) Här är mina godingar..
Det hände inte så mycket idag efter dagis, vi gick hem och lekte och åt middag. Sen gav Dennis sig iväg och nu är det Bolibompa...tiden rinner iväg. Albin har redan somnat o snart är det dags för Moa att sova...behövs. Hon är JÄTTE trött. Sen ska jag slappa själv och ta mig en god kvällsfika och invänta Dennis...Imorgon är de tisdag
God Kväll!!!!!


129g456h6d674hh

Ungefär så känns det i mitt huvud...en röra :( Jodå, pluggat har jag gjort...ett par timmar men frågan är om det gett något?! Allt är så rörigt...SUCK! Hoppas en dag att allt bara faller på plats och jag bara säger AHA....vad skönt de hade varit :)
Nu ska jag ta o fräscha upp mig och snart bege mig för att hämta stora plutt..Moa. Så här mysigt hade vi det i soffan igår framför Bolibompa...



Hon ser ganska sp trött ut va? Rätt...när jag sen gick för att göra redo hennes rum för sänggång och sen kom tillbaka så sov hon gott i soffan...hahahha.
Får se vad eftermiddagen bjuder på...Dennis ska ju på övning eftersom han har jouren detta dygnet...jag o barnen får roa oss själv...ska nog gå bra :)
Nä, på med lite anständiga paltor istället....och av med mjukis setet ;)

Ett STORT måste...

Usch ja, måndag morgon...men känns inte riktigt som det för nu är Dennis hemma hos oss. Skönt! Han har dock tagit på sig jouren extra idag men de gör inget :) Moa ska snart till dagis så vi får se om det blir bilen allihop eller om jag o barnen tar en promenad dit. Läste någonstans att det hade blåst upp mot 41 m/s i skåne i natt och gränsen för orkan går vid 32 m/s...galet. Tack o lov har det lugnat ner sig lite.
På schemat idag står främst plugg, plugg o åter plugg. Ett STTORT måste för det är mindre än 2 veckor kvar tills tentan och jag har inte pluggat något alls i helgen :( Usch...hoppas jag klarar det.
Trevlig måndag alla!!!!


Mamma, dotter dag :)

Ja, dagen idag har bestått av att slappa för större delen av familjen i alla fall. Dennis har ju lekt flyttgubbe men var hemma tidigt...redan vid halv 12 tiden. Då tittade jag o Moa på film och Albin sov...när Albin sen vaknade så tog jag o Moa oss ett bad ihop...vi lyssnade på lite lugn musik
* Marie Fredriksson - Tro
* Bruno Mars - Count on me
* Tomas Ledin - snart tystnar musiken
* Tommy Nilsson - Öppna din dörr.
Jätte mysigt hade vi och när vi var klara med det så målade vi våra tånaglar och Moa även sina fingernaglar... Resultat:



Fint va?
Sen badade Dennis och då byggde jag o barnen med lego och när alla var klara begav vi oss ner till skyltsöndagen här i byn fast det var inte så mycket att titta på...kan tänka mig att det stormiga vädert hade en stor del med det att göra....tråkigt.
Nu är vi hemma igen o matlagning på hög nivå. Verkar som att vi alla mår bra för inget mer har kommit ur Moa eller mig eller någon annan för den delen.
Nu...steka, steka, steka

1:a advent

När första ljuset brinner
står julens dörr på glänt
och alla barnen glädjas
att fira få advent!!!!

Jodå, nu är 1:advent här och med den fick Moa en paket i sin julstrumpa :) tänkte att hon ska få ett litet paket varje advent o på julaftons morgon en lite större. Hon blev jätteglad när hon vaknade i morse och insåg att tomten varit här och lämnat paket till henne...söta lilla Moa. Idag skulle vi gå ner på julskyltningen/marknaden här i byn men det är ju ett riktigt busväder där ute...brrrr. Vi kanske blåser bort?! Får se hur vi gör, finns ju som sagt inget dåligt väder...bara dåliga kläder.

Glad advent alla!!!


Är bollen i rullning??

I natt runt 01 tiden så hör jag gnäll från Moas rum...tänkte hon somnar väl om men efter en gång till så gick jag in där och då säger hon "jag har kräkt, jag har kräkt"..Det var på väggen , på tröjan, på kudden, på täcket och i håret...SUCK! Bara till att ta in henne i badkaret, duscha henne och blöta ner alla kräkiga sängkläder...torka henne och sen fick hon ligga i vår säng...Inget mer under natten. Puh!!! Inget nu under morgonen i heller men jag håller mig hemma så får Dennis åka iväg och vara flytthjälp själv. Mamma kommer i alla fall förbi en runda med lite bullar...trevligt med sällskap :)
Men är det i rullning nu så hela familjen ska få denna tråkiga kräk/magsjuka??? Hoppas inte. Tvättmaskinen är redan inne på maskin nummer 2 :( Suck!!!!




Överrasknning !!!!

Usch, vilken dag...efter första kräkningen så fick jag i miglite banan o vatten och kände mig bättre...tji fick jag :( Åt även lite nyponsoppa med skorpor, dessvärre har inget få stanna i mig...Suck! Känner mig helt orkeslös och har ingen energi men kanske inte så konstigt när man inte får behålla maten.
Roligt för Dennis är ju att han har blivit iväg dragen på överraskningsfest inför hans 30 års dag nästa helg. Fast då är vi iväg så dem fick ta de idag. Det är Dennis o 6-7 stycken till. Han hade ingen aning...KUL!!!!
Mindre kul för mig här hemma då Albin gärna vill sitta på armen KONSTANT...annars bara gnäll. Ja blir förvånad om inte han åker på detta för under min andra kräkning så kom han in på toaletten och skrek o gnällde och drog i mig o toalstolen medans jag gjorde mitt bästa att få upp det som skulle upp och hålla han borta....Puh!!
Eftermiddagen har inte varit kul men nu är det inte lång tid innan barnen ska sova och då funderar jag starkt på att bädda ner mig själv för jag mår allt annat än bra.
Hoppas innerligt att detta går över under natten för imon ska vi hjälpa Eddie, Maria o Theo att flytta o städa :) + att jag vill inte må så här så klart ;)
Tyvärr inga nya roliga bilder tagna idag..dåligt :(

pecka, pyton, urk....bläääää

ja, det verkar som att jag har fått en sväng av maginfluensa :( vet att det snurrat runt på Moas dagis o så klart skulle jag få det nu till helgen :( Började med att jag sovit riktigt dåligt i natt o när ja vaknade mådde ja skit...mådde illa o var kass i magen. Satte mig i soffan o varje gång ja reste mig trodde ja att ja skulle  kräka...svalde o svalde o svalde. Tänkte att ja behöver lite frukost men var inte sugen på nåt. Men tog lite smoothie och det tog kanske 5 min sen kom den upp igen :( blä.....hatar att kräka men sen mådde ja bra.
Nu mår ja verkligen blä igen, ont i huvudet och yr när ja reser mig. Behöver energi men vågar inte äta....
Usch, får se vad det blir av denna dagen. Trevlig lördag alla!!!!


Älskling e hemma...wieeee :)

jajamen, även denna fredag kom Dennis hem i bra tid. Redan vid 11 tiden var han hemma och eftersom Albin ändå hade ändrat planerna idag så stack vi in till malmö direkt och storhandlade...skönt att få det gjort. Lite andra ärenden blev också gjorda :) När vi sen kom hem så travade vi till Moas dagis för hämtning...riktigt tråkigt väder och det regnade. Känns som att det ligger ett grått täcke över oss just nu...låt det bli lite ljusare, lite snö kanske eller i alla fall sol o blå himmel. Behöver inte bli varmt.
Sen lekte vi på barnens rum och därefter blev det tacos matlagning...mums!!!!



Nu är det tecknat time och sen sängen för barnen. För oss, lite senare, blir det lite lösgodis och julmust och förhoppningsvis något givande från dumburken. Återstår att se....

Ändringar..

Idag har Albin beslutat sig för att ändra i den vardagliga rutinen och istället sova nu och inte efter lunch. På vägen till dagis så upptäckte jag att han satt och sov så jag fick fälla ryggen och han sov vidare. Nu har han sovit i drygt en timme...blir ingen middagsvila idag efter lunch. Hoppas att han tar en power nap i eftermiddag också annars kan det nog bli en gnällig sådan.
Anyway, jag är här inne och ska kanske ta tillfället i akt att glutta igenom skolsakerna...fortfarande något rörigt är det. Betala räkningarna..*suck* När Albin sen vaknar blir det en dusch och kanske städa o röja på barnens rum....sen hoppas jag att min älskling snart är på väg hem :) Woho. Allra sista dagen idag sen ska han vara hemma hos oss. Tycker vi om !!!
Förresten, Moas gruppfoto på dagis har kommit och hon blev så bra...min fina lilla flicka...



hennes bästa kompis Alva, sitter o håller amen runt henne....så söta :)

Puh!!!!

Jag tog tag i saken....fönsterna blev putsade och julgardinerna strukna och upphängda...julpyntet är framme. Måste dock inhandla lite annat, bland annat ljus och stakar el stjärnor till några fönster. Vet inte vad som flög i mig...jag brukar ALDRIG och då menar jag ALDRIG ha pyntat innan advent, knappt ens till 2:a advent :) men nu är det gjort och mysigt blev det.
Måste bara fråga är det bara jag eller finns det fler som tycker att julmusik är lite sorgligt? Jag blir lite sentimental av julmusik och jag är nog den enda som står och gråter när jag stryker gardinerna...hahha. Julmusik får mig att börja tänka så mycket, vilket många gånger inte är så bra...på nära o kära som finns kvar hos oss och andra som inte finns kavr hos oss osv. Samt på glädje för hur bra jag har det med 2 underbara barn och en underbar sambo och alla älskar jag av djupet av mitt hjärta.
Julen har aldrig varit en favorit högtid för mig men jag har börjat tycka om den mer o mer, kan bero på barnen och jag tycker det är mysigt med alla ljus i fönsterna och ljus på borden och musiken och värmen från människor....åhhh, livet är bra härligt :) vet ni vad? Idga är det exakt 1 månad!!!! kvar till julafton...

Över till nåt annat...efter dagis idag blev det lek med Elin här hemma och barnen fikade på kanelbullar o Marie kex och jag o Anna-Karin på glögg och lussebulle...mums!!!



dem busade vilt och när dem gått hem och Moa lugnat sig efter sitt lilla utbrott så lagade vi mat, stuvade makaroner med falukorv....himmel vad gott. Hur längesedan som helst och det var lika gott nu som då :)
Nu sover barnen och jag sitter i köket, ska plugga. Kaffet är på och ingen tv...nu ska jag få lite gjort tänkte jag. Imorgon kommer Dennis hem...wieee. Då har vi lite saker att fixa innanvi kan hålla kväll med mys....

Liiitttteeee trög

Torsdag idag och igår kom Dennis hem en runda...YAY!!!! Mamma som skulle komma o passa barnen medans jag var på föräldrarmöte kunde åka hem igen när hon fått mat i magen :) Så åkte vi allihop på gympan och efter den lämnades jag av på dagiset för möte...vi höll på i 2 timmar!!!! Suck, men så klart intressant, mitt barn går ju där så jag bryr mig ju.
Så jag var social med Dennis under kvällen igår, därav bortfall av inlägg :)
Idag är jag lite trögstartad känner jag. Jag vill julpynta och städa, hänga upp gardiner etc men vet inte vart jag ska börja. Jag borde plugga för det gjordes inte mycket igår. Vi behöver nya julstjärnor till fönsterna märkte jag nu när jag tog upp dem...lite i sönder :( Jag vil handla små paket att lägga i Moas julstrumpa som hon ska få på adventsdagarna :) Mycket jag vill men med denna känslan jag har nu så kommer inte mycket bli gjort.
Imorgon kommer Dennis hem och då får vi väl fixa allt då....nä, nu ska jag se vart jag ska börja först...Hmmmmm

Elpolisen

Nu har vi varit ute och gått morgon rundan, inget dagis idag i heller eftersom det geggades så mycket i ögonen igår. Men idag har det inte geggat något så imorgon blir det dagis och ikväll blir det gympa :)
Under rundan så kom jag fram till att vi har en alldeles egen elpolis här hemma. Under hela rundan satt hon o kommenterade att lamporna var tända och det skulle dem minsann inte vara när det är ljust ute. Bara när de är mörkt behöver man ha lamporna tända. Stämmer ju så bra....
Idag har vi inte så mycket på schemat förutom att mamma kommer hit i em och äter middag och ska passa barnen medans jag är på föräldrarmöte på dagis. Vi hinner precis med gympan innan...blir nog Moa glad för :)
Just nu är Moa helt speedad och mindre försiktig med Albin. Dem leker för fullt men hon har inte riktigt koll på vad han tål för lekar :/ Hon behöver dagis...hahaha
Vad ska vi annars göra idag?! Jag är lite sugen på att kanske ta tag i ett bak med lussekatter, men orkar jag det? Hmmm, tåls att tänkas på.
Nu ska jag tagga ner Moa och leda in dem på någon lugn lek så jag kan plugga lite...Ha en bra dag alla!!!



Det här tyckte Albin var kul :)


Mamma, det var ett lejon

Hahhaha...min söta lilla Moa. Idag efter vår filmstund i soffan ,där Moa fick slumra till i 15 min pga den tidiga morgonen idag, så skulle vi bege oss till lekbåten för en lekstund med Clara, hennes mamma Louise och lillebror Aston. På vägen dit, cyklade Moa och det blev lite trångt på gångbanan för vi fick möte. Det var en man med väldigt mycket skägg och hår på huvudet. När han precis paserat oss så säger Moa: Mamma, de var ett lejon. Jag bara gap skrattade rakt ut i luften och kom på mig själv sen och tittade mig runt för att försäkra mig om att han inte hörde det där. Hahha...så roligt.







Kvällen är kommen och med den en Moa som har gjort att jag redan sprungit upp 8 gånger!!!! Jag gör allt för att inte få ett smärre utbrott på henne och ge henne det. Det är väl precis det hon vill men icke. Jag ska hålla mig och inte låta henna get to me....jag går upp och säger godnatt o går ner igen. Fattar inte vad hon vill???
Nu ska jag ta mig en god kvällsfika och sen plugga lite, för det har jag inte gjort på hela dagen. Så nu säger jag god kväll!!!!!

Lite snabbt bak :)

Jodå, det geggas på fortfarande :( Stackare. Moa ser hemskt ut runt sina ögon. Är blå/lila/röd runt om dem och i ögonen är hon röd och så kommer det gul gegga från vänster öga hela tiden...synd om henne. Förmiddagen har gått bra, hon o Albin har lekt där upp och det ser ut som....ja, finner inga ord...Sen har Albin fått lunch och somnat. Då gjorde jag o Moa ett snabbt bak i form av scones. Det är ju förbaskat gott med nybakade scones...mums! Det och en proteinrik smoothie fick det bli till lunch. Uppskattat av lilla Moa.
Nu ligger vi i soffan och jag ska snart inta en plats bredvid henne och ta oss en liten plur kanske. Mamma Mu visas på tvn. I eftermiddag blir det utelek med Clara.


Geggigt :(

Jodå så var tisdagen igång och det redan tjugo i sex i morse när Moa väcker mig med att hon kissat i sängen. In o duscha av henne och ser att hennes öga är i stort sett igengeggat :( Misstänkte att en ögoninflammation kunde vara på gång för igår var hon lite geggig efter dagis och på tavlan på dagis står det att det är många barn med ögoninflammation just nu...SUCK!! Så klart hon skulle få det. Det smittar ju värre än ***.
Jaja, nu sitter vi i soffan under filten och myser och kollar på tecknat..Får se vad vi hittar på idag då...blir en hel dag med mina barn...tycker vi om!!!


Trött mamma :(

dagen till ända...ja, i alla fall dagen med barnen är till ända. Albin sover och snart ska Moa också i säng. För att uppdatera er om sov situationen här hemma så sover Moa numera i sin säng (efter det att jag fixade den). Hon springer dock fortfarande upp x antal gånger och kallar på mig men jag säger inte ett ljud till henne utan går bara upp, lägger henne i sängen och ner igen...Igår gick det fortare än andra dagar wå vi får hoppas att det är på bättringsvägen. Dock är det fortfarande inte kul att springa upp o ner i trappan men men...
Idag vid dagis hämtningen så följde Linda, Lucas o Alina med och sen promenerade vi hem här och det lek bus, middag och fika. Puh!! Som vanligt lika trevligt och skoj och barnen har roligt. Dessvärre har Albin gnällt i stort sett hhhheeeeelllllaaa eftermiddag sedan han vaknade. Vet inte om han var trött eller om det är något på gång :(
Jag är i alla fall ganska så trött i huvudet så får se hur mycket plugg det blir ikväll men annars är tanken att ett par uppgifter till ska bli gjorda. Annars blir det till att slöglo på tv...Trevlig kväll alla!!!!



Moa o lucas smaskar på kanelbullar



Gnällig Albin o Alina väntar på något gott kex :)

Måndag morgon

Jodå, nu är den åter här igen...måndagen :) Vi har haft en mysig morgon, Moa kom in vid 7 tiden och det är ju helt ok. Vi gick ner och hade en mysig frukost framför tvn och tecknat så klart. Sen blev det påklädning och allt det där vanliga man göra varje morgon...



Nu är Moa lämnad på dagis och jag o Albin är hemma igen och har intagit vårt mellanmål. På schemat idag står det julklapps inslagning och att försöka få upp stämningen inför julen så jag hade tänkt smyglyssna på julmusik och kanske ta mig en kopp glögg......mums!!!
Lite andra praktiska saker ska också göras, skönt  när man kan börja beta av saker på sin lista. Även STUDERA behövs göras idag, har inte öppnat en bok eller datorflik på hela helgen *ångest* Men men, de ska vi läsa det också. NU....kaaaaafffffeeee!!!!!

Igen....woho!!

Jajamen, 2 inlägg på en dag...woho! Nu är ni glada va?! Hahaha...som om ni bryr er eller?! Dagen har varit bra och det blev en trevlig fika hemma hos Dennis föräldrar. Moa ficken liten namnsdags present. Hon hade ju namnsdag den 18e...för 2 dagar sedan. Lilla Moa...

Moa

Populäritet idag: Ökar
Placering på namntoppen 2010: 20
Antal kvinnor med namnet i Sverige: 15264
Antal män med namnet i Sverige: 1

Moa är en av 90-talets största moderaketer. Toppen nåddes i slutet av 1990-talet då Moa blev ett av de tio vanligaste förnamnen bland nyfödda. För 30 år sedan fanns det bara 66 personer, unga som gamla, som hette Moa. Namnet Moa lär härstamma från "mor", men det finns inga äldre belägg för namnet. Det har numera samma namnsdag som Lillemor, efter att förr ha delat namnsdag med Maud och Matilda

Lite om namnet Moa...Vår Moa.



Nu inväntar jag Dennis som är och hämtar lite mat till oss...smaskig, grisig mat...Undrar vad det är eller? mmmmmm....mums i alla fall :)
Trevlig kväll alla...Hos oss blir det mys och kvalitetstid för imon lämnar Dennis oss för ännu en vecka, borta....SISTA VECKAN!!!!

Lite torka :/

Förlåt men det har varit lite torka här inne på bloggen under helgen men det blir så när Dennis är hemma denna korta stund. Vi hänger hela tiden :)... Nästan. han har varit hos Eddie och målat 4 timmar igår och 3 ½ timme idag...en hel arbetsdag och då har jag underhållit våra barn.
Idag har dock varit en super effektiv morgon/fm. Vaknade vid 7, frukost, satte igång tvättmaskinen....3 maskiner har det blivit idag!! Bäddat rent i sängen och då var inte längre tvättkorgen tom :( Städat uppe och nere och badat barnen...allt innan Dennis kom hem vid halv 12 :) Det kallar jag flitig.
Nu sover Albin, Moa kollar film och jag ska slänga mig i duschen. I em ska vi förbi Dennis föräldrar en runda och så får vi se vad mer em har att erbjuda. Det känns, till skillnad från andra söndagar, som en rolig och trevlig dag :)



Albin har börjat bli lite smått vild när han badar...och denna bilden visar precis hans rätta sida i badkaret. Han ser lite smått galen ut eller? Han bara kastar sig runt och ställer sig upp...fullt ös.

Frukostmys :)

Lördagen till ära så vaknade vi halv 7 och vid 8 fick vi besök av Maria o Theo som hade köpt nybakade bullar med sig :) Dennis tog iväg hem till Eddie för att hjälpa dem att måla i sin nya lägenhet och jag o Maria o barnen satt och avnjöt en god frukost. Tycke vi om!!!
Nu leker barnen runt för fullt....Moa har lagt ner soffans ALLA kuddar,l och vi har MÅNGA kuddar, på golvet och springer runt på dem och Albin bara suger in hennes hyss så han kan göra likadant sen.
Jag är något seg idag och vi går fortfarande runt i pyjamas, men funderar ändå på att gå ut en runda med barnen, ner till byn och kanske någon lekplats. När dennis kommer hem så ska vi bestämma hur eftermiddagen ser ut. Trevlig lördag alla!!!



Kan ni gissa vilken bild som är min och vilken Moa har målat??

Inte tid :)

Woho, min älskling är hemma och kom hem redan vid 11 tiden idag :) Yippeeeee! Så skönt. O som ni kanske förstår så har jag inte haft tid för bloggnig idag. Vi har varit på Ikea och sen lekt med våra underbara barn och nu på kvällen har jag varit och fixat mina naglar. En riktigt bra dag och nu ska myset fortsätta...yippeee, my baby´s back :) Hörs imon!!!

Över förväntan :)

Ja, som jag skrev innan så visste jag inte vad eftermiddag skulle bjuda på. Ibland kan det vara så att em o kvällen blir ganska så lång om man inte direkt har något att göra men....idag gick vi hem efter dagis och gjorde ingenting. Det var riktigt skönt och Moa var hur snäll som helst och tiden blev inte alls tråkig. Moa o Albin lekte uppe på rummen i över en timme :) Och efter maten så målade Moa målarfärg och sen tittade hon på film innan sänggång.
Moa tyckte om sitt rum och sover nu gott i sängen...dock somnade hon inte förrän närmare halv 9,vilket är alldeles för sent :( fast hon kom inte i säng förrän halv 8 för pappa var förbi och hämtade Ludde.
Så vår eftermiddag o kväll var över förväntan och den var istället jätte mysig, lugn och skön...blir så glad när det känns så här.
Nu när barnen åkt i säng så har jag pluggat en stund...usch, de är inte lätt och jag känner mig smått förvirrad :/ Hur ska detta gå?!
Nu ska jag dock hålla kväll, slö titta på tv och ladda inför en ny dag imon...då kommer min älskling hem. Han är så efterlängtad :)

Lite bättre...

det känns lite bättre nu, jag känner mig gladare i alla fall så de är ju bra. Ska snart traska bort till dagis för att hämta Moisen. Jag tar den stora vagnen för att slippa några diskussioner och att mitt humör ska rinna över för x antalet gången i rad i så fall :( Hon får helt enkelt åka vagn hem, eller så går vi en runda. Nu är hennes rum färdigt och jag har flyttat sängen, samt satt upp den ena kortsidan så nu är sängen kortare och även vänd så att stödet vid kanten är utåt. Kanske detta kan få henne att somna gott i sin säng?! Återstår att se.
Jag har även städat och tvättat lite...Albin lyckades ju med det fina att smeta ut 2:an i body och byxa :( Mindre kul. Nu ska jag o Albin äta mellis och sen drar vi på ytterkläderna och promenerar iväg....
Inget planerat under em....delade känslor om det... Vill göra nåt för annars bli kvällen lång men orkar inte göra nåt....Velig?! Ja, lite grann...


Inte på humör...

Nope, just nu känner jag mig trött, ont i huvudet, besviken, ledsen...ja allt. Fast inte så många bra känslor. Det enda som är positivt är att Dennis kommer hem imon och det behövs. *saknar*
Nu ska jag upp o röja på ovanvåningen och kanske möblera om i Moas rum så kanske hon vill sova i sin säng igen...Min söta lilla Moa, Det är inte lätt :(


Det blir inte alltid som man tänkt sig :(

Nä, verkligen inte och idag resulterade det i att det inte blev någon gympa. Moa skulle tvunget bråka precis innan och när hon väl gav med sig med det så var klockan så mycket att det fick bli bilkörning. När vi då skulle ta på ytterkläderna så började hon istället att bråka om det...så klockan blev för mycket att det inte blev någon gympa alls...SUCK! Hon bara gnällde och hade sig så det var nog lika bra att vi stannade hemma. Moa o Albin fick sig istället ett bad och det tyckte dem nog var minst lika kul :)
Tycker så synd om henne när det inte blev någon gympa för hon sa flera gånger "jag vill till gympan" "jag vill leka på gympan" osv... Men denna bestämdhet, jag förstår mig inte på den eller henne för den delen. Känner mig så maktlös för hon drar mig verkligen till max..Åhhhhh!!!!!
Men men, lekstunden med Lucas efter dagis var ju trevligt och Alina och Albin fick sig en trevlig och mysig gungtur :)



Nu ska jag bara ta o slappa för denna kvällen har inte varit rolig :( Trött o huvudvärk är summan av det...god natt!!!

Playdate :)

Ja, nu sitter jag här o väntar ut tiden i stort sett. Inte ofta jag behöver göra det. Jag väntar på att det ska bli dags att möta upp med Linda o Lucas för att gå o hämta Moa o sen leka lite på någon lekplats. Vi ska gå 10 över 2 så det är en liten stund till men inte lönt att börja på något.
Sen blir det hem för lite snabb matlagning för idag är det ju onsdag, vilket betyder att det är gympa kl. 17. Hade jag helt glömt bort :( Hatar när jag glömmer saker sådär...men de ska bli kul ändå. Mest roligt är att se att Moa har roligt :)



Nä, dags för påklädning av alla ytterkläderna....Suck!! Hur mysigt det än är med kyla, tända ljus och vinterstämmning så längtar jag ändå oerhört mycket till sommaren :)

Frostlandskap

Jodå, idag fick vi sovmorgon till halv 8 :) Woho!!! Riktigt skönt. Vaknade med en, förhoppningsvis, pigg o utvilad Moa som verkade vara på gott humör. Det gillas :) Vi åt frukost, tog på oss och hann titta på lite tecknat också. Sen ytterkläderna på och cykel promenad till dagis. Frost, kallt och friskt väder idag. Solen skiner också och det tycker vi om. Moa sa hela tiden " titta mamma, det är vitt på gräset" "där också" och "där också"...Ja, minusgraderna börjar sakteliga smyga på oss. Mysigt!!



                                  

Nu skulle jag egentligen ner på gymmet, var tanken...men jag har sån huvudvärk så jag tror att jag stannar hemma och slappar lite. Inte ofta jag kan göra det...får se om ja kan tillåta mig att göra det idag eller jag hittar på annat här hemma. Albin leker på fint inne i vardagsrummet och det kan han gott fortsätta med tycker jag :)
Nu ska jag ta mig en frukt och sen får vi se vad som händer....Ha en bra onsdag alla!!!

Tisdag med full rulle :)

Ja, det här med att vara "ensamstående" är banne mig uttröttande. det är bara denna o nästa vecka också men ändå... Det går verkligen i 110 i stort sett hela tiden. Idag har varit ytterliggare en sådan dag. Det blev uppstigning, frukost, påklädning, promenad med hundarna, lämning på dagis, hem till Katja för lite god lunch, till Mobilia och lämna tillbaka strumpor och köpa present till Dennis kommande 30 års dag :) hem och ta hundarna ut på promenad till dagis för hämtning. Hem med en super gnällig och trött Moa, matlagning och sen fick det faktiskt bli en film innan sänggång. Som sagt en hastighet av 110. Så här ser i stort sett dagarna ut förutom besöket i malmö, där brukar det istället bli träning och plugg.
Och det som gör mig mest glad o stolt över mig själv och alla andra som klarar detta är att jag KLARAR det faktiskt utan att behöva ha hjälp konstant eller någon som underhåller mig o mina barn. Jag klarar det själv och vi hittar alltid på saker att göra...själv eller med andra kompisar. Ibland har man tråkigt men det ska man också behöva ha. Det kan inte hända saker hela tiden :)
Nä, med detta sagt...jag beundrar er ensamstående mammor/pappor där ute. Way to go!!!!

Min "stora" tjej

Ja, Moa ska ju faktiskt "bara" fylla 3 år i januari men hon är så mycket äldre i sitt sätt och har alltid varit. Hon har varit tidig och långt fram med sin utveckling sedan hon var liten. Hon började tidigt och var duktig från början med sin fin motorik ex. åt bra o fint med bestick. Hon pratade tidigt och lärde sig snabbt.
Nu när hon är drygt tre år så kan hon otroligt många saker.
* Hon pratar jättebra o tydligt och man förstår alltid vad hon säger.
* Hon kan räkna till 10 och har kunnat nu i flera månader
* Är så förnuftig i sina sätt att resonera och tänka
* Är en oerhört berstämd dam som definitivt vet vad hon vill.
Allt detta på både gott o ont. Hon förstår ju precis allt och vet väldigt väl vad som är rätt o fel och vad man får göra o inte göra. Detta kan i sin tur krocka med att hon är ju faktiskt bara ett barn och beter som som ett...så klart ;) Då blir hon så frustrerad och arg och vet inte vad hon ska ta sig till.
Jag i min tur gör henne gärna lite äldre och ser henne som om hon är mycket äldre också. Det blir också fel. Får flera gånger påminna mig själv om att hon är "bara" 3.
Ja, det är inte lätt att vara liten men de är banne mig inte lätt att vara stor i heller...Men en sak är säker och det är att jag är oerhört stolt över min Moa och jag älskar henne ofantligt mycket. Det går inte att beskriva min kärlek för henne för den är sååååå STOR


11 månader idag...woho!!

Idag är det den 14 november, vilket bertyder att det är endast 1 MÅNAD kvar tills min lille Albin fyller 1 år....1 ÅR...fattar ni?! Inte jag :( Så idag "fyller" han 11 månader....woho!!!!  GALET är ordet...
Jag o Albin var på gymmet och tog oss ett svettigt pass...jag blev svettig. Hans blöta var nog bara vatten som rann från flaskan när han drack ;)...jag blev i alla fall svettig så nu efter lite bokföring, som ändå inte blir rätt :( Så ska jag bege mig in i duschen.
Från o med idag går Moa på dagis till 14,30 och den halvtimmen känns väääällllddddigt lång måste jag säga och idag efter dagis har vi inget planerat. Kanske blir till at gå hem och se på en film ihop och sen matlagning på det.
Men nu stinker jag så jag säger bara en sak....duschen, här kommer jag :)


Alone again :(

Nu har Dennis åkt iväg igen och denna veckan kommer han inte hem en enda dag förräns på fredag :( Suck!!! Tråkigt men men , så är det ju tyvärr. Han tycker ju inte direkt att det är latjo lajbans i heller...
Så nu är jag ensam igen och Moa när nu lämnad på dagis. Jag o Albin har precis ätit mellis. Nu ska vi ta på oss igen och köra till gymmet, biblioteket och sen städa bilen...i STORT behov :)
Annars idag så känns det väl som alla andra måndagar....en vecka vecka har börjat med nya krafter och tag!! Trevlig måndag alla!!!


Ännu en söndag...

Söndag igen fast idag känns den inte lika tråkig och jobbig :) Idag har jag energi och den ska tas ut på städning och tvättning...kul va? Kanske inte, men skönt när det är gjort. Vi har redan ätit frukost, tagit en promenad på 1 timme och Moa har badat. Idag blir det fars dags firande hos Dennis föräldrar :) Trevligt. Annars inget mer planerat. Mys med Dennis också så klart för sen åker han iväg en vecka till imorgon :( Suck!!!
Men det betyder att det börjar närma sig den 3:e december....wieeeee!!!
Nu ska jag städa toaletten...någon som vill byta? ;)

Hyrfilm o chips

Jajamen, ikväll blir det hyrfilm och chips med dipp :) Mums! Vi hyrde "the tourist" till oss och till Moa blev det 2 filmer. "Bamse" och "Snövit". Under eftermiddagen har vi inte gjort så mycket, Moa tittade på film och jag skulle försöka plugga men de är inte lätt med allihop hemma för det är alltid nåt som stör. Suck! Lätt är det inte med den här bokföringen och alla dess konton som ska användas..Hur ska det gå?
Anyway, nu ligger Moa o pladdrar på där uppe. Förhoppningsvis somnar hon snart så vi kan koppla av med filmen.
Imorgon är det fars dag och som känt så är pappa iväg på semester i Egypten (gris) så imon blir det ett besök hos Dennis föräldrar för att inta lite god fika.
men nu ska dippan röras ihop...trevlig kväll alla!!!




veckans lördagsgodis :)



Nu är veckans lördagsgodis inhandlat och nertryckt i magen. Även en veckorhandling på Ica har det blivit. samt filmhyrning :) Nu sitter Dennis o Moa i soffan, Albin leker och jag ska plugga. Idag blir det hemmagjord pizza till middag och den står min älskade sambo för :)
Härlig lördag helt enkelt.


irriterad :(

Känner mig lite smått irriterad idag, inget kul. Vet inte varför men ibland känns det bara som om allt blir för mycket och jag behöver en paus. I början av veckan har jag super bra tålamod och när helgen närmar sig och det har varit lite för mycket under veckan så är det inte lika långt. Moa känns också lite små retig idag, på lite stör humör.. Ingen bra kombination :( Suck!!
Nu är Dennis på fysen med brandkåren och när han kommer hem blir det lunch, lite lördagsgodis handling och lek på lekplatsen. Jag ska även försöka se till att få lite egentid UTAN att behöva tänka så mycket. Bara koppla av. Det känner jag att jag behöver. Det är jobbigt när han är borta hela veckan för jag är verkligen mamma 24 timmar om dygnet. Visst sover dem på kvällarna men de är inte så att jag bara kan gå eller åka iväg en runda utan barn. Ibland kan det blir för mycket bara. Usch vilket gnälligt inlägg det blev helt plötsligt. Förlåt!!
Nu ska jag göra lördagen till det bättre och jag ska, som alla andra dagar, hålla mig lugn och inte tappa förståndet :) Trevlig lördag alla!!!



I morse var det kallt, ca 4-5 grader. Brrr....på med vinter munderingen :)

Zzzzzzz.....snark

Hua mej vad jag är trött idag. Det är väl nu när Dennis kommit hem som jag slappnade av lite mer och inte behövde göra ALLT själv eller tänka på ALLT själv. Nu kan jag koppla bort lite och det kändes direkt att tröttheten kom smygande... *snark*
Dagen idag har varit bra och jag fick en god lunch hos mamma samt en träff med både mor o syster :) tycker vi om!!! Jag har även fått köpt en ny overall till Moa..mörkgrön Everest från Stadium. Blir ärvegods tlil Albin sen :) Köpte även ny mössa till Albin och vantar till Moa. Nu är det vinter...kallt är det. Brrr....
Efter att jag hämtat Moa så åkte vi hem och åt mellis och tog ut hundarna på en runda ihop med Linda, Lucas o Alina. Var ute i 2 timmar och när vi kom hem så hade äntligenmin älskling kommit :) Woho!!!
Idag är båda något utslagna och trötta så får se hur mycket fredagsmys vi hinner med innan båda har somnat...hahha.. Trevlig kväll alla!!!



Fullmåne på vår gata :)


det är ffffrrreeeeddddaaagggggg!!!!!!!!

Woho...fredags morgonen är kommen och i em/kväll kommer min älskling hem :) Yay!!! Mysigt. Idag vaknade Moa redan halv 7, var längesedan känns det som...hahha. Blivit lite bortskämd där ett tag. Nu har vi ätit frukost och jag ska alldeles strax trycka på barnen kläder. Sen är det dagis för Moa och för mig o Albin blir det ett besök hos mamma och äta lite lunch...mums!!!
Jag som skulle ha planer för varje helg står här nu med inte så många planer för denna helg :( Det enda som står på schemat är fars dags fika hos Dennis föräldrar på söndag eftermiddag. Det ska ju bli trevligt men annars får vi nog ta dagarna som dem kommer. Dennis går ju på jouren ikväll och har den över helgen så vi är ganska så begränsade vad det gäller att hittta på saker :(
En sak på schemat är säker i alla fall...ikväll blir det Myyyyyysssss!!!!!!


Full aktivitet :)

Jodå, fullt ös jämt. Albin knas skulle ju inte sova i sängen idag så efter en timme tog jag ner honom och byltade på honom kläderna och tryckte ner honom i vagnen och han somnade innan jag hann utanför dörren...så klart. Sen sov han gott i 1 ½ timme och jag hann till o med hämta Moa innan han vaknade :) Utanför dagis mötte vi upp med Anna-Karin och Elin och sen drog vi till båten och ankdammen. Men det var kallt och efter ett tag gick vi hem till dem och lekte vidare.



Vi gick hem lite över fyra tiden och då blev det matlagning, promenad med hundarna och sen ett bad för barnen. Nu sover albin gott och Moa är också på väg in till drömmarnas land :)



Själv är jag lika trött i huvudet efter denna dagen men nu måste jag sätta mig med lite bokföring :( men först lite kvällsfika, min mage känns ganska så tom.

Ny familjemedlem

ja, i alla fall för en vecka. Pappas hund Ludde är här på en visit medans pappa grisar sig i sol o bad i Egypten :( Det är han väl värd men lite avis får man väl vara ändå...eller?! Så nu är det 2 barn o 2 hundar och jag är ensamstående tills imon kväll...ska nog gå det med.



Igår när det var gympa dags så hade vi fin besök av mamma. Hon kom hit på middag och sällskapade sedan till gympan och hade hand om Albin medans jag o Moa busade runt. Tack för hjälp o sällskap mor ! :)
När vi sen kom hem så var det tänt i hallen och jag tänkte "jag släckte väl innan vi gick", satten nyckeln i dörren och så var inte dörren låste. Jag tänkte "jag låste väl dörren?" Men.....en glad överrasking väntade mig o barnen, Dennis hade kommit hem. Bara för kvällen och han åkte kl. 7 i morse igen men de var mysigt och kul att han var hemma en runda :) Tycker vi om!
Nu är Moa lämnad på dagis och idag var det gruppfotografering och hon var glad o pigg när jag lämnade henne så det ska nog inte vara några större problem att få till. Dessvärre blir de ju inga poträttbilder i år :( *ledsen mamma*
Nu ska jag byta blöja på Albin som jag inte tror blir så trevligt. Har suttit här bredvid och hört hur det sprakat ordentligt och hur han tryckt på... Blir väl en syn för sig, sen blir det gymmet......Trevlig dag!!!

Efter många om o men...

...så sover äntligen Albin. Han har börjat med en ful vana....att inte somna på dagarna när jag lägger honom. Allt annat är ju då mycket roligare än att sova. Som att ställa sig upp i sängen och bita lite på kanten...att ställa sig upp o titta ut bakom rullgardinen (som han drar åt sidan)...ligga o lalla o skratta, slänga ut napparna och allmänt röra runt på sig. SUCK! Idag tog det dock bara enhalvtimme för honom att somna och det kan jag tycka är ok. Vi har ju lite begränsad sov tid eftersom Moa ska hämtas kl. 14 och det tar ca 15 min att gå dit. Nästa vecka ska hon i alla fall vara där till 14,30 så hon kan äta mellis där för det tjatar hon om dagligen när jag hämtar henne.
Nu ska jag fortsätta med mina bokföringsövningar i Visma....so long...


Hur gick det?

Idag när jag gick upp på ovanvåningen för att hämta kläder så satt Moa i soffan o kolade tecknat och Albin lekte runt. Antagligen har han stått vid soffbordet för plötsligt hör jag DUNK...Allt stannade för mig för det lät som om han slog i soffbordet. Han började inte gråta utan var helt tyst....då hör jag Moa "hur gick det?" Jag skrattade för rmig själv samtidigt som jag fortfarande befarade det värsta. Sen hörde jag honom. Jag frågade Moa vad som hade hänt och hon sa att han ramlade...var slog han sig då? I min stol sa hon. OKej....Så frågade jag..." Vad gör han nu då?" Så sa hon ...."han dansar". Hahhaha, då dansade han med till tecknat melodin på tvn. Det låter alltid värre än vad det är. Stolen hadr väl slagit i bordet och inte han. Allt var bra och igen skada var skedd :)
Nu ska jag dra till gymmet och träna lite ben, axlar o armar....see you!!!

puh....what a day!

Ännu en dag till ända och med den har det varit fullt ös. Albin sov ju inte i förmiddags som jag skrev, utan låg i 1½ timme och höll på innan han somnade. Då var klockan 13,10 och Moa skulle hämtas kl. 14. Så kan ni ju själv räkna ut att han inte fick sova länge. Jag tryckte ner honom i vagnen men han somnade inte om utan har hållt sig på dem få minuterna under dagen.
Efter dagis drog jag, Moa o Albin till ankorna och gav dem mat o lekte på båten...



Dem var hungriga...men dem fick ju mat så de var ju bra.
När vi sen var på båten så kom Lucas, Linda o Alina förbi och då blev planerna ändrade. Vi blev återigen bjudna på middag hemma hos dem på nummer 17. Vilken lyx!! Himla trevligt att få vuxet sällskap vid middagen...Tusen miljoner tack till er. Alltid lika trevligt och barnen fick leka av sig. Både stora o små :)



Med 2 vuxna, 4 barn och en STOR hund på 101 kvm utan öppen planlösning och fördelat på 2 våningar kan bli ganska så trångt när inte dem stora barnen är på ovanvåningen o leker. Om det inte är trångt så är det i alla fall ett j*vla väsen. Inte för att dem bråkar eller skriker men det går inte att undgå väsen med 4 barn :) Så nu är jag lagom trött i huvudet och ska bara sitta i soffan o slö glo på tv och ta en kopp te för min onda hals. Nä...den känns inte bättre :( Imorgon är det onsdag och dags för veckans gympa pass :) God kväll alla!!!!

Brrrr...frusen :(

Ny dag, nya tag...Morgonen började bra även idag. Vi steg upp runt halv 8, lagom tid :) Åt frukost, tittade på tecknat, påklädning osv....det vanliga. Tog promenaden till dagis, Moa cyklade som hon alltid gör nu förtiden. Det är bra att hon rör på sig. Jag o Albin gick hem och lämnade Nisse, åt mellis och sen gick vi ner i byn igen. Jag skulle kopiera lite papper, handla halstabletter och frimärken och in på banken och beställa nya Visa kort. Fick allting gjort och lånade även 3 böcker till Moa på biblioteket, blir hon nog glad över. Nu sover Albin och jag ska äta lunch. Min tanke var idag att städa o tvätta lite men NÄ...jag är frusen och det är grått o trist ute så det blir lite plugg och sen ska jag faktiskt göra nåt som jag ALDRIG gör...slänga mig i soffan en liten stund och göra ingenting. Vila och dricka en kopp te tror jag...
Får se vad som händer i eftermiddag, kanske Louise dyker upp men det vet jag inte. Skönt att ha lite saker planerat nu när Dennis är iväg annars kan tiden efter dagis bli ganska så lång... tur jag har mina vänner och nära o kära som vill umgås med mig :)
NU ska jag fixa lunch...ha en bra dag alla!!!


38,7

Så var det dags igen för stackars Albin att ha feber :( Suck!! 38,7 hade han i temp ikväll innan sänggång så det blev alvedon och sängen en halvtimme tidigare än vanligt och han sover nu gott. Det betyder att jag o Moa fick mycket egentid i soffan framför tecknat innan hon nu har blivit lagd. Får se om hon kan hålla sig på rummet idag då...trägen vinner :)



Jag känner mig inte helt ok heller, min hals värker när jag sväljer och har gjort nu ett par dagar :( trist och det gör OOONNNNNTTTTT!!!!!! Så ikväll blir det gott te och en macka...mums!!
Eftermiddagen idag har spenderats med familjen på nr. 17. Direkt efter dagis gick vi hem där och blev bjudna på middag och därefter blev det en promenad/cykelrunda. Men de är ju galet vad det blir mörkt fort nu...redan vid 16 tiden börjar det mörkna och när vi kom hem vid halv 6 tiden var det nästan kolsvart :( Deprimerande, så nu är levande ljus tända och filten om benen och jag trycker in mig i soffans hörn för lite egentid med mys fika :)

Vilken härlig dag...lalalllalala

Det stämmer...dagen har inte börjat annat än BRA. Känns så härligt kul o bra när den gör det. Eller? Moa vaknade av att Nisse skällde till strax efter mitt förra inlägg men hon var glad o pigg och medgörlig på allt och vi fick på kläder, frukost i magen, borstat tänderna, på med ytterkläderna och iväg till dagis med en bra lämning och allt utan en enda motgång. Då är det härligt :) Woho!!
När jag o Albin sen kom hem så åt vi mellis och därefter drog vi till gymmet. Han satt snällt o fint i vagnen bredvid o tittade på medans jag kämpade...det var tungt idag. Har ätit som en hossa i helgen så inte så konstigt att det är tungt då, har ju ingen energi i kroppen. Men skönt och bra att det blev träning i alla fall. Nu har jag precis duschat, gett Albin lunch (han har även somnat) och har själv ätit lunch. Nu ska jag plugga lite och hoppas på att eftermiddagen blir lika bra och rolig som första halvan av dagen har varit :)


Gräsänka

Jodå, det kan man väl kalla mig nu. Gräsänka...en kvinna vars manär bortrest. För det är ju Dennis...dags för 3 veckors utbildning och sen är han klar brandman :) Har jag tur kanske han kommer hem en kväll i veckan men det är inget jag räknar med.
Jag o albin är uppe och han har fått frukost och kläder på sig. Jag ska också göra mig redo. Moa sover fortfarande...det blev en lite diskussion igår också :( Men tog max 10 min så de var inte ens lönt...störigt bara. vaknar hon inte om 20 min så får jag nog väcka henne för sen ska vi ju till dagis också. Idag ska jag försöka ta mig till ett träningspass och sen blir det fix o trix och plugg så klart. Nu blir det för mig att göra mig färdig....ha en bra dag alla...


xc gb b n b b

Ni som vill veta vad rubriken betyder får allt vackert ta o fråga Albin för det är han som har knappat in det :) Hahhaa...undrar vad han menar?! Nu är det snart för sänggång men Moa...hoppas det går bra idag. Rundan med Lucas, Linda o Alina gick bra förutom ett mindre utbrott av Moa där hon prompt skulle ta på sig och knäppa hjälmen själv...Suck! Det gick ju inte så bra och ingen hjälp ville hon ha och vi fick inte gå i heller. Vi skulle stå och vänta på henne trodde hon. Men till slut...som alltid....så fick hon ge sig och vi kunde cykla sista biten hem :)
Vi var ute sammanlagt 1 ½ timme så när vi kom hem satt maten i magen precis där den skulle...Mums!
Därefter har vi lekt och Moa o Albin har busat på ordentligt. Han är så pussig av sig och han blir så lätt upp stirrad av Moa att han går helt bananas...hahha. Kul att se dem :)
Nu bjuder jag på lite bilder från skogsutflykten....





                                                 



                                          

Ikväll blir det mycket mys för sen kommer Dennis vara iväg hela veckan....kommer hem på fredag kväll igen :( Trist, men jag har ju 2 barn och 1 hund så jag har nog att göra ändå :/ Samt att jag kommer få mer tid över till skolan på kvällarna utan att få dåligt samvete för att jag inte är social med Dennis. Så har jag mer tid att ge honom till helgen när han kommer hem istället. 
Nu ska Moa i säng, håll tummarna att de blir en lugn läggning idag....Trevlig kväll alla!!!!!         


Uttråkad....

Ja, som vanligt på söndagar så blir ja så lätt uttråkad...SUCK!! Jag hatar söndagar...men nu ska vi ut en runda med Linda, Lucas o Alina. Alltid nåt som livar upp:) hej svej!!

Flaggdag??

Ja, flaggan är återigen hissad...varför? Jag har noll koll på dessa flaggdagar men det är ju lätt att kolla upp. Idag är det en sådan där "betydelsefull" dag att vi bara måste flagga (ironisk)...Gustav Adolfsdagen. Det är en temadag som firas den 6 November till minne av Gustav II Adolfs dödsdag 1632 och är allmän flaggdag i Sverige.
Det var det de...
Idag blev det ännu en sovmorgon för oss...albin vaknade 7 och då tig jag upp honom. Moa vaknade först vid kavrt i 8. Skönt för henne. 12 timmars sömn var nog precis som vad hon behövde och hon verkar vara på ganska så bra humör idag. Lite småretig men de kan man ta :)
Vi har redan hunnit veckohandla och ska nu förbereda en matsäck och packa väskan med grill, tändstickor, korv, korvbröd, kertchup, senap, smoothie och lite annat smått i gott för ett bege oss ut till Törringe skogen och promenera och grilla...Mums! Kul söndags mys....
Så ut i köket och starta mixern....Hörs sen!!!!


Känns som söndag :/

Nu är återigen kvällen kommen och med den kom det även en hemmalagad bakad potatis med hemmagjord skagenröra...Mums!! Dagen har rört sig fram o lagom takt och dagen har varit trevlig. I förmiddags blev det lite utomhus vistelse där Moa fick leka/träna Nisse...som hon tycker är super roligt :) Sen en cykel/promenad tur till Ica för lite god lunch handling. Sen blev det lite slapptid...Moa kollade film, Albin sov...jag gick runt och plockade med lite här o lite där :) Sen lekte Moa i trädgården och därefter kom mina nära o kära. Mamma, pappa o syster med 2 barn. Mannen och Josefin var på andra äventyr. (sorry syrran, glömde ju skicka med kanelbullar, Du får titta in en dag efter jobb)



Albin med sin morfar sitter o delar på pepparkaka...mys!
Ikväll vid läggningen så skulle så klart Moa strula igen. Allt gick bra tills jag skulle gå ner, då börjar hon med än det ena och än det andra till hon till sist fick ett litet utbrott....fast!!!!! Idag gick vi upp kl. 19 och med sagoläsning, mys, utbrott om att hon skulle ner, lite mer mys och ett par gånger "mamma" så var jag nere igen 19,40 så betydligt mindre tid idag och hon somnade i stort sett direkt därefter så idag somnade hon i bra tid.
Tror det gäller att vara konsekvent och jag gjorde exakt samma idag som igår och det tog inte alls lång tid idag, så vi fortsätter på det :)
Nu ska jag inta lugnet och ladda inför imorgon då vi ska ut på äventyr och utflykt. Trevlig kväll alla!!!!

Sovmorgon...woho!!!

Idag lät inte våra barn förrän 7,30. Med tanke på gårkvällen så trodde jag och hoppades jag på att Moa i alla fall skulle sova längre. Albin brukar dock låta tidigare men jag tog först upp Moa innan jag hörde honom :) En skön morgon får man väl säga och även denna dag har jag vaknat utvilad...det är härligt.
Idag står lite kalasfirande för mig på schemat. Ja, det  blir lite av ett dubbelkalas för idag fyller vår lilla Nisse 7 år...gamling :) Mamma, pappa o syrran kommer på lite kaffe o fika. Så gårdagen innefattade bland annat bakning....Det blev syltkakor och en annan form av mördegskaka med choklad i och så givetvis kanelbullar. Mums!!!



kanske inte ser så mycket ut för världen men goda var dem....det borde vara huvudsaken...eller?
Nu är kaffe nerrunnet så nu blir det frukost time :) Godmorgon!!!


Att hon orkar :(

Jodå, den här damen vi har här hemma...jag har aldrig varit med om ett barn med sådan vilja och som kan vara så bestämd. SUCK!! Att hon orkar...
Moa har alltid varit duktig med säng läggningen och det har ALDRIG varit något problem. Nu har hon ett tag velat ligga på golvet...fine. Gör du det. Sen har hon börjat dem närmaste dagarna att springa upp flera gånger och kalla på mig..."mamma, jag vill...." "Mamma, jag har glömt...." "mamma, jag tänkte att...." Jajajajajaja, ett jädrans springande i den där trappan alltså. men försöker hålla god min för att inte göra en stor sak av det. Men säger ändå till henne att nu räcker det...Suck!!
Idag gick hon upp o la sig kl. 19, som vanligt....inget tjafs eller klydd. Sem börjar hon. Tre gånger är hon på väg ner, bara till att ta upp henne. Hon skulle inte sova, inte vara på sitt rum, hon skulle vara nere..NEJ!
Då var kl. 20.05...när klockan var 21.05 kom jag ner igen. Då hade hon lugnat sig och helt enkelt funnit sig att hon inte fick komma ner och hon låg i sin säng igen. EN TIMME!!! Hallå...att hon orkar :)
Sen kallade hon 2 gånger till innan hon somnade, då var klockan närmare 21,30....så sent har det aldrig blivit. Är det någon mer som har haft det så här?! Jag hoppas ju verkligen att det bara var en engångs sak och att det inte blir en stående rutin.
Det konstiga är att hon gör bara så här när jag är hemma och lägger henne. Är jag iväg och Dennis lägger henne så kallar hon inte ens en gång. Varför? Det är precis som när jag är hemma så måste hon ha koll på mig och kan inte riktigt koppla av (låter ju hemskt) men när jag då är iväg så behöver hon inte ha koll på mig utan kan bara släppa det och sova. Men ändå så är det bara jag som får göra läggningen här hemma.
Ja, det är inte lätt alltid men hon är ju för söt och jag älskar henne av HEEEEELLLLLLAAAAAA mitt hjärta.


Min födelsedag :)

Igår, 3 november, var det ju min födelsedag....hela 27 år har jag hunnit bli. Galet va?! Men men, jag står här med 2 underbara barn, en underbar sambo och är på utbildningens väg till redovisningsekonom :) Kan ju faktiskt inte bli bättre och jag är hur nöjd som helst med mitt liv och önskar mig ingen förändring. Känner mig inte gammal (det är jag ju inte i heller) men ingen panik eller ångest eller liknande....jag har det bra!!!
Igår vaknade vi vid 7 tiden, mamma ringde när jag fortfarande låg i sängen...hahhaa. Sen ramlade smsen in och facebook hälsingar...jätte kul!!!! :)
Vi bestämde oss för att ha Moa hemma från dagis och så drog vi till busfabriken...



O shit vad stort det var...OMG! Det var riktigt kul där och Moa levde rövare. Vi lekte i drygt 2 timmar innan vi körde vidare och då blev det till Mc Donald´s för lite lunch. Mums!!!
När vi sen kom hem blev det en promenad/cykeltur till farmor fär jag fick en lite present och fika. trevligt!
På eftermiddagen så hände det inte så mycket, barnen var helt slut och vi var bara hemma och tog det lugnt och lekte...senblev det sängen tidigt för barnen. Vi hade soffhäng :)

















Det var för mig, en helt underbar födelsedag som spenderades ihop med alla mina älsklingar...kan det bli bättre?

Pre-birthday firande

Jodå, nu är gympan över för denna kvällen och jag filmade Moa även denna gången. 
Hon hade super kul även denna dag :) Då har jag också kul.
Dennis o Albin var iväg på andra utflykter. När vi sen kom hem från gympan så var det förberett för ett pre-birthday firande av mig :) Woho!!!! kul.
Moa sa efter ca 20 min tecknat "jag vill inte titta på tecknat längre" då sa jag " är du trött, vill du gå upp o lägga dig?" då sa hon: "ja" Det var bara till att gå upp och lägga henne och hon somnade på studs :)
Så nu har vi druckit lite mouserande vin (dennis har semester) och firat att jag fyller...BARA 27 år imon... 27 år....kan inta fatta att jag blir 27 år. OMG!
Nu ska vi titta lite på inspelade program och mysa. Imon 05,04 så fyller jag 27 år...GLÖM INTE DET!!! ;)



Ny härlig dag..

Jajamen, onsdagen kommen här och vi säger STORT grattis till min vän Linda som fyller år idag....woho!!!!


Annars idag då...Moa ska på dagis som vanligt och jag, Dennis o Albin ska ner i byn och skämma bort oss med en frukost buffé på Kaffe & sånt. Mums!!!
Därefter är planerna att gå direkt hem och stoppa huvudet i böckerna...för oss båda. Nu måste jag börja lägga i en högre växel för att jag ska hinna med tidsplaneringen som är uppsatt. Känns tajt för övningarna tar sååååååå lång tid.
I eftermiddag får vi se om det blir lek med Lucas men gympa blir det i alla fall.. Moas favorit.
Nu ska jag leka lite med Moa innan hon ska iväg på dagis.

Ha en toppen dag alla!!!!


Något seg o mör :/

Nu sitter jag här i min älskade soffa..känner mig inte lika pigg och utvilad idag vid denna tiden som igår vid denna tiden. Det känns att jag tränat hårt, både igår o idag. Träningsvärk från igår i lite olika delar i kroppen men det är skönt så det ska jag inte gnälla över :) Trött är jag också så ikväll blir det skönt när huvudet dimper ner på kudden i sängen.
Eftermiddagen blev inte riktigt som jag beskrev tidigare...så klart blev det hämtning av Moa i vanlig ordning men det blev inget Ikea. Får se om det blir en annan dag i veckan. Vi gick istället en runda o köpte glass och sen hem och fixade här hemma. Sen blev det matlagning och därefter ytterliggare e runda :) Men usch vad det blir mörkt fort nu när vi ställt om klockan...tycker vi inte om :(



Vi byggde en koja till Moa och därinne satt hon o byggde pussel :) Albin ska stå upp överallt nu och börjar mer o mer förflytta sig mellan saker och längs med saker. Jag HOPPAS verkligen att han går innan han börjar dagis, vilket är om lite mer än 2 månader så nu är det hård träning som gäller ;)
Nu blir det lite popcorn framför tvn och programmen "Den svagaste länken" och "112 på liv o död"....bra när man kan spela in programmen så det bara är till att spola reklamen...hahha.
Nu blir det mys....ja, igen. Får passa på för sen åker Dennis iväg :( Trevlig kväll!!!

Ännu en bra dag :) Woho!!!

Ja, 2 dagar i rad nu som jag vaknar utvilad. Måste vara för att jag kommit igång med träningen så bra :( Jag o Moa gick upp vid kavrt i 7 i morse och mös lite i soffan innan jag tog ner Albin och sen kom Dennis en timme senare. Vi åt frukost och tog en promenad/cykeltur till dagis och lämning av stora. Därefter cyklade jag till gymmet för ännu ett hårt pass...idag blev det rygg, bröst och mage....SKÖNT!!!!
Nu är Dennis nere o tränar. Sen blir det lite lunch.
I eftermiddag när vi hämtat Moa så åker vi nog en runda till IKEA för lite småhandlande och kanske blir det en liten fika oxå....förhoppningsvis. Hihihih :)



Min fin fina tjej...Åhhh...livet är underbart!!! Nu ska Albin ha lunch och sova och sen ska jag dyka ner i böckerna... Ha en bra dag alla!!!!!

RSS 2.0