När ska det ske?



Vi bara väntar o väntar på att vår familj ska bli komplett. Att vår lilla pojke ska komma ut till vår värld. Just nu är vi pappa, mamma, vovve, katt och dotter. Vi väntar på vår son. 
Bilden ovanför är tagen när Moa är 3 veckor gammal. Hon älskade att ligga så och somnade alltid gott. Det var så mysigt. Nu springer hon runt och sjunger och snackar och har sig. Så himla kul att se henne utvecklas och göra nya framsteg varje dag. Man blir så stolt när man tänker på att det är VI som skapat henne.
Hon har sina mysiga stunder som när hon kommer in till oss i sängen och vill mysa som hon säger. Lägger armen om min hals och trycker in sitt ansikte i mig. Det är hög mysfaktor :) Eller när hon kryper upp till en i soffan och kramas och lägger sitt huvud på axeln. Men....det är ju inte den där mysiga bebis stunden som finns på bilden. När hon bara kunde ligga hos en hur länge som helst och mysa. Nu är det fart o fläkt hela tiden.
Beräknad födelse är inte förrän om 10 dagar men lillebror är mer än välkkommen att titta ut nu :) Vill ju bara se hur han ser ut, hålla honom, snusa lite på honom och se hur Moa reagerar. Det kommer bli så spännande och fast vi går och väntar och väntar och tänker när ska det ske så kan man samtidigt inte förstå hur nära det faktiskt är. Det kan ju ske precis när som!

Snö, snö och jättekallt



Japp...kallt var det här. Brrrr...-10 stod bilen på när Moa blev lämnad på dagis. Inte nog med det så blåser det lite också så det sticker ordentligt i snoken :)
Förmiddagen var gången och det är snart dags att hämta Moa igen....vad har jag fått gjort idag egentligen. Tja, inte så mycket faktiskt. Var hos Dennis syster en stund efter lämningen för att lämna av lite bilder. Därefter hem, hade ju bestämt med Linda att vi skulle ut med hundarna och försöka få igång vårt födande :) Hundarna kom ut med ingen bebis ännu :( Vi var ute i 1 ½ timme....hur nu det kunde gå till. Snack, snack och snack...så går tiden. Mycket trevligt som vanligt. Tanken var att vi skulle gå en jättebra och mysig runda men där var alldeles för mycket snö så det fick vara så....en bit kom vi innan vi bestämde oss för att vända. Ett par fina bilder fick vi till också. Visst är det mysigt här ute på "landet"?! Nu ska jag försöka hinna slänga mig i ett varmt bad och värma min kropp innan det blir hämtning av lillan.

 


På promenad

Idag gick vi upp vid 7 tiden och då blev det lite tecknat så klart...som vanligt på  morgonen. Sen frukost och därefter promenad med Nisse. Det var riktigt blåsigt och det snöade...inget skönt väder men hunden måste ju ut :) Vi tänkte bara gå en runda runt område...tar ändå sin tid i detta väglag och med vagn.
Lagom tills rundan var lsut stötte vi ihop med Linda och hennes son Lucas. Dem bor på vår gata...alltså väldigt nära oss och dem skulle ut och gå sin sväng och frågade om vi ville hänga på....Ja, varför inte, när vi ändå var ute. Moa gick redan så Lucas fick också gå. Det tar sin tid det med när dem små ska gå. Mycket snö och lek och bus. Kuligt!! Visst är dem fina. Det skiljer 4 månade på dem och Lucas är äldst. Vi har samma färg på våra ytterkldäer fast han har overall och jag har jacka :) Båda två ska ju få syskon nu i december. Lucas får en lillasyster beräknad till nyårsafton och Moa ska få en lillebror som är beräknad den 10 dec.
Sammanlagt var vi ute i närmare 2 timmar och  när vi kom hem var kl. halv 11!!!! vart tog tiden vägen? Väl hemma blev det till att hänga upp tvätten som var klar, Moa lekte på sitt rum...nu sitter vi och äter lunch sen blir det vila för Moa och i eftermiddag kommer lUcas hit o leker....skoj!

Busy schema

Ja, så var söndagen också gången...tiden bara springer iväg. Man vill bara stanna upp ibland och vara där man är för stunden. Njuta av Nuet! Idag har vi varit inne i Malmö en sväng och handlat lite saker till Moa...vem annars? Det är oftast till henne det blir saker när man är ute och shoppar :) Vi köpte ett par nya stövlar till henne...ordentliga och fodrade, samt 2 par varma skidstrumpor som ska hålla hennes fötter varma. Ska inte bara skylla på Moa...det blev lite fågelmat, 2 julstjärnor, en julgransmatta och annat smått.
När vi kom hem blev det pulkaåkning och sen hem för lite mellis och julbak. Pepparkakor och lussekatter blev det. När lillebror kommit till oss så blir det marsipanfigurer också så han får vara med på lite julbak :)
Nu slappar vi i soffan, snart sängdags för Moa och därefter blir det kvällsfika, tvn och lite mys i soffan för mig o Dennis. Hörs imon!!

Nu e det adventsbak som gäller. Pepparkako...

dsc00136 (MMS)

Nu e det adventsbak som gäller. Pepparkakor o lussebullar:) mumma..sen blir det middag o fika ikväll.


kuligt :)

Ja, så var förmiddagen gången och den har trots allt blivit bra. Trodde Dennis skulle skotta snö hela förmiddagen men han kom hem redan vid 9 så det var bra :) Då hade jag o Moa hunnit mysa, tvätta, äta frukost, rita och leka lite. När Dennis äntligen kom så tog vi på oss alla ytterkläder och begav oss ut på back jakt. Har inte så många backar på vårt område och dem som fanns var inte uppåkta så där sjönk pulkan djupt. Men en promenad och lite åk i backen blev det i alla fall.
Därefter tog vi oss ner i byn och åt den där frukost buffén som var planerad...satt fint i magen efter lite utelek. Aptiten var på topp...för oss alla tre.
Efter den sena frukosten så blev det shopping och sen hem. Nu sover både min älskade man, efter att ha varit uppe sen kl. 02.00 och min älskade dotter som tyckte det var lägligt att gå upp halv 6 en lördag morgon. Funderar själv på att lägga mig en stund i soffan. Ska ju iväg i eftermiddag också.
Det enda som inte blivit gjort idag, som var planerat, var bakningen men det kommer en söndag imgon också och då är det ju första advent. Då MÅSTE det bli bak så man kan få sin adventsfika med lussebullar och glögg....mumma :)

Arla morgon

Ja, idag blev det en tidig morgon. Det har snöat sen igår kväll och synen sopm mötte mig i morse var....snöig :) Väldigt fint och mysigt när man är på insidan men mindre kul när man har en hund som ska ut. Dennis har kört tidningarna i natt och det gick inte så bra....det var inte så många ställen han kom fram till så det finns nog en del hushåll här ute på skogsbyggden som inte får läsa morgon tidningen idag :(

När han kom hem skottade han en gång från huset till bilen för inget har blivit gjort här på vårt område...sen tog han ut Nisse på en kortis. Nisse skönk ner under snön överallt så det fick bli som det blev...Nu har Dennis gett sig iväg till sitt vanligt jobb för att hjälpa dem att skotta. Det skulle tydligen vara händelser i kyrkan idag, begravning tror jag, så att få bort snön är viktigt.
I o med denna trevliga snö som kommit så sprack våra planer idag...lite tråkigt. i skulle äta frukost buffé och sen inhandla baksaker för på schemat står lussebullar och pepparkaksbak idag. I eftermiddag ska vi på kalas till Dennis pappa som fyller år idag. Grattis!!! Men vi får ju se när Dennis kommer hem igen.
Nu myser jag o Moa i soffan och snart ska jag börja göra frukost...sen får man väl skriva en inköpslista så vi får hem allt till baket. Idag ger man inte sig gärna iväg en extra gång.

Nu sitter vi o äter mellanmål..päron. När ...

Nu sitter vi o äter mellanmål..päron. När päronet e slukat så blir det till att ta på sig o ta en lång runda med Nisse o Hoppas att lillebror vill säga ifrån att han ska komma ut från magen:) ikväll överraskar vi Dennis med 3 rätters middag..då blir han glad.


Fullt ös hela dagen

Dagen har gått i ett och det började med mys i soffan framför tvn och lite tecknat innan vi begav oss av för dagis.


Sen blev det massa städ och julpyntande för mig. Dessa timmar hon är på dagis går alldeles för fort och ag hann inte klart med allt innan det var dags för hämtning på dagis. Det första Moa sa till mig idag när jag kom och hämtade henne var "bajsat"...jaha du, tack för den :) Påklädning och sen ut till Nisse som stod där ute och väntade på oss i snön.


I vanlig ordning blev det en fruktstund i vagnen på vägen hem. Väl hemma så fortsatte jag och Moa att hjälpas åt att stryka tomtegardinerna och hänga upp dem, vi satte fram lite julpynt och Moa hittade en fin mössa som hon så klart skulle fotas i. Hon säger "foto" :)

Hon är så fin min lilla flicka. Precis nu när vi är klara så kom Dennis hem så nu blir det lite middag för honom o Moa. Själv ska man lyxa till det och gå ut o äta med en kompis och sen se en bio efter det. Ska bli riktigt trevligt.
Nä...åter till hushålls sysslorna :)

Mitt allra första....

Jaha....då har jag varit på mitt allra första föräldrarmöte och det var så klart på Moas dagis. Mellan 18-20 fast kom inte därifrån förrän kvart över. Dennis fick ta kvällsbadet, leken och nattningen och det brukar gå allra bäst så. Det är lättare när han gör det för mig ska hon testa hela tiden så det tar i regel lite längre tid än vad det behöver göra :)
Ang. föräldrarmötet så var det mycket onödigt snack som ledningen i kommunen, deras riktlinjer osv. Lite så på ytan kan det väl vara ok men att gå djupare i det är inget som direkt intresserar mig...tyvärr! Intressant var när fröknarna visade bildspel på barnen in action, hur deras dag ser ut och om dem håller på med något särskilt osv. Sen blir det Lucia frukost den 13 dec och julfest med tomten den 16 dec. Kul för Moa!!

Nu ska vi hålla kväll...jag vet kl. är 21:47 och snart kallar sängen känner jag *skäms* Men jag vet vad som väntar imon så behöver vila upp mig :)

Under pusselbygget kom nummer 2 i blöjan s...

dsc00121 (MMS)

Under pusselbygget kom nummer 2 i blöjan så nu tar vi boken o går in o byter. Sen blir det bilen till pappas jobb o hämta den stackaren för han fick gå i morse för förrådet hade frusit:(


Välkommen!!!!

Så nu är vi här.....den nya bloggen är född. YAY!!!!
Eftersom lillkillen inte kommit ännu, och min tanke var att ha Moa o lillebror i adressen, så visste jag inte riktigt vad jag skulle döpa bloggen till. Det fick helt enkelt bli underbaralife. För det är precis vad jag tycker att mitt liv är. UNDERBART!!!!

Skillnaden på denna bloggen och förra är att nu är det jag, Caroline som skriver, och inte Moa. Det är mina egna ord och tankar som kommer att printas ner...Den kommer handla om allt från att vara mamma till två små och vår vardag till lite lyx och flärd som man kanske kan unna sig då o då.
Ny sak är också att det kan komma fler inlägg under en dag så bläddra gärna ner så ni inte missar nåt ;) och andra dagar kanske det inte kommer nåt inlägg alls.

För er som inte följde Moas blogg men är nyfikna på hennes första tid i livet får gärna gå in o kika på www.moisblogg.bloggspace.se den kommer dock inte att vara aktiv längre utan nu är det denna som gäller.

Nu är de godnatt för så länge så återkommer jag inom kort...


RSS 2.0