Slapp o lekdag

Det har varit en bra dag och min o Dennis sista dag ihop för imorgon börjar han jobba igen :( *snyft* Vi var nere på gymmet och tränade ben o bröst. Ingen av oss var direkt så pigga på det. Kände oss ganska så slitna i kroppen men vi gjorde det ändå och sååååå himla skönt. Jag är göad att jag gjorde det ändå.
Sen åkte vi hem för att bara slappa och vila lite, det blev soffan...fast Albin var dock mindre sammarbetsvillig :( Till slut somnade han och då fick jag i alla fall vila i 20 min :) Alltid nåt...hihihi
Efter hämtningen på dagis så gick jag, Moa o Albin till Anna-Karin och Elin för lite lek. Jag som trodde att Moa skulle vara blyg och klänga gick direkt in och började leka och prata och ha sig. Elin däremot var jätte blyg och kom inte igång förrän närmare slutet innan vi skulle gå hem och då hade dem jätte kul ihop:)


Elin o Moa på Elins rum. Dem byggde pussel. Imorgon ska jag lägga in en bild på Moa i dåtid och en i nutid sittandes i samma sackosäck. Ska bara leta upp den där jätte gamla bilden :)


När jag tittade på Albin i morse när han gymmade så såg det helt plötsligt ut så här...alltså på god väg runt. Bara en tidfråga skulle jag vilja säga. Han låg i alla fall inte under gymmet längre, men han var nöjd så här också :)

Svar till Angelica som undrade hur jag kände mig efter intervall passet.
Ja, du...det kändes kan jag säga. Jag var trött och inför sista intervallen så klarade jag inte det mer. Det var kräkkänsla på det. Jag provade att pausa för att se om jag kunde hämta mig men så fort jag började springa lite så kändes det som att jag skulle kräka. Dock var det samtidigt en väldigt skön känsla när det hade lagt sig och tröjan var dyngblöt av svett och man kände den där nöjda känslan :) Jag kommer göra det igen, garanterat.

Inte bra

Gympan igår var rolig och Doris och Knäckebröderna var där :) Moa har dock ingen aning om vem det är men dem spelade bra musik tyckte hon. Moa tyckte att gympan var lika rolig denna gången och var så stolt att Dennis var där också. Tittta pappa, titta på mig sa hon hela tiden :)
På kvällen hyrde vi Paranormal Activity 2 och den var INTE bra. Ettan var bättre och dem borde ha stannat där. Denna filmen handlade om tiden innan den första filmen. Inget jag rekomenderar.

Nu ska vi lämna Moa på dagis och sen blir det till gymmet för träning av ben o bröst. Höres!!


Intervallträning

Puh....precis som jag anade så var det ett tufft pass som Dennis hade laddat upp med. Jisses...jag tog verkligen ut mig. Så såg det ut:

35 min löpning fördelat på:9 km/h i 5 min sedan 5 x 40 sek intervaller. 
Då ökades hastigheten till 13 km/h och lutningen till 5.0 
(När klockan stod på 5:55 min ökades hastigheten och lutningen...sprang till 6:40 och sen tillbaka på 9 km/h och 0 i lutning. När klockan stod på 7:55 ökades H o L igen till 8:40 och sen tillbaka igen osv i 3 omgångar till)

Sen var det gång på 5 km/h i 2 min och sen jogg i 8 min och när klockan står på 25:55 så börjar intervallerna igen. Samma lutning och samma hastighet X 5 intervaller....

Fy f*n säger jag bara. Detta ska jag försöka göra 2 gånger i veckan..då borde något hända.



Titta så fint min lille Albin har rivit sig själv. Stackare. Jag klipper hans naglar titt som tätt men dem växer banne mig fortare än något annat jag varit med om. Lilleplutt!!
Nu är det dags för gympa med Moa....hihihihi. Idag ska hela familjen dit. Kul!!!!!

Grått o grått

Idag när man vaknade så var det grått så långt ögat kunde nå...tråkigt. Vill ha sol o vår, men de känns inte alltför långt borta i alla fall.
Nu är alla redo här hemma, blöjbyten, påklädningar och frukost i magen, Nisse är ute och snart är det dags att köra till dagis och lämna Moa. Därefter kör jag o Dennis till brandkåren för att springa intervaller...puh!!!! Jag känner redan hur jobbigt det kommer bli. Men men, fin träningsvärk har jag efter styrketränings poasset igår. Axlar o rygg...Känns skönt idag :)
Senare idag blir det en tripp till möbelaffär, en liten lunch ute på stan i trelleborg och sen hämtning av Moa. Låter väl som en trevligt dag eller vad säger ni?!


Hello there...

Så nu är kvällen här igen...galet vad dagarna springer iväg. Detta är Dennis sista vecka hemma för sen på fredag börjar han jobba igen. Back in buisness :) Ska bli lite skönt att komma in i lite rutiner...rutiner så som det ska vara. Skönt att få in lite mer pengar också :)
Dagen idag har varit bra...väldigt trevligt  hemma hos Camilla där även min kusin Angelica var! Kul!!! Det blev så klart MASSA prat. Jag kom hem vid halv 3 tiden och då var Moa hemma från dagis igen. Det blev lek o bus och vi lekte kurragömma eller gömmas som hon kallar det :) Vi byggde stora pusslet och läste bok också.
Nu sover gullungen och den andra är på väg att somna så det ser ut som om det kan bli en lugn kväll :) Vi ska bara ta det lugnt och kolla på tv och ta en liten kvällsfika som vanligt.


Today...

jajamen, idag är det tisdag och det betyder dagis för Moa. Dennis är ute med Nisse nu och när han kommer tillbaka så ska vi köra i lämna Moa och sen ner till gymmet och träna. Det blev ingen träning för mig igår för vi hade att göra hela dagen och sen hade Dennis jouren på kvällen så det blev inget :( Så idag får jag träna rygg o axlar och sen ta en löprunda ikväll.
Idag efter gymmet och efter att jag har duschat så ska jag in till Camilla på en fika och massa prat :)
Nu måste jag göra mig färdig för gymmet och ta på barnen ytterkläderna...se you!!!

Lite blandat



Moa fick idag följa med Dennis till brandstationen och titta på dem stora brandbilarna. Hon vågade dock inte åka i dem...hahhaa. Dem var stora sa hon :) En röd hjälm fick hon också. Hon var glad.



Här har vi dem söta små syskonen ihop. Moa har ytterkläderna på sig för vi skulle ge oss iväg vidare till Clara och leka. Clara är lika gammal som Moa och jag o Claras mamma Louise gick i samma mammagrupp.



När vi kom hem från lek hos Clara så skulle Dennis iväg på övning eftersom dem ringt från brandkåren och frågat om han kunde ha jouren i kväll o inatt. Jag o Moa åt lite mat och sen började vi på ett pusselbygge.



Så här stort och fint blev det och Moa tyckte det var jätte skoj att bygga ett sånt stort pussel.
Sen blev det tecknat och därefter sängen. Nu sitter jag här i soffan och försöker få en gnällig Albin till att sova. Idag blir det en varm, nyttig och god choklad dricka till kvällsfika och förhoppningsvis tidigt i säng..


Mätta o belåtna har vi nu kommit hem från ...

dsc00315 (MMS)

Mätta o belåtna har vi nu kommit hem från Törringe där vi ätit god lunch. Nu e ja o Moa ute med Nisse. Hon somnade direkt:) efter vilan blir det lekplatsen..härliga måndag


Min diet

Ny  vecka, ny dag, nya äventyr och händelser. Kul! Vi sitter och tittar på tv just nu men snart är det dags för frukost. Det blir hemmagjord yoghurt på kesella och en grov macka. Nyttigt och gott! Det här med att inte äta gott går faktiskt bra eller bra för mig tycker jag. I lördags hade vi ett par kompisar här så då var det gott på bordet och jag tog kanske 5-6 godisbitar, ett par chips och 5-6 polly. Det var gott och jag hade kunnat äta mer men icke.
Sen igår sprang jag en runda..benen kändes tunga men det är så skönt efteråt. Visserligen så var vi hos Dennis föräldrar igår och där åt jag en liten bit paj....men ska man äta något så är det ju direkt efter träning för då är förbränningen igång :)
Idag blir det ett styrketräningspass i form av kettle bells...på fredag blir det invägning för att se om det hänt nåt.
Det känns bra och jag är motiverad...det enda problemet för mig är att det är svårt att hitta orken. Det är hela tiden saker som ska göras, barnen dem behöver sin tid och även hemmet, tvätten osv. Men men, jag får prioritera och delegera kanske...hihihihi
Nä...nu kurrar magen. Ha en bra dag alla!!!

Mina sötingar är helt inne i tv tittandet...


Pinsamt

Ja..ibland blir det lite frånvaro här från blogg.se :) Har dock inte hänt så mycket här hemma...det rullar på som vanligt. Moa går runt och klär på sig och leker. Säger att hon ska gå o jobba, gå o tränar och gå o handla. Hon kommer snart säger hon :) Sötnosen.
Dock var hon mindre söt idag när hon och jag var nere på Ica för att handla. Tänkte vara snäll och ta med henne för att det bara skulle vara vi...sällan det bara är jag o Moa nu när Albin finns ju. I alla fall...vi skulle handla mycket så vi tog en stor vagn som hon fick sitta i. Hela handlingen gick bra och vi kom fram till kassan och där började det. GRRRR....Hon ville gå ur vagnen men det fick hon inte för då kunde inte ja ha koll på henne. Vill inte att hon ska springa runt där inne medans jag packar upp, betalar och packar ner. Hon fick sitta kvar och det var inte populärt. Jisses vad hon skrek. Jag fick ont i öronen så jag kan ju bara anta att HELA ica hörde henne. Jag var helt lugn hela tiden och sa bara att du får inte gå upp. och gissa ojag störde mig...kassörskan frågar mig vad det är hon vill. Jag säger att hon vill gå ur vagnen. Då säger hon...släpp ner henne då ?! Jag sa...men då springer hon bara iväg...då säger hon. Låt henne springa iväg då....jag kan hämta henne sen. Hallå....Hon blev nog irriterad för att hon skrek men vad skulle jag göra.. Hon är ett barn.
Jag känner mitt barn och hade jag tagit ner Moa från vagnen så hade hon antingen sprungit runt så jag hade behövt springa efter henne eller lagt sig på golvet och bara skrikit vidare. Plus att jag hade sagt till henne att hon får sitta i vagnen för jag är själv och måste betala och packa ner då kan jag inte bara ändra mig och säga...Okej då, gå du ner. För då kommer hon göra det varje gång. 
Nu är det dock inte ofta hon är med och handlar när bara en av oss handlar och oftast får hon köra egen vagn men när det blir så här så måste hon sitta i stor vagn och hålla sig till mig.
Usch...vilken pärs. Jag kommer aldrig mer visa mig inne på Ica här i svedala :) hahahha



Min lilla sötnos när hon är go och inte trotsar och tror att det är hon som bestämmer...Detta var igår när hon låg och ritade och pratade med sig själv.



Här ligger Albin och myser framför tvn. Nu ska han ha mat och sen blir det sova för honom också så man själv kan få lite ro o vila i huvudet. Vilken dag!!!!

Idag då?

Så var lördagen kommen och barnen skulle upp kl. 6 som vanligt. Grrrr....Hur pigg är man då när man somnade vid tolv tiden igår?! Suck!! Får väl vila lite middag senare. Dock får man gjort mycket när man är uppe så tidigt...barnen har fått nya blöjor, kläder på sig, Nisse har varit ute, vi har ätit frukost och jag har dammsugat och plockat undan här hemma :) Klockan är bara 9 nu!!! Yay!!
Idag ska jag in till malmö och träffa Camilla på en liten fika. Dock ska det bli en nyttig fika för mig för som sagt så är det skärpning och hårda tag som gäller.
Under senare eftermiddag och kväll har vi inte så mycket planerat. En kompis till Dennis kommer hit så det blir snack och antagligen lite Wii :)
Nu ska jag o Moa slappa i soffan framför en film....so long!



Dem sötaste...Albin ser dock lite chockad ut över Moa skratt....

Nu får det vara nog!!!

Dagen har varit bra för oss alla. Dock är jag lite missnöjd...jag tränar och äter nyttigt men ändå händer inget och vågen nästan går uppåt :( Nu får det verkligen vara nog. Hårda tag är det som gäller....Inget gott alls och strikt diet så det kan bli någon ordning på kroppen.
Mitt mål nu är att träna styrketräning 3 dagar i veckan, springa minst 2 dagar och inte äta något gott överhuvudtaget under hela April månad.
Som fredags mys idag blir det grönsaksstavar med lite dipp...det är gott o nyttigare än godis och annat sött. Dippen har vi till o med blandat med lätt kesella och det smakade minst lika bra som att blanda det med gräddfil :)


Här har vi Maria, Theo o Albin på Öppna förskolan idag. När vi kom hem sen fick vi veta att bilen inte gick igenom besiktningen för det var tydligen ojämn bromspåverkan eller vad dem kallade det. Blir till att fixa och sen in med den igen. Drygt!!
Om det stämmer på skatteverkets hemsida så ska jag få tillbaka 9400 kr på skatten. WOHO!!!! Dennis ska få tillbaka 12900 kr...blir nog en bra sommar :)

Nu blir det grönsaker med dipp...kanske en dusch först.

Öppis

Idag är det fredag och den börjar vi redan kl. 6 på morgonen här hemma...SUCK! lite för tidigt men men, bara till att gilla läget. Jag har betalat våra räkningar, ungarna har fått nya blöjor och kläder på kroppen. Dennis är iväg och köper bullar så vi ska ha en god bullfrukost idag :) Sen ska jag och barnen gå till öppna förskolan...var ett tag sedan vi var där. Ska bli kul och Moa älskar det!
För övrigt idag har vi inget planerat...träning och promenad och lek och sen så klart....fredagsmys!!!!!



 Moa vinkar o önskar alla en trevlig dag!

Min dag

Ja, den har varit bra. Dessvärre har kameran varit helt död så inga bilder har blivit tagna. Endast med mobilen och dem blev INTE bra. Men....vi, jag o Albin har vairt hemma hos Katja o Valter i hela 4 timmar. Super trevligt som vanligt och jätte god lunch. Tackar!!! Massa prat blev det...skönt att prata med andra småbarns föräldrar så man kan få känna igen sig lite i livets alla faser. Visst?! Det var också ett besök på bvc där lille Albin fick sina två sprutor och den stackaren skrek som en stucken gris. Han har varit gnällig under dagen men ännu ingen feber, dock har han sovit sen vi kom hem och hela kvällen.
När vi sen kom hem så var ju Moa hemma från dagis och blev glad över att se mamma o Albin. Kram o puss som alltid...det tycker vi om.
Nu är Dennis iväg på rökdyknings övning, tvättmaskinen snurrar och snart torktumlaren också och en maskin tvätt till. Mjukisarna är på och kaffet är kokat. Nu blir det ett inspelat program av "en unge i muniten" en kopp kaffe och kex med mögelost på....Himmelskt gott är det!!!!
Jätte tråkiga inlägg idag känner jag *förlåt* jag laddar kameran just nu så imon blir det bilder, kanske lite roligare att läsa då.

Trevlig kväll alla!!!

Underbara torsdag

Jag vaknade faktiskt ganska så utvilad när Albin tyckte det var läge att gå upp redan vid tio i 6. FÖR TIDIGT!!! Vi gick ner och huset sov vidare. Blöjbyte, på klädning och sen lite gym till han började grina och vilja ha mat. 200 ml...swopps, rätt ner i magen :)
Lite senare, närmare sju tiden ville Moa kom upp. Då stod hon vid grinden där upp och sa: mamma? jag vill komma ner. Upp o hämta henne, blöjbyte och påklädning och sen tecknat på tvn. 
Fast det är så tidigt att stiga upp så är det skönt att komma ner på morgonen och det är lugnt, tyst och lite egentid. Mysigt!!
Nu är det dags för frukost....mums!! Sen idag blir det ett bvc besök för Albin så han kan få sin vaccination och därefter bär det av hem till goa Katja och Vallter :) Underbar torsdag...


Ingen tid

Idag har det varit en dag som rullat på då detta är första möjliga stund för mig vid datorn. Vi vaknade dock vid 6 tiden, då tyckte Albin det var dags att stiga upp. Han skriker inte eller något utan bara ligger o pratar i sängen men jag kan omöjligt sova vidare till det så det är bara till att gå upp. Upp, blöjbyten och påklädning sen ge Albin mat och frukost till Moa. Därefter började jag städa lite och sen var det dags att bege sig till dagis för lämning av Moa. Sen gick jag en lång runda för mig själv, super härligt väder och jag blev till och med svettig :)
När jag kom hen städade jag lite till och sen kom syrran på lunch. Jätte trevligt att bara vara vi och snacka.
När hon gått var det hämtning av Moa och hem o leka och sen matlganing. Tidig mat idag för kl. 17 var det dags för gympa. Jag o Moa skulle på gympa ihop...mest för henne så kklart, och det var jätte roligt. Hon älskade det verkligen :) Det var en hel timme och hon sprang runt och hoppade och klättrade och hade sig. Lucas och Linda var också  med. Det kommer vi göra varje onsdag nu framöver...dock vara 4 veckor till för sen är det termin uppehåll. Trist!!



Moa o Lucas i dans show...hoppandes.
Nu ska jag koppla av lite och sen blir dte tidig säng idag också...det är skönt ibland :)

mysig heldag

Vilken härlig dag jag har haft. Jag o Linda var en vända i malmö med dem minsta ungarna och det var hel mysigt. Vi spenderade lite mer än 4 timmar där inne. Vi käkade lunch på en uteservering och satt och snackade...solen lös på oss och graderna gick upp mot minst 10 grader skulle jag tro. Vi hade kunnat sitta där hur länge som helst men så klart kunde vi ju inte göra det. Vi traskade vidare och sprang i affärer. Det blev endast ett par solglasögon för mig...välbehövligt :)
Innan hemfärd så käkade vi glass och det var super gott.



Söta Albin o Alina...dem delade vagn idag..

Tumsugare

Nedan följer en film på min älskade lilla son...Albin. Han har napp men verkar hellre vilja suga på tummen...  Inget jag vill dock. Igår kväll var han helt vild..han snackade och sög på tummen i det vildaste.

Nu ska vi göra oss klara för att ta tåget in till malmö med Linda o Alina och spatsera lite, ta en fika och mysa i solen :) Härliga tisdag

Klipp klipp

Jajamen, enbart för ikväll så sadlade jag om till frisör. Moa har fått sin allra första klippning. Hon har alltså inte klipp sitt hår och hon är 2 år o 2 mån, men idag tog jag tag i det. Jag tyckte att det blev jättefint. Ovant att se henne så bara. Undrar vad Dennis kommer säga, han är på övning...hihihihi. Men han tyckte att hon behövde klippas.




Vad tycks?! Hon blev jättesöt.
Just nu har jag nattat Moa, Albin sitter och suger på tummen i babysittern...grrrr, fattar inte varför han ska ta ut nappen och stoppa in tummen. Jag sitter med en kopp kaffe och sorterar foto av Albins första tre månader, dem ska in i album. Sen blir det soffan och vila lite...och vänta på att Dennis ska komma hem.
Imorgon ska jag o Linda och dem ninsta barnen in o röja i malmö stad...trevligt!!

Albin är bara bebis :)

Vi skulle ut och leka på lekplats efter att vi ätit lunch och vi satt o pratade lite om det.
Moa: Albin också till lekplatsen?
Dennis: Ja, Albin ska också föla med.
Moa: Albin inte leka själv?
Dennis: nä, det kan han inte
Moa: Han är bara liten
Dennis: ja, det är han. Hur liten är han då?
Moa: Han är bara bebis :)

Min söta lilla Moa...så kul att lyssna på henne.


Monday morning

Nu är det ny vecka och måndag morgon...trevligt! Vi gick upp, jag tog ut Nisse på morgon rundan och sen åt vi frukost. Vi har lekt lite, byggt med klossar och byggt tågbana. Nu springer Moa omkring och sjunger till sin spellista...just nu är det en kulen natt, snart kommer Små grodorna.
Dennis är o tränar o när han kommer hem så sticker jag ner och tränar. Vi har inte så mycket inplanerat idag, blir nog lite lek på någon lekplats i eftermiddag.



Här är mina små godingar. En liten dialog igår när Moa badade:
Jag: Moa, nu börjar snart tecknat så du får komma upp från badet
Moa: bada lite till i alla fall
Hon är för söt. Nu ska vi bygga en lite häftigare tågbana...

En tur till skogen

Nu har vi precis kommit hem efter att varit i skogen i 2 ½ timme. Det var skönt väder och solen tittade fram lite då o då. Det kommer en liten bild berättelse:)



Vi började med fika för matklockan hade ringt. Det var mackor och choklad dricka. Moa tyckte det var mysigt och sa att hon satt på den lilla pinnen och mamma på den stora pinnen. Och hon fick dricka "golad" Det är hennes ord för choklad.



Albin fick också äta sin fika...det är gott att äta utomhus. Smakar lite bättre då :)



Sen hittade vi en koja...Där var många kojor och vi gick förbi en där vi inte kunde se någon ingång då sa Moa att det var stängt



Efter en liten stund så sa Moa att hon hade bajsat, jag kollade för ibland kan hon luras. Denna gången var det lur så vi gick en bit till sen hörde jag hur hon tog i och sa: Jag har bajsat mamma.
Det var bara till att lägga henne på marken och byta blöja. Vad skulle vi göra?! Moa sa att hon låg bland bladana (bladen, löven)



Under tiden vi gick så hörde vi hur en hackspett satt och hackade i ett träd vi kunde dock inte se den :( Moa frågade vad det var som låter?! Vi förklarade för henne vad det var och hur den gör så hon skulle också låta sa hon...hahah.. Så hon började nosa med trädet. Min goding.

Nu är vi alla lite möra efter vår skogstur. Det var väldigt trevligt och mysigt. Nu ska vi började på middagen. En riktig söndags middag...slottstek med potatis och sås. Väldigt gott är det. so long....


Vaken...nä!!!

Usch vad jag är trött idag. Det blev lite sent igår och vi kom inte i säng förrän vid 1 tiden...Ja,sen o sent men har man barn som vill upp vid 7 tiden så är det sent för mig. Jag är trött och behöver fler timmars sömn än så. Men men....bara till att bita ihop.
Vi har ätit frukost och nu är Dennis o Moa nere och handlar för vi ska fixa en picknick och åka till skogen lite senare. Mysigt! Det är skönt väder...dock ingen sol men det kanske spricker upp. Hoppas!!!
Albin sover och jag halvligger i soffan och tvättmaskinen snurrar. Söndags slapp kan man kanske kalla det.


sötnos...o så jag

Den hemmagjorda pizzan står i ugnen och Dennis är på hemgång efter sin match. Det har ´varit, precis som jag förutspådde, en härlig lördag. Trevlig, rolig och underbar och den är inte slut. 



Sötnosen och så jag :) Nu blir det middag...mums!!! Sen väntas det gäster och spel...


Sol sol o sol

Nu har vi precis kommit in efter lite utomhus aktivitet :) Det är SOL idag...hhur skönt är inte det?! älskade sol...sol, sol o sol.. Yippeeee!!!!!
Anyway, det blev en runda till affären och lite inhandling av glass och sen tog vi oss till närmaste lekplats för att äta glassen och leka lite. Moa var hel nöjd... Tyvärr försvann solen lagom till vi kom till lekan och kom fram igen lagom tills dess att vi var hemma igen. Som Nalle Puh säger....typiskt! 

 

Nu ska vi sätta på en tecknad film...det är ju helg och vila lite i soffan.

frukost mys

Nu sitter jag o barnen och väntar på att mamma ska komma så vi kan äta frukost ihop...mysigt!! Dennis är på fysträning som vanligt på lördags morgnar...så det blir oftast frukost själv så idag lyxar vi till det och frukostar på nybakade bullar med mamma :)
Moa leker för fullt med allt möjligt här hemma...kul att hon kan sysselsätta sig själv. Albin gymmar men börjar nog bli trött för han gnäller lite. Dax för sova...igen!!



Annars idag då...ja, dennis ska faktiskt spela en halvlek i fotbollsmatch under DM. Inga skador nu hoppas vi. Sen ikväll ska vi ha besök av ett par kompisar och spela lite spel. Det blir nog en bra lördag :)
 

Kulig fredag

Nu är det äntligen fredags kväll och lite fredagsmys. Vi var på kulhuset i 3 timmar och Moa och Linus sprang runt i stort sett hela tiden förutom 10 min kanske. Dem hade riktigt roligt och det var så kul att se dem leka. Dem pratade med varandra och Moa sa: Kom Linus, Kom!!. Han sa: Jag kommer nu Moa osv. Dem var så söta.


När vi kom hem så gick vi alla en runda med Nisse och lagom tills vi kom hem så kom Maria. Vi skulle ut o ch springa en runda...Trots att mina ben kändes som blyklumpar så gick det förvånansvärt bra. Jag var inte ens svettig eller anfådd. Jag kan ju inte ha tagit i ordentlligt :( Det blir en ny löprunda på söndag hade jag tänkt.



Efter min löprunda blev det duschen och sen matlagning...barnen kollade lite på tv. Albin är någorlunda frisk igen. Han har ingen feber och har börjat äta mer igen. Inte full mängd ännu men bättre än innan. Snoret verkar också ha torkat ut för han snorar inte alls lika mycket men lite då o då kommer det. Tack o lov för att det börjar bli bättre. Låt det nu bli vår o sommar så vi kan få hålla oss friska.
Nu blir det gotte time :) mums!!!



Friday morning

Ja, så var fredagen kommen och vi gick upp något utvilade. Det blev blöjbyten och påklädning sen mat till Albin och sen frukost till oss andra. Sen har vi i stort sett inte hunnit med så mycket mer men det gör inget för vi ligger i fas. Om en stund ska jag o barnen köra till Kulhuset för massa lek o bus med Maire, Linus och Nellie. Ska rasta Moa hade jag tänkt mig...hahha :) Det blir nog mysigt.
Senare idag blir det en löprunda med Maria, får väl se hur det går med min träningsvärk som jag har i mina ben. Går som om jag har gort nåt i byxan.. Hihihihi!
Nä, nu måste vi packa väskan och göra oss klara. Ska var där om en halvtimme.


Barbie girl

Jajamensan...Moa har fått sin första favorit låt. Barbie girl av alla låtar...suck!! Men hon tycker den är rolig och när jag sa: nu stänger mamma av. Då sa hon: NÄ MAMMA, inte stänga av!!!!!! Hon står på golvet och dansar för fullt och vill höra den igen...hahaha. MIn söta lilla tös.
Lille Albin har fortfarande feber...sist 38, 4. Inte så mycket men det är ju ändå feber :( Stackars liten. Nu ligger han i soffan och sover gott. Han är ändå glad och skrattar när han är vaken. Han är dock fortfarande seg med maten men dem senaste gångerna har han i alla fall ätit 100 ml. Det är förbättring :)
Nu är det tecknat time innan Moa ska läggas. Sen ska vi bara mysa i soffan med vår goda choklad dricka...yammy!!!


Hallå igen

Nu är jag här igen..ett litet kort frånvaro blev det. Det var full rulle igår helda dagen och på kvällen var jag hemma hos bästa Louise för en god fika och trevlig snack och sällskap. Alltid lika roligt :) Tänk att vi känt varandra sedan vi var 7 år...galet, skoj!!!
Albin är fortfarande inte frisk, har hemskt hosta och är förkyld. I natt fick vi väcka honom för att han skulle äta eftersom han ätit ganska dåligt under gårdagen och då låg tempen på 39,3 och han hade tung andning så jag åkte in med honom till sjukan vid 3 tiden i natt. Där var inte mycket folk så vi fick hjälp snabbt. Dem tog blodprov och det visade att han ahr ett virus, vilket man ju inte kan göra något åt. När vi var där inne var han pigg och alert och snackade och skrattade som vanligt. Jag hade gett honom en alvedon innan vi åkte in så det var väl den som kickat igång honom ;) Tack för alvedon!!!
Vi kom hem igen vid 6 tiden så i natt blev det inte mycket sömn, Moa skulle till dagis och när vi lämnat henne åkte vi in och storhandlade...Nu är vi hemma igen och jag ska lägga mig på soffan och sova lite innan det är dags att hämta vildingen :)



Så här fin var Moa igår precis innan jag skulle köra till Louise. En riktig wannabe lik mamma. Mamma är ju bäst!!



En glad men något sjuk Albin som åker kundvagn inne på Ica maxi i morse....

Ny dag

Idag är det onsdag och mitten på veckan ungefär. Idag blir faktiskt Moa 2 år o 2 månader..hahahha. Grattis till lilla henne. hihihihi!!!
Idag var det upp tidigt. Vid tjugo över sex tyckte Moa att det var läge att stiga upp. Min lilla Albin låg och snorade stackaren. Jag var uppe vid 3 tiden i natt och fick suga rent hans lilla näsa för han var så snorig. I morse när vi vaknade hade han 39 graders feber...han har fått alvedon och ligger och halv sover och hostar och snorar om vart annat. Han är sjuk!!
Vi ska snart lämna Moa på dagis och sen blir det ner på gymmet för att träna lite ben. Känner mig dock ganska så trött i kroppen efter träningen i mån och igår. Lite träningsvärk och det är såååååå skönt!!
Annars idag ska vi stor städa...yipeee. NÄ!



Tittut...ha en bra dag alla.

Effektiva

oj oj oj vilken dag det har varit..vi har varit i gång från morgon till kväll.
Det började med lämning på dagis och sen direkt ner till gymmet. På gymmet fick jag prova på mitt allra första kettle bells pass....det var kul!! Och det kändes i kroppen banne mig :)
Efter det åkte vi hem, fixade till mig och sen var det direkt till bvc. Det var dags för 3 månaders kontroll för Albin inkl. vacciination. Dock blev det inget vaccin eftersom han  är sjuk och har feber. Vi ska dit nästa torsdag istället för att få sprutorna. Dock blev det längd och vikt. Han väger 5960 gram och är 65 lång. En lång rackare vi har fått. När Moa var på 3 månaders kontroll vägde hon 6040 gram...alltså mer än Albin men hon var bara 63,8 lång. Kul att kunna jämföra.
Efter bvc åt vi lunch och sen fixade vi här hemma på barnens rum och bland Albins kläder sen var det dags för promenaden och hämta Moa. När vi hämtat Moa så var vi ute i vår lilla trädgård, Moa satt i sin sandlåda och vi rensade förrådet. Usch...tråkigt men ack så skönt nu när det är gjort. Vi var ute ända till kl. 16...



Moa fick mellanmål och lekte på. Nu är maten i ugnen och vi är super hungriga. Det blir man efter en dag då man varit igång precis hela tiden och fått så mycket frisk luft. Det är härligt !!
Bon apetit!!!

Nu e min lille påg sjuk igen..39,8 hade ha...

dsc00302 (MMS)

Nu e min lille påg sjuk igen..39,8 hade han i temp nu på morgonen:( stackare. Han får alvedon o äter bra. Så Hoppas snart han blir bättre. Idag e det dagis dags..sen blir det träning o fix här hemma. En lugn dag med en sjuk gosse


Mys med barnen

Nu sitter jag här i badrummet uppe och håller Moa sällskap medans hon badar. Vilken vilding hon är i badkaret....galning :) Hon säger hela tiden, det är underbart...var får hon allt ifrån.
Idag har jag fått mysa lite med barnen på Valen i trelleborg. Dennis skulle göra ett arbets EKG på sjukhuset i trelleborg så vi passade på att strosa runt på köpcentrat under tiden :) Glad för det är jag för det var hur mysigt som helst.



Jag o Moa tog en fika på Espresso House. Vi fikade på kanelbulle och hon fick juice och jag kaffe. Hon var jätte nöjd. Sen blev det lite shopping också. Det blev en skinnjacka till mig faktiskt och sen en fuskkrage...som jag har tänkt länge på att köpa. Äntligen gjorde jag det :)



Till Moa blev det två långärmade tröjor i jätte härliga färger och ett par grå tights. Allt från Kappahl och för 100 kr...halva reapriset..WOHO!!!! Fynda är kul



Till Albin blev det en vårjacka, storlek 68 från HM för 80 kr. Det var 50 % rea + att jag hade 20 % rabatt....ord pris: 199 kr. Fin va?!

Jag är väldigt nöjd med mina inköp och den mysiga stunden. Det var inte så lång tid vi fick innan Dennis kom men det räckte. När vi kom hem så gick vi en lång runda med Nisee och sen lagade vi mat.
NU ska jag ta upp Moa från badet så hon kan få se lite tecknat innan det är sängdags. Själv blir det de vanliga programmen på TV och lite stekt tonfisk...

3 månader

Min lilla gosse blir 3 månader i dag och han är ju så underbar. Han skrattar och ler varje gång man pratar med honom. Han sover hela natten och äter ca 4-5 mål per dag. Han är snäll helt enkelt...dock lite mer gnällig än vad Moa var när hon var så liten.
Äntligen är Dennis jour över och jag harv arit nere och tränat..styrketräning blev det idag. Rygg o axlar. Skönt att få komma igång igen...lite svårt när han har jouren. Moa byggde precis pussel men är nu uppe och håller Dennis sällskap när han badar. Jag ska själv hoppa in i duschen nu och sen ska vi en runda till trelleborg...men först duschen. Here I come :)


Det eviga trotset

Ja...det tar aldrig slut och det kommer det nog aldrig att göra i heller. Idag har det varit en del diskussioner också.. Det hör ju till saken att både jag o Moa är lika envisa båda två men JAG vinner alltid :)

Fall 1: Vi är ute och hon ramlar, får hjälp upp och så händer det ett par gånger. Till slut säger jag, för det är en bra bit bort som hon ramlar, att nu får du resa dig själv nästa gång, detta är sista gången jag kommer tillbaka o hjälper dig för hon kan resa sig själv..det vet jag. Nästa gång hon ramlar säger hon mamma hjälpa mig. Nä, du kan själv. Mamma hjälpa mig. Nä, du får resa dig själv annars får du sätta sig i vagnen och åka istället. Då börjar hon skrika. NÄ...mamma komma hit och hjälpa mig. Sen kan vi hålla på så ett bra tag. Ger jag efter en gång så kommer hon bara försöka nästa gång också osv.
Hon ger sig inte så till slut går jag dit och sätter henne i vagnen istället så får hon åka vagn resten av runda. Hon försöker gå av så jag spänner fast henne... Då börjar hon med nästa sak. Hon ska ha sin gosevovve (som är hemma). Jag förklarar att den är hemma, men hon fortsätter, sen är det nästa sak, filten (som också är hemma) förklarar men hon ger sig inte och gnäller och tjatar i stort sett hela rundan.
Hon blir dock tyst sen och vi kan fortsätta rundan i lugn...dock försöker hon med att säga Moa ska gå...och jag svarar Nä, du ska åka vagnen denna rundan.

Fall 2: Hon tappar en sak när vi är ute så säger hon mamma ta upp den. Nä, du får ta upp den själv jag har händerna fulla o kan inte. JO...mamma ta upp den. Nä, du kan själv. NÄ....mamma komma hit och ta upp den. Nä...du får göra det själv. Ta upp den nu så går vi in. Annars så går mamma själv. Så börjar jag gå...hon skriker. Jag stannar..Ja, men ta upp den då så kan vi gå. Nä, mamma ta upp den...Nä, men det gör jag inte. Du kan själv böja dig ner och ta den. NÄ!!! Nu går mamma...så går jag in och lämnar alla sakerna och hon står o skriker...Jag kommer tillbaka och lyfter upp henne och bär henne hemåt och säger att då får saken ligga kvar här ute...hon skriker att hon ska ha sin leksak. Jag sätter ner henne och förklarar för henne att då får hon ta upp den själv annars får den ligga....hon tar upp den och vi kan gå hem :) varför inte bara göra det från början då? Slösa massa energi på sånt här...Suck!!

Fall 3: Moa vill inte äta mat...gnäller och skriker och har sig. När hon är helt omöjlig och gnäller och skriker och har sig så så får hon sätta sig inne på toaletten tills hon lugnat ner sig så får hon komma ut sen. Hon vill sitta där inne själv, för när hon känner att hon spårar ur och är arg så säger hon att hon ska sitta på toaletten :) However....hon sitter där inne och gnäller och kommenderar att hon ska ha en det ena och en det andra och att vi ska ta det till henne. Vi sitter och äter vår mat o förklarar för henne att om hon vill ha nåt så får hon ta det själv. När hon lugnat sig lite vill hon kramas och sitta i mitt knä. Visst får hon det....hon tjatar om att hon ska titta på film men vi förklarar för henne att man får bara titta på film och man äter sin mat...nä, jag vill inte i äta. Nä, då blir det ingen film i heller. Hon försöker ett tag sen tar vi på pyjamas och borstar tänderna hon frågar om filmen igen men vi säger ingen mat, ingen film. Jag vill äta min mat säger hon då...ja, visst får du äta (vi sparade hennes tallrik i kylen) och efter att hon ätit så fick hon se lite film och vi borstade tänderna igen och vid halv 7 blev det sängen utan några protester...

Men som sagt, varför börja och varför vara så envis när hon märker att det inte fungerar. Hon får ju inte som hon vill ändå. Det märks också så tydligt att det gäller att vara konsekvent och hålla fast i vad man säger och göra likadant alla gånger o inte olika från gång till gång. Jag tror att barn blir tryggare i det men trots det så hör det ju till att dem ska hamna i dessa "testperioder" men usch vad tråkigt och jobbigt det är.  

Trevliga söndag :)

Jag som sa innan att söndagar är tråkiga...idag har varit en trevlig söndag. I förmiddags var vi ute med familjen på nr: 17 och vi var ute i hela 2 timmar :) Skönt väder idag ju. Dock hinner man inte så långt på två timmar när barnen ska gå själv men vi hade ju ingen brådska till något. Det tråkiga är att Lucas puttar Moa hela tiden så hon ramlar....blir lite gnäll men de går över snabbt...men det gör ju inte att rundan går fortare. 
När vi kom hem så åt vi lunch och sen blev det lite lek innan vi åkte till D föräldrar för lite fika och filmtajm. Moa lekte med sina kusiner Kasper och Klara...lite senare precis när vi skulle hem så kom Theo också. 
Vi åkte hem och jag tog barnen och Nisse på en promenad...sen åt vi middag dock med lite svårigheter denna middag men det återkommer jag med...
Nu sover barnen och vi halvligger i soffan och är sugna på allt det goda som finns i affärerna...hahahah. Men men...det blir väl till att ta den nyttiga choklad drickan för att sänka suget...

 

I sagornas värld

Nu är det söndag och jag måste få säga att det är enav dem tråkigaste dagarna på veckan. Det är inte direkt lust att göra något...Fast jag som "bara" går hemma och är föräldrarledig borde ju inte känn anågon skillnad på dagarna ju. men men....det är söndag i dag i alla fall.
Moa o Dennis har precis läst saga "de tre små grisarna" och Moa verkligen lever sig in i deras värld och det är knappt man får läsa sagan för så fort man har sagt en mening ska hon återberätta den. Man får inte en syl i vädert :) Söta lilla Moa.
Idag har vi ännu inte gjort så mycket...vi ska snart ut på promenad med familjen på nr: 17 och sen ska vi till Dennis föräldrar på fika i eftermiddag. Vi ska kolla på filmen från dopet som vi hade för Albin igår :)



Min små älsklingar. Nu ska vi starta dagen...

Äntligen över...

Nu har vi alla blivit välsingnade och Albin har blivit döpt. Det var ett fint och kort dop...precis som vi vill ha det och det är äntligen över. Hur trevligt det än är så är det skönt när det är gjort. Det är så mycket förberedelser och mycket efter jobb men som tur är har man nära o kära som hjälper till och ställer upp :) Albin skötte sig exemplariskt och var tyst hela dopet och log mot prästen. Inte ett knyst gav han ifrån sig...Moa var också jätte duktig och satt i farmors knä hela tiden och var tyst.
Albin fick jättefina presenter och jag tror att Albin är mer än nöjd han också. Tusen tack alla!!



Nu är det äntligen kväll och jag ska ta det väldigt passivt i soffan :) Vi har mat över i massor inkl. tårta...mumma! Blir nog en liten bit ikväll skulle jag tro...hahha.

Dop 12 mars 2011

jajamen..idag är dagen här. Albin ska få sitt namn.. ALBIN!!! Bästaste Albin..min goa fina lilla gosse. Så fruktansvärt älskad är du....



Dem bästa och mest älskade barnen i världen, neligt mig då, och dem är mina :) Dagen till ära har Moa fått sina naglar målade för första gången i sitt liv. Hon gick runt och visade dem och sa att hon var fin :) ALbin har fått slips men gissa om han drar i den hela tiden...som om han visste att han hade slips. Men vad vet han...hahahaha

Morgonpromenaden e i full gång o vi just n...

dsc00299 (MMS)

Morgonpromenaden e i full gång o vi just nu hos ankorna o säger hej. Pastasalladen för dagen e gjord. Idag är stora dagen för Albin. Han ska döpas o få sitt namn:)


Konversation

Konversationen mellan två stycken 2 åringar...Moa o Lucas.
Moa: åka till Kasper
Lucas: Tycker inte om kaffe
Moa: Nääää...te?

Det såg så himla kul ut där dem stod och pratade med varandra. Oftaste är det bara de är min mamma, nä de är min mamma osv...eller de är min vagn, nä de är min vagn. Att dem bara orkar. Lek o ha kul istället :)


Ny dag

Nu är det en ny dag och nya tag...det är fredag. Det är ju skönt och vilket betyder bara 3 dagar kvar på Dennis jour. Inte ett enda larm har han fått denna gångn...tråkigt :(
Det är helt slut på sovmorgnar här...Moa o Albin tycker det är läge att gå upp mellan 6 och halv 7...för tidigt säger jag. Men vad ska man göra...upp och göra blöjbyten och frukost och påklädningar. Samma rutiner varje morgon :)
Just nu sitter Moa och leker med sin kassaapparat. Lägger saker på bandet och säger att dem ska betalas...hon har koll på läget :) Albin sover och jag sitter här...snart är det dags för en promenad med Nisse.
I övrigt på schemat idag står det att jag, Albin o Dennis mamma ska åka ut till lokalen där vi ska ha dopet imorgon och ställa i ordning. Moa ska vara hos kusin Kasper och leka under tiden.
I eftermiddag får vi se vad som händer...jag har lite tankar men de är inte säkert det blir så. Vi får se....

Inget särskilt

Nä...idag har det verkligen inte hänt något särskilt :( Efter att jag lämnat Moa på dagis så kom jag hem och åt lite sen la jag mig faktiskt på soffan. Det var sånt busväder ute...regnade/snöade och blåste så in i norden. Usch...så istället för löprundan blev det ryggläge i soffan. Mycket skönare!! Sen gick jag en runda i byn och inhandlade lite saker till dopet på lördag och lite andra saker. Sen blev det hämtning på dagis...Moa hade haft skoj och snackade på som bara den. Hon avslöjade till och med att det var en på dagis som inte tycker om grönsaker. Hon sa: NN tycker inte om grönsaker, jag tycker om grönsaker :) Det lät så kul. Sen hade dem målat fiskar sa hon och så hade dem ätit kött o potatis. Hon har så klart för sig...
Under eftermiddagen har vi bara lekt en massa. Jag o Moa ritade i hennes målarbok och så byggde vi pussel och kastade boll med Nisse. Albin hängde med i ett hörn. Jag höll honom i händerna så han fick sitta upp och det tyckte han var kul. Har aldrig hört honom snacka och skratt så mycket innan...sötnos!!


Mina älskade busungar...fina miner eller?!



Så fint låg Albin och tittade på när jag o Moa satt o ritade...fining!

Nu ska jag ta o byta om till pyjamas på Moa och borsta hennes tänder. När hon sen sover så blir det lite tv tittande och fika...

Torsdag

Nu är det redan torsdag på denna veckan och idag skickar vi iväg Moa till dagis. tror verkligen att hon behöver det och jag behöver lite lugn själv :) Idag står det inget på schemat...tanken var en vuxen träff med Linda men det blev lite ändrade planer. Saker som dök upp. Så..vad ska man göra? tråkigt väder är det...har kommit en o annan snöflinga också ser jag. Får hoppas solen tittar fram under dagen.
Snart är det dags att ta kampen med att ta på Moa ytterkläderna och gå med henne till dagis. Sen blir det en lite längre runda för mig, Albin o Nisse och när Moa är på dagis så ska jag försöka springa en runda med vagnen också. Har iinte tränat på ett par dagar för Dennis har ju jouren och Moa har varit dålig....
Kanske blir till att ta tag i lådorna ute i förrådet så jag kan packa ner Albins urvuxna kläder. Ja, de finns ju saker att göra men frågan är vad man orkar ta sig till....

Hur blev det då?

Jo...dagen har blivit som den blev. Jag åkte aldrig in till malmö utan höll mig här i svedala. Moa har inte visat sin bästa sida idag direkt så det var kanske tur att vi inte tog oss in till stan. Det har varit en jobbig dag med massa trots. Det ena efter det andra har utmaningarna avlöst sig och hon slutar aldrig att testa.
Vi var ute på två rundor idag och den sista var med familjen på nr. 17. Limda, Lucas o Alina. Dock en av dem mindre trevliga rundorna vi har gått.
Ibland får man ha tråkiga dagar och det roligaste idag var när Maria o Theo var här och åt lunch och lekte lite.
Hoppas på en bättre dag imorgon, då ska Moa på dagis förhoppningsvis och jag o Linda ska ha en vuxen träff vilket innebär en träff utan dem största barnen så vi slipper leka förmedlare heal tiden :) Bara lite mys o lugn med dem små bebisarna



Här har vi Moa och Albin med sin kusin Theo.
Nu ska jag ta mig nåt att äta...ikväll blir det tidig sänggång. Kanske ihop med Albin kl. 21?!

Osocial

Kan man känna sig osocial vissa dagar eller? Tror det för idag känner jag mig lite osocial :( Konstig känsla och så är man sådär velig i kroppen. Vad vill jag göra idag? Moa är hemma från dagis idag också. Hon hade 37,9 i morse så kände inte att jag kunde lämna henne. Skulle egetnligen träffat Camilla idag men hon kände sig inte bra. Då tänkte jag ta tåget in till malmö med ungarna, men så himla tråkigt att göra det själv. Åhhh....hatar när man känner sig så här velig och tråkig :(
Men men, snart ska jag o barnen ta oss ut på morgon rundan..fint väder idag också. Det är härligt. Sen kommer Maria o Theo hit en runda också...hoppas jag hinner känna mig lite mer social tills dess...hahahah

Andra dagen

Ja, nu är snart andra dagen av Dennis jour för denna veckan över... det är lite drygt med tanke på att jag blir låst men de ordnar sig alltid. Att Moa är sjuk gör inte saken bättre...när vi kom hem efter rundan nu på eftermiddagen så hade hon 39,2 i feber...så det blir antagligen inget dagis imon i heller :(
Tanken var att jag skulle till malmö imon och träffa Camilla men jag sätter mig inte på bussen med två barn varav en är sjuk...inte så snällt. Vi får stanna hemma och försöka fördriva tiden..
Idag efter lunch så badade jag barnen, vi lekte sen blev det mellis och en promenad med Linda, Lucas o Alina.


Ursäkta den dåliga bilden, den är tagen med mobilen och Moa ville inte sitta still. Snygg frissa va?


Efter att Albin var färdig badad så fick han ligga och gotta sig på golvet medans storasyster skulle bada färdigt.


Denna bilden hittade jag i min mobil idag när ag satt och kollade igenom mina foto, Den är tagen den 15 juli 2010...det var ett tag sedan :) gulleplutt

Nu ska jag ta mig en dusch och sen blir det lite kvällsfika och idag är jag extremt sugen på allt gott :(



Solen skiner...

himlen är blå :) Jajamen, så är det här nere i skåne och underbara svedala. Det är riktigt skönt väder och jag, barnen och Nisse har varit ute i en timme nu och gått. Jätte skönt!! Moa har ingen feber...bara 37,4 men de är ju inte feber direkt. Så hoppas det håller sig så här hela dagen för då blir det dagis imorgon.
Nu kommer snart Dennis och då ska vi äta lite lunch...jag är hungrig!!!

Morgonstund har...



guld i mun och så var det verkligen här hemma i morse. Moa mår mycket bättre...BARA 38, 4 i feber och helt klart mycket piggare. Vi vaknade och Moa gick runt o sa älskar mamma, älskar mamma :) Kam man vakna till något bättre. Hon är för go.
Nu tittas det på tv men den ska snart stängas av, vi ska ner en runda till affären och sen blir det en runda med Nisse också. Solen skiner och flaggan hänger längs med flaggstången så än så länge verkar det vara skönt väder...hoppas det håller i...

Sjuk sjuk sjuk :(

Ja...Moa är inte bra. Hon har faber som vi får hålla nere genom att ge henne alvedon o ipren varvart var tredje timme. Det är synd om henne för trots det så har hon feber dock inte så hög som om hon inte skulle fått medicin. När ska det ta slut...var ju bara två veckor sedan sist hon var sjuk :( Då fick hon en kindtand...kanske är en annan tand på gång nu.
Idag har hon varit helt borta...bara suttit i soffan och kollat film efter film och tecknat. Inte velat äta något. Inte ens kakor, glass, juice och annat gott. Hon har druckit lite saft och lite vatten och precis innan läggning fick hon i sig tre kex och det är allt för dagen. Min stackars lilla tös. Hon hostar också...ibland låter det som att allt ska komma upp och det tar aldrig slut.
Det blir ju så klart inget dagis imorgon utan hon får vara hemma med mamma, pappa o lillebror och mysa en dag till.

Här ligger hon o kollar tv. Håret är helt blött av svett. Hon var helt blöt och det rann droppar i pannan. Önskar jag kunde byta med henne.
Ikväll efter kvällrundan, vi kom hem kl. 18 så blev det sängen direkt för Moa. Dennis var på övning och jag städade huset. Ovanvåningen tog jag när barnen var vakna och nedanvåningen tog jag när jag lagt Moa. Hon somnade i stort sett direkt.
Nu är Dennis hemma igen och vi ska slappa i soffan med choklad dricka :)



Dagens Albin mår i alla fall bra och e go o glad som vanligt.

Tråkig måndag :(

Jaha...då var man vaken igen och en ny vecka har börjat gro. Detta betyder att Dennis jour har satt igång igen...kl.8 i morse. Moa är fortfarande sjuk så det blir en mindre rolig dag. Vi som skulle leka med Marie, Linus o Nellie utomhus idag...det blev inställt...så klart. Så nu är vi hemma med en grinig och gnällig Moa istället. Det blir två lång rundor med Nisse idag så lite frisk luft ska vi få. Det blir till att bädda ner Moa ordentligt.
Nu har vi precis kommit hem efter en frukost buffé nere i byn. Det var gott som vanligt men Moa åt ingenting...hon drack lite juice och varm choklad men det var också allt.
Nu är vi hemma och ska snart pälsa på oss för att gå en runda...Sen blir det väl bara film och mys i soffan hela dagen.


Min lilla sjukling :)

Lekplats kul

Ja, vi har ju varit hemma från lekplatsen ett tag. Det var helt underbart väder och vi hade kul. Det grävdes för fullt och när vi gick hem så sa Moa: jag är inte bra, jag är sjuk :( Hon har sån hemsk hosta och hostar hela tiden. Så vi sa att hon skulle få hostmedicin när hon kom hem.
När vi kom hem så lekte Moa o jag på hennes rum  medans Dennis kollade fotboll och lite senare tyckte jag att Moa kändes varm och visst var det så...39,2 grader visade tempen. Inte nu igen!!! Så nu har vi en liten sjukling här hemma och Moa hade rätt när vi gick hem från lekplatsen. Stackare :(






Vilket mästerverk :)
Nu ska jag ta mig en dusch och bädda rent i sängen. Det finns ju inget skönare.
Go kväll alla.

Visst e det härligt med våren. Nu e vi på ...

dsc00287 (MMS)

Visst e det härligt med våren. Nu e vi på lekplatsen o Moa o Dennis e i full gång o gräver. Nisse ligger o solar o Albin sover i vagnen:) njuter för fullt gör vi..


Oj oj oj...

Ja, oj o oj vilken kväll igår. Det var riktigt roligt :) Kom hem vid halv 2 ungefär och det är precis vad man orkar med. Känner sig gammal när man inte orkar hålla på så länge....hahha. Vi sjöng singstar och jag förlorade varje gång såklart men vad gör det när man har så skoj.
Idag känns det ju så klart i kroppen...både här o där och jag är så himla trött men tack o lov mår jag bra. Det finn sju trots allt två barn här hemma att ta hand om :)



'

Idag skiner solen och det är skönt väder ute så idag står det lekplats lek på schemat...mycket ute vistelse :)


Landet

Som sagt så tog vi en biltur ut på landet ...jätte mysigt hade vi och både Moa o Nisse älskade det. Andreas och Karin har tre katter, två hästar och två hundar så det var hej vilt hela tiden :) Moa fick rida lite på hästen och jaga katterna. Nisse fick sprungit av sig och lekt med hundarna. Det blev en god lunch med bullar och goda pålägg. Efter det lite kaka. Tusen tack för idag..vi kommer tillbaks!! Lite bilder...


Uppe på hästryggen...Hästen heter Ludde :)


Albin fick en fin blå och super mjuk filt i välkommen till världen present...lite sent men dem har glömt den varje gång vi träffats.


Det blev också lite klättring i det torkade gräset uppe på deras vind i stallet.

Nu är vi hemma igen och jag har duschat av mig landet/häst doften så jag kan lukta fräsch och gott på partyt ikväll...14 stycken tejer och singstar...kan ju bara bli KUL!!!!!!

För er som efterlyst en bild på min frisyr...

dsc00286 (MMS)

För er som efterlyst en bild på min frisyr kan kolla nu:) vad tycks då? Som sagt så räcker det med att ni tittar på håret,jag blir INTE bra på bilder:( nu e vi på väg till Andreas o Karin ute på landet. Vi börjar med en god lunch..


Godmorgon

Idag bestämde vi oss för att ta sovmorgon så vi gick inte upp förrän tio i åtta :) det var skönt att få sova lite längre...tycker vi om. Dennis bakade scones och jag tog ut Nisse på en promenad. Nu har vi satt igång tvättmaskinen, Albin har däckat av utmattning vid sitt gym, Moa bygger pussel och läser böcker och jag ska börja ta på mig och göra mig färdig. Dennis vilar i soffan för han har kört tidningarna i natt. Idag bär det av ut på landet och lite hästridning om vi har tur :) och ikväll blir det FEST!!!!!
Vilken härlig lördag...

Lekdag fullt ut

Puh...vilken dag!!! Klockan tio över tio körde vi till Anderslöv, jag o barnen. Väl där blev det lek direkt och sen åt vi lunch. Därefter lite mer lek. Jag o Marie snackade på och barnen roade sig med att köra bil, leka med lego, bygga pussel och hoppa :) Vi körde hem när klockan var närmare två. Moa somnade i bilen men resan hem tar bara drygt 10 min så det  blev inte så lång vila för henne.



Lille Albin på snart 3 månade och Nellie som är 6 månader



Min goa Moa 2 år och Linus som är 3 år. I bakgrunden syns dem små igen :)
Väl hemma så hann vi bara ta det lugnt i 45 min sen kom Linda, Lucas o Alina hit. Det blev lite fika med frukt och te och sen började barnen härja runt. Dem minsta låg på lekmattan och kollade läget. Allt funkade bra ett tag men som vanligt ska dem alltid efter en stund börja bråka. Idag var det Lucas som inte var så trevlig. Han slog Moa fler gånger och hon blev så klart ledsen men dem har kul mellan bråken.



Goa glada barn när dem sköter sig och bygger pärlor. Moa 2 år och 1 ½ månad och Lucas 2 år och 5 månader.



Och dem små så klart. Det skiljer 13 dagar mellan dem och Albin är äldst :)
Dem gick hem vid 17 tiden och då lagade vi mat och åt middag. Det blev bara ett tecknat program för Moa idag för hon var så trött och efter en sån här dag FULL med lek så hoppas jag hon sover gott.
Nu sitter jag här och funderar på om jag ska ta mig ut på en löprunda innan jag ska kränga i mig LÖSGODIS....Yipppeeeee!

Snart kör vi....

Nu är båda barnen klara och jag är klar. Fattas bara att Albin ska äta igen nu vid 10 tiden sen kör vi till Andersölv och hem till Marie, Linus och Nellie. Massa lek, bus, lunch och snack. Alltid trevligt så här på en fredag. Ska försöka ta lite bilder på dem idag när dem är i full gång....
Nä...dags att göra klart flaskan för lilleman. Trevlig fredag alla!!!!


Mys med Katja & Valter

Jag hann inte direkt bli helt klar innan Katja kom men nästan. Fick göra det sista medans hon väntade. Sen
traskade vi ner till byn och åt lunch. Massa snack om barn, ekonomi, tärning och mat och så klart...vårt sug efter gott. Hahahah! Skönt att veta att man inte är ensam.
Efter lunchen gick vi till Moas dagis och hämtade upp henne och sen hem här och lekte. Valter är 10 månade och han är gudasöt och rar. Han kryper runt och lånade lite av Moas leksaker och det tog hon bra faktiskt. Hon förstod att han bara lånade. Men när hon byggde sitt Hello Kitty pussel så ville Valter sååååå gärna ha en bit och det fick han ju inte. Han blev sååååå ledsen :(
Det var så mysigt att ha dem på besäk här och vi fick snackat av oss som vanligt. Alltid lika kul.



Moa, Albin och lile Valter så klart.
Nu ska jag vänta på att Dennis kommer ner från nattningen, Albin sover gott och så ska vi göra vår goda choklad dricka. Sen ska jag över till Linda en sväng så hon kan ta ut sina hundar på en runda.
Imorgon är det fredag och inget dagis så det betyder att Moa ska aktiveras så vi åker till Anderslöv för lite lek med Marie, Linus och Nellie. Kanske även blir ett besök för lek hos Linda o Company.  


Så här skönt kan det va att vara med mamma...

dsc00281 (MMS)

Så här skönt kan det va att vara med mamma o pappa när dem springer i skogen:) nu har jag sprungit mina 5 km o nu sitter ja o Albin o väntar på att Dennis ska springa klart sina. Sen bli det hem o direkt in i duschen. Katja kommer ju om 45 min..


Tillfreds

jajamen, nu känner jag mig riktigt tillfreds med mig själv..Har nästan precis kommit hem efter en löprunda till gymmet...tränat ben o bröst och sen löptur hem igen. Så himla skönt. Fattas bara duschen som jag ska hoppa in i innan jag går o lägger mig. Imorgon blir det en löprunda i skogen...det är ju så myket skönare sen kommer bästaste Katja hit med lille Valter och vi ska fika på lunch :) en trevlig dag väntar imorgon helt enkelt

Min dag

Min dag ahr varit helt ok...det blev lämning på dagis och sen direkt till min kusin som är frisör och fixa till en frisyr på mitt huvud. Jag blev JÄTTE nöjd. Riktigt fint...nu ska jag bara vänja mig. Det blev kortare och sen lugg :) Tyvärr blir jag så dålig på bild och idag är ingen bra dag för foto...får se om det kommer något inom dem närmaste dagarna....nyfikna?!
Jag kom hem och åt lunch, tog det lite lugnt och sen gick jag en lång runda med bara Albin. Dennis tog med sig Nisse och hämtade Moa.
Nu ligger barnen på golvet och leker. Moa läser bok för Albin och han lyssnar och tittar intresserat. Dem är för söta :) Själv ska jag ut i köket och ställa mig vid spisen och försöka få till en middag :)


I´m back

Ja, det har varit ett litet frånvaro  från skrivandet men nu är jag här igen. Tisdagen är här och en ny dagis vecka för Moa och för mig är det fullsmockat. Passa på nu för sen har Dennis jouren nästa vecka igen :( igår var vi som sagt på Ikea och åt lunch med min pappa. Vi köpte ramat till våra foton och lite annat smått.
Idag har jag varit på återbesök på mvc och sen har min mamma varit här på eftermiddagen. Albin fick ett par jätte söta inneskor så han ska slippa bli kall om sina fötter :)



Ett litet foto på kidsen när dem badade häromdagen. Brukar bada dem samtidigt. Moa tycker det är kul när Albin är med henne i badkaret. Men han badar inte så länge som Moa så klart.



Precis innan det var dags för tecknat så hade Moa fullt upp med sina köksredskap. Hon bjöd oss på dricka och sås på tallrik :) Hon vispade och hade sig. Så himla kul att lyssna på henne.
Nu är det snart säng dags och då ska jag lägga mig på ryggen i soffan och slappa lite och dricka min goda nyttiga varm choklad :) Mums!!
Imorgon är det frisören som gäller....gissa om det ska bli skönt. Vet dock inte vad jag ska göra med håret, det får jag se när jag är där...hihihihi.

RSS 2.0