Aj aj aj...

Min lillefinger gör ont. Aj Aj Aj!!!!! Jag har fått inflammation i nagelbandet och fingert är lika stort som ringfingert nertill. Det gör så ont...grrrrrr. Det är blått, lila o rött och så gult så klart. Har gjort hål på det men det bara byggs på. Får nog lyda mammas råd och gå ner på apoteket imorgon och köpa det hon sa.. det hette något med vätepopoxid ?! Dem vet nog vad jag menar :)
Annars idag då....ja, det blev ju lek med Linda, Lucas o Alina. Dem kom hit och barnen lekte fint och vi fick snackat lite. Tiden går så fort och när klockan närmade sig 5 halv 6 så gick dem hem. Då åt vi middag. Nu sitter jag i soffan och ska snart ta på mig och gå ut i det svinkalla vädert för att ta Nisse på en runda.
Under tiden vi lagade mat så tog jag denna fina bilden på mina underbara barn.


Måste ju öva lilleman att ligga på mage så han kan bli stark i sin nacke. I bakgrunden kan man skymta en liten svart varelse...det är Nisse :)

Måndag morgon

Moa tyckte att det var läge att stiga upp kl. 6 idag....men det tyckte inte vi. Tack o lov lyssnade hon och vi sov vidare till 7 i alla fall. Sen gick vi upp. Blöjbyten och påklädning i vanlig ordning och sen frukost.
Vår telefon, tv o bredband kom igång i går under kvällen....men inte nog med det så hade vi inget varm vatten och våra element är vatten burna :( Här var lite kallt, men det kom också igång under kvällen....Allt på samma gång. Nu när frukosten har landat i min mage så ska jag ner på gymmet ocg träna lite, sen i eftermiddag blir det lek med Linda, Lucas och Alina.
Nu är det ny vecka och nya aktiviteter och det mesta av veckan är redan planerat. Välkommen vecka 5!!



Här har vi Maria o lille Albin...sovandes som vanligt :) Det var igår när vi var på fika och lek o bus hemma hos Dennis syster.



Här har vi lilla Klara och Moa. I bakgrunden är det Moas farmor och Theo.



Åhh..jag blir så trött. Nu fungerar inte v...

Åhh..jag blir så trött. Nu fungerar inte vårt Com hem. Varken tv,bredband eller telefon:( så nu ligger Dennis i badet o jag ska skriva inbjudningskort till dopet. Moa o Albin sover. Så utan tv ikväll blir det till att försöka vara social med mannen min:) eller se en film...


Kolla in morgon frisyren på denna lilla da...

dsc00255 (MMS)

Kolla in morgon frisyren på denna lilla dam..ha ha. Inte dåligt att få till det så:) nu äter vi frukost o sen bär det av in till malmö för lite shopping..det tycker vi om.


Utelek

Idag på eftermiddagen så trotsade vi det kalla vädert och gick ut o lekte istället. Hon fick gunga och åka rutschkana och hon tyckte att Albin skulle leka med henne för hon sa: Albin oxå gunga! hahaha, inte riktigt ännu men till sommaren kanske dem kan gunga bredvid varandra. Sen gick vi till affären och handlade lördags godis. Moa fick en klubba att slicka på i vagnen på vägen hem. Det var lycka för henne :)
Väl hemma igen så tog vi det lugnt, lekte lite, läste tidningen och lagade mat. Nu har Moa precis somnat och vi ska ta fram vårt lördags godis, krypa ner i soffan och se på film. Antingen Swordfish, som vi spelade in häromdagen, eller den nya Bond filmen, Quantan of solace eller vad den heter. Den spelade vi in igår. Eller så kanske vi ser båda...hihihi :)


Moa i farten...det var kallt som attans i alla fall menhon hade skoj.



Albin fick ligga i vagnen fast att Moa ville att han skulle gunga med henne :)

testing testing

Det är en sån där dag idag :( Moa ska testa alla gränser hon kan. Bara för att jag har sagt att hon börjat bli bättre igen och fallit in i en lugn period...hahaha. Skenet bedrar!
Hon inte skulle byta blöja när hon gjort nummer två...hon som alltid kommer och säger när hon gjort det och vill byta direkt. Men fick hon som hon ville då?....NEJ! Det blev ett byte med massa gnäll och sparkningar för att komma loss istället. Hoppas hon snart vill börja gå på pottan...
Annars idag så har hon bara varit almänt gnällig och man ser buset i hennes ögon och jag tänker vad ska hon nu hitta på att testa.
Efter ytterliggare en diskussion om att vi skulle ut och gå med Nisse och hon skulle sova i vagnen så sover hon nu äntligen. Tänker väcka henne om 15min....då har hon sovit närmare en timme och hoppas på att hon vaknar på rätt sida då. Dennis o Albin sover där uppe i sängen och jag får äntligen vila mitt huvud lite....puh!!!! Ja, i 15 minuter till i alla fall...hihihihi


Morgon fix

Nu är klockan tjugo i tio och vi inväntar allra sötaste Louise som ska komma och äta frukost med mig o Moa. Albin sover och Dennis är på fysträning. Dennis har kört tidningar i natt och när han kom hem tog han ut Nisse och handlade bullar till mig. Jag morgon fixade här hemma med att ge Albin mat, ge Moa liten frukost...ska ju snart äta igen. Bada Moa och ta på henne kläder, Ta på Albin kläder, städade lite och duschade och tog på mig själv också. Inte illa!!  
Nu kommer Louise när som helst så jag ska ut och plocka fram i köket....


Moa ville inte duscha idag utan hon ville bada där Albin badar. Klart hon får...bara hon badar och blir ren :)

SEMESTER!!!!

Aldrig förr har jag velat ha semester och lugn o ro o vila så mycket som nu. Det är så mycket liv, (vill inte veta decibellen här hemma), om dagarna. Det hade varit skönt att kunna ge hjärnan och öronen lite semester. En kväll med Dennis på resturang, eller en spa helg, eller en kryssning. Ja vad som helst men jag vill inte lämna bort mina barn mer än en kväll/natt :) I så fall får dem följa med...hihihi!
I sommar blir det i alla fall Lalandia...det är lite av en tradition. Vi stannar 5 dagar, 4 nätter. Ska bli jätte mysigt och hela Dennis familj ska med. Även några kompisar ska dit. Super skoj, kan man annat än längta?! Annars i sommar så blir det väl lite små aktiviteter, kanske zoo i danmark, tivoli och lite annat smått o gott. Till vintern hoppas vi på att kanske göra en skidresa ihop med min syster och hennes familj... 
Ni tycker inte att jag låter lite så där RESA SUGEN......skojar ni eller?! Semester nu tack.



Detta är från min o Dennis semster på Rhodos 2008....dit ska vi åka igen nästa sommar. Det är den bästa semestern vi haft. Perfekt!!



Jag o min älskade Dennis på Rhodos.

Sångstund

För första gången på länge så har jag, Moa o Albin varit på sångstund och öppna förskolan. Moa ville bara leka och var inte inne i sångerna som hon brukar vara och när vi väl kom ner till öppna förskolan så lekte hon med tågbana, byggde pussel, spikade i plattor ch ritade. Sen fikade vi och sjöng lite till. Albin gjorde precis som igår när vi var iväg....Han sov!!
Sen mötte Dennis upp oss och så gick vi på en runda så Moa kunde sova i vagnen och när vi kom hem var det lagom dags att vakna så då åt vi lunch :) Nu slappar vi bara, få se om det blir en sväng in till malmö och fixa det vi skulle fixa. Moa sitter bredvid Albin och visar bilder för honom och säger vad det är på bilderna. Snäll storasyster! Dennis fixar hemmagjord chokaldpudding till oss ikväll...de är sååååå gott!!! och till det blir det handboll, let´s dance och parlamentet. Kvällen är planerad :)


Här är jag och mina två minsta älsklingar på väg till sångstund och öppna förskolan.

swish....så var dagen slut

Denna dagen har bara rusat förbi mig känns det som men som sagt så har jag fått gort en del saker också. Först babycafé...jätte trevligt. Direkt därifrån till bvc och nu väger lille Albin 4920 gram. Därifrån hem och äta lunch och sen ner till gymmet. När vi kom hem från gymmet så blev det en lång runda med Nisse och sen förbi dagis och hämta Moa. Under eftermiddagen har Moa lekt på sitt rum jätte länge...själv!! Jag började kolla inbjudningskort till dopet....korten är inte dyra men frakten. Om jag skulle ha dem inom 3 dagar så ville dem ha över 200 kr i fraktkostnad. Kunde jag nöja mig med att få dem inom 14 dagar så skulle det kosta 117 kr i frakt. Nä...vi ska kolla vad det finns för kort i affären att skicka ut.
Under kvällen händer inte så mycket...tv tittande och en kopp kaffe blir det i alla fall. O så är jag jätte sugen på nåt gott...men jag skulle hålla mig ifrån under veckorna så får väl göra det så det kan hända något med kroppen. Grrrrr!!!!


Imrogon ska jag, Moa o Albin till öppna förskolan som börjas med en sångstund. Det är roligt och Moa tycker om det. Sen ska vi nog in till malmö och göra lite ärenden. Får se...det är ju fredag!!!!

Hämtning av tuffingen slutförd. Nu har vi ...

dsc00246 (MMS)

Hämtning av tuffingen slutförd. Nu har vi precis ätit mellanmål o nu blir det lite fix o trix o tvätt. Under förmiddagen var jag flitig o hann med babycafé,bvc o träning. Inte illa. Nä...dax att sätta igång


klydder*v

ja, min son är lite av en klydder*v. Nu sedan vi var inne på sjukan så har han ätit så dåligt. Han brukar äta mellan 135-165 ml och nu ligger det på 50-100 ml. Det känns inte bra. Idag har han varit vaken i stort sett hela dagen...visst det är kul, om han hade varit en glad prick. men han är lite små gnällig och vill nog egentligen sova. När han sen väl har sovit så har det varit max 45 min...inte mer. Hoppas bara han kan sova gott i natt. Skönt vi ska till bvc imorgon så jag får prata med käraste Gunilla och få lite råd o stöd.
Nu ska jag ut på en power walk med Nisse och rasta både honom och mig :) Sen Ska jag o Dennis försöka sätta oss ner och planera dopet lite..tiden går fort och snart är det den 12 mars och då är det dop.
Imorgon blir det babycafé, besök på bvc och träning...hade behövt städa och tvätta också men det gäller att prioritera och nu står inte hemmasysslor högt upp. Dem springer inte ifrån mig direkt.
Nä...på med gå skorna och ut på Ågatan....ha de

 

Förresten så köpte jag nya skor igår...ett par löparskor. Nike pegasus. Fast dem är rosa. Jätte sköna!!


Slapp o slö

Idag känner jag mig slapp o slö...huvudet dunkar lite o kroppen känns seg :( Bläää....vill ju vara pigg och känna mg utvilad och ha ork. Men men...bara att bita ihop. Det blev ingen träning efter lämningen på dagis, vi tog en lång promenad istället och väl hemma blev det en god frukost och lite dammsugning. Nu ska vi snart köra till mamma...först in o handla ihop till lunchen vi ska äta :) Så får jag se om jag känner mig piggare ikväll för då går jag ner och tar ett pass på gymmet.
Så här mysigt hade Albin o Nisse det i soffan igår...vill lägga till att dem två små ligger i 3:an så fick jag o Dennis dela på 2:an. Rättvist va??

Moa o Albin

Moa blev jätteglad att det var jag som kom o hämtade henne på dagis. Sen blev hon glad att Albin också var hemma och hon började direkt med att hon skulle ligga bredvid honom :)
Dem är så söta och jag hoppas att dem kommer leka och ha mycket roligt ihop när Albin blivit lite större.
Nu ska jag o Dennis ha lite myskväll framför tvn. Idag blir det nog till att kolla in det nya pogrammet på kanal 5 "Sofias änglar"...Imon blir det lämning på dagis, träna och sen hem till mamma o käka lunch. På eftermiddagen kommer Hatti hit och snackar o fikar...En trevlig dag helt enkelt!!  Nu blir det MYS!!!


Ännu en gång...

Så nu är jag o Albin hemma igen efter ännu en omgång inne på barnakuten. Det var feber även denna gången och dem kunde inte hitta varför han fått feber. Sänkan var bara på 8 och det är ju normalt och dem andra proven dem tog visade inte i heller något så man kan ju undra varför han helt plötsligt fick feber igen. Igår kväll hade han 39,1 så dem tyckte vi skulle stanna kvar över natten och under natten har febern försvunnit. Så nu är han feberfri igen :)



Albin nannar gott på mitt bröst inne på vårt rum på sjukhuset....

Här kommer det...


Syskonkärlek



Här är min lilla påg, sittandes hos Dennis. Han rynkar pannan som han brukar. Han är nog lite förundrad över varför han har fått feber igen...var ju inte så längesedan vi låg i influensan. Han är ju faktiskt bara 6 veckor gammal. Nu har han 38,2 så det gäller att hålla koll på honom under natten. Stackarn!!!
Tanken var att jag skulle lägga upp en film där söta lilla Moa sitter bredvid Albin och sjunger för honom...hon sjöng, bä bä vita lamm, blinka lilla stjärna och litet hus vid skogens slut. Sen läste hon saga också. Mina lilla älsklingar. Får se om det går att få upp filmen imorgon...

Effektiv söndag

Nu har precis jag, Moa o Albin kommit hem från vår promenad. Båda barnen sov gott i vagnen så jag fick lite lugn o ro med radion i öronen. Det blev en timmes runda och det känns skönt nu.
Måste ju få säga att vi har varit aktiva under förmiddagen... tvättat och hängt upp, vikt ner tvätt, plockat undan och rensat i Moas garderob. Nu har storlek 86 åkt ut och där hänger endast storlek 92...det behövs göra en del inköp såg jag nu :) Dem gamla kläderna åker hem till Moas kusin Klara som ärver.
Nu under eftermiddagen ska jag försöka att rensa och lägga i ordning i min garderob, ta bort mammakläderna bland annat. Sen blir det matlagning och en promenad till...då stannar vi nog till på en lekplats. Nu när snön är borta så kan man leka ute igen :)
Nu sitter jag o Moa och målar med målarfärg och hon säger bara mer vatten, met vatten....Hon är för söt,s nackar i sönder en. När vi kom hem från rundan så skulle hon ta av sig vantarna så frågade jag om det gick bra, då svarade hon: Jättebra!

Moa är ute o går med lillebror. Det gå inte fort så man kan inte ha bråttom...

 
Lilla Albin helt oberörd om vem det är som kör vagnen. Han sover gott som vanligt :)

Skrik o larm..

Konstig rubrik kanske men hela dagen igår och kvällen var jätte konstig. Var det fullmåne eller? Ungarna var upp o ner. När vi väl lagt Moa så vaknade hon flera gånger och gick ut ur sitt rum o kallade på oss..vi sprang skyttetrafik i den trappen igår. Inte nog med det så fick Dennis sitt första larm mitt i allt....trafikolycka. Iväg snabbt som attans och jag tog Moa. Hon verkade dock somna igen vid halv 10 tiden efter en hel del springande :) Då skulle Albin ha mat...När han sen hade ätit vid 22 tiden så kom Dennis hem igen...var ingen stor olycka. Då satte Albin igång och skrika och sen skrek han i 2 timmar och blev inte tyst förrän lite över 12...Jag o Dennis provade allt och turades om att gå runt o vagga honom.  Ingen aning vad det var med honom?!
Vid halv 1 blev det sängen och sen i natt fick Dennis ett larn till.
Nu sitter vi här och har varit uppe en timme. Albin sover gott på Dennis och jag o Moa ska ut och fixa frukost. Sen blir det en runda med Nisse och vi hoppas på inga fler utrbott idag....En helt vanlig dag hade suttit fint.


Så här go o snäll var han tidigare under kvällen när han sussade i soffan.

en jobbig dag

Dagen började bra och vi vaknade inte förrän kvart i 8 :) Skönt. Dennis åkte iväg på fysträning och jag, Moa o åt frukost och tog sen på oss för en morgonrunda med Nisse. Albin földe med så klart. Vi hade följe med Linda, Lucas och Alina så det var trevligt. Dock skulle ju ungarna trilskas lite under promenaden och inte riktigt lyssna på vad vi sa. Men det löste sig bra och när dem gick och höll handen framför oss så var dem ju bara för söta :) Älsklingar! Vi var ute i närmare 2 timmar och när vi kom hem så kom Dennis också. Då blev det en pannkakslunch...mumma var det. Efter det en runda till affären för att inhandla lördags godis :) Moa fick ett kinder ägg. Ett litet utbrott blev det i affären och vi trodde det var allt.

Vi kom hem, såg en tecknad film och vilade lite och sen skulle jag ut med barnen och hundern igen och då satte hon igång...ohhhh! Hon skulle inte ut, hon skulle ha klubba, pappa skulle göra, mamma skulle göra osv...det ena efter det andra och när vi väl kom ut så slutade det inte. Gnäll, skrik och gråt...Jag fick spänna fast henne i vagnen, sen fortsatte hon med att hon skulle gå, hon skulle inte ha mössa, hon skulle ha sitt gosedjur, vi skulle gå hem till pappa osv. Hur orkar man. Efter 10 min somnade hon av utmattning. Äntligen tyst och lugnt!!!
När vi sen kom hem o hon vaknade så fortsatte det....ja, det har varit en riktigt jobbig eftermiddag.

Nu sover Moa, Albin sover också lite till o från och för mig o Dennis blir det gottis, Hipp Hipp och kanske en film. Lite lugn o ro tack!!!


Sötnosarna Moa o Lucas. När dem skötte sig o lyssnade på mammmorna.


Skynda skynda...

Varför sitter jag här?? Jag kommer inte igång...är lite seg. Men nu måste jag skynda mig att ta på mig finkläder och Moa finkläder. Albin är redan finklädd... Vi ska på resturang med pappa och fira honom. Dennis har ju jouren så han ska spendera sin kväll hemma hos en kompis som bor precis vid brandstationen så han hinner dit i tid så kan jag ta bilen. Sen får vi hämta honom på hemvägen.
Usch, nä klockan är mycket. Vi ska köra om en timme och Albin ska också ha mat innan.....Shit, vad ska jag ha på mig då?! åhhh.....skynda skynda

Jourhelg

Då går vi på Dennis allra första jour på brandkåren. Han gick på igår kväll kl. 18 och ska ha den till måndag morgon. Det är bara denna veckan dem delar annars kommer han ha den från måndag morgon - måndag morgon. Detta innebär att Dennis måste vara på brandstationen, påklädd och sitta i brandbilen på 5 min. Alltså har jag ingen bil, jag måste ta Nisse på alla rundor + att jag måste ha med mig båda barnen för dem kan jag inte lämna hemma med Dennis. Jag måste ha med båda barnen vart jag än går...Tänk om han får larm. Ja, ni förstår nog själv...
Måste bara berätta att Moa lärt sig svära...undrar vem som lärt henne det *skäms* Det värsta är att hon använder det på rätt ställe också. Är det något som går emot henne säger hon "åhhhh, för fan". Låter ganska roligt men så får hon ju inte säga. Men man kan knappt hålla sig för skratt...hihihih. Söta du!
Nä, nu ska vi ha lite frukt mellanmål och sen ta på oss och traska över till Linda, Lucas och Alina. Här kommer en söt bild på Moa o Lucas från i somras...

Det fnissades en hel del den dagen.- Dem busade ordentligt.

Avslappnad o mysig

Dagen idag har varit jobbig, omtumlande, känslosam, glädjande, fin osv. Jag kan nog hitta många ord som beskriver dagen för den har varit som ingen annan dag. Och ingen dag kommer bli som denna...någonsin.
Förmiddagen flöt på...vi lämnade på dagis, tränade, lämnade Nisse till frisören, duschade och gjorde oss i ordning. Jag ringde ett samtal till min pappa som fyller 50 år idag...STORT GRATTIS!!!! 
Sen bar det av in till Limhamn och Trons kapell där en väldigt fin begravning av min mormor o morfar ägde rum. Det var annorlunda med två kistor där framme men samtidigt fint. Dem fick göra, det absolut sista man gör i livet, tillsammans. Jag tror dem är nöjda över sitt liv och att dem äntligen får vara ihop igen. 
Just nu känner jag mig ganska så tom men ändå avslappnad och harmonisk i min kropp. Det är en konstig känsla och jag har ont i huvudet för att jag gråtit så mycket idag. Jag känner mig också mysig och vill bara kramas så nu ska jag ta min kopp kaffe och krypa ner i min älsklings famn. Han är så fin och bäst!
Usch, vilken dag men imorgon är en ny dag och nya händelser. Hörs imorgon.
 

Vila i frid mina söta!!


Idag är dagen

Idag är dagen då vi ska ta ett sista adjö till min kära lilla mormor o morfar. Det kommer bli så fruktansvärt jobbigt och ledsamt men hoppas det blir fint. Dem är värda allt det bästa. Jag kommer ALDRIG att glömma er. Ni har förgyllt mitt liv med så himla mycket.
Nu är det dags att börja göra sig i ordning...så här fin ska Albin vara

Sömnmedel

Så...Nu sover Moa och det var jag som hade nattningen idag. Woho!!! Dennis skulle ner till brandstationen halv 5 och har ännu inte kommit hem. Jag tog med Albin upp och läste saga för Moa med honom i babysittern. Sen sa vi godnatt och jag gick ut som vanligt. Albin skrek till ett par gånger och hon kallade på mig 2  gånger bara sen sov hon. Tog inte ens 5 minuter.
Nu sitter jag o Albin här nere och jag ska ut o ladda kaffekokaren. Tvättmaskinen stannar väl snart också så blir det till att slänga in det i torktumlaren. Var ju tvungen att tvätta Moas utekläder för dem var allt annat än rena, så hon kan ha dem på dagis imorgon också.
När Dennis sen kommer hem ska jag ut på en rask promenad med Nisse och ner om gymet och köpa träningskort så jag kan träna imorgon förmiddag. Skönt att så smått ha kommit igång.


Idag sov Albin från det att vi hämtade Moa på dagis till lite över 5 så jag fick massor med tid till att leka med Moa och än idag var det bara pussel, pussel o pussel för hela slanten. När Albin sen vaknade skulle han äta och MOa bryr sig inte när man matar honom...det är skönt. Efter att han ätit ville hon bara vara nära honom hela tiden. Ha honom i sitt knä i sin säck, ligga bredvid honom på golvet eller sitta bredvid honom i soffan osv. Jätte gulligt och hon är försiktig när hon är nära honom. Så klart måste man ha koll för allt går så fort om nåt skulle hända.

Imorgon har jag en dag blandad med känslor. Glad för att det är min pappas 50 års dag och jag skulle gärna vilja finnas där för honom och fira MEN...sen är det mormor o morfars begravning imorgon. JAG VILL INTE!!!! Har en klump i magen för jag vet hur jobbigt det kommer bli...MEN...samtidigt ska det bli skönt att det är över. Det är som alla säger...det blir ett avslut och det känns så. Nu är det snart avslutat och man kan slappna av lite mer och börja bearbeta känslorna om att jag aldrig mer kommer få se dem/höra dem/krama dem. Usch....

babycafé

I morse tog vi oss till babycafé som öppnade efter juluppehållet. Det är för barn mellan 0-1 år och är på onsdagar o torsdagar kl. 9-11. När man ska dit så gäller det att man kommer upp i tid på morgonen men o andra sidan så ska ju ändå Moa vara på dagis kl.9 så vi ska ju upp ändå. Jag o Albin mötte upp med Maria o Theo och sen fick vi snackat av oss lite. Ska nog dit imorgon igen men får se...det lutar nog mer åt att inte gå dit.  
När vi sen kom hem från babycaféet så började jag städa...hela huset och bäddade rent i Moas säng med hennes nya påslakanset som hon fick av sin mormor nu när hon fyllde år.
När det sen var dags för hämtning av Moa så gick vi allihop en runda o sen hämtade vi henne. Tur var det för när ja kom till dagis så var hennes överdragsbyxor jätte blöta o likaså hennes vantar så vi fick gå hem direkt eftersom hon inte hade tillräckligt med kläder på sig. Dem hade varit ute på morgonen och målat med målarfärg i snön :)
Nu sitter vi alla o tar det lite lugnt innan det är dags för matlagning och lek :)

Detta fina pryder Moas säng nu. Hoppas hon sover gott i natt :)


mys mys

Under eftermiddagen har det varit mysigt. Moa verkar gå mot det bättre hållet och sköter sig bra. Visst kommer det en del trots men hon ger med sig fortare och det blir inte dem diskussionerna...jätte skönt och jag blir så glad. Vi har myst i Moas rum, lekt och fått utrett lite saker på ovan våningen med barnrummen. Vi har också kollat igenom en massa träningstidningar efter nyttiga och idéinspirerade recept. Vi har så dålig fantasi vad det gäller mat så veckorna är ganska så lika varandra men nu har vi fått ihop en hel del nya recept som vi ska klistra in i vår receptbok.
Jag o Moa har byggt pussel efter pussel efter pussel....hon tröttnar aldrig och hon är jätte duktig för att bara vara 2 år. Vi har verkligen haft det mysigt och kramats och haft oss. Dennis har varit duktig och lekt kock idag och det blev spagetti o köttfärssås i ny variant och det var super gott. När vi skulle äta sa Moa: duktig pappa så sa Dennis: hahha....jag är ingen hund. Då sa Moa: Nä, Dennis.
Hon är för rolig. Dem sa på dagis idag att hon pratar jätte mycket och jätte bra för att vara 2 år. Man förstår också allt hon säger. Kul att höra men och andra sidan så har vi verkligen fått känna på /höra att hon pratar mycket...ibland får man sår i öronen så som den munnen glappar  :)
Nu ikväll blir det till att återhämta kroppen efter dagens träning...det känns redan som att det kommer kännas imorgon när jag kliver ur sängen.


Moa o Albin i Moas säng. Moa sa att det var mysigt :)


Mys mys...syskonkärlek!


Träning :)

Nu har förmiddagen sprungit mig förbi men jag har faktiskt fått saker gjorda. Vaknade dock halv 6...lite för tidigt. Då gick hela familjen ner och la oss i soffan och halvplurade framför lite tecknat. Det var mysigt,.
Sen blev det dagislämning och Moa skulle trotsa lite innan både kläder och ytterkläder kom på kroppen. Att hon orkar...sen gick hela familjen till dagis och visst skulle det börja regna då...trevligt. Bara bort med snön.
Därefter blev det mitt första träningspass på väldigt länge. Ner på gymet och cyklade intervaller i 40 min. Inte så kul att cykla men jag kan inte träna vad som helst redan...Albin är ju faktiskt bara 5 veckor idag. Det var skönt att komma igång...nu ska jag bara försöka sätta mig ner och göra ett schema när jag ska träna...
Nu hörde jag att tvättmaskinen klickade vilket betyder att det är dags att hänga upp tvätt :( Sen ska Albin ha mat och sen blir det en promenad för att hämta den stora på dagis...det rullar på hela tiden.


Albin är finklädd på Moas kalas som var nu i helgen.

Monday monday

Ja, nu är det måndag kväll och jag sitter här själv. Ja, inte helt själv...både Moa o Albin sitter här med mig :) Dennis är på övning med brandkåren, frågan är om det är 1 timmes övning eller 3 timmars övning. I viket fall som så ska jag lägga Moa idag (vilket brukar vara Dennis uppgift) och precis när hon ska lägga sig så ska Albin ha mat...hur ska detta lösas?! Men....jag löser det så klart. Någon gång somnar hon...hihihi
Idag har varit en bra dag och Moa har varit snäll. Jag var först nere på jobb och hälsade på...trevlig att träffa dem alla igen. Sen åkte jag o Moa till Anderslöv och hem till Marie, Linus och Nellie. Så fick Moa leka av sig med Linus och jag prata av mig med Marie. Var ett tag sedan vi sågs nu och hon har längtat efter att träffa Albin :)
När vi kom hem var det direkt till spisen och matlagning...Moa fick leka med sin nya lersats. Direkt efter vi ätit så skulle Dennis iväg och nu sitter man här :)
Kvällen blir lugn...lite gottesugen är jag dessvärre men de är bara till att hålla band på sig, men de är länge till helgen :( Veckan innehåller inte så mycket planer och det är faktiskt skönt. Allt har gått i ett den senaste tiden. Imorgon är det i alla fall dagis för Moa och när hon är där ska jag försöka få till lite egentid....

Idag riktar jag många tankar och känslor till min älskade morfar. En hel månad av saknad har gått idag och på torsdag blir det begravning för morfar o momor.



Syskonen i morse...ligger Albin på golvet så ska Moa göra likadant


Lerlek med pappa...

Otillräcklig?!

Idag är det som sagt var Moas födelsedag dessvärre har hon haft en av sina sämre dagar. Det har varit det ena utbrottet efter det andra. Vad är det som händer?! Hon får utbrott över små saker och ligger på golvet och skriker och gråter och har sig. Idag när vi hade kalas så fick hon ett fint utbrott. Har egentligen ingen aning om vad det var...tror det var för att hon ville jag skulle killa henne (vi hade lekt och busat ett tag) och så sa jag att jag inte ville killa henne utan jag skulle prata med dem andra ett tag. Hon blev arg och låg på golvet och gnällde/skrek och grät och började sparka på vårt skåp. Jag sa till henne, hon fortsatte, jag sa till henne och hon fortsatte. Till slut fick jag ta ut henne i köket och låta henne lugna ner sig där för vi kunde inte höra vad vi själv sa så som hon höll på....GRRRRR!!!! Hon slutade inte när hon var i vardagsrummet och det är svårt att bara ignorera henne när man BARA hör henne.
Hade hon bara stannat i köket så hade jag lämnat henne där och gått ut till dem andra men hon skulle ju springa ut direkt så jag fick hejda henne och säga till henne att lugna ner sig innan hon fick gå ut igen. Då kallar hon på pappa så klart. Jag sa att pappa kommer när du lugnat dig. Ohhh...gisses vad hon höll på och skrek och betedde sig. Till slut lugnade hon sig ju och jag sa att jag skulle hämta pappa...sen tar han ju så klart upp henne. Varför känner man sig otillräcklig och alltid som den onda personen som säger till henne? Varför känns det som att det alltid är jag som tar diskussionerna med henne? Varför känns det som att inget jag gör med Moa är bra?!
Det känns verkligen inte kul och det känns som att man mer eller mindre bråkar hela tiden. Hon testar o testar och testar. Ett annat utbrott var att hon ville lägga ner en smutsig gaffel i lådan och jag sa att den ska först tvättas....då blev hon sur och arg och började likadant. Ligger på golvet och kallar på pappa och säger att pappa ska bära henne. Varför blir hon så?!
Snälla finns det inte någon som kan säga att dem har det likadant så man kan känna sig lite lugnare. Säga att detta är fullt normalt osv för detta är riktigt jobbigt och det tar på alla ens krafter. Jag är så trött/arg/irriterad/ledsen för att hon håller på så här. Vill ju inte att hon ska få hålla på hur hon vill och bete sig hur som helst men jag vill inte i heller vara den onda för henne och att hon ska hata mig. What to do?!

Moa 2 år!!

GRATTIS GRATTIS GRATTIS min lilla älskade Moa.
Idag fyller min kära dotter 2 år och hon har precis vaknat. Sitter i soffan och kollar tecknat. Vi ska snart äta frukost och då blir det lite paketer för henne att öppna. Men föst ska jag ut en kort runda med Nisse.
I eftermiddag är det kalas nr. 2 som står på schemat och ännu fler paketer för min söta.

Kalas nr. 1

Kalas nr. 1 är avklarat och det gick strålande. Moa är jätte nöjd över sina paket. Hon fick ritsaker, lersaker, film och pengar. Det blir till att köpa lite kläder till henne...hon har ju knappt några byxor så det får jag köpa till henne. Idag var det Moas farmor o farfar, farbror Billy, farbror Eddie, Maria och Theo och faster Marléne, Dick och Kasper och Klara som var här. Det bjöds på kladdkaka, kanelbullar och äppelkaka. Jättegott!!!
Nu ska vi laga mat...en jättegod fläskfilé rätt med pasta. Kvällen blir lugn då Dennis är väldigt trött och han ska köra tidningar i natt igen. Undrar om där finns nåt på tvn idag eller om det får bli en tur till videobutiken?!


Detta är Moas kusiner Theo och Klara. Theo är äldst och blir 1 år i maj och Klara blir 1 år i juni.



Moa och hennes kusin Kasper. Han är storebror till lilla Klara.



Och så här glad blev Moa för alla sina presenter. Imorgon väntar kalas nr. 2 och ännu fler paket :)

Fix o trix

Nu är det lördag morgon och jag har precis varit ute på en promenad med Nisse. Dennis ligger där uppe oich sover. Han kom inte hem förrän halv 2 i natt från pokern och sen skulle han köra tidningarna och kom inte hem förrän kl. 7 i morse. Han hade fastnat med bilen så han fick vänta i över en timme på bärgning innan han kunde fortsätta sin runda...stackare!
Nu är det lite fix o trix här hemma som ska göras. Jag ska baka lite till, städa undan, ta på alla kläder, kanske tvätta en maskin tvätt till. En är redan tvättad och upphängd :) Sen blir det en promenad till så ungarna kan sova i vagnen. I Eftermiddag kl. 14 är det dags för kalas för Moa. Fast idag är det bara Dennis sida som kommer...vi har inte plats att ha alla på en dag så vi delar upp det. Imorgon kommer min sida.
Nä...nu får jag sätta igång så något blir gjort...

Zzzzz....nark!

Ja, himmel vad trött jag är och då har ändå natten varit okej men det tar på krafterna under dagarna. Idag har vi varit och hjälpt mamma o morbror i mormor o morfars lägenhet. Lite saker som skulle upp i mammas lägenhet och lite som skulle till tippen. Dennis fick jobba på och mamma var så tacksam.
Väl hemma igen så blev det lite bak inför kalasen i helgen och sen matlagning. Nu har Dennis åkt iväg för att spela poker med några kompisar och jag sitter här hemma halvsovandes i soffan och har lite egentid....Så himla skönt med det ibland. Jag har lite lösgodis, pringles och coca....äter bara för att...för egentligen är jag inte så sugen på det och det var inte så gott :(
Kollar på tv5 och konferensresan. Vilka människor!!!! Tänk att det finns så många olika, roliga, intressanta, konstiga, överdrivna människor i samma värld. Helt sjukt!. Alla får ju vara som dem är men man har ju rätt till sina åsikter och vissa människor blir bara för mycket och ibland skäms man åt andras vägnar. Är de bara jag?!
Funderar på att göra lite ändingar på min blogg...får se om jag kan få till det annars får det vara som det är nu och hoppas att ni ändå fortsätter läsa :)
Förresten...vi passar på att gratulera Albin på hans 1 månads dag idag. Grattis gubben!!!!!

Pussfia

ja du...dagen har gått i ett precis hela tiden. Vi fick handlat present till Moa och en taklampa till Albins rum till o med. Nu ska den bara upp också :) Efter Ikea blev det en tur in på banken och öppna sparande till Albin. Moa fick ju ett när hon föddes så självklart skulle han också ha ett. Sen var det ett besök på kommunhuset och skriva faderskapsintyg eftersom jag o Dennis inte är gifta. Efter det lämnade Dennis av mig på bvc där Albin skulle göra sin 4 veckors kontroll. Redan stor kille. Väger 4600 och är 57,5 lång. Imorgon blir han 1 månad...redan!
Under tiden jag var där åkte Dennis och hämtade Moa på dagis och sen hämtade dem upp mig. Hem och ge Albin mat och sen ut på en promenad med Nisse. Båda barnen sov gott i vagnen...hahhah! Lugnt och tyst för en gångs skull.
Nu har vi precis ätit middag och Dennis är iväg och tränar. Moa leker, Albin bajsar och jag skriver här. Snart blöjbyte då för annars bara skriker han. han vill inte ha det i blöjan :) Nä...får byta redan nu. Så nu är den kladdiga blöjan väck.
Moa är för go....hon såg en bild på henne och mig och så sa hon "mamma o Moa pussas" Ja, sa jag...det gör vi. Så skulle hon börja pussas. Sen ville hon inte sluta...en riktig pussfia är hon. Det är Moa det.


Dagens Moa....busig som vanligt. Showar och har sig. Nu säger hon " mamma leka mig" så får väl göra som "lillchefen" säger och leka lite med henne innan hon ska lägga sig. Nu håller hon på och leker och säger "Moa knasig" Sen kommer hon fram till mig och kramar mig och säger "älskar dig" Var får hon allt ifrån?!


Dagens Albin...han säger och gör inte så mycket. Han är fin och go o titta på :)

Dagislämning på gång sen ska jag o Dennis ...

dsc00207 (MMS)

Dagislämning på gång sen ska jag o Dennis o Albin till Ikea för att köpa present till Moa. Min "lilla" tjej blir ju 2 år på söndag...sen får vi nog se till o baka färdigt oxå så vi inte behöver stå med det i sista sekunden..


SUPERMAN!!

Nu är det kväll....igen och dagen har varit lugn. Jag o Albin tog oss till Lund och hudmottagningen, bara för att gå in i ett rum i 3-4 min och höra att Albins födelsemärke inte var något farligt. Såg helt ofarligt ut och sen köra hem igen. Då var han hungrig så jag fick stanna 2 ggr på vägen och ge honom nappen så fick han mat direkt när vi kom hem. Sen la vi oss i soffan och slappade lite så fick Dennis gå till dagis och hämta hem min älskade dotter. Usch, hatar verkligen att vara så trött under dagarna som man är när man är uppe och matar på nätterna. Jag vill känna mig pigg o utvilad...kommer inte ihåg sist jag gjorde det. Men, det kommer, det kommer!!
Under eftermiddagen har vi haft fin besök i form av Linda, Lucas och lilla Alina. Nu såg helt plötsligt Albin stor ut. Skiljer ju 13 dagar mellan dem och Alina var bara 48 lång och vägde 3000 gram när hon föddes. Nu väger hon ca 3300 och Albin väger 4500....lite skillnad det :) Imorgon är det bvc besök igen och nu har det gått 4 veckor så nu ska vi äntligen mäta honom och se hur mycket han växt. På fredag blir han hela 1 månad också!!
Nu ikväll händer inget särskilt. Lite tv tittande, kvällfika och matning av Albin. Sen blir det väl sängne tidigt, ska som sagt var upp i natt igen...puh!!!


min lilla SUPERMAN!!


Klappat o klart :)

Så...då var alla morgon bestyr gjorda och idag har jag för första gången gjort alltihop själv. Jag och barnen gick upp halv 8. Då blev det blöjbyte och påklädning av Moa, sen fick hon titta på tecknat. Därefter var det Albins tur. Sen lagade jag gröt så den kunde stå och svalna. Därefter åt jag o Moa grötfrukost samtidigt som jag gav Albin mat...skickligt va?! Sen blev det tandborstning, påklädning av ytterkläderna och sen ut med vagnen och Nisse och promenera till dagis. Det är fortfarande lite bökigt att gå med vagnen i detta väder även om dem har fått undan en hel del snö. Men...jag gjorde allt själv i morse, utan diskussioner med Moa, och vi var på dagis 09:05...lysande!!! Livet med två små barn fungerar ganska så bra ändå...nu ska jag själv ta på mig mina kläder och göra mig klar för vi ska vara hos hudläkaren i Lund kl. 11.20 med lille Albin.
Förresten, spelet vi spelade igår var roligt, svårt dock och Dennis vann :(

Bezzerwizzer

Nu är snart tisdagen också paserad. Moa har varit på dagis och så klart blev hon ledsen när hon blev lämnad. Var ju ett tag sedan hon var där men det var Dennis som fick ta det för jag var ju hos tandläkaren. Tack o lov såg allt bra ut i truten min...inga hål :) Duktig jag är va?!
Annars idag har vi städat huset, rensat bland Moas leksaker och vilat faktiskt. Det behövdes, man är något trött efter att inte få sova ordentligt om nätterna. Dessa avbrotten gör att man blir trött på dagarna. Sen tog vi en promenad till dagis och hämtade Moa och när vi kom hem så lekte vi för fullt. Byggde med hennes tågbana och vi kom fram till att vi måste köpa fler delar så vi kan bygga en riktigt stor och fräck bana :)
Sen har Luddé fått åka hem också..pappa kom o hämtade honom nu ikväll när han slutat jobba. Det har vait kul att ha honom här och Moa har kallat honom för Luddin...hahahaha!
Nu ska jag o Dennis spela lite spel och mysa och äta/dricka gott. Vi ska spela ett nytt spel som heter Bezzerwizzer och utsågs till Årets vuxenspel 2009.


Hundvakt!

jajamen, i morse kl. 6 kom pappa och lämnade sin lilla hund Luddé. Så nu är vi hundvakter...vi ska ju ändå ut med en hund så vi kan lika bra springa med en till :) Det går i alla fall jättebra. Något trött är jag dock. Albin somnade lite efter 24 tiden igår och vaknade vid 5 tiden och ville ha mat...så inte många timmars sömn i natt och det känns nu.
Idag har jag o Moa varit inne i malmö hos min kusin Michaela. Vi har nog inte setts på över 10 år så det var ett kärt återseende. Hon har en dotter som är 4 år så Moa o hon lekte och så fikade vi. Det är ju faktiskt Moas nästkusin...
När vi sen kom hem så blev det matlagning, en runda med hundarna och nu jäser vi i soffan. Dags för Moa att gå o lägga sig snart så nu ska det börjas med pyjamas påtagning och tandborstning. Får se vem som blir den utvalda att utföra sysslorna idag då :) Hon ställer lite krav den lilla madamen.
Imorgon är det äntligen tisdag och det är tillbaka i dem vabliga veckorna igen med dagis på tisdagar, onsdagar och torsdagar. Moa kommer säkert bli jätteledsen när hon blir lämnad imorgon men hon behöver komma till dagis och leka av sig med sina kompisar. Det blir Dennis som får lämna för jag ska vara hos tandläkaren kvart i nio...usch. VILL INTE!!!
      


Här är lilla Luddé, pappas hund. Han ligger gott på våra kuddar i soffan.


På bättringsvägen

Nu är i alla fall jag på bättringsvägen. Min första feberfria dag idag. Dennis hade dock hög feber i natt och han brände mig nästan när han kröp in till mig...det var inte skönt. Han har nog själv känt hur varm han var för han började prata i sömnen om att han var ute på en rökdykning...hahaha! han frågade mig om jag hade mer luft kvar....hahaha, Sen sa han: Okej, men då går vi in igen. Han är ju för söt. Han övar sig inför sin första jourvecka som han ska ha vecka 3.
Idag har i alla fall jag o Moa hittat på något. Vi åkte in till mamma och där var min syster och hennes barn. Så Moa fick leka av sig ett par timmar med Jennifer och jag fick snacka av mig lite med mamma o syrran :) Dennis var hemma och slappade med Albin. Nu är vi hemma igen och nu ska Albin ha mat, Moa leker med sin tågbana och Dennis är nere och handlar. Och äntligen är vår lilla Nisse hemma igen....


host, host, snor, snor

Jag o Albin är hemkomna igen. Kom hem igår vid halv 4 tiden. Trodde dock vi skulle komma hem tidigare men så blev det inte för läkaren som gick ronden hörde ett blåsljud på Albins hjärta så dem skulle ta ett EKG och sen blev vi skickade till röntgen. Så nu får vi se när läkaren ringer och vad han säger.
Vi mår i alla fall liiiiite bättre. Dennis och jag har fortfarande feber 38, 4 har vi båda. Moa är feberfri och Albin ligger runt 37,5 grader. Men vi är alla SUPER förkylda och bara hostar och fräser hela tiden. Albin snorar också som bara den och den stackaren kan inte sova förhan är så täppt i näsan. Lägger man honom ner så skriker han så man får ha honom i väldigt högt läge. Han sitter i stort sett upp och sover men så får det vara för han sover och får ro i alla fall. Det är det viktigaste. Tack o lov för min syster som har hand om Nisse. Vi har ingen ork till att gå ut med honom så de är tur man har nära o kära som ställer upp :)
Dagen idag har varit väldigt tråkig och vi har inte gjort någonting. Har dock fått tvättat en maskin tvätt men de är också allt. Moa har lekt på och vi har försökt leka så mycket vi har orkat. Annars har rumpan och ryggen mest nuddat soffan. Imorgon får vi hoppas att det känns lite bättre så vi kan hämta hem Nisse och kanske ta oss ut för att få lite frisk luft.


Moa överlycklig för att det är lördag. Då får hon lov att äta en liten bit av någon form av godis. Idag blev det lite kinder choklad som gled ner i magen efter att vi ätit lunch.


Här roar hon sig själv med sin tågbana....dock hjälpte jag till att bygga ihop den. Men sen fick inte mamma vara med och leka mer sa hon :(


Här har vi syskonen. Moa äter mellis i form av en macka och Albin tittar på och det ser nästan ut som om han är lite sugen på mackan....

Vi stannar här över natten o sen kommer ro...

Vi stannar här över natten o sen kommer ronden kl.9 imorgon så får vi höra vad läkaren säger då. Men vi kommer säkert få åka hem efter det. Albin e mycket piggare o tempen har gått ner till 38. Han har varit vaken betydligt mer idag o han äter som han ska..själv ligger jag bara här i sängen med Albin hos mig o tittar på tv. Har nog aldrig tittat så mkt på tv som jag gjort idag:) det e skönt att bara ligga o vila..efter att Albin ätit vid 22 så ska jag krypa ner o lägga mig för natten o längta tills imon så jag kan få komma hem till mina två älsklingar där hemma..


Barnakuten..det e där jag o Albin befinner...

dsc00201 (MMS)

Barnakuten..det e där jag o Albin befinner oss:( det blev en tur igår kväll för han hade 38,7 i temp o i morse hade han 39,1 o ville inte äta o var slö så vi åkte in igen. Nu ville dem ha kvar oss ett dygn för att hålla koll på honom..


40,7



Ja, 40,7 visade tempen nu precis :( Åhhh....vad trött jag är på detta.
Dagen idag har varit allt annat än givande, en riktig tråkig dag och man har vilat och gjort hushålls sysslor omvartannat. Frusit och svettats...
Dennis o Moa ställde sig och gjorde kanelbullar till Moas kalas och sen har det blivit en och annan tecknad film...
Hoppas verkligen att dagen imorgon blir bättre...ja, natten också för den delen. Orkar inte må så här....

Min gullunge

Natten har varit j*vlig. Både jag o Dennis har legat och kallsvettats och frusit hela natten. Sovit riktigt dåligt. Gav Albin mat igå kväll vid 22 tiden och han har sovit hela natten...Vaknade vid 5 tiden för han inte sagt nåt och sov fortfarande gott. Vid 7 tiden gick vi upp och han hade fortfarande inte sagt till om mat men jag fick ju ge honom ändå...åt dock inte så mycket. Morgonen kunde sen ha börjat bättre. Min temp låg på 40,5 och jag mår skit för att vara uppriktig. Moas feber låg bara på 37,7 och Dennis vet jag inte vad han har för temp men bra mår han inte. Till o med Albin har feber. Tempen visade 38 grader på honom och sen lyckades han kräka ner sig och sin babysitter...vad är det som händer?! Nu sover Dennis och Albin och jag känner att min feber är på väg upp igen. Vill inte mer...nu vill jag bara må bra så vi kan hitta på lite saker.
För att berätta nåt kul och gulligt så i morse när vi borstade tänderna...jag o Moa, så kom Moa fram och la sin hand på mitt knä och sa "älskar dig" Det är min gullunge det. Hon är för söt och så klart sa jag älskar dig också tillbaka till henne :)
Dagen blir nog väldigt händelselös, helst av allt vill jag bara bädda ner mig under täcket och kolla på film men det går ju inte när man har två små barn och både jag o Dennis är dåliga. Usch, vad tråkigt detta är....och fy fasen vad jag fryser nu. Nä, under filten....ha de


Albin igår kväll i Dennis knä.

Sjukdomar

Ahhh....jag blir så trött på alla dessa sjukdomar. Jag har ju halsfluss, Moa har feber och är jätte snorig, Albin snorar också och Dennis känner sig inte bra han i heller, febrig och halsont. När ska det ta slut?!
I alla fall så fick jag gått min PW och gjort mina ärenden. Det ena var att ta mig in om kyrkan och boka datum för Albins dop, så n nu är det gjort :) När jag sen kom hem så blev det duschen och därefter kom Katja. Utan sin lille Valter som är 8 mån :( Jag bjöd på en nyttig fika/mellanmål med melon, ananas, kiwi, nektarin, clementin och våra hemmagjorda proteinbars. Det verkade vara en uppskattad fika i alla fall då hon också försöker hålla sig nyttig :) Det blev massa prat och tiden går så fort och efter 2 timmar skulle hon åka hem igen för att hämta upp sin lille son.
Nu är det snart nattning av Moa och sen blir det som vanligt lite mys i soffan med mannen min och Albin ska ha mat. Sen blir det kanske sängen tidigt för oss. Det tar på krafterna att mata Albin på nätterna och leka med Moa på dagarna. Ingen tid för vila direkt. Imorgon ska vi förföka ta oss ut allihop så Moa också kan få lite luft trots sin feber...får se vad vi hittar på. Det är ett besök på bvc också vid halv 12..


Albin satt i babysittern och kollade på sitt babygym som spelar och blinkar osv. Då ville Moa vara med så hon drog dit sin säck och satte sig bredvid och lekte.  


Under tiden Katja var här så tittade Moa på film och somnade gott?! på detta viset. Ser inte jätte skönt ut direkt.


här har vi fina Katja med fina Albin...

Och här är bilden på dem 2 bästa barnen i världen. Ni är så goa o glada och ger så mycket kärlek. Mamma älskar er MEST!!!!!


3 veckor

Nu är det tisdag och i eftermiddag 16:41 så blir lille Albin 3 veckor...redan! Samtidigt som det känns som om tiden har gått fort så tycker jag att det känns som om vi har haft Albin längre än 3 veckor. Konstig känsla.
Nu är kl. 08:06 och ungarna är ur pyjamasarna och Albin sover och Moa kollar på tecknat. Hon har fortfarande feber så lite gnäll och väldigt mammig är hon :( Vi ska snart äta frukost...gröt brukar det bli...nyttiga veckan har börjat ju...usch, inget kul. Mycket roligare att kunna äta gott :) men ska man bli fin får man lida pin.
Efter frukosten ska jag försöka ta mig ut på en power walk runt svedala och samtidigt passa på att utföra några ärenden..jag behöver ju också lite egentid utan man och barn. Rensa huvudet och lyssna på lugnet :)
Sen kommer söta lilla Katja på besök...då får det bli en nyttig fika. Se vad jag kan komma på?!



Min söta stackars Moa ser lite hängig ut...usch, inget kul att vara sjuk


Och här har vi Mr. trötter.


Jaha..

Jaha... då var besöket på vårdcentralen gjort och det visade sig att jag har halsfluss. Nu ska det knapras Kåvepenin 3 ggr om dagen i 10 dagar...Hur ska jag kunna komma ihåg det?! Jag körde till vårdcentralen, gjort mitt läk<rbesök, tog prover, tillbaka till läkaren, till netto, till apoteket och sen hem igen. Allt detta tog 1 ½ timme.....inte klokt ju vilken tid det tog. Sammanlagt var jag nog inne på läkarens rum i 4-5 min. Absolut inte mer, resten var väntan för i affären och på apoteket tog det inte lång tid. Vilket slöseri med tid...men, nu ska jag bli frisk :) Det är det viktigaste.
Annars har det verkligen inte hänt nåt här idag...segt, segt o segt. Jag, Moa o Albin låg och sov en timme innan jag skulle till vårdcentralen och när jag kom hem var det matlagning som gällde. Sen har vi ätit och barnen har fått bada. Nu sover Albin, Moa kollar på tecknat, snart sängen för henne, Dennis ligger och vilar i soffan och jag sitter här och huvudet bankar på som aldrig förr. Usch, har tagit alvedon men har inte hjälpt ännu...aj, aj, aj!!!!
Batteriet i kameran är slut och den ligger på laddning nu så det har inte blivit några bilder idag...förlåt men jag bjuder på en bild från vår semester på Lalandia i sommras.
Imorgon hoppas jag det blir en mer vettig dag då vi kan få gort lite saker. Jag får besök av en kompis och det ska bli skoj. Nu ska jag hålla lite kväll och pussa på Moa innan hon ska lägga sig.

Kom igen nu...

Usch vad vi är sega idag. Moa vaknade och hade feber...39,6 visade tempen. Stackaren. Så det fick bli lite Ipren till henne. Jag har jätte ont i halsen idag så nu har jag ringt vårdcentralen...fick tid 14:15 idag så det kan bli lite ordning på torpet :) Idag var planerna annorlunda, jag, Moa o Albin skulle åka till Marie, Linus och Nellie i Anderslöv för lite lek men det fick vi skjuta fram och hoppas det kan bli på fredag istället.
Så idag blir det bara till att ta det lugnt, har satt i gång en tvättmaskin och ska trycka igång en till så tvättkorgen kan bli någorlunda tom :) Sen blir det en liten veckohandling.
Just nu är Dennis ute och går med Nisse, Moa springer runt och leker med sina pussel och den stackaren vill lyssna på musik men Spotify ber om användarnamn och lösenord och det kan ju inte jag för så har det inte varit innan :( och lilla Albin ligger och sover. Själv sitter jag här i soffan och ska göra ett försök att ta mig i kragen, ta mig ur mjukiskläderna och ta ett ryck här hemma. Usch...de är segt idag.
 

Dagen i bilder



Detta är Elin o Moa idag...dem har vuxit till sig en aning och även deras humör och sätt har utvecklats. Det är hela tiden...min, min, nä min, Moas, Elins osv. Dem ska inte dela med sig med leksaker utan allt är deras och sen ska dem hela tiden ha vad den andra har. Det är inte så mycket lek och det blir inte mycket tid för fika för man ska vara förmedlare hela tiden. Det var, trots allt, himla skoj att dem kom förbi på en fika och lite snack. Var ett tag sedan...


En sovande Albin, eller Albe som vi konstigt nog har börjat kalla honom...hahahha...han sover väldigt mycket. Ska dem göra det?! Kan inte komma ihåg att Moa sov så mycket...men men, kanske ska passa på att njuta...hihihi. Han är en väldigt snäll prick fast han gnäller/skriker mer än vad Moa gjorde. Tänk vilken skilland det kan bli på syskonen. Samma föräldrar och gener och ändå så olika i allt. Han är inte lika lätt med maten och med magen som Moa var i heller. Hov var helt exemplarisk...

En något fundersam Albin som rynkar ögonbrynen över att mamma stoppar upp en kamera i nyllet på honom...förstår honom. Stackare, men lika bra att vänja honom :)
Annars har dagen bjudit på en lång promenad med hund och barn i det kalla men fina vädert. Lite egentid med barnen då mannen varit hos några kompisar och lekt av sig med tv spel.
Under kvällen har det inte hänt så mycket...egentligen varit en riktig slappe söndag. Imorgon är det måndag igen och på schemat denna veckan står en hel del planerat så det är kul :) Hörs imon...


Tillsammans igen :)

Ja, då var det nästa tråkiga nyhet... Igår halv 7 på kvällen tog min älskade lilla mormor sitt sista andetag. 2 veckor efter att morfar tagit sitt. Mormor ville inte mer det sa hon till mig när jag var där inne i förrgår. Mamma o morbror satt och vakade vid hennes säng i 1 ½ dygn och mormor hade det kämpigt in i det sista. Hon hade det jobbigt så det är skönt att det ändå gick så fort. Hon ville till morfar det är jag övertygad om. Dem gjorde allt tillsammans och dem kommer få gå hand i hand till himmeln också.
Jag har många fina, roliga och söta minnen av mormor också. Kommer ihåg hennes goda pannkaka hon gjorde och när hon lagade kyckling med potatis och sås. Hennes sås var gudomlig. Som sagt var så stod jag min mormor o morfar väldigt nära och jag var väldigt mycket hos dem och sov över när jag var liten.
Det är så ofattbart att dem båda två är borta och det tog bara två veckor. Jag kan inte förstå det. Jag ska ALDRIG mer få se dem, röra dem, höra dem. Jag är dock glad för att hon fick komma ifrån sjukhuset en stund på julafton för att vara med oss. Hon fick träffa Albin och jag fick träffa henne.
Usch, vad saknaden óch sorgen är STOR. Två nära och absolut kära personer som stod mig nära har gått bort på två veckor. Jag kan inte ens tänka mig och förstå hur det känns för min mamma som har förlorat båda sina föräldrar på så kort tid. Vad hemskt!
Att bearbeta denna sorgen och ta oss igenom begravningen får ta den tid det tar och jag är så glad för att jag har haft mormor o morfar så nära mig hela mitt liv. Dem har fyllt mitt liv med massa glada och sommriga minnen från det att jag kunde börja minnas och det kommer jag alltid ha med mig men just nu kommer det vara en jobbig och tuff tid och min mamma behöver mig så jag finns där för henne.
Nedan kommer en bild på Moa och mormor, tagen samma dag som bilden på Moa o morfar i ett tidigare inlägg.


Hej mormor: Hoppas du har det bra där du är nu och att du fått träffa morfar igen. Tack för allt du gett mig, alla minnen och all din tid och kärlek. Saknar dig ofantligt mycket och jag älskar dig. Hälsa morfar är du snäll så ses vi en dag igen framtiden....

På rätt spår

Nu är klockan 09:37 och med tanke på vad jag har hunnit med så borde det vara kväll i min värld nu...hihihi. I alla fall i min värld som den ser ut nu. Vi gick upp halv 7, Albin fick mat, ny blöja och kläder på sig. Sen fick Moa ny blöja och kläder på sig. Märk nu att båda barnen var ur sina pyjamasar innan kl. 8. Sen åt Moa o jag frukost och därefter började jag stryka gardiner till köket och vardagsrummet. Flitigt värre. Sen åkte julgardinerna ner och upp med dem ny strykna :) Sen blev det duschen och nu sitter jag och bloggar och klockan är bara så lite. Kanske är jag inne på rätt spår och börjar hitta en rutin...woho!!!!
Nu väntar jag och Moa på att Anna-Karin och hennes dotter Elin ska komma förbi. Dem är nog nyfikna på Albin...hihihihi! Dem är från föräldrargruppen som vi var med i när Moa skulle födas. Elin är dock född 2008 istället och blev alltså 2 å r nu i december.

Detta är en bild på Moa, Elin och Melvin (också från föräldrargruppen) Den är tagen den 9 december 2009. Så ett år sedan. Så små var dem då...

Nyår och första dagen

Då var det den 1 januari 2011. Nu ska det ta några månder innan man lärt sig skriva 2011...det tar alltid sån tid att vänja sig vid att det är nytt år. Året slutade hyfsat bra. Vi hade en trevlig kväll med vänner och barn men tankarna vandrade till mormor hela tiden och till mamma och morbror som sitter och vakar vid hennes säng. Det är bara en tidsfråga nu men jag och syrran hann in där igår i alla fall och fick träffa henne en sista gång. Det känns bra.
Annars igår var dagen lugn till vi skulle vara borta halv 6. Vi skulle vara med Eddie, Maria och Theo. Andreas och Karin och Nicko och Elisabeth. Det var väldigt trevligt och menyn var enkel. Det blev tacos med massa goda tillbehör och godsaker. Till efterrätt blev det marängswiss...också väldigt enkelt men väldigt gott. Moa var vililg till att ta på sig pyjamas och lägga sig i resesängen på ovanvåningen. Dock smällde dem ju ute redan vid 20 tiden och hon skulle ju inte sova. Så hon fick vara uppe och vi försökte med alla medel men icke någon sömn. Sen kom gottebordet...och oj vad Moa var sugen. Hon brukar inte äta godis och nu hade hon chansen. Det blev lite chips, ett par ostbågar och någon chokladbit sen fick det vara stopp. Trots att klockan var mycket skötte hon sig faktiskt bra, det var inte mycket gnäll och hon lyssnade på vad vi sa. Men....när klockan närmade sig halv 1 tiden och hon fortfarande var vaken så blev det så klart mer gnäll och Moa somnade inte förrän halv 2!!!! Hon har aldrig varit uppe så länge någonsin och hon hade bara sovit 45 min på eftermiddagen. När vi kom hem däckade hon direkt och sen sov vi till halv 10 idag....lyx!!!! Albin fick mat halv 1 och somnade vid 2 och sen ville han inte ha mat igen förrän kl. 7 så det var skönt. Han somnade om direkt igen när han ätit.  
Idag har dagen varit lugn och det har blivit en fika hos Dennis farmor och nu är det bara mys i soffan. Moa kollar på film och Albin sitter i babysittern och lyssnar på sitt babygym. Ikväll blir det tidig sänggång för Moa, hon är helt slut och för mig och Dennis blir det bara en massa gott ikväll. Pizza, godis och ris a la malta med saftsås..tro det eller ej, men vi är sugna på det....hahahah! Såg i tidningen att det är nya avsnitt av Hipp Hipp och det kan man ju inte missa. Riktigt roliga är dem!!!
PÅ måndag börjar nya livet utan godsaker, istället en massa nyttigheter och lite mer träning för att bli av med dem få gravidkilona som sitter kvar. Dags att forma kroppen !!!


Albin var nyårsfin med fluga och allt :) Han sov sig igenom i stort sett hela kvällen...inte så oväntat kanske :)


Moa nyårsfin i ny tunika och en ballong i handen....:)


Lunchpromenaden idag...kallt, strålande sol och Moa tuffingen med sina solbrillor.
GOTT NYTT ÅR ALLA!!!!!


RSS 2.0