Gose gos

Ja, som jag började min dag har den faktiskt fortsatt och jag är fortfarande pigg o glad och har energi. Det känns toppen :) Både jag o Dennis fick pluggat en hel del och jag är nöjd med dagens resultat. Albin sov på och vi fick väcka honom när det var daggs för dagishämtning... Gose gos pågen...





Närmare två var det dags för att bege oss för att hämta stora trollunge. När vi kom hem blev det mellis och sen gick vi ut på promenad igen och handlade ett hopprep till Moa. Hon kan ju inte hoppa men hon har tjatat om hopprep hur länge som helst. I leksaksaffären här i Svedala har dem 30 % rabatt på alla ordinarie priser så vi behövde endast betala 24,50...bra pris.
Sen blev det matlagning och därefter bad för barnen. Deras farmor tittade in en runda just då och fick se dem leka runt i badkaret. Sen tassade farmor vidare och vi sitter i soffan och tittar på tecknat innan det är dags för nattning av barnen.
Sen ska vi mysa och fika på nåt gott...hiihi. Trevlig kväll alla!!!

Pigg o glad

Oj oj oj....tänk om jag kunde vakna och känna mig så här alla dagar på året. Då hade jag mått bra. Vaknade UTVILAD i morse, vilket känns som att det var en evighet sedan. Är pigg och glad och har massor med energi i kroppen. Inte något som känns fel och INGENTING att klaga på. Livet är bra härligt...I LOVE IT!!!!!
Dennis är hemma denna veckan vilket också är toppen så i morse efter dagis lämning stack jag ner på gymmet och pumpade ut lite energi där och det gick riktigt bra idag. Massa ork och styrka hade jag så jag blev helt slut i kroppen. Hem och i med mellanmål o magen och sen en härlig dusch på det. Nu ska jag ta tag i bokföringen och se om jag kan få rätt på Visma som har börjat strulat lite...men, men ska nog gå det med.
Nothing will bring me down today!!!!

Det är väl så här det ska vara...

Det räcker väl att titta på bilden så förstår ni nog att det ser ganska så upp o ner här...Puh! Likadant alla dagar/kvällar men vad gör det?! Det är väl så det ska vara...eller?!



Hahaha...ja, plocka undan har man blivit världsmästare på nu :)
Eftermiddag gick bra och jag o barnen lekte för fullt. byggde lego och byggde ett annorlunda pussel och vid 18 blev det dags för tecknat och vid kvart över 6 blev det gröt för Albin och sen sängen. Han sover gott. Moa är precis lagd och ligger som vanligt på golvet. Det är väl någon fixidé hon har fått...att hon ska sova på golvet så ner med täcke o kudde där så sover hon där hela natten :) hahha, min tös det. Hon somnar nog snart hon också.
Nu är Dennis också hemkommen och det är dags för söndags mys i soffan. Nästa vecka är Dennis ledig och det känns ljuvligt. Blir mycket tid för mig att kunna träna o plugga, vilket jag behöver. Även tid för oss så klart för att han sen ska bege sig till Revinge igen för nya 3 veckors utbildning :( Men sen är han utbildad brandman, det är min älskling det :)
Nu blir det MYYYYYSSSSSS!!!! trevlig kväll.

Uttråkad....:(

Ja, trots aktiviteter nästan hela tiden så sitter jag här o är så dödligt uttråkad....Suck!!! Dennis är i väg med brandkåren och ska spela lite fotboll och jag är hemma o ska sysselsätta min små älsklingar. Moa dansar och sjunger till Mora Träsk och Albin jagar mig och bara gnäller... Usch!
Camilla var här innan och det var trevligt, jag bjöd på äppelkaka och kaffe. det var uppskattat och gott. Tycker vi om!! Vad ska man göra nu då?! Jo, snart är det dags för matlagning o sen blir det väl mer lek. Hatar att vara uttråkad men det är ju typiskt söndagar..

En eftermiddag i janstorp

Ja, så var lördagen gången..i stort sett i alla fall. Dagen har rullat på med saker att göra hela tiden, jag har till o med fått plugga lite, dock blev inte en uppgift rätt så det blir till att göra om :( Suck!! Och vid tre tiden körde bilen mot Janstorp och hem till Andreas o Karin. Där blev det lite utomhus vistelse först..det blev hästridning och fyrhjulskörning...hihih. Theo o Moa red på Ludde men Dennis, Eddie, Maria o jag körde fyrhjuling...hahha. Har man provat på det med :) Sen blev det middag och därefter kaffe o glass...Mums!!! Tusen tack för en trevlig em :) Tycker vi om !!! Jag låter bilderna tala för sig själv...













Barnen somnade på vägen hem...Snabbt och det var bara att lyfta in dem och ner i sängen. Dem sover gott :) Nu ska jag o Dennis kolla film och njuta av lördagskvällen. En toppen dag idag...Hörs imon!!!

Close up :)

Lördags morgonen är kommen och dennis har begett sig till fysen medbrandkåren. Ingen jour men hantycker det är kul så då ska han ju så klart få göra det. Jag o barnen slappar. Albin leker och Moa kollar på tv...Art Attack är det just nu och helt galet vad duktig han är. De är så kul och inspirerande det programmet. Man får lite idéer :)
Igår hände de inte så mycket, jag stack till gymmet när dennis kom hem och sen var det fredagsmys på HÖG nivå. Det blev hemmalagade hamburgare med hemma gjorda potatisklyftor och det satt som det skulle. MUMS!!!
Det blev två close up bilder på mina underbaringar igår...



                                           

Nu är det ju helg igen och jag har ju sagt att vi ska ha helgplaner framöver för att det inte sk abli så långtråkigt som det kan bli ibland. På denn ahelgen schema står det:

* Till Andreas o Karin på landet för en trevlig em/kväll men hästridning
* Promenader och cykling
* Träning
* Besök av min söta kompis Camilla
* Och kanske lite bak
* Plugga ett par timmar

Det ser ut som en bra och varierande helg med blandning av nöje och nödvändigt...eller?
Trevlig lördag alla!!!

Lite ångest :(

Nu kommer vi tillbaka till det där jag skrev om igår...att hinna med allt man vill o bör göra. Som idag....när jag lämnade Moa så Skulle jag vilja träna men jag gick hem och städade uppe o nere och tvättade 2 maskiner tvätt. Röjde på barnen rum o la alla saker där de ska ligga och damma, dammsög och moppa golven etc. Det behövdes nämligen göras o nu känns det himla bra för nu är det så rent o fint när Dennis kommer hem och inför helgen...


Bilden beskriver ganska väl hur det ser ut när jag städar...faktiskt. Hahha.. jag är överallt o ingenstans men det blir rent snyggt och fräscht i alla fall. Jag vet vad jag gör, det är det viktiga :)
Stort MEN...jag har inte öppnat mina skolböcker vilket jag egentligen borde. Lite ångest för det har jag faktiskt :( Inget kul, kanske får sätta mig lite i helgen. så det var en sak jag ville (träna) en sak jag gjorde (städa o tvätta) och en sak jag borde (plugga). Det är inte lätt det där med prioriteringar.
Träningen kommer dock i em när Dennis kommer hem, då sticker jag direkt ner på gymet och kör ett hårt pass så jag kan äta med gott samvete imorgon..
Nu ska jag öppna skolboken en liten stund innan Moa ska hämtas. Ha de alla!!!!

Kul att fynda :)

Jo, visst är det kul när man kan handla kläder och dylikt billigt? Finns nästan på inget roligare...hahaha. Idag var det dags för Eisers utförsäljning i sjöbo. Har varit där en gång innan med Anna-Karin och det var även hon o jag idag. Vet inte om ni känner till märket

Klicka på namnet så kommer ni till deras hemsida. Jag shoppade i alla fall 5 par byxor o en tvådelad pyjamas till barnen, ett par tjocka Nova-Li strumpor (vuxen) + en mössa (vuxen) = 300 kr.
Sakerna på deras hemsida kostar allt från 69 kr (mössa) - 249 kr (pyjamas).
Byxorna är vanliga blöjbyxor och mjukisbyxor och perfekt för dagis. Det är väldigt bra kvalitet på alla kläderna och dem tål otaliga tvättar. Super!!!

Annars idag då, jo efter dagis lekte vi med Elin och sen blev det matlagning. Därefter blev det bilkörning till sjöbo med Anna-Karin o Elin :) Väldigt trevlig tripp. Mamma har också varit här och fikat, fast i förmiddags och det blev ett väldans pussekalas med Albin . Han bjuder o bjuder o bjuder på mängder av slaskiga pussar. Det är min påg det ;) lever nog mamma länge på.
Nu blir det tv tittande och sen sängen...
Lovar bjuda på fler bilder imorgon...promise!!


Torsdag idag

Jajamen, nu är det torsdag igen och Moa är åter på dagis. Det bara rusar fram alltid. När ska man hinna stanna upp och bara njuta av NU?! Det är så mcyket jag vill göra men tiden bara springer iväg. Just nu önskar jag att det fanns tid till:
* Plugga så jag klara tentorna i skolan
* Leka med mina barn utanatt alltid säga "mamma ska bara" eller "jag kommer snart"
* Träna
* Fixa till hemmet
* Städa o tvätta
* Pyssla med saker till hemmet och med julpyssel
* Göra adventskalender till barnen
* Baka till födelsedag och jul

Ja o massa annat smått som är mysigt och kul att göra. Jag är säkert inte ensam att känna sån där inre stress över allt som ska göras och allt som man vill ska göras. Jag får nog helt enkelt bara tänka på att när man är småbarnsförälder så hinns inte vissa saker med. Och ska jag nu plugga i 3 år också så får jag inse att så är det och jag ska INTE stressa...INTE för nåt.
Nu ska jag i alla fall göra lite bokföring i bokföringsprogrammet Visma som jag har laddat ner. haj svaj!!

Gympan

Ja så var den där härliga gympan över för denna veckan också. Och idag har jag faktiskt filmat henne....



Det blev lite filmande här o där men jag lägger bara upp en film. Nu är det kväll och Albin sover men Moa är fortfarande igång. Hon är på sitt rum o i sin säng men hon sover inte. Jag hör henne. Hoppas hon somnar snart för det blir annars en ond cirkel om hon vaknar tidigt. Puh...men vad ska man göra?! För oss blir det kvällsmys och soffhäng och en tidig kväll i säng...God natt alla!!!

F*n vad jag är bra....

Woho!!!! Yay!!! Är så glad...jag fick VG på min första tenta.
Var bara tvungen att delge mig denna glädjen....Hurra för mig!

Klapp på axeln till mig och fy f*n vad jag är bra!!!


Puss på mig :)

Just nu så leker Albin runt i vardagsrummet och det är så kul att studera honom. Han tar sig från det ena till det andra och ställer sig här o där. Lite feg fortfarande men det tar sig.
Vår tv-bänk är sådan där sidorna är som speglar (svårt att förklara,kolla bild) och där ser han sig själv och pussar på sig själv. Han lutar sig fram o säger Ahhhhh....o så blir det en puss. Hahhaa, jag bara skrattar när jag ser honom. Han är för söt. Han har gjort så ett par gånger nu...hiihihi



från det vfina vädert igår till det rakt motsatta idag. Kallt, ingen sol, reg och blåst. Usch fy, nu var inte hösten så ok längre...hahhaa. Kallt är det :( Så nu ska jag sätta på lite kaffe och stoppa huvudet i bokföringen ihopp om att Albin kan sysselsätta sig själv en stund till innan lunch och vila.
I eftermidag är det åter igen dags för gympan, men först lite lugn mamma tid, hämtning på dagis och kanske lite lek med Lucas och sen matlagning.
Nu...till kaffekokaren

Höst väder :)

Jodå, bladen är gula, organga, röda och lite bruna och gröna. Höstens färger, dem är ju verkligen färgglada i alla fall. I dag har stolen strålat mot oss vilket gör allt lite finare :)
Jag har fått plugga en del men en störig liten Albin skulle ju inte somna förrän vid halv 1 så det blev inte så mycket som jag hoppats på. Får väl sitta lite ikväll också. Uppgifterna tar så lång tid att göra....Många verifikationer per uppgift tar lång tid att bokföra men det är kul.
Efter dagis hämtningen så cyklade Moa och jag gick och så tog vi oss till en lekplats där vi åt mellanmål allihop ich sen lekte vi lite. Passa på så länge det är fint väder.
Nu är vi hemma igen och Moa gör armband och halsband av pärlor och Albin röjer runt och jag sitter här...snart dags att börja på matlagningen. Sen sticker jag till nagelfixaren när vi ätit....









Som vanligt igen...

Ja, den där febern Albin hade igår är som bortflugen idag....skönt! Han sov en timme på fm igår och när han vaknade vid 11 så var han fortfarande jätte varm så jag kollade tempen och han hade 39,6 grader. Trots alvedon för 1 ½ timme sedan så det fick bli ipren och lunch sen fick han sova igen och sov en timme till. Under eftermiddagen var han mycket bättre :) Så himla skönt!!!
Idag är jag sugen på att göra allt annat än det som jag borde göra...suck! Det är vid sådana tider man önskade att man inte gick i skolan, då hade man ju kunnat göra det man vill...hihihi.
Idag blir det betalning av räkningarna...puh! och sen blir det plugg och träning. Idag blir det gymmet under tiden Moa är på dagis. Albin får sitta i vagnen. Och i kväll blir det till att fixa naglarna....fiiiinnnntttt!!!!!
Nu ska det bli påklädning och en promenad....ha en bra dag allla!

Älskade sjukling!

Usch ja, nu är albin sjuk igen. tycker han har feber ofta men de är väl storasyster som drar hem från dagis. Inget kul :( När jag tog upp honom i morse så var han varm och då hade han 38,2 grader. Vi gick till dagis och på vägen hem höll han på att somna i vagnen, gör han aldrig. I alla fall inte så tidigt på morgonen. Så hem snabbt, ge honom alvedon och mellanmål. Febern var då 39,4 i örat så antagligen lite mer...usch, har nog aldrig sett honom så påverkad. Stackare!
Han bara satt o hänge och orkade knappt gnälla o skrika (säga ifrån). Så rakt upp i sängen och han somnade innan jag kom utanför rummet. Stackars plutt :( Usch vad jag lider med honom...de är inget kul att vara sjuk. får se hur länge han sover nu...



jag ska i alla fall plugga, tvätten är igång också och Moas rum skulle behöva städas. Ligger leksaker precis överallt. Suck!!! Men men, barnrum är barnrum :)
Men nu...plugg, plugg o plugg.

Sovstrejk

jajamen, precis som överskriten säger så råder det sovstrejk här hemma om kvällarna. Det är Moa. Hon lägger sig vid 19 tiden och har i regel alltid somnat vid halv 8. Har så klart funnits undantags kvällar. Fast nu så har hon satt i rutin att hon inte ska somna förrän vid halv 9 !!!
Ja, halv 9. det är inte bra. Hon ligger i sin säng och lyssnar på Mamma Mu, är ca 40 min och det kan hända att vi startar om den 3 ggr innan hon somnar :( Hon tar även upp lite leksaker i sängen och så leker hon. Hon stör ju inte oss och hon väsnas inte, hör henne bara prata. Men ändå, hon kan inte hålla på att somna så här sent...vad ska man göra?! Jajaj, bara att hoppas att det är en fas...precis som allt annat då förstås...hahhaha. Måste dock påminna oss själv med att det finns dem som har det betydligt värre. Våra barn har alltid (peppar, peppar) somnat tidigt och sovit hela natten. Det har aldrig varit problem med deras sovvanor så jag ska kanske inte gnälla.
Annars då....jo, det har varit en helt ok söndag som har tagit sig fram lagom fort. Vi fikade hos Dennis föräldrar vid halv 10 tiden och därefter körde vi till Ica maxi och storhandlade...suck! Tråkigt men ett nödvändigt ont. Jag ser inget problem med att ha med barnen...vi tar alltid med oss båda och Moa sköter sig alltid. Hon tycker det är roligt att åka dit :) Efter handlingen så brukar hon alltid få åka karusell...sån där liten en som alltid står utanför kassorna. Belöning för hon är så duktig. Är man en familj så är man....och jag tycker om att vara med mina älsklingar.
Efter handlingen blev det lek hemma, jag stack till gymmet en runda och sen blev det matlagning, mer lek och nu är barnen i säng.
Min kväll blir lugn, ska ta mig en fika med god knäckemacka och en kopp te...Mums!!!



Så här gott sov min prinsessa när hon var 6 mån. Nu är det andra bullar...hahhaha


Fullt upp denna lördag :)

Jodå, planerna denna helgen har hållt än så länge...blev dock i stort sett allt på en dag. Idag! Vi vaknade...sovmorgon...kan ni fatta. Hur skönt är inte det. Vi gick inte upp förrän 8 :) Tycker vi om!! Åt frukost och packade badväskan. Dags för lite bassäng äventyr...vi styrde bilen mot Oxievångsbadet och massa plask o lek. Därefter tog bilen oss till Burlöv center där det blev lunch på Mc Donalds...mums! Och sen blev det shopping av skor till hela familjen. Jag o Dennis köpte likadana och det blev Canada Snow Curlingkänga. Super sköna och kommer nog att hålla tassarna varma flera vintrar framöver :)
Sen körde bilen vidare hem till mamma för en kaffe o kaka fika...:) En riktig onyttig dag, men så är våra lördagar. Då unnar vi oss, det får man.
Efter mamma fikan körde vi hem och tog en promenad med vovvsingen. Moa fick cykla och så blev det lite lekplats lek. Nu är vi äntligen hemma, tvättmaskinen är startad och rumpan är doppad i soffan i alla fall för 10 min till. Sen ska Albin ha mat.
Så idag har det varit fullt upp men en väldigt trevlig och rolig dag har vi haft. Precis som en lördag ska vara. Inga bilder från idag men en film från när barnen badade igår kan jag bjuda på ;)


Äntligen fredag!

Woho!!! äntligen fredag igen...varför jag tycker äntligenvet jag inte..hahha. Det är ara skönt med helgen som kommer efter fredagar och att Dennis är hemma hos oss då. Som jag sagt tidigare så ska jag från o med nu ha planer på helgerna...för det är ju för tråkigt att bara gå hemma o inte göra något...speciellt söndagar.
Så på denna helgen schema står följande:
* Åka o bada
* Hem till mamma
* Hem till Dennis föräldrar
* Shoppa vinterskor till familjen

Tycker jag låter som väldigt trevliga planer...eller vad säger ni?
Nu är Moa lämnad, Albin röjer runt på golvet...själv. Får se hur länge det varar :/ Jag sitter här och idag står det inte mycket på dagens "att göra" lista. När Albin sover ska jag ta tag i bokföringen och arbeta vidare med övningarna. Sla även slappa lite...för en gångs skull.
Jag känner av träningen igår fint...sitter iöverkropp och i mina ben men som sagt....träningsvärk är skön värk :)
Såja, nu kom Albin och klänger och gnäller...dags för vardagen igen.
ha en bra dag alla, bjuder på en höstbild av min älskade Moa.


Bra o dåligt

Ja, börjar med det dåliga....eller tråkiga rättare sagt. Moa ville inte fotografera sig :( *snyft* Lite tråkigt att inte få ett andra dagis foto men men inte mer att göra åt det. Hon vågade inte sa hon :(
Annars har hon i stort sett bråkat hela dagen. Var får hon all sin energi ifrån? Snälla, kan hon vara snäll o ge mig lite då för min ork o energi är i stort sett slut. Orka!!
Det bra o roliga var att när jag tittade i brevlådan idag så låg den här där...



Ny realse på lejonkungen...Woho!! Har velat köpa den länge för jag tycker bara att den är så underbar. Har många minnen till den...eller vad säger du syrran ;) hahhaa...
Så den tittade Moa på direkt när vi kom hem från dagis. När dennis kom hem så stack jag till gymet och körde ett pass...himmelskt skönt :) har fin träningsvärk sedan träningen i tisdags...hoppas detta känns imorgon också. Då blir jag glad. Träningsvärk är den skönaste värken...låter de konstigt?!
Nu ska jag ut o ta en skål med kesella yoghurt för jag är galet hungrig...trevlig kväll alla!!!!

Orkar inte komentera...eller jo

Nä, fy vilken morgon vi hade idag...Moa vaknade och var GLAD. Vi satte oss i hennes säng o pratade lite och mös. Senbörjade jag ta fram kläder till henne. Fotografering idag på dagis...kanske,många barn sjuka. Där började det...."jag vill inte ha den tröjan" och kastade den. Nähä, "jag vill ha klänning" Ja, varsågod, denna kan du ha...så får du ha en tröja under. "jag vill inte ha tröja under" nähä, men de måste du (det var en axelbands klänning) det är för kallt annars. "jag vill inte" nänä, men då får du ta en annan tröja. "NÄ, jag vill ha klänning". ja, men då är det tröja under, punkt slut. Så höll det på så ett tag..sen kom det ena efter det andra och vi kom ingenstans. Vad ska man göra????? När klockanvar lite över 8 fick jag ringa dagis och fråga om det blev foto för det skulle inte Moa hinna till. De blev det som tur var inte....enskilda blir det dock i eftermiddag :) Jag sa att vi blir kanske lite sena. Nä, fy vilken morgon. Orkar inte mer...låt mig börja jobba. Vi blev vänner och Moa kom på dagis och allt var bra igen.
Sen kom underbara Katja...då fick hon all skiten direkt när hon kom .Hahaha, stackare. Alltid lika kul och trevligt att träffa henne och vi har alltid så bra diskussioner...djupa är dem också men otroligt skönt att ha den kompisen. Du är underbar fina du!
Nu är klockan snart 2 och jag ska inte hämta Moa förrän 3 idag. Inte lönt att hämta henne innan eftersom fotograferingen är kl. 3...så vad ska jag nu göra. Har enhel timme extra. Albin vaknade precis. Blir väl att ge honom mellan mål och sen får jag röja undan i köket. sen ska jag träna när Dennis kommer hem...SKÖNT!!!!



En bild på Katja och en nykläckt Albin...Nu väntar hon själv en lillasyster till sin son Valter. Kul :)

Gympa time

Nu är det kväll. Moa och jag var på gympan....jätteskoj att få vara där med henne själv och få den egentiden med henne :) Tyckte nog både jag o hon om. Ska försöka komma ihåg att filma henne lite nästa gång vi är där....Hon har så kul. Klättrar i ribbstolarna, går balans, hoppar ner i röda mattan, gör kullerbyttor och springer på en STOR luftmadrass..
När vi var på väg hem därifrån så ringde vi till mamma som fyller år idag...Vi sjöng vi gratulerar för henne och jag tror att hon tyckte det var kul :) Vi provade faktiskt att ringa henne 06,15 i morse men då var hon redan på jobbet och kunde inte svara :( Så STORT GRATTIS mamma!!!!!!! På lördag kommer vi och våldgästar dig ;)
Annars då, nä, inte mycket....nu sitter jag o slappar i soffan. Dennis har kompis på besök så det blir ju såklart fotboll på tvn...inget intresse jag delar med dem men det gör inte mig nåt. O med bara en tv så blir det massa dator tid för mig...hade ju faktiskt kunnat plugga också men NÄ och träningen sparar jag till imorgon kväll.
Lite dålig på att ta bilder är jag just nu...måste ladda kameran så just nu bjuder jag på en bild på mina små älsklingar..



Nu ska jag surfa runt och leta lite saker...trevlig kväll alla !!!!

Ytterliggare en besiktning

Jadå, så var ytterliggare en besiktning av Albin avklarad. Han följer sin kurva och utveckling precis som man ska. Han är normal med andra ord :) Han väger nu 9,3 kg och är 75 cm lång. Allt gick toppen och Gunilla och barnläkaren fick även höra hans underbara skratt. Tänk vad bra man har det..har två friska och helt underbara barn. Jag är överlycklig för tänk som världen ser ut. Kan bara gå till sverige och läsa denna artikel:

http://www.sydsvenskan.se/lund/article1560890/Allt-gick-fel-nar-Kevin-dog.html

Fruktansvärt är inte ord nog. Hemskt. Stackars familj och stackars pojke som, säkert fick lida, in i det sista. Hoppas verkligen aldrig mina barn blir så pass sjuka att man måste söka hjälp. Som förälder är du helt hjälplös och maktlös, vad ska man göra?! brrr....ryser i kroppen när jag tänker på det. Vill inte ens tänka mig hur det skulle vara att förlora sitt barn. Usch fy....nä!!

Över till något roligare...eller roligare o roligare. Moa är lämnad, besiktningen av Albin fick G och jag har städat uppe o nere, nu ska jag äta lunch och sen göra lite löpande bokföring. det är kul!! I eftermiddag blir det gympa med Moa, sen kommer Dennis kompis hit och käkar och då sticker jag nog o tränar. Än så länge är planerna så men allt kan ju hända, det vet man av erfarenhet ;) Nu...LUNCH!!!!!



Sä här kul kan man tycka det är att gunga när man är 10 månader...min plutt!!! <3

Igång igen...

Jodå, så nu var jag igång med nytt tränings schema nere på gymet och har precis kommit hem därifrån. Riktigt skönt var det...SKÖNT!!!! Upplägget för denna dagen såg ut som följande:
* uppvärmning
* Bänkpress 1 min (max antal rep.)
* Plankan 1 min (magövning)
* Ryggresningar 1 min (max antal rep.)
* Roddmaskin 1 min (max antal meter)
* Sit ups 1 min (max antal rep.)
* armhävningar 1 min
* plankan 1 min
* roddmaskin 1 min
* Latsdrag 1 min (max antal rep.) (ryggövning)
* Intervall löpning på löpbandet. Springa 1 min, jogga 30 sek x 5 ggr

Detta kändes bra. Har ett program för 4 dagar så nästa gång jag tränar är det andra övningar. Det är övningar ganska så likt träninigsprogram som Crossfit och det är min älskade Dennis som varit så duktig och skrivit detta till mig.
Jag tränar mest för att må bra, bli piggare, sova bättre och så klart för att hålla kroppen i fin form...viktigt nu när det går mot mörkare tider. Och fy vilken skillnad man märker när man istället för att gott och "skit" på kvällen istället äter något nyttigt med näring. Det är STOR skillnad i kroppen när man vaknar på morgonen.
Men men, nog om det...jag är igång igen och det är skönt. Yay på mig!!!!!
Sä här efter träning så har jag tryckt i mig en nyttig bar som faktiskt är väldigt god....endast 203 kalorier och 20 gram proteiner... Det är bra. Trevlig kväll alla....nu blir det tvn.


Gnäll gnäll o åter gnäll

Ja nu är det inte jag som gnäller utan min älskade son...åhhh....Håller på att bli galen. Han bara gnäller när jag är i närheten och vill upp till mig. grrr....är inte mycket man får gjort. I alla fall inte när jag sitter i köket eller i soffan. fär väl hålla mig därifrån. Har dock fått gjort en del på barnens rum. Där uppe leker Albin fint om jag också har att göra som idag...han plöjde runt där och jag körde igenom barnens garderober. Nu är det storlek 80/86 i Albin garderob och i Moas är det nu lite 98 och sen 98/104 o 104. Tur man har syskon...hade en hel pappers påse med kläder i storlek 98/104 som har varit Moas kusin Jennifers :) Helt underbart att bara ta fram en påse och fylla på kläderna i garderoben...hahhaa. Likadant med Albins kläder, ärvegods från Dennis syskons barn. Vi tackar och bockar :)
Nu när det är fint där och Albin har precis somnat så ska jag äta lunch, lägga in lite annonser på Tradera, bära ut de gamla kläderna i förrådet och kanske, bara kanske öppna de nya böckerna till den nya kursen...Får se :)
men först...LUNCH!!!!



Gnällspiken nummer 1...men han är såååååå älskad ändå ju. ;)

Puh...äntligen kväll



Ja,ungefär så här känner jag mig...upphängd och nerslängd. O när jag lägger mig i sängen ikväll ska jag bara slänga mig så där rak lång o bara fläka mig...hahah
Har varit i skolan hela dagen, från 10-17,30..puh! Inte van vid sånt men nu är det otroligt skönt att tentan är gjord och nu börjar kurs nummer två...redovisning 1. Det ska bli kul, det är ju det som är tanken att vi ska hålla på med. I alla fall det jag känner att jag vill jobba med. Kanske säger annat efter denna kursen...hahha
Tentan gick väl sådär. Kan ha klarat den men kan också ha snavat på gränsen...det är alltid så när man börjar prata med dem andra hur dem har svarat och jag har kommit fram till en del fel som jag trodde var rätt :( Suck, men får ändå hoppas att det räcker.
Imorgon ska jag faktiskt ta mig en vilodag, inte öppna en bok står på schemat. Ska lämna Moa som vanligt och sen gå hem och pyssla med annat som jag tycker är kul. Får se vad det blir...
Nu ska jag försöka varva ner och hålla kväll, ta mig en god liten kvällsfika också.
Trevlig kväll alla!!!!


Tråk söndag

Ni som följer bloggen vet ju om att söndagarna inte hör till mina favorit dagar. Ännu en att lägga till samlingen "tråkiga söndgar" har varit idag. Låter jag lite deprimerande nu eller?! Förlåt..men det ska försökas göra en ändring på det tänkte jag. Från o med nu så ska jag planera in saker på helgerna så man inte bara blir sittandes här hemma i hålan.
Fast denna helgen har det ju varit rätt så skönt med tanke på den stundande tentan som ska göras imon...usch, fy, puh...vill inte!!!! Men, det ska göras och just nu känner jag att jag vill bara in o göra den nu så jag inte behöver sitta här längre och fundera på vad jag ska behöva kunna, vad mer jag ska läsa, kan jag allt? osv.
vad har hänt idag då? Ja, som ni kanske förstår så...inte så mycket :) På förmiddagen så blev det fix o don här hemma, bar ut lite saker till förrådet, städade och tvättade. När Albin sov, fick Moa se film och jag försökte läsa lite.. När Albin sen vaknade så begav jag, barnen och Nisse oss ut på en promenad. Moa cyklade.



Sen gick vi lekplatsen med mellis och fikade..jätte härligt väder har det varit idag. Riktigt skönt och behagligt.
När vi kom hem blev det lek och middagslagning för att sen efter middagen ännu en gång bege oss ut på runda. Denna gången i sällskap av Linda :) Moa cyklade hela rundan själv men mot slutet blev det tungt och när vi närmade oss hemmet så märkte jag att det var lite luft/punktering på bakhjulet. Inte konstigt då ju....blir att fixa imon för nu när hon fått kläm på det där så ska det cyklas överallt :) Kul för henne.
Nu har jag, efter läggnig av barnen, suttit och pluggat i ca 2 timmar. Planerna nu är att lägga mig i sängen och repetitions läsa in dem sista två kapitlena i hopp om att det ska fastna något och jag inte ska somna innan jag läst rad nummer 2 :)
Sen är det bara till att hoppas att det som behövs inför imon sitter där och så gå in o göra sitt bästa.
Nu, för att lätta upp söndags stämningen så bjuder jag på en film av mina absolut favorit människor här i världen....


Ser ut som om ALbin inte har några armar men det kan jag garantera er att han har, han har bara tryckt ner dem :) God natt alla!!!!!

Helt ok :)

Jodå så att nu är dte ju kväll igen...lördag kväll dessutom om jag ska just nu sticka huvudet i boken igen. flitigt va?! F*n om jag inte klarar det på måndag nu alltså...grrr!!!
Dagen idag har varit helt ok....under frukost buffén fick vi sällskap av Maria o theo och sen följde dem med hem här och lekte en timme ungefär. Kul o trevligt tycker vi :)
sen blev det mat för Albin och en film för Moa så jag kunde plugga lite. Just då kom Dennis hem. Han sällskapade med Moa och jag läste...ett tag i alla fall. När filmen var slut så blev det pannkakslunch och sen när Albin vaknade så tog jag o barnen en promenad med Nisse. Det blev godishandling och sen gick vi hem. Då läste jag vidare och Moa hängde med mig, hon byggde pärlor och Dennis lekte med Albin.
Därefter har det varit ganska så tråkigt. Matlagning och allmänt hemma häng...trist!! :( Albin sover gott sedan en timme tillbaks och Moa har precis hoppat i säng. Somnar väl snart hon med. Då leker jag stud en stund till för att sen hänga i soffan med godispåsen :)....Trevlig kväll alla!!



Moa o Theo på väg hem från frukostbuffén. Hand i hand kusinerna små :)



Albin o Theo leker hemma hos oss.



Det är lördag mamma

Ja, så säger Moa. Det är lördag mamma, då får jag äta godis :) Hahhaha...hon har koll. Klart hon ska få köpa lite godis idag, det hör ju till tradiotionen. Morgonen är kommen och vi är alla uppe. Dennis ska på fysen så jag, Moa o Albin tänkte lyxa till det o dra ner på frukost buffén här i byn :) Den är god o kostar bara 59 kr. Mums!!! Så snart blir det en promenad med Nisse och sen vidare. Idag ser det kallt ut där ute....blir vinterjacka. Lite frost på gräsmattan är det allt.
Nu är det lite tecknat time och sen på med alla kläderna...suck!!! Hoppas denna morgonen blir bättre än dem andra i alla fall... trevlig dag alla!!!


Lite upp o lite ner

Jo, nu var det ett tag sedan igen. Många olika faktorer som står skyldiga till det. Dem kommer nedan utan inbördes ordning.
1: Skolan. Det tar sin tid och nu är jag lite små stressad inför tentan på måndag. När jag lämnat Moa på dagis så går  jag hem och försöker sätta mig ner med boken o datorn direkt och håller igång från o till tills jag hämtar henne vid 14 tiden.
2: Albin. Han är något jobbig just nu. Leker fint och själv ett tag men efter ca 20 min kommer han gnällande och drar mig i byxorna/benen. Han sover endast 1 - 1½ timme och gnäller sen resten av dagen i stort sett. Mammig är bara förnamnet. är inte jag där så gnäller han inte men så fort han ser mig så börjar han pipa...suck!!!
3: Moa. Inne i ännu en jobbig period....vad det är nu det har jag ingen aning. Menhon är mindre rolig och kan börja gnälla och ha sig för minsta lilla sak. 2 morgnar nu så har vi inte kommit till dagis i tid. Hon ska göra allt själv och det får hon mer än gärna lov att göra men efter 10 min och otaliga försök så kanske jag kan få hjälpa henne men NÄ!!! Icke!!! Blir galen. I morse började vi med ytterkläderna kvart över 8 och när klockan var fem över 9 så gick vi hemifrån :( Tänk att man en dag ska ha en jobbtid att passa...hur ska det gå?! Hon har alltid varit svår med ytterkläderna. Jag förstår inte hur man kan tycka så illa om att ha på sig ytterkläder?!?!
4: Dennis. Ja,han ska ju också få beskärda del av mig eller?! på kvällarna vill jag umgås med honom o så har jag suttit vid datorn hela dagen.
5: Hemmet. Jodå, det ska ju tvättas, städas och plockas undan och fixas o dona osv. Jag försöker verkligen att släppa hemmet när Moa är på dagis för att bara koncentrera mig på skolan men idag tvättade jag av spisen och köksskåpen. hallå! Varför?!

ja, ni förstår kanske själv vad jag menar. Det är full rulle hela tiden och tiden är knapp. Men men, så är livet och jag försöker njuta av allt men ibland springer mycket förbi mig. I helgen blir det ett par plugg timmar, mys med barnen och lek. Hoppas på fint väder så vi kan vara ute. Just nu är Dennis iväg på larm och jag vet inte när han kommer hem. Har varit borta i lite mer än en timme nu. Sen blir det kvällsmys med glass....Jag bjuder på lite bilder här...O förrsten, idag är det den 14e oktober vilket betyder att Albin blir 10 månader idag..jisses!













dags att sätta igång

Jodå, så att nu är det dags att dra ner snudan i boken och studera vidare. Fan..de är bara 5 dagar kvar tills tentan och jag känner mig lite orolig. Räkneuppgifterna känner jag mig ganska så lugn på men allt det där andra teoretiska är det lite sisådär med men bara att kämpa på och jag kan inte mer än göra mitt bästa så hoppas vi att det leder till ett G.
Nu är Moa lämnad, Albin leker på golvet och jag ska koka kaffe så jag vaknar...hanns inte med det i morse. Vet ni, nu när det är så mörkt på morgonen så sover barnen länge. Idag vaknade vi inte förrän halv 8, en timme innan vi ska gå till dagis...det blev lite brådis :) Men skönt att få sovmorgon...tycker vi om!!!
Efter dagis idag så blir det lek med Lucas på lekan och sen blir det middag och därefter GYMPA!!! Moas favorit! Nä, till kaffekokaren...

En liten film :)

Här kommer en film på min underbara pojk. Han är så duktig med den där leksaken, att sätta ringarna på pinnen...hahha, så söt :) Eller? Annars idag då, jodå jag har varit flitig. Efter dagislämningen så kom jag hem och läs nu väl mamma: Jag frostade av frysen och städade kylen. Det behövdes kan jag ju säga...OMG!!! det tog evigheter med alla dem där isklumparna i frysen. Jag stod och hackade med kniv för att det skulle gå fortare ...hahahha. Sen blev det lite städning och så sprang ju klockan iväg som vanligt och vips så hann jag inte plugga :( Jag förstår att det låter konstigt att jag inte kunde låta frysen sköta sitt och jag mitt men all is som tinade rann ut på hela köksgolvet och jag fick svabba hela tiden. Ställde burkar som skulle fånga upp vattnet men det rann ut överallt... Fan, jag blir så sur på mig själv för att jag börjar pilla med allt annat men nu är det ju gjort så imon kan jag plugga hela tiden Moa är på dagis :)
Sen under eftermiddagen så kom pappa förbi på en liten fika och prat. Trevligt :) I övrigt har vi inte gjort så mycket...
Nu är det ju Sverige matchen på tv och så här intresserad är jag att jag sitter här och skriver...hahaha. Inte så mycket med andra ord...men kul att dem leder i alla fall :)
Nu ska jag surfa vidare efter roligheter....trevlig kväll!!!

Vår eftermiddag..

Ja, för den som bryr sig om vår eftermiddag kan ju läsa vidare...ni som inte vill kan ju skita i det ;)..schysst va?! Jag hämtade Moa, i regnet...suck!!! För tråkigt väder idag alltså, det har verkligen regnat hela dagen. Vi kom hem i alla fall och blöta var vi. Vi åt mellan mål och sen lekte vi på Moas rum...Därefter satt jag vid datorn lite och gjorde nödvändigheter och Moa o Albin lekte fint i vardagsrummet. Sen började jag på maten. Korv Stroganoff med ris var det idag...Mums!!! På måndagarna den veckan som Dennis har jouren så äter vi alltid vid kvart över 4 för sen ska Dennis iväg på övning som börjar kl. 17. Även idag ju....Så han åt och gick...kul :(
Jag o Moa målade våra lerfigurer som vi hade gjort förra veckan och fina blev dem faktiskt. Vi målade i en timme och trevligt hade vi. Albin rörde runt på golvet och sen fick han sitta i sin stol och titta på vår kreativitet :) resultat:



Därefter blev det dusch för Moa och pyjamas på sen mys i soffan framför tecknat. Albin fick också en dusch och pyjamas och sen gröt och därefter sängen. Han sover gott. Även en dusch för mig blev det och mjukis kläderna på...Nu är jag redo för kvällen vilken kommer bestå av kaffe, en kaka (jag vet det är måndag, men jag tröstäter), datorn och skolböckerna....Dennis blir sen så då kan jag använda tiden flitigt och när han väl kommer hem så kan vi mysa. Nu ska Moa i säng....sen får jag sätta igång.

Här igen

Ja, jag har inte glömt bort bloggen men denna helgen har varit ganska så fullproppad. Först Ullared i lrödags, där vi körde redan kl. 4,30 (galet, jag vet). Kom fram lagom tills öppningen, shoppade lite alt möjligt. Leksaker (julklappar och presenter), lite kläder både till barnen och något till mig, halsdukar, vantar etc. En trevlig dag som alltid...kom hem vid halv 3. In i duschen och göra sig klar för 5 års kalas hos Kapser, Moa o Albins kusin. Temat var pirat...och man skulle ju klä ut sig. Moa fick harems byxor och en sjal på huvudet, Albin hade en skjorta med döskallar på :) Fick räcka tyckte jag...Moa o Albins farfar hade klätt ut sig ordentligt att till o med inte jag kände igen honom först...Moa blev förskräckt och kunde inte prata eller titta på honom på hela kvällen...hahaa.
Det var ett trevligt kalas och vi kom hem vid 7 tiden. Då var jag lagom mör och trött så det blev en ganska så tidig sänggång.
På söndagen fixade vi lite hemma och vid halv 5 var det kusin träff hos min mamma. Det var mamma, syster, morbror och mina 5 kusiner och vi kollade igenom mormor o morfars fotoalbum. Jätte kul var det och många minnen kom fram igen :) Kul!!!
Jag kom inte hem förrän halv 9 igår kväll...puh!!! Som sagt, en fullproppad helg men väldigt kul.

Idag har jag lämnat Moa som vanligt, Dennis har gått på en ny jourvecka och jag o Albin har haft mys hemma. Vi var nere på bibbland och skrev ut mina papper (blev aldrig av förra veckan) och jag kom fram till att jag nog måste skaffa mig en skrivare...det kostade nig 54 kr att skriva ut 18 sidor :( Men det var nödvändigt och nu hela albins middagsvila har jag repeterat och räknat på massa uppgifter. Hoppas bara allt sitter tills nästa måndag då det är tentadags!!!
Nu ska jag ta upp Albin och vi ska göra oss redo för en promenad i regnet, dags att hämta Moa. Sen blir det nog mys hemma för vädert är inte det roligaste....kanske en film?!



Uppladdning

jajamen, ikväll är det uppladdning inför morgon dagen...en tripp till Ullared står på schemat och på em/kväll blir det 5 års kalas...med andra ord, en hektisk och fullspäckad, social dag...skoj :) Kommer nog dock släcka ögonen tidigt imorgon för jag lär ju vara helt slut när kvällen infinner sig. Just nu sitter jag med en ganska så avslagen, avslappnad och lugn Moa i soffan...hon har 38,3 i temp så vi får hoppas att det inte utvecklas till något mer utan att det går över under natten. Hon ska ju på piratkalas imorgon :) Då kan man inte vara sjuk.
Efter dagis idag så mötte vi upp med Linda, Lucas o Alina på gågatan och tog en runda om...det var kallt som attans så vi gick hem till Linda istället. Barnen lekte fint där uppe och allt gick bra tills dem var på väg ner från trappan. Dunk, duns, bamb..osv. O tittar bort mot trappan och där är Moa på väg ner med huvudet före och gör en fin kullerbytta. usch, det såg inte bra ut men tack o lov så gick allt bra och hon slog gumpen och lite vid ögat. Det har redan börjat bli blått så hon får nog en fin blåtira där. Stackars liten :(
Nu har jag precis varit uppe och lagt Moa, Albin sover sedan 40 min tillbaka så nu är kvällen MIN. Det blir lite tv tittande, lite pluggande och så klart lite godsaker att smaska på...
I natt ringer klockan 04.00 och mamma hämtar upp mig halv 5...vilket betyder, tidig sänggång idag....
God natt alla!!!!


Frreeeddddaaaggggg!!!!!

Ja, så var det fredag igen. Igår hade jag en trevlig och god kväll med Linda. Vi drog till malmö och satte oss på espresso house tills dem stängde,vilket ínte var så sent :( Vi hade dock hur mycket som helst att prata om så tiden flög i väg som den brukar göra.
Idag vaknade jag av sprängande huvudvärl, mindre skönt. aj aj aj !!! Men allt går vidare och barnen ville ha frukost, dennis cykla till jobb och ja, de rullade på...
Nu är Moa lämnad och jag sitter här och försöker plugga. Det känns så mycket som jag ska repetera och jag vet inte vart jag ska börja :( Hatar när jag inte riktigt har kontroll över läget.
Min fredags kväll idag blir inte så händelserik, det blir nosen i böckerna för Dennis ska ändå iväg med några kompisar så då kan jag passa på att trycka in lite till. sne blir det tidig sänggång för imorgon går bilen halv 5 mot....ULLARED!!!!! Woho!!! Den årliga trippen med syrran o morsan bär av...frukost på det vanliga stället, bilturen, skratten, pratet, shoppingen men mest av allt....MYS!!!!! Tycker vi om!
Albin sover gott så jag kanske ska passa på att läsa lite till, sen ska den stora hämtas och då blir inte så mycket gjort...trevlig dag alla!!!




Skrämmande...

Ja, de är väl skrämmande att man ibland kan vara helt handlingsförlamad, som jag var igår. Jag fick inte gjort ett skit under hela tiden Moa var på dagis. Inte ens läste jag 10 sidor i min skolbok och gjorde inte en endaste uppgift. Jag bara satt i soffan och hängde, gav Albin sin mat så klart och var på ica men efter det inte ett dyft :( Till att idag vara så skrämmande effektiv att jag har lämnat Moa, gett Albin mellis, städat och möblerat om Albin rum, kastat skit, rensat på Moas rum och städat där, tvättat och hängt upp, gett Albin lunch och läst färdigt kapitlet i boken + gjort mina 23 instuderingsfrågor till det. Och nu bloggar jag igen....klockan är halv 1 :) Skrämmande för mig i alla fall, men det kanske behövs en sådan dag som igår för att komma igång och bli som jag varit idag...
Nu ska jag fortsätta med mina uppgifter och sen blir det hämtning av Moa och därefter hem för att möblera hennes rum och laga maten...
Ikväll blir det fika i stan med bästaste Linda :) Tycker vi om !!!!

brrrrr....

Ja, nu kan det väl ändå konstateras att hösten är kommen. Idag när gardinen åkte upp så ser man flaggan står ut horisontellt, vilket innebär BLÅST och regndropparna på fönsterrutan, vilket innebär REGN. Den kombinationen är inte en favorit för mig. Åhhhh, vad jag hatar blåst o regn :( Kallt är det också. Går här hemma och fryser nästan hela tiden. Nu MÅSTE vi införskaffa inneskor. men men..
Igår var vi ju på gympan och Moa måste ha varit helt slut för hon sov ända till kvart i 7 i morse....hahha. Jobbigt med gympa, men kul hade hon :) Vi har ätit frukost och knasen till barn som man har till barn tramsar så här..



Moa skulle ju såklart hänga på denna sköna stil...



Knas!
Idag ska jag till biblioteket och skriva ut lite papper inför repetionerna inför tentan. Kanske borde skaffa mig en skrivare för tydligen så kostar det att skriva ut på biblioteket. 5 första sidorna gratis och sen 3 kr/sida därefter....galet. Det kan bli dyrt :( Kankse inte det jag vill lägga mina pengar på...Sen blir det till att plugga det sista och börja repetera.
Nu ska vi borsta tänderna för att sen ta på regnkläderna :( och traska till dagis...

Äntligen!!!!

Jajamen, gissa vad jag såg på hyllorna inne på Ica idag....?!



Äntligen!!!!! är allt jag har att säga.
Förutom Satsumasen som är en favorit så kommer denna på platsen efter. Mums!
som jag har längtat, det är ju så himla gott. Tänk, en riktigt kall och nyöppnad julmust...mmmmm

Jodå, det var det de :) Annars då, blev det kanelbullar igår då?..Nä :( Däremot blev det kanelgifflar, det får gå lika bra det tills vi får tid att baka våra egna kanelbullar. Igår blev det också öppna förskolan efter dagis där Moa fick chansen att leka med Elin och det gjorde dem också. Moa lekte även med lera, spikade på platta och lekte med något annat med muttrar och sånt man ska bygga ihop. Hon har kul där. Albin leker med sitt och ålar runt :)

Idag är det gympa som står på schemat för Moa.
Kl. 17 på onsdagarna går hon tillsammans med massor andra barn på gympa. Så det ska vi göra ikväll. Annars blir det för mig att kämpa på med skolboken och nöta lite.
Nu ska albin ha lunch och sen sova....see you!!!


En himla bra ursäkt :)

För alla er som inte visste det så kan jag nu informera er om att idag är det kanelbullens dag. En väldigt god o bra dag som medför en godtagbar ursäkt för att få vräka i sig kanelbullar...eller vad säger ni? Ja, vräka i sig kanske var att ta i men i alla fall äta ett par stycken eller så många man kan äta utan att skämmas...bestäm själv. Enligt kanelbullensdag.se så upkom daqgen så här.

"Kanelbullens dag firar vi varje år den 4 oktober, ända sedan 1999. Dagen instiftades av Hembakningsrådet, för att vi ville fira vårt fyrtioårsjubileum. Syftet var att hylla vår hembakartradition genom att lyfta fram ett traditionellt och älskat bakverk. Och att skapa en tradition som alla kan delta i. Höstens skördetid innebär också högsäsong för bakning i svenska hem"

Ska man kanske slå på stort och baka en laddning kanelbullar ikväll....Får nog fråga Dennis om det, för det är han som är bakexperten. Jag suger på att baka :) Det värsta är bara att om jag inte äter upp alla ikväll då så ligger dem ju i frysen och frestar o de kan bli jobbigt...



Varför då?!

Alltså, alla dessa frågor...jag har nog sagt det innan men jag behöver få säga det igen. Moas alla frågor. Visst, jag förstår att hon ska fråga, annars får hon inget veta men jag kan ju tycka att vissa frågor är ganska så onödiga, kanske mest för att jag inte har något svar på dem...Ex:
Mamma, den lastbilen är röd o blå...varför är den det?
"Jag vet inte"
men varför är den röd mamma?
"jag vet faktiskt inte"
Var ska den lastbilen?
"Jag vet inte"
var ska den då?
"Ingen aning Moa"
Kanske den ska dit där?
"Ja, kanske det".
Var är den lastbilen som stod där?
"jag vet inte, den har nog kört iväg"
Varför har den gjort det?
"Den kanske skulle på något jobb"
varför det då?
Ja, ni fattar nog vad jag menar....galet många varför det? och varför då? På saker som varför tomaten är röd eller varför vi ska äta en viss sak till middag. Osv. Det finns ju inga direkta svar i heller...
Oj oj oj...stackars tjej, hon har alldeles för mycket att tänka på. Hjärnan måste gå på högvarv av alla dessa funderingar och frågor...inte lätt att vara liten ;)


Lite tankar...

Jodå, min måndag har i alla fall varit bra. Det blev en PW på 4,3 km, inte så långt men det räckte. Det var skönt att bara få rensa tankarna för just nu känner jag mig ganska så less på allt. Låter kanske lite mer än vad det egentligen är. Det är svårt att förklara men är ganska så trött på att "bara" gå hemma, vill gärna tillbaka till jobb både socialt och rent ekonomiskt. Trött på allt vad hemma sysslor är...känner mig lite smått irriterad och lätpåverkad hela tiden.
Ett plus är att skolan är startad och att det händer något nytt i mitt liv, det är alltid kul :) Jag gör något nytt som gör att jag utvecklas och det är en viktig faktor för mig för att jag ska känna mig nöjd.
Känner att jag o Dennis skulle behöva komma iväg bara vi och få lite andrum till barn, vardag, jobb, rutiner etc. Fattar ni? När man tänker så, så får man dåligt samvete till barnen...de är ju inte så att jag inte vill vara med mina barn men just nu känner jag mig inte som en toppen mamma och kanske då behövs det lite annat för att få perspektiv på tillvaron så jag kan samla kraft och åka på mitt tålamods förråd :)...hahahha
Nä, det blev mycket ordbajsande men så är det i alla fall.
Annars så var dagen mysig och efter dagis mötte vi upp Lucas med familj vid ankdammen för lite matning och lek på båten.







Ku latt se kontrasten på kläder eller? Moa med höststövlar och mjukis byxor, Lucas med sandaler och shorts....Hmmmm, förklaringen får väl vara att när Moa gick till dagis i morse så var det inte så varmt och Lucas har inte varit på dagis idag. Men kul ser de ut :)
Nu ska vi ta kvällsfika och mysa lite så här på en måndag....det tycker vi om !!!!

2 veckor kvar...puh!

Ja, idag är det måndag, den 3 oktober, vilket betyder att det är 2 veckor kvar till min första tenta. Det blir tenta i Företagsekonomi...puh! så nu blir det en högre växel för att läsa färdigt och sen repetera och sen FÖRSTÅ det också. Kan ju vara en fördel eller?! ;)
Efter dagis lämningen idag så blir det en PW, för att rensa huvudet lite och lyssna på lite bra musik för att bara rikta tankarna åt lite andra håll. När jag sen kommer hem så blir det sängen för Albin och boken för mig. Rättvist...nä, inte enligt mig men o andra sidan så har jag själv valt det. Jag älskar utmaningar och det ska bli kul att klara av skolan.

Där är ett par bra deals inne på  just nu.
Bland annat ansiktsbehandling...du får 60 % rabatt...klicka här 
Eller fem Bailine behandlingar...du får 75 % rabatt...klicka här

Själv väntar jag på en frisör deal...gärna med klipp o färg.
Nu ska ja ta på barnen kläder o rusta upp mig själv för PW. Hörs sen!!!!!!!

Söndag morgon

Jadå, söndags morgonen är kommen och med den 2 glada barn :) Vi har ätit frukost och tittar nu på film. Albin ålar runt lite överallt, just nu bet jag inte riktigt vad han gör...hahha. Jag hör honom så de känns tryggt i alla fall. Tror han håller på med skorna i hallen. Dennis är ute med Nisse och jag ska snart ta på barnen kläder. Hur mycket man än vill så kan man ju inte gå i mjukis/pyjamas hela dagen :)
Idag ska jag fixa mina naglar och Dennis har ett möte på brandstationen. Annars händer det nog inte så mycket. Kanske ute lek men idag när man tittar ut så ligger dimman ganska så tät och det är grått och ser kallt ut. Vi kan ju alltid hoppas på att det, även denna dag, sika spricka upp och bli fint och varm o skönt väder men vem vet...kanske har hösten kommit nu?!
Jag har lite idéer på ändring i hemmet, får se om dem blir genomförbara. Ska i alla fall ta o rensa på hatthyllan och i ett par skåp i vardagsrummet....Men nu blir det först kläder på och sen tandborste på tanden....ha en bra dag alla!!!!

Vad händer?!

Ja, vad händer egentligen?! Det är 1:e oktober och solen skiner som aldrig förr och varmt är det också...galet, galet att man ska ta på sig shorts och t-shirt i oktober igen...hahaha men, det tycker vi om!!!!!
Idag har varit en varierande dag som det alltid kan vara här hemma på helgerna. Oftast vet vi inte vad som händr och sker men vi tar dagen som den kommer....skönt!!
Imorse blev det lite tvätt och städ medans Dennis var på fys...jag o barnen gick även till Ica för en handling. Det gick bra hela tiden och i stort sett hela vägen hem men sen skulle Moa börja trilskas och med en vagn och två tunga kassar och en bråkig Moa så kan jag säga att det gör jag inte om ;) När Dennis kom hem så fixade han lunchen till oss och sen gick han o Moa ut, Albin sov och jag började plugga. Men vem vill sitta inne med snudan i en bok medans solen gassar på för fullt där ute...INTE JAG!!! Så när Albin vaknade traskade vi allihop ut och promenerade...hyrde film bland annat, en till Moa o 2 till oss :)
Kl. 16 gick Dennis på jouren och 15:57 fick han larm....hahahha. Han var dock hemma igen efter en halvtimme :) Då bakades det pizza för fullt och nu sitter vi i soffan och håller Moa sällskap medans hennes film "Lady o Lufsen" spelas...


När barnen sover ska Dennis iväg o träna och jag ska plugga vidare och lite senare blir det hög mysfaktor med kaffe, chokladpudding och hyrfilm :) I love my life :)

Robert Gustavsson



Igår hade jag en riktigt rolig, trevlig och underhållande kväll med mina kära arbetskollegor. Vi var först ute och åt på "Tusen o 2" och sen begav vi oss vidare mot Amiralen för att se Robert Gustavsson. Jag hade glömt hur trevliga o roliga mina arbetskompisar är och hur skoj vi faktiskt har det ihop. Jag har inte varit med om någon arbetsplats som har så bra sammanhållning...ska bli kul att börja jobba igen :)
När det sen kom till showen så bjöd ju inte den på mindre skratt. Jag tycker väldigt mycket om Robert Gustavsson och hans humor. han är ju för rolig :) Alla dessa olika karaktärer han spelar, Fyllot med illern Göran, Tony Rickardsson, sig själv, Greger från Nile city, Peps Persson osv....han är duktig och det var längesedan jag skrattade så mycket. Detta kommer jag komma ihåg länge, väldigt uppskattat var det.
Vid kvart i 12 la jag ner mitt huvud på kudden, då sov redan resten av huset.


RSS 2.0