Effektiv...det är jag.

Lite skryrt om mig själv...det får man väl?! Hmmm....i alla fall. Slår du upp ordet effektiv i ordboken så lovar jag dig att det finns en bild på mig där...hahah. Självklart!!
Idag har det blivit lämning på dagis, hem och äta mellis jag o Albin, datorisera lite (ett måste), städning av ovan och nedan våning i form av dammning, dammsugning och moppning, lunch till Albin, lunch till mig, Laga maten tills i em, göra vid mig och nu sitter jag här en halvtimme innan Moa ska hämtas...woho!! Undan ska det gå.
Ska alldeles strax gå med Nisse o hämta Moa och sen bär det av till lekan där vi ska träffa Louise, Clara och Aston för lite solning och lek :) Vilken toppen dag idag...jag är så glad.



Detta var Albin i söndags när vi fixade i trädgården...det var ju inte lika varmt då som idag...lite påpälsad.

Underbara nalle puh

Nalle puh är så underbart härlig och go....väldigt förnuftig också tycker jag...LÄS o LÄR!!

 * Om en person du talar med inte tycks lyssna, var tålamodig. Det kan helt enkelt vara så att han har lite ludd i ena örat

* För att visa, att man inte alls blev rädd när man hoppade till, kan man hoppa upp och ner ett par tre gånger liksom för att motionera sig

* När du tittar på dina båda tassar, behöver du bara bestämma dig för vilken som är den högra, sedan kan du vara säker på att den andra är den vänstra

* Kom inte för sent till det du vill komma i tid till.

* Hur underbart det skulle vara att ha en Riktig Hjärna, som kunde tala om saker och ting för en

* Nasse och Nalle Puh sitter under ett stort träd och tänker över livet.
Plötsligt frågar Nasse:
"Puh, vi har fått två händer för att hålla, två ben för att gå, två ögon för att se, två öron för att höra. Men varför har vi bara ett hjärta?"
Puh tänker en liten stund och svarar:
"Nasse, det är säkert för att det andra hjärtat är bortskänkt till en annan, som vi själva måste hitta"


Lite nytt

Nu har jag kommit på ett sätt att skicka över bilderna till en mail på datorn...fiffigt va? Det tar också tid så klart men inget jag behöver övervaka utan det görs fast telefonen är i viloläge och är låst.
Så här kommer ett par bilder från brandstationen igår...



STORA brandbilar



provsittning så klart...både fram o bak.



Moa vid pappas skåp. Pappa har nummer 8. Hon provade hjälmen men den var så tung så hon orkade inte ha den på sitt huvud...hahha.
Nu ska vi ta på oss för en promenad med Nisse och sen blir det avfärd till Anderslöv för en dag med Marie, Linus och Nellie.

Störigt

åhhh.....så jädrans störigt med den nya telefonen. Vet inte hur jag ska få över bilderna jag fotar me den till datorn :( Visst kan jag gå in via nätet och göra det...men det tar sådan tid. Åhhhh....måste få över dem. Blir ju inte så roliga inlägg för er kanske...hahaha
Idag tog jag ju lite bilder på när vi var ute i trädgården och rensade och gjorde fint :) Albin fick vara med i sin gåstol...sen blev det lunch och då åkte Dennis på larm. Vi fick äta själv...
Sen har vi varit på brandstationen och kollat på brandbilarna och Moa o jag fick prov sitta. Dem var STORA!!!! Moa får väl flörta med farbror Eddie och fråga om han kan köra henne en runda :) hihi...det blev lite bilder därifrån också, men NÄ, inte kan jag visa dem.
Sen har vi varit hos Dennis syster och där var alla andra i hans familj också...när vi skulle hem så fick Dennis larm så vi fick åka hem själv...Ska fortsätta med att försöka hitta ett sätt att få in mina bilder. som sagt var STÖRIGT!!!!!!

Mors dag idag :)

Jajamen och jag är mamma till två underbara barn...dem bästa som finns. Fast för mig behövs det inte en speciell dag för det, dem är underbara 24 timmar om dygnet och alla dagar om året...det tänker jag på varje dag :)



Första gången jag såg dig mamma
visste jag att jag älskade dig med detsamma

Med tryggheten jag kände hos dig
jag visste att du skulle ta hand om mig

Med det kan jag säga dig något som
att jag älskar dig året om


Frågvisa Lisa

Nu är Moa inne i en period då hon frågar om allt. När vi är ute o går o någon går förbi så frågar hon vem det är? Hon frågar vilken färg bilarna har? Och vad gör dem mamma? Osv....det är tusen frågor på en runda...minst. Visst är det kul men man har ju inte svar på allt :) I wish.



Så här avslappnad var Moa i eftermiddags när hon kollade på film....ser skönt ut :) Nu är hon på ovan våningen och leker med Dennis. Jag övar Albin på att sitta, men han drattar omkull på alla håll o slänger sig bak. det kommer tid nog, men han är inne i en ganska så rastlös period just nu då det är svårt att underhålla honom.
Anyway..ikväll blir det chips med dipp....det var länge sedan.

Den är sönder :(

Så då har det inträffat...vår kamera har gått sönder :( Jag skulle ta foto igår men den hängde sig. Jag tog ut batteriet och tänkte att den skulle stänga av sig då men icke. Lät den ligga och den ligger fortfarande och ser likadan ut...den vill inte mer. Snyft. Hur ska jag nu ta foto då...visst jag har ju mobilen så ni får väl stå ut med det för närvarande. Den ligger dock på laddning just nu.
När det kommer till det med kamera så ska man nog vara lite kräsen eller?! jag tänker ju att man ska ha den i ganska många år och nu är det ju så att jag skulle vilja, önska, be att detta skulle bli vår nästa kamera:



Nikon D3100 systemkamera...kostar dock 4790 kr på Net on Net :( Alla som vill bidra är välkomna ;) hihihihi....nä, får väl se vad Dennis säger.
Nu ska vi snart ta på oss lite andra kläder än pyjamas o bege oss ut på promenad... Dennis är iväg med sin pappa så idag har jag faktiskt bil mellan 06-16...sen går han på sin jour igen. Woho!! Får passa på att köra lite då..hihihi.

My precious....

Jajamen, nu har jag fallti in i fällan där i stort sett alla andra svenskar finns just nu....i Touch screen mobilens värld. Jag har skaffat mig en Samsung Galaxy mini. Min nya leksak....my precious. I love it!!!! Den är så liten och smidig, inte så stor som en Iphone....utan precis lagom och hur bra som helst i menyerna. Lite tips på roliga appar efterllyses :) Har bara facebook, aftonbladet och cardio trainer.....man är ju ny i denna värld, men kul är det...hihihi


Arla morgon...

Inget ovanligt hos oss. Moa kom in vid 05:20 och Albin vaknade 10 min därefter....yippee!! Dessa barn, dem är otroliga. Vad ska man upp så tidigt o göra? I don´t get it!!!! Tänk på er mamma....
Jaja, bara till att stiga upp och vara glad.



Det är ju fredag, vilket är skönt. Dennis hemma i helgen. Idag kommer mamma på fika och sen får vi se vad eftermiddagen bjuder på. Säkerligen något :)
Men först...på med kläderna och ut på morgon promenad... Have a good day!!!

Premiär

Igår kväll köpte vi en cykel till Moa..det var via Blocket.se och den är verkligen i nyskick. jättefin och Moa är stolt :) vi var ute på en preimär tur idag fast det är ju inte det lättaste att cykla. Det gick mindre bra eftersom hon inte kunde tekniken att trampa fast med lite övning så ska det snart sitta säkert.



Besöket, 5 månaders kontrollen, på bvc idag gick strålande. Albin väger nu 7570 gram och är 69,5 lång....fast det är 2 veckor sedan han blev 5 månader så vägde Moa, 5 dagar innan hon skulle bli 5 månader, mer och var kortare :) Kul att jämföra, dem är så olika i ALLT tycker jag. Han blev faktiskt bara liiiiiite ledsen vid vaccinationen och det gick över i stort sett direkt. Än så länge....peppa,peppa...så verkar han må bra.
Efter hämtningen på dagis idag så umgicks vi med Anna-Karin och Elin och det var ritkigt trevligt. Elin o Moa leker väldigt fint ihop och dem verkar ha kul. Moa fick dock (verkade det som) all grusen i hela sandlådan med sig hem...hahaha...hon hade grus i blöjan :=) Det blev så klart ett bad innan läggningen.
Nu sover barnen gott och kvällen är VÅR...

Inte som alla andra...

Nä, varför ska man vara som alla andra? Det är i alla fall inte lille Albin. Ni som följt vet ju att han tvärt slutat äta från nappflaskor...flaskor i alla dess former. Så nu är det gröt, frukt och mat som gäller hela dagen lång. Sista målet får han vid 18:30 och det är gröt. Sen sover han till nästa morgon och det funkar faktiskt jättebra. Bättre än innan när vi väckte honom för att ge honom ersättning vid 22 tiden. Han vaknar kanske till 1-2 gånger på natten för att få nappen men inget mer så nu ska vi inte klaga....över till flaskan. Hur ska jag få i honom vatten. Problem löst!! Han såg mig dricka ur glas och tittade förundrat så jag satte glaset till hans mun och han drack... hurra!! Så nu har han fått ett litet lek glas i plast som Moa vanligtvis har i sitt leksaks kök och så får han dricka ur det...hur länge det nu varar får vi ju se. Det kanske bara är kul nu i början men han får i sig vätska i alla fall, det är det viktigaste.



Busunge som ska testa morsan till MAX. Han är sååååååå olika Moa. Hon testar nu i stället....hahah. Vet inte vad som är bäst :)
Annars idag....ja, det är ju snart 2 veckor sedan Albin blev 5 månader men idag är det dags för bvc besöket och för lilleman att få sina sprutor :( Hoppas på INGEN feber och efter dagis hämtningen så blir det lek med Elin och Anna-Karin. Nu sover Albin så jag ska försöka få mig en halvtimmes vila innan det är dags att bege sig.....

Tv fantaster :)

Lite pinsamt är det att Albin redan är en sådan tv fantast...han älskar att sitta o titta på tv. Han fattar ju så klart ingenting men alla färger...wow!! Att Moa tycker det är kul är inte så konstigt, hon är ju trots allt snart 2 ½ år och får alltid titta en stund på morgonen när hon vaknat och en liten stund på kvällen för att varva ner inför sängen. Så här såg det ut nu ikväll innan Albin o Moa skulle lägga sig...



Moa var riktigt trött, men de är ju inte så konstigt om man stiger upp 05:20 och inte vilar någon middag...hon däckade ganska direkt jag gått utanför hennes rum. Hoppas hon sover riktigt gott i natt och kanske lite längre imorgon bitti...

05:21

Alldeles för tidigt för min smak...klcoakn 05:21 kom Moa in till oss och kunde inte somna om utan hon skulle ner..Kul! NÄ!!!!! Nu när hon inte har napp längre så kan hon inte somna om när hon kommer in till oss sådär på morgon kvisten. Kommer hon mitt i natten är det inga problem. Men, men, bara till att gå upp.. Yipeee! Nu ligger hon i soffan och ser lite sådär sömning ut....hmmm, undrar varför?! Vi har ätit frukost och klockan är bara 07:06...vad ska vi nu göra då?!

ja ja ja....

lite frånvaro igen...sorry. Dock varit en del del på schemat. I lördags, när vi lämnade bort barnen, så had evi dethelt underbart. Det blev en god, något sen, lunch. Efter det incheckning på hotellet, lite vila, en dusch, god drink och tilltugg. Kl. 19 blev det middag på italiensk resturang och sen var vi helt slut...hahaha. Vi tog en kopp kaffe och det blev lite bättre. kvällen ägnades åt oss och prat, godis, spel, tv osv....det var hur härligt osm helst. Borde göras oftare. Barnen hade haft det toppen och det känns riktigt skönt och avslappnande....tusen tack för hjälpen mamma o syrran :)
Nu har Dennis gått på en ny jour vecka, så min vecka blir ganska tråkigt. Inte mycket träning, enbart gymmet när Moa är på dagis, inte så många utflykter för jag har ingen bil. Kan ju ta buss eller tåg men det blir tajt med tiden om Moa ska hämtas kl. 14 igen.
Annars går det bra med löpningen...har blivit ca 2 mil i veckan. Det är jag nöjd med! Med Moas potträning går det bakåt, hon vill inte ha trosor längre, vill ha blöja säger hon :( Tråkigt men hon kommer nog igång igen. För övrigt är allt som vanligt här...
Nu sover barnen och vi ska ta en kopp kaffe och äggmacka...har inte varit så duktig med kameran i heller *skäms på mig* men jag bjduer på sovandes bilder på barnen som togs ikväll :)




mys eftermiddag

Nu är det äntligen kväll och jag är super trött :( Eftermiddagen spenderades ute i ca 2 ½ timme...vi var med Linda, Lucas och Alina och gick till lekplatsen med lite fika. Det var jätteskönt väder :) Riktigt trevlig hade vi och barnen höll sams hela tiden.





När vi sen kom hem så tog jag o Maria oss en löprunda...5,65 km idag..så det var bara en kortis :) Nästa vecka har bdåe Dennis och Eddie jouren så vet i tusan hur det ska gå med löpningen då :( Jaja, det får vi ta då.
Nu har Dennis åkt iväg med några kompisar, dem skulle äta och spela poker...hoppas han vinner :) hahahah. så frågan är om det blir sängentidigt för mig?! Först skulle jag vilja bada och kolla på ett par avsnitt Desperate housewifes....och klockan är redan 20:00...känns som att det kanske blir sent i alla fall.

Äntligen fredag...

Då var det fredag och morgon har flytit på...dock ett mindre kul och fint utbrott från min bestämda lilla dam Moa. Hon har skämt ut oss på hela området...grrrrr. Vad ska man göra när dem blir så där bestämda och envisa och bara skriker ?! Helt galet vad dem kan...i alla fall Moa :( Anyway...vi kom iväg på vår runda, det var ju där det började, hon ville inte gå ut med Nisse.
Väl hemma så blev det mellan mål och sen till affären för att inhandla lite god fika till i em när vi ska ut på promenad med Linda, Lucas och Alina och ta oss till en lekplats.
Just nu sitter Moa och målar med tuschpennor, så ett vakande öga dit hela tiden, Albin sitter i gåstolen. Han ska dock ha mat nu och sen blir det sängen för honom så sover han ett tag. Får se vad jag o Moa hittar på då....
Så himla skönt att det är fredag fast Dennis ska vara iväg hela kvällen och spela poker med några kompisar...så det blir lite egentid för mig. Kanske ska baka mig en paj och mumsa i mig :) hihihihi...
Imorgon ska vi lämna barnen kl. 14..Moa ska sova hos min syrra och Albin ska sova hos mamma. Jag o Dennis ska ut och äta på resturang och sova på hotell och äta en STOR hotellfrukost på söndag morgon.....YAY!!! Längtar som bara den.....wieeeee. Ska bli så mysigt *kärlek*


Glömde ju...



Glömde ju visa hur fin Moa var idag på förskolans dag på förskolan i morse. Alla barnen blev målade som små kattungar :) Sen lekte dem bland dem stora barnen på deras gård, dem grillade korv med bröd och sen fick dem glass. En toppen dag på dagis med andra ord.



Detta var igår när vi var på lekplatsen. Då fick Moa o Albin gunga tillsammans i en stor gunga. Moa har inte velat gunga i den innan men när Albin "vågade" (hade inget val) så vågade ju hon också :) Detta var kul tyckte Moa...hon sa att hon var en stor flicka. 
Dem är min STORA flicka och LILLA pojke och dem är goa och glada och jag älskar dem av hela livet.  


Bus o lek eftermiddag

Ja idag har det varit en väldigt trevlig dag :) Lämning på dagis som gick jättebra, hem och fixa o dona, vidare hem till Louise och Aston, vidare hem och laga färdigt maten och plocka undan lite och sen hämtning på dagis och därefter mötte vi upp Elin och hennes mamma Anna-Karin. Vi gick hem till oss där det blev fruktstund och lek och kort därefter så kom även Louise, Clara och Aston och sen var huset fullt av ungar. Två små bebisar och 3 stycken på drygt 2,5 år...gissa om det var liv i luckan?! Jajamen och nu ser det ut som det gör där uppe...hahha.

 
från vänster: Elin, Moa och Clara..
När dem gått hem och vi sätter oss för att äta så säger Moa: Det var roligt mamma, att leka med Elin och Clara :)

Gutten morgen

Då var torsdag morgon här och idag är det förskolans dag vilket betyder att det blir massa lek och bus och korvgrillning på dagis. Moa kommer säker ha hur roligt som helst. Vi började dock morgonen med frukost framför tvn :)


Efetr dagis lämning idag så blir det hem och fixa lite för sen ska jag på liten bebis träff. Jag o Albin ska hem till Louise och lille Aston. Han är 2 ½ vecka gammal bara :) Dem gick i vår föräldrargrupp när vi väntade Moa så dem har Clara sedan tidigare som är en vecka äldre än Moa bara. Och efter dagis blir det lek och bus med Elin och Anna-Karin,. Dem gick ju också i vår föräldrargupp då....kul!!!
Nu springer tiden iväg och det är dags för påklädning av Moa och mig....sen iväg till dagis!!

Milen

Jajamen, nu har jag äntligen fått sprungit den där milen och det gick bra. Det var jag o Maria som gav oss ut på 10,93 km. Det tog oss 1 timme och 1 min och det är vi VÄLDIGT stolta över men...det ska bli bättre :)
Det gick bättre än vad jag trodde men när man kom tillbaka efter rundan så börjar man tänka efter....tänk att jag har fördivit en timme på att bara springa...en HEL timme. Sjukt egentligen men det känns ju definitivt inte som en timme. Det är kul att springa och framför allt när man märker resultat.
Detta var min första mil och det kommer att bli många fler mil för mina skor och ben...det gillar vi!!!!


Zzzzzzz

Ja..känner mig lite Zzzzzombie aktig just nu. Har varit hemma hos Linda på lunch och massa snack. När vi ätit blev båda så trött så vi beslöt oss för att dela upp oss och gå hem o sova lite. Visst...om man hade kunnat det så. La mig på soffan för att kanske hinna få 30 min innan Moa ska hämtas men den här förbaskade hostan gjorde det inte lätt. Åhhh...jag ville bara vila lite för att hämta lite kraft men icke. Nu är det som det är och snart ska jag hämta Moa. Tänkte köra o hämta henne idag och sen hem och fika lite mellis. Sen tar vi nog en promenad och köper lite blommor som vi ska plantera där bak. Tycker nog hon är kul...


klydd unge ;)

Ja, nu har Albin bestämt sig för att inte äta ur flaska längre...kul..eller så är det tänder på gång så han tycker det känns konstigt i munnen men något är det i alla fall o har pågått ett litet tag nu. Det har trappats ner mer o mer så nu vill han inte alls. Vad ska man göra? Visst han får gröt, frukt och mat under dagen men vi brukar alltid ge honom lite i flaskan innan vi går o lägger oss så han ska stå sig hela natten. Igår kväll total vägrade han ju då och i natt har han vaknat flera gånger. Dock blivit lugn igen när han fått nappen men det är störigt med dem där avbrotten precis hela tiden :( Känner sig mindre pigg när man vaknar.



Är tiden redan förbi då han var så liten att han bara ville ligga hos en och mysa/sova och äta??

Dagarna

Ja, det har varit lite torka här inne...I know. *skäms* Dagarna rullar på som vanligt och vad har vi gjort egentligen...tja, inte mycket. Krassligheter har det varit och Albin hade feber igår också. Dock bara på morgonen och sen inget mer. Nu har vi bara massa hosta och jag har dragit på mig en förkylning :( Hatar att vara förkyld och täppt i näsan. Imorgon får det bli apoteket och lite nässpray.
Dagen igår skulle vi egentligen lekt med Maria, Linus och Nellie men de blev inget för att ingen av oss var särskilt kry, så det blev en riktigt tråkig dag hemma...dessvärre. Svårt att stimulera och bli stimulerad när man inte har något planerat. Vi var faktiskt in en vända till Dennis syster och hämtade en vagn. Så nu har vi en sittvgan med ståplatta.

bilden är från idag då regnet vräkte ner och vi var ute på tur till dagis.
Efter dagis idag blev det träning på gymmet och sen hem och ta det lite lugnt. Vid 13 tiden idag hämtade jag Moa för att vi skulle till Öppna förskolan och där blev det lek och ett utbrott från lilla Moa. Vilket humör damen har...OMG!!! Hon blev lugn igen och glad och go och pussade mig flera gånger. Min söta lilla Moa.
Får ju lägga in en bild på lilla Albin också...lika glad som alltid.



Imorgon är det onsdag och då är det dagis time, träning och sen vuxenträff med lite lunch hos Linda o Alina. Därefter hämtning igen av lilla Moa.
Med löpningen går det bra, dock inte lika bra nu när man har en förkylning i kroppen. Sprang med Maria i söndags och idag var jag ute på en tur. Imorgon är tanken att jag o Maria ska prova på milen men jag får se hur jag mår.
Nu ska jag ta en kopp te och någon knäckemacka, sen blir det sängen. Natti natti

(O)Trevlig söndag

I vanliga fall så är söndagar inte min favorit dag på veckan...visserligen inte denna veckan i heller men det är enda dagen denna veckan som Dennis varit med oss hela dagen och det är ju kul. Han jobbade igår också fast bara till 13 ungerfär men ändå. Idag har han bara varit vår!!!
Vi har haft mys frukost, gått promenad, rensat våra garderober, gått ännu en promenad och sen varit inne i malmö och handlat skor till Moa. Jag har sprungit en runda med Maria och nu är Dennis ute och springer.
Dock ingen trevlig överraskning när jag kom hem...Albin sjuk. Jag bytade blöja på honom och tog tempen...38,8 :( Det blev en alvedon och nu sover han gott. Stackars plutt.



Jag, Moa o Albin är halvkrassliga med hosta. Albiin o Moa snorar även en massa....en sån tid nu igen. Tråkigt...
Ikväll ska Dennis till en kompis för att kolla VM finalen i hockey så då blir det ensam tid för mig. Det är aldrig fel, dock roligare med Dennis bredvid mig i soffan, men även roligt att han kommer iväg och får vara själv med sina kompisar. Nu blir det duschen...


Socker kick

Hahahah...tänk vad socker gör med ens kropp. Galet. Jag har en studsandes Moa i soffan här hemma. Hon har lite svårt att sitta still efter kakor, tårta och saft som det bjöd på hemma hos syrran på kalaset idag. HIhihihi...har sagt till henne flera gånger att sitta still o varva ner men de känns som att prata med en vägg :) Hur ska hon kunna somna?!
Jaja, det är ju bara lördag en dag i veckan...eller? Nu får hon vänta tills nästa lördag innan det blir godsaker och sockerbomber i hennes lilla kropp.



Moa i sitt nya nykelpiga tält...hon tycker det är kul.

Stolt mamma

Ja...kan ju inte annat än att säga att jag är en stolt mamma. Det går jättebra med Moas potträning. I morse ville hon inte ha trosor utan ha blöja...klart hon fick, kan ju inte tvinga henne. Men efter ett tag sa hon att hon ville ha trosor. Det fick hon, kunde inte kissa just då så hon gick och lekte och jag plockade undan frukosten och rätt vad det var så sa Moa...jag är kissig mamma och så satte hon sig på pottan o kissade jätte mycket...WOHO!!!!! Bra framsteg där...När sen nr. 2 ville ut så höll hon för gumpen och ville inte sitta på pottan...stackaren blev så ledsen. Vi tog av trosorna o så kom det på mattan...hon blev jätteledsen och visste inte vad hon ville göra. Jag uppmuntrade och sa att det var jätte bra och inget farligt osv och till slut så var hon inte ledsen mer utan spolade ner allt och sa hon ville bada. Så nu är vi i badrummet och hon plaskar runt för fullt.



Idag är det även Albin 5 månaders dag och min systers födelsedag... Grattis till er :)

Dagen i korthet

uppstigning...blöjbyten...påklädning...frukostar...promenad...mellis...lek o undanplockning...dammsugning...promenad...lunch på Mc Donalds med mamma...kaffe hemma hos oss...hänga upp tvätten...mata Albin...storhandla...uppackning...laga mat o äta...till tivolit (Moa åkte karusell och fick liten bit godis och hon var helt lyrisk)...sätta upp Moas nya nykelpiga tält på hennes rum...pyjams för Albin...mata Albin och nattas...nattning av Moa i form av pyjamas, tandborstning och sagoläsning...spring tre gånger i trappan...läsa tidningen där emellan...kolla datorn och titta tv. Snart har jag somnat...puh!!! En helt vanlig dag...I love my life :)


Sjukstuga

Det är synd om oss...vi är sjuka. Moa har feber...38,8 i morse och hon vill eupp 05:18. Kunde inte somna om...tack för den!! Albin snorar men har sovit bra och jag har ont i halsen...både i o utanpå :( Dennis mår tack o lov bra och kan lämna boet för att gå o jobba. Skönt för honom. Han ska dock sluta vid 14 tiden idag för då ska vi in o stor handla...kul :) NOT!!!!
Så idag blir det en slapp dag...det blir så klart promenader med Nisse så vi får lite frisk luft men annars blir det nog soffhäng och en film för Moa. Hoppas ni alla har en bättre dag än det här...


Helt off

Det har varit en riktig slappe dag och jag har faktiskt hunnit avverka en del avsnitt från boxen:) Woho!! Fördel är att jag tagit mig tid att sitta o ta det lugnt. Nackdelen är att jag blir så irriterad på mig själv för att jag fastnar i sånt här. Man vill ju bara se nästa avsnitt och nästa och nästa osv...Grrrrr. Men de är kul och en spännande och rolig serie faktiskt. Vet egentligen inte vad jag hade för förväntningar eller tankar om vad det skulle bli...men bra är den i alla fall och det är det viktigaste...hahahah
Så som sagt var så har det inte hänt så mycket idag, det har varit lämning och hämtning på dagis och hämtning av Dennis på jobb. Lite lekplats lekande har det också blivit.
Jag känner mig dock helt off, halsen gör ont när jag sväljer och kroppen känns sliten så ingen löprunda idag inte. Imorgon kanske om jag mår bättre. Nu blir det soffhäng för att vila min trötta kropp :)



Haft bättre dagar..

Usch nä...idag mår jag inte bra. Vaknade med halsont och kände mig inte ens det lilla minsta utsövd :( Såååå tråkgit...för idag ville jag till babycafé men får nog hoppa över det. Som om det räckte...nä, Albin har en hiskelig förkylning också. Stackare!! Han snorar så om nätterna. Idag blir det lämning på dagis och sen hem och ner i soffan med boxen av Desperate Housewifes :) Hade varit gott med goda bullar och en påse godis också....hahahha.



Movie time :)

Ja...jag vet. Nu har det varit ett litet glapp igen mellan mina inlägg...sorry. Dagarna springer iväg och nu är det redan torsdag imorgon. Jag har varit duktig och sprungit varje dag...måndag blev det 8,5 km, tisdag blev det 4,5 km och idag har det blivit 5,5 km...sammanlagt 1,8 mil på tre dagar :) WOHO!!! Fan vad bra jag är...gäller bara att ha lite själv diciplin.
Potträningen har gått bra...dock är Moa lite fräck och nör hon väl kissar så kniper hon när det kommit lite så hon kissar inte ut allt...hahah. Det kommer väl.
Här kommer en liten video på när Moa o Albin busar....Albin tycker verkligen att Moa är jätte rolig och skrattar eller ler vaje gång han ser henne. Dem har sån kemi och det är så kul att se...enjoy!!


keep going....

När det kommer till potträningen så har det gått strålande. Hon kissade på sig en gång i morse men annars har hon kissat 4 gånger på pottan. Hon har ju så klart haft blöja när vi varit ute och när hon vilade i förmiddags. Men det är en bra början. Vår paket jakt gick bra. Det blev en mikrofon som gör eko ljud och massa klister öronhängen o ringar.


Hon blev så fin och var så stolt,...hahahah.
I övrigt idag så har Moa inte haft en av sina bättre dagar :( Massa gnäll, skrik och trots och bråk. tråkigt. Sen gick vi o hämtade Dennis på sit tjobb. Nu är vi hemma och leker, snart ska ja ut o springa med Maria..8,5 km idag. Hoppas det går lika bra som sist.


Paket jakt :)

Ja, ny dag, ny vecka o nya tag. Moa har trosor idag också. Kissade på golvet nästan direkt....sen satte hon sig på pottan och då kom det lite mer kiss så nu ska hon få paket :) Får väl köpa hem ett par små paket som jag kan locka med...får man göra så?! :)
Nu ska vi snart ut med Nisse en runda och då blir det självklart blöja på....just nu leker hon för fullt med Nisse. Lägger massa leksaker framför honom o frågar vilken han vill ha? Du får välja Nisse.



Han bara ligger där och finner isg i allt :) Idag får det bli en grov städ o tvätt dag...skulle gjort det i helgen men hittade inte direkt någon ork för det. Får bli idag, blandat med lite lek och bus och promenader. Ha en bra dag alla!!!

Toalett övning

hahahhaa...jag kan inte annat än att skratta och hoppas på att det blir bättre. Första eftermiddagen som Moa var utan blöja och under den tiden hann hon kissa 3 gånger och bajsa 1 gång!!!!! Hallå, hur mycket kissar hon egentligen. Ingen av gångerna gick hon till toaletten. Utan bara stod på golvet och sa ojsan....a fan, de är det minsta man kan säga. Hahhahaa....jaja, skam den som ger sig. Hon kan ju inte gå med blöja hela sitt liv så någon gång måste man ta detta. Hon tyckte i alla fall att det var skoj att få ha trosor och ville inte ta på blöja nu inför natten. Imorgon har vi inget bestämt så då blir det en ny dag med trosor...och hoppas att det går lite bättre då.


Helt fel...

Inlägget igår blev helt fel men jag försökte och försökte men det ville inte som jag ville. Ibland är det så att man trycker enter men de hoppar två rader osv och ibland blir det så fel som det blev nu....jajjaa. Låten kom fram o de var det viktigaste. Den är väl fin?
Idag har vi varit på frukost bjudning hemma hos Dennis föräldrar. Det är väl gott när man kommer bort o får värmda bullar med goda pålägg. Frukosten är min bästa måltid. I love it!!!!
Sen har vi varit ute på lekplats och Moa o Dennis har fixat i trädgården, klippt gräset och vattnat och gett fåglarna mat. Nu är vi hemma och Moa springer runt i trosor. Hon har själv valt att lägga sina nappar...Yipeee! Så nu är det slut med nappar för alltid för henne. Dem finns inte mer. Dags för blöjan i den mån hon vill. Hoppas det kan gå lika smärtfritt :) Nu ska vi slappa i soffan, kanske sätter på en film till Moa men just nu leker hon så fint.

 


Bröllop!!

Någon jag känner, gifter sig idag och Dennis syster sjunger på deras bröllop..hon sjunger bl a denna låt: Jag blir röd till tårar och jag vill så gärna gifta mig...

Folkets....

park!!!! Jadå, där har vi varit idag. Jag o barnen har varit där och spatserat med mamma. Riktigt trevligt var det. Först blev det frukost hemma hos mamma, sen folkets park och lite lekplats, sen en glass, sen ponnyridning och sen karusellåkning. Moa var hel nöjd och skötte sig bra trots att hon inte sovit något. Lite trots men inga större utbrott :) Sen åkte vi hem till mamma för lite korv med bröd. Väldigt trevlig dag :)





Nu ska jag göra potatisgratäng och en god sallad...Dennis ska börja grilla kyckling. Det är gott det :) Jams!!!!

Grillat är godast ;)

Jajamen, det blev grillat idag. Mums!! Det är skönt med trädgård så man kan grilla så mycket man vill. Vi grillade korv o hamburgare..det var super gott!
Kollade inlägget jag la in tidigare och ber så hemskt mycket om ursäkt för ALLA mina slarvfel i stavningen. Enbart slarv, hoppas ni ändå förstår texten...hahahha
Nu kollar Moa på Pippi Långstrump och snart är det dags för sängen. Hoppas hon somnar tidigare idag, igår somnade hon inte förrän halv 9. Antingen är det för att det är för ljust ute eller så är det dags att ta bort middagsvilan. Vi tar bort middagsvilan för ljuset kan vi inte göra något åt :)
Jag bjuder på en bild från förra sommaren...det var så härligt och varmt då och vi var ständigt i trädgården.



Nu ska vi hålla kväll och njuta av en god choklad dricka. Imorgon är det lördag och då blir det folkets park...woho!!!

Lite frånvaro

Ja...men oroa er inte. Jag har icke glömt er :) Det blir så ibland. Ibland har man mycket tid och vissa andra dagar så rinner tiden iväg. Igår skrev jag att jag inte hade något planerat men ändå så rann tiden iväg och jag hann endastkolla på ett avsnitt av Desperate. Det blkev även kettle bells träning och faktiskt även en löprunda på kvällen. Dock bara 5,65 km men de är ju bättr eän inget. Känner mig nöjd med veckans träning och än är inte veckan slut :)
Igår var vi även nere hos ankorna och kollade läget o ch mycket riktigt, som jag nämde i tidigare inlägg, så har dem fått bebisar. Massa små söta ludna ankungar vaggade omkring...sååååå söta.



Idag har jag o barnen varit hos Katja o Valter i malmö och röjt...hahaha.. Det blir inte lika mycket snack med tre barn runtomkring som när man sitter bara vi. Men det är trevligt ändå :) Vi åkte lite över 9 imorse och kom hem vid halv 2.



Nu leker Moa på sitt rum och ag ska ge Albin lite mat och sen plocka undan lite här hemma...ser liiiiitte rörigt ut med alla leksaker som ligger strödda runtomkring. SUCK!!!
Sen blir det en promenad och hämta Dennis på jobb. Därefter hem och laga mat och ha lite fredagsmys.

Grått, trist och tråkigt :(

Usch, ja vilket väder. Tittar jag ut så är det grått, grått o grått. Hur tråkigt som helst. Idag är en dag utan några planer förutom att träna ett pass kettle bells vid lunch tid. Det känns som en dag då man ska ligga i soffan med en STOR påse godis och lite filmer. Vilken tur då att jag har en hel box med Desperate Housewifes för det känns ju som att det är det som jag kommer göra idag om det inte blir ljusare. Dock inget godis, vill ju få bästa möjliga resultat på lördag...hihihii. Ska bli kul att gå till dagis och se om det kan hålla sig till uppehåll eller om det kommer att komma en störtskur...hoppas på det först nämda :)


Löpning igen...

Ja, jag känner mig riktigt duktig för nu har jag kommit hem efter en runda på 8,5 km. Det känns riktigt bra och jag känner att jag är inne i ett bra flyt. Kanske inte ska säga för mycket...hahahha. Det är riktigt kul att springa nu tycker jag och jag känner mig lite lättare. Ska bli kul att se vad vågen visar på lördag.
Annars idag så har det varit en riktigt skön och lugn dag och Katja: Jag har hunnit kolla på 1 avsnitt av DHW...hihihihihi. Imorgon är det än så länge inget planerat så det kanske finns möjligheter till fler avsnitt imorgon. woho!!! Har inte tagit så många bilder idag så det får bli en sång av Moa som hon sjöng igår.


Albin o Alina

Ja, det låter nästan som Laban o Labolina....hahaha. Men det är det icke. Det är min lilla pojk Albin och Lindas lilla tjej Alina. Det skiljer 13 dagar på dem och Albin är äldst. Dem försökte konversera lite, mest Alina då. Albin såg lite konfunderad och skeptisk ut åt vad det var som låg fram för honom och lät sådär konstigt



Nu har dem gått hem efter att vi har fått prata av oss ordentligt och ätit en nyttig o god frukost. Nu ska jag laga maten till i eftermiddag och sen kanske försöka få till en kvarts vila på soffan så jag kan orka ta mig runt 8,5 km som jag och Maria ska springa i eftermiddag. Puh....ja, jag måste ju om jag ska orka 2,1 mil i augusti....kämpa, kämpa, kämpa


Buskul med kärlek

Mina små älsklingar brukar busa runt så här...det är så kul att se. Hoppas dem kommer leka mycket när dem blir äldre. Kul man har så tätt mellan dem, känns som att dem får lite glädje av varandra dör båda är så "barnsliga" fortfarande.

Barn är roliga

När jag hämtar Moa på dagis så går jag förbi en skola och idag hade en klass haft gympa och kom gående förbi mig, vagnen och Nisse. Nisse är nästan känd för att vara söt :) Ett barn sa....vilken söt hund du har. En annan sa...åhhhhh, såg du så söt den hunden var? till sin kompis. Man kan ju inte annat än vara stolt över honom.
När jag kommer lite längre fram så frågar en pojke om han får lov att klappa Nisse och visst får han det. Nisse hälsar lite och sen säger pojken "varför köpte du en svart hund?" hahahha....vad är det för fråga egentligen. Tänk att barn kan tänka så, den tanken har aldrig slagit mig varför jag köpte just en svart hund. Mitt svar fick bli "för att jag tyckte han var söt" hahha....har inget bättre svar än så. Nisse får alltid mycket beröm när vi är ute och det är nästan alltid någon på någon runda som säger att han är söt :)
När vi sen är på väg hem så frågade jag Moa vad hon ätit på dagis, det var korv och pasta tydligen, majs och gurka också. Jag frågade om hon hade ätit mycket...då svara hon " jag fick mer i alla fall, mer korv och mer majs och mer gurka"...söta då :) Barn är allt för roliga ibland och det är skönt att man kan få sig ett gott skratt för en sån liten sak.



Min söta lilla Moa i sin "lekmössa" Hon är så fin o go :)



Vattensvans

" Vattensvans eller Wet Tail som det också kallas är något som endast drabbar hundar. Detta är något som din hund kan få om den badat i kallt vatten eller varit ute länge i kallt regn. De raser som drabbas mest är retrievers, spaniels och andra hundar som gillar att bada.
Vattensvans gör väldigt ont och man brukar se att svansen bara hänger rakt ner. Hunden brukar ömma kraftigt om du tar den på svansen eller på bakersta delen av ryggen. Hunden kan även visa ovilja att sätta sig ner och tikar kan ha problem när de ska kissa då tiken kan ha svårt att hålla undan sin svans "

Detta var vad veterinären trodde att Nisse hade när jag ringde för rådgivning. Min stackars Nisse har så ont i sin svans och den bara hänger rakt ner, han som alltid brukar ha svansen uppe och vara glad och vifta med den :(
Det är synd om honom. Visste inte ens att detta fanns men varje dag ska man lära sig något nytt.


Trevlig morgon idag

Det har varit en riktigt trevligt morgon idag...helt annorlunda från hur den brukar vara. Pappa, Linda och mamma har varit här på frukost. Mamma ska passa pappas hund Ludde och pappa var här för att lämna över honom. Han känner till miljön här hemma så det var ett bra mellan stopp innan han åker vidare hem till mamma och pappa o Linda åker vidare till sin semester. Jag är sååååå avis. Jag vill också ha semester!!!


Anyway, Albin sover nu och jag tänkte väl traska ner till gymmet för ett ge kroppen en omgång. Skönt!!!!
Sen är det snart dags för att hämta Moa på dagis. tiden hon är där går alldeles för fort. Vi skriver också ett STORT GRATTIS till Moas kusin Theo som fyller 1 år idag...Grattis!!!!!

jahapp

nu var det gjort....7,16 km har blivit sprunget. Känns riktigt skönt och det kändes bra idag. Jag sprang med Maria och jag tycker att det är så mycket lättare att sprinag med någon och vi hade bra tempo. Det tog endast 40 min, visst kan man skala ner tiden men just nu är jag nöjd :)
Annars idag då, ja, jag tänker ofta på att jag måste ha haft mycket tid över när jag bara hade ett barn, eller inga barn alls för den delen. Idag har jag hunnit med, uppstigning, påklädningar, frukostar, blöjbyten, lång promenad med Nisse, städa uppe och nere, bäddat rent i sängen, lagat maten, en till runda med Nisse, vilat i 30 min, varit på lekplats med familjen på nr. 17, sprungit med Maria, ätit middag, lekt med barnen och nu äntligen sitter jag här och kan få lite välbehövlig vila :) Men visst blir man effektiv...jag kan i alla fall med 2 barn och hund. Ibalnd får man bli lite stolt över sig själv och visst får man ha sina dåliga dagar då allt bara gå käpp rätt åt ******.  Men inte idag inte :)


Maj månad

Alltså, det är först nu som jag tänkt på att vi är inne i maj månad. Det är ju inte klokt vad tiden rusar. Maj...alltså snart sommar!!!! Woho! Nu är klockan halv 10 och vi har varit uppe sedan kl. 6....det är till att ta vara på dagen tycker jag. Det har blivit blöjbyten, påklädning, frukostar och en lång promenad. Nu är det lek som gäller och kanske lite städning för mig. Vi drar in så mycket skit nu när man springer in o ut i trädgården osv. Bara till att ta tag i det :) Lite senare idag så är det lek med familjen på nr. 17 och efter det min löprunda....yay!
Nu blir det trappan upp och städa lite....Ha en bra dag!!

Va?

Alltså detta ord...va? Moa använder det avigt och rätt. Hallå...Moa, du kan gå över där. va? du kan gå över där, va? Amen, duuuu kkaaaannnn gggååååå öööövvvveeerrrr ddddääääärrrr, va? åhhh....bara gå, ja!
Hon är ju för söt när hon säger va? men hon vet nog inte riktigt var rätt läge är...hahhaha, lilla söta Moa.
Trots regnet begav vi oss ut på en promenad, mindre skönt och den enda som tyckte det var roligt måste ha varit Moa. Hon fick ju ha stövlar, regnjacka och paraply...woho!! Inte ens hunden tycker regn är så kul.



Här ser hon dock mindre road ut men de är hon . Hon bara koncentrerar sig på att hålla sitt paraply i schack och sen älskar hon när jag tar foto. Hon säger alltid. Jag vill titta!
Idag är jag trött och hoppas på att det kan bli sängen tidigt, det är ju dock BB idag. I natt ska jag ladda inför en löprunda på 7,1 km imorgon. Puh, nu blev jag genast tröttare....hahhaha. Trevlig kväll!!!

Ibland blir det inte som man tänkt sig

Nä...verkligen inte. Detta har varit en riktigt tråkig dag och den som kändes så lovande i morse. Skenet kan bedra. Det började regna också :( Usch, nä, hatar söndagar, det har aldrig varit en av mina favorit dagar. Lilla Moa blir också så rastlös och har alldeles för mycket energi. Vad ska man göra? 

Lilla Albin kan också bli lite rastlös men han är inte så lätt att sysselsätta. Dock leker han ganska så mycket själv. Glad är han också o det tycker vi om :) 
Vi får se väl hur resten av eftermiddagen och kvällen blir. Matlagning blir det i alla fall och hungrig är jag...hahaha


Älskade vår



Jag bara älskar detta väder. Det gör en sån här tråkigt och röd söndag lite roligare och gladare :) Idag har vi inget planerat vilket inte är så kul. Jag är ganska så seg men de är tråkigt att inte göra något alls.
Dennis har ju jouren så vi kan inte köra någonstans direkt.
Igår var det ju Valborg och Eddie, Maria och Theo var här. Vi hann få i oss maten och plocka undan innan det började tjuta i Dennis och Eddies larm. Dem var borta ca 1 timme, kom tillbaka och hann doppa rumpan på stolen innan det var dags att ge sig iväg igen sen såg vi inte dem förrän vid 22.30 tiden. Så jag o Maria hade det trveligt...hahahah. Vi åt efterrätt och godis och pratade. Gott, men nu är det en strikt vecka igen..fram till nästa lördag. Ska väl gå det med :)
Nä, in med lite tvätt i tvättmaskinen, plócka undan i köket och sen blir det väl leka för hela slanten.Det blir nog en lekplats i em också.


RSS 2.0