Slö o slapp dag

Ja, ibland kan det vara bra med en dag då man egentligen inte gör någonting...som idag då. Jag var så trött, lat o slö..så när Albin vilade middag passade jag också på att vila lite. Så det blev inget gym :( Måste skärpa mig med styrkan....känner det i ryggen nu när jag springer så mycket.
Annars har jag bara handlat, bäddat rent i allas sängar, hämtat o lämnat på dagis och varit på biblioteket. Kopierade papper och lånade tre böcker till Moa som hon valde själv :) En bok handlar om en elefant som bajsar på pottan...kanske det kan få henne att börja bajsa på pottan också...hon vill ju inte riktigt det :/
Nu på eftermmiddagen har jag dock varit duktig och inte alls slö..jag o Maria har sprungit 1,1 mil... Vi är sååååå duktiga :)
Imorgon är det fredag och Moa är hemma från dagis, tänkte att vi skulle ta oss till öppna förskolan och leka av oss och fördriva tiden lite. Sen borde det städas här hemma :( Får se om det blir gjort imon eller vad vi gör...jag är egentligen bara lite mys sugen och vill bara mysa med Moa o göra sånt hon tycker är roligt och fika lite. Hon blir så glad då :)
Albin verkar ha blivit frisk igen....han fick alvedon i morse och har inte behövt fler på hela dagen. Nu när han skulle lägga sig hade han 38,1 så då fick han ingen....
Har inte direkt några roliga bilder från idag men jag tog kort på mig och barnen...ursäkta så mycket för mitt mindre fräscha ansikte. Fotoma togs nu på eftermiddagen efter löprundan :) Ha lite överseende vet ja ;)






Min små älsklingar...MAMMA ÄLSKAR ER MEST!!!


Morning has come....

Ja, så var det torsdag idag och idag blir det dem vanliga rutinerna. Moa ska på dagis :) Blev en semesterdag igår...hahha!!
Glömde ju berätta att jag kommit in på den utbildning jag har sökt inför hösten....woho!!! redovisningsekonom på distans i halvfart, 50 %. YAY!!!! Det är på yrkeshögskolan i Eslöv...Jag är sååååå glad. Det var ca 300 sökande och 30 platser så jag trodde inte det skulle gå men ack så fel ag hade. Nu har jag 3 års studier framför mig..men de går ju fort...eller :/ Detta ska jag klara. Börjar med upprop den 5 september 9:30. Så nu Louise....nu har du mig att ta hand om :) (om du vill)
Idag blir det en ganska så slapp dag....blev lite för röd på ryggen igår när vi var på strande så det känns som att den behöver vila från solen. Det blir lämning av Moa och sen hem för att ta det lugnt, kanske gym träning när Dennis har lunch, sen lite nytta...har papper att kopiera och måste handla. Sen är det hämtning av Moa och i eftermiddag ska jag springa 1,3 mil med Maria. Fullt upp som vanligt :)
Nu ska det dock börjas med påklädning för tösen min, sen ska vi bege oss ut....ha en skön solig dag alla!!!

Beachen

jajamen, idag blev det premiär på stranden och det var riktigt härligt. Varmt o skönt var det och jag o Moa tog till o med årets första dopp i havet. Ganska så svalkande kan man väl säga ;) Det stämmer, ni läste Moa..jag beslutade att ha henne hemma från dagis idag eftersom jag skulle till stranden med Albin och mamma + att hennes kusiner skulle komma. Kändes så taskigt att lämna henne då när jag vet att hon hellre skulle velat följa med till stranden. Det var jätte mysigt!!



Dock mindre kul att Albin har sån feber som inte riktigt vill ge med sig. Igår kväll vid 22 tiden hade han 40,2 grader och fick sjävklart en alvedon, har sovit bra under natten. Jag var inne o kollade till honom vid 2 tiden men då var han inte så varm. I morse hade han dock 39,9 grader igen :( Stackare....och under hela dagen så har det lägst i temp varit 38,9. Var precis uppe och kollade honom, då var det 3 timmar sedan han fick ipren och nu hade han 38,4...hoppas det stannar nere nu. Blir till att ställa klockan i natt också för en titt in i hans rum.
Nu blir det ÄNTLIGEN säsong 4 av serien Dexter :) Fick hem DVD boxen idag....WOHO!!!!!

Lite bränd :)

Ja, stekning blev det fast inte så mycket från liggande på baksidan utan från när vi var på lekplatsen. Det är i alla fall det linnet som sitter fast på kroppen :) Fint med färg, får väl rätta till det imon.
När jag skulle ut på min löprunda nu ikväll så smorde jag faktiskt in mina axlar för dem var lite smått röda. Duktigt av mig tycker jag :)
Som sagt så gav jag mig ut på 1,1 mil ensam :( Tråkigt men med spotify i öronen så gick det vägen. Dock fick jag inte bättre tid än sist men det blev i alla fall samma 1 timme och 1 min o 19 sek. Sä jädrans skönt när det är gjort. När jag kom hem så nattade jag barnen och Dennis gav sig ut på sin runda.
Nu sitter jag här i soffan och är skönt avslappnad i kroppen och tänkte ta mig en kkopp te..blev sugen på det. Ny dag imorgon...vad händer då?

Stekning ;)



Så här ser det ut på vår baksida just nu. Ligger och steker mig lite, insuper lugnet och njuter av en bok :) Albin ligger där uppe och sover. Stackaren har feber...38,8 nu på fm. Så han behöver sova bort den. Nu ligger jag med datiorn men snart är det dags för vändning så då blir det nog en tupplur :) Hahahaha...Hoppas ni har det lika skönt som jag annars....är de synd om er ;)


Sommar o sol...kanske bad?!

Jajamen, fint väder idag också o ännu en gång har värmen kommit...ska den stanna nu då eller? Idag ska Moa på dagis och jag har inte riktigt bestämt mig för vad jag ska göra under tiden. Jag är ganska så lat ibland..hihihi. Vill göra mycket men orkar egentligen inte. Konstigt. Får se vad det blir.
I eftermiddag efter dagis ska vi i alla fall träffa Anna-Karin o Elin, kanske går till badet då en runda...
Annars då...nä, inte så mycket. Jo, i eftermiddag/kväll ska jag ge mig ut på 1,1 mil själv. Maria kan inte idag så jag ska göra ett tappert försök att springa den själv. Nu är man van att springa med någon så då känns det tråkigt att springa själv. Hoppas det går vägen och gärna med en bra tid också :) Hihihihi!!
Med Nisse är detredan bättre faktiskt. Han fick medicin i går i samband med maten, som vi dock fick mata honom med, men det gick ner och redan under kvällen kom han fram o visade sig. Han har till o med legat i sängen i natt, det har han inte gjort på flera nätter för han har haft ont. Så det är på bättringsvägen...SKÖNT!!!!
Nä, nu är det dags att ta på Moa och börja processen "mot dagis".


Muskelinflammation

Så nu var måndagen gången och puh...Det blev ett besök på djursjukhuset med lilla Nisse. det syns så tydligt på honom att han har ont. Han är passiv och inte alls lik sig själv. Det visade sig tydligen att han har muskelinflammation i bakre ryggen ner till svansen. Så synd om honom :( Han har fått medicin/smärtstillande. Innan vi kom iväg till djursjukhuset så var vi hemma hos mamma på besök. En helt underbar pannkaka/äggakaka bjöds det på. Himla gott och vi kom fram till att det var drygt 8 år sedan jag åt det sist....får absolut inte gå lika lång tid till nästa gång :)
Nä vi kom hem från vår malmö tripp så lämnade vi av stackars Nisse och sen gick jag o barnen en runda för att hämta ut Nisses medicin. Allt som allt idag med besöket på djursjukhuset, röntgen och recept med medicin gick på 2600 kr...inte billigt med djur. Men...för guds skull HA FÖRSÄKRING!! Vi fåt tillbaka ca. 1500-1600 kr.
Efter besöket på apoteket gick vi till lekplatsen.



Söta syskonen...Moa o Albin



Moa visar sina starka muskler säger hon :)



denna gungan tycker Albin är rolig, den killar gott i magen :)
Nu är det varmt igen och visst...jätteskönt  men ungarna goes bananas!! Ingen vill sova. Precis nu, kl 21, har Albin somnat. Moa kanske somanade vid kvart i...inte klokt. Det är för ljust och för varmt...Stackare.
Imorgon hoppas jag dock på lika fint väder så jag kan förbättra brännan när Moa är på dagis och kanske ta mig en vända till badet... tycker vi om :)

Trötter Zzzzzz

Usch ja, idag är jag trött. Igår kväll också...satt och halv sov i soffan hela kvällen...måste vara 1,3 mil som satt sina spår i kroppen. *snark* Men skönt känna att man jobbat lite :)
Nu är vi i alla fall upp, Moa tittar på tecknat, Albin med...hihihi, Jag häller i mig kaffe i hopp om att vakna lite mer. Dennis har gett sig iväg till jobb. Det är snart dags för frukost och sen blir det en morgon promenad, dock ingen längre med Nisse som inte mår helt ok. Han behöver nog mer vila :( Hoppas bara han blir bra igen.
Lite senare bär det av hem till mamma för lite lunch. För mig en efterlängtad rätt. Tjock pannkaka i stekpannan...låter konstigt men ack så gott det är och det var söta mormor som alltid lagad den. Ska njuta av varje tugga...MUMS!!!
Det ser också ut att bli fint väder idag...kanske lite solning på baksidan i eftermiddag då :) Aldrig fel. 
Nä, nu ska jag ta och ställa fram fukosten innan Moa börjar tjata.....sen äter vi :)

 

Dunder stolt !!!

YES!!!!! I did it! Idag sprang jag o Maria 1,3 mil och vi klarade det galant. Jag är så stolt och jag kände mig inte alls lika trött som när vi springer 8 km. Vi tog det lugnt och gasade på mot slutet och fick en helt ok tid...1 timme och ca 12 min. +/- 1 min. Det är BRA!!!!
Annars då, jo, jag,Albin och mamma var på Burlöv Center och det blev inhandlat ett par short, en tröja och ett par jeans till Albin och ett par shorts till Moa...allt för...*trumvirvel*.....164 kr :) Fynd, vill jag kalla det. Jag ÄLSKAR rea.
Sen har vi grillat kyckling och haft nudlar med wook till det. Riktigt gott faktiskt. Det finns inget godare sätt att tillaga en kyckling på än på grillen. Mums!!! Dock inga foto tagna efter det förra fotot i förra inlägget. Ska bättra mig till imon...får bjuda på en bild från midsommar då...


Kojbygge

Måste först berätta att Moa somnade kl. 17 i soffan igår...stackare. Bara till att bära upp henne i sängen och så sov hon gott vidare. Vaknade vid 22 tiden men då läste vi sagan och sen sov hon vidare och kom in till oss 10 över 6 i morse. helt ok!! Hon är utsövd i alla fall.
Nu har jag byggt en koja till Moa o Albin där dem sitter och myser och leker inne. Får se hur länge det varar?! :)



Kl. 11 ska jag träffa mamma på Burlöv Center och gå runt och strosa. Trevligt!! Sen i eftermmiddag ska jag o Maria ut o springa. Då blir det 1,3 mil och hoppas på att vi kommer springandes runt hela. Tiden bryr jag mig inte så mycket om fast måste ju ändå ta den.
Annars blir det en lugn söndag..jag hoppas på lite shopping. Hihihihi :)


Zzzzzängen kallar!!!

Japp, det blir snart sängen för lilla Moa. Hon är så fruktansvärt trött att ögonen är som små springor bara. Förmiddagen gick bra men det är nu på eftermiddagen som det ena efetr det andra har avlöst varandra. Det har inte gått att säga varken bu eller bä till henne utan att hon ska gråta och gnälla. det är synd om henne så nu sitter hon i soffan och kollar på en film och äter lite middag. När filmen är slut blir det sängen för henne. Tidigt...jag vet men ett måste tror jag. Så blir det...söta lilla Moa är Dunder trött.


gårdagen idag :)

Ja, nu var midsommar över för detta året och vi hade det trevligt. Vi kom till pappa o Linda kl. 16 och köre hem närmare kl. 24. Dem hade stugan precis bredvid lekplatsen vilket passade oss bra. Moa lekte på där med rutschkanan och hoppkudden :)
Sen blev det middag i form av sill (såklart), potatis, korv, köttbullar och massa annat gott. En tur till marknaden blev det också, Moa fick godis och åka karusell. Hon fick även en ballong och Albin fick en Milan matchdress med Ibrahimovic på ryggen (såklart). Vid stugan igen blev det jordgubbar, kaffe och kaka. Kvällen avr kommen och Albin somnade gott. Moa var nöjd med allt och la sig i sängen för att titta tv.
Sen.....sen blev Moa för trött "rastlös" rädd att somna och började härja runt. Var dock snäll och inga problem men sova skulle hon inte. Albin vakande ju s klart också och senvar det fullt liv i stugan på 12 kvm. 3 hundar, 4 vuxna och 2 barn...tänk själv. Vi spelade yatzy och snaskade på tilltugg. Men när klockan slog halv 12 tyckte vi det var dags att bege hoss hemåt med våra trötta barn. Dem somnade innan vi kommit utanför camping området. När vi kom hem blev det överflyttning till sängen och dem sov vidare...



Nisse var ju en självklar gäst :)



Moa lekte för fullt och hade en riktigt trevlig dag.



God middag som man inte äter varje dag :)



Så här gott sov Albin en del av kvällen, sen skulle ju han också vara uppe :)
Har många fler bilder men dessa får räcka idag...
Trots en trevlig o sen kväll igår skulle barnen upp som vanligt och 10 över 6 tyckte Moa det var dags...Puh.. Jaja, bara till att gilla läget o gå upp.
Får se vad som händer idag...mindre rolig dag då inget är öppet och idéerna är få...nåt ska vi nog komma på.

Glad midsommar :)

Med dessa bilder önskar vi i familjen GLLAD MIDSOMMAR!!!!!!






Midsommar afton

Den allra bästa högtiden på hela året enligt mig. Jag älskar midsommar :) Vet inte varför men har så mycket minnen från när jag var liten oich vi firade midsommar med mormor o morfar i deras hus. Det var så himla kul. Verkligen en favorit!!!
Idag började vi vår dag med en promenad en bit ut på landet för att plocka blommor. Jag hade tänkt göra krans till Moa o mig kanske. Promenaden tog närmare 2 timmar och på vägen hem handlade vi bullar och vars en kaka. Satt som det skulle efter den rundan...gott var det :)
Nu sitter vi och tar det lugnt i soffan framför en disney film..Pinocchio blev det. Jag ska snart ut och göra en potatisgratäng och börja binda kransar. I kväll bär det av till Sibbarps camping och firande med pappa o Linda.
Nu.....ut i köket. So long!!!


Framtidens barn

Hur kommer det se ut när Moa är 20 år om det ser ut så här nu:



Hon lyssnar på barnlåtar på Spotify från min mobil...sjukt egentligen :) Men hon tyckte rundan blev lite roligare...hihihi. Jag förstår henne. Framtiden då?!
Den fina kransen hon har på huvudet hade dem gjort på dagis och skulle användas idag på midsommar festen. Dem hade fått typisk midsommar mat och jordgubbar med glass till efterrätt. Dem har det bra på dagis :)

Annars idag då...ja, det har blivit ett pass på gymmet och en löprunda. Flitigt va?! Dock "bara" en runda på 5,6 km men de räckte idag. Benen är fortfarande ur form...men imon ska jag springa med Maria, hoppas dem känns bättre tills då. Imorgon är det också midsommar afton, vi ska till pappa och Linda och Sbbarps camping. Dem har hyrt en stuga där och sen ska vi gå på marknaden/tivolit. Blir säkert trevligt.

Nu inväntar jag Dennis från sin löprunda och då ska vi fika på den nyttiga choklad drickan och en diet bar...dem är för goda :) Mums!!!

Lite fix

Ja, nu är det snart lunch dags och morgonen har sprungit på som vanligt. På morgon rundan idag blev det den stora vagnen och en lång runda innan dagis. Dem skulle ha midsommarfest på dagis idag så vi plockade med oss några blommor längs vägen :) Moa var glad idag när hon skulle till dagis för pappa Dennis ska komma o hämta henne. Han ska sluta till lunch idag...trevligt :) Tycker vi om!!

Under frukosten imorse så tittade Moa ut och såg att molnen rörde sig. Hon sa att Semlan snart kommer ner till oss och knackar på fönstert. Då ska vi öppna så hon kan komma in. Hon ska inte välta ner blommorna sa hon...söta lilla Moa. Vilka funderingar. Lilla Semlis kommer ju inte tillbaka...I wish!!!

När jag kom hem efter dagis lämningen så blev det fix här hemma. Plcokade undan bland Moas leksaker här nere och ordnade i backarna så det blev lite bättre ordning. Hennes rum ser dock ut som bomben slått ner så det får vi ta tag i i eftermiddag. Vad jag kan säga så behövs det mer förvaring till alla hennes leksaker :)
Nu ska jag ge Albin mat och sen ska jag byta om för att gå ner till gymmet och möta Dennis. Det blir ett träningspass och sen går vi hem ihop. Kul!!


Trummpinnar...puh!

Ja, trummpinnar är bara förnamnet på mina ben idag...OMG vad jag har gått, gått o gått :) Vaknade, Albin har börjat vakna närmare sju, trist bara att Moa ska upp i ottan :( I alla fall, upp, blöjbyten, frukost, påklädning, GÅ enrunda med Nisse, hem o lämna honom bara, GÅ till dagis och lämna Moa, Gå till öppna förskolan, GÅ till gymmet och träna, GÅ hem, göra vid mig, plocka undan i köket, GÅ runda med Nisse och förbi dagis och hämta Moa, GÅ hem och lämna Nisse, dricka lite :) sen GICK vi till Ica och handlade och GICK hem...puh får man väl säga efter en sådan dag eller?!
Låter kanske inte så mycket för era öron men det känns i alla fall i mina ben....jag är trött. Skulle blivit en löprunda med Maria idag men Dennis tog ett par timmars jour så vi fick skjuta fram det. Kanske lika bra med tanke på mina betongklumpar till ben :)
Nu sover barnen och jag har intagit soffan, sitter med datorn i mitt knä och väntar på att kaffet ska rinna ner...



Lille Albin rör sig runt o runt och det dröjer nog inte länge förrän han kan ta sig fram. kul :)


Typiskt barn...eller?!

Hahaha...lilla söta Moa är i farten igen :) Jag o Maria har varit ute och sprungit...7,1 km blev det idag och vi har banne mig ett bra tempo...det här ska nog gå vägen trots allt...hoppet är det sista som lämnar en eller vad är det dom säger?! jaja, vilket fall som, jag duschade och kom ut med mjukis byxor och en tub topp och håret nersläppt. Då skrattar hon o säger...

Moa: hahhaa, vad ha du gjort?
Jag: Vaddå?
Moa: Vad har du gjort?
Jag: Jag har duschat.
Moa: Vad har du gjort med ditt hår?
Jag: Det är blött...är det fint?
Moa: Näääää...
Jag: hahaha, nähä okej.
Moa: Har du ingen tröja på?
Jag: Jo, men det är en tröja utan ärmar
Moa: hahahha...jaaa, den kan man bada med.

Det  är för roligt, dem säger verkligen vad dem tänker och inte tvärtom...Dem är ju ärliga, det kan vara hårt ibland :)
Nu är Dennis ute o springer, barnen sover och jag sitter här :) När Dennis kommer ska vi äta o sen ska Nisse ut en ruda, därefter blir det soffan och lite lugn innan sängen blir invaderad...Imorgon är det ny dag med öppna förskolan, gymmet och på eftermiddagen löpning. Tänk när man börjar jobba...hur ska man då hinna med allt? Kommer INTE att gå.

Strålande humör :)

Idag har Moa vaknat på Helt rätt sida...Ska kanske inte säga för mycket. Men idag är hon inne på tredje dagen utan bråk, trots och gnäll....TRE DAGAR!!!! Kan ni fatta hur skönt det är. Det är helt underbart när det är så här. När hon lyssnar och gör som vi säger till henne, hon är bara så snäll o go och härlig.
Idag när vi gick till dagis så gick ghon hela rundan själv och vi tog en omväg för vi gick hemifrån redan kavrt över 8 och hon ska vara på dagis kl. 9. Hon sprang o var glad, körde vagnen lite och höll Nisse. Var förståndig och sa "Där framme stor gata, får mamma hålla Nisse, kör många bilar, Sen kan Moa hålla Nisse igen"...söta lilla älsklings Moa.



Idag borde jag egentligen städa och fixa lite men har egentligen inte lust :( får se om krafterna kanske kommer. Annars blir det en lugn förmiddag för att ladda batterierna inför öppna förskolan i eftermiddag och en löprunda med Maria. Nu ska jag byta en blöja med mindre roligheter i.....


Underbart

Nyss hemkommen från min dejt med Louise. Helt underbart att ha en sådan vän. Vi pratar om allt mellan himmel o jord. Allt från det att vi var små, 7 år och träffades i rabatten, vi växte upp, var varje dag under sommarlovet, spelade kort och hittade på egna lekar med saft och vi åt våra toast så det sprutade ur öronen. Vi bakade och lagade stuvade makaroner. Vi övade glosor på vägen till skolan...vi gjorde allt. Till att prata om döden och vad som händer sen. Som sagt var...allt mellan himmel o jord. Det är toppen med en vän som du Louise. Detta behövs då o då...


En lugn stund

Nu sitter jag här i min bil o väntar på att kl ska bli 18...för då kan inte lapplisorna säga nåt..hihi.;) Jag ska nämligen upp till bästa Louise på lite frukt stund o tjejsnack...woho!! Alltid kul när man kan får träffa sina kompisar i lugn o ro. Sist vi träffades var vi hos mig o det var frukost dejt med båda barnen hemma, allt annat än lugnt den gången. Kanske jag till o med skrämde bort henne från att skaffa barn... ;/ nu visar klockan redo att gå. Trevlig kväll !!

Snart lunch

Morgonen har flytit bra och vi har redan varit ute och lekt på lekplats med Anna-Karin o Elin, en timme ungefär innan dem skulle vidare till dagis o jobb. Tack för sällskapet och för att ni gjort vår dag lite roligare :)



Snart är det lunch för Albin och sen sova middag. Därefter blir det lunch för mig o Moa. Vet dock inte vad ännu men vi får väl improvisera lite...hahha. Något nyttigt är ju alltid bra så det ska vi nog se till att ordna. Kankse omelett?!
Moa och Albin har picknick på golvet nu och hon bjuder på pizza, tårta och paj...tänk om det varit riktiga saker...Mums!!! Det hade suttit där det skulle...hahhaha.



Nä, dags att betala lite räkningar, ge Albin lunch och lägga honom, hänga upp tvätten och sen fixa lunch till mig o Moa och sen ska jag ta tag i alla våra foto och beställa lite nya så det kan bli ordentligt på väggarna. Ingen risk att man sitter sysslolös eller?!


En tv till tack ;)

Ja, vilket i-land problem alltså, men ibland hade det varit skönt med en tv till...kanske i sovrummet. Vi har ju bara en tv och när det är fotboll på tv och Dennis sitter här med sina kompisar så hade jag kunnat lämna dem ifred och kollat på egen tv. Får se hur det blir med det. Och som ikväll....det hade varit skönt att lägga sig i sängen och kolla på mina desperate house wifes avsnitt...hihihihi  :)
Jag försöker dock få rätt på vår gamla dator så kanske det finns en möjlighet att kolla på dvd där i..vem vet, då kan jag ligga i sängen också...woho!!! Som sagt ett STORT i-lands problem *skäms*

Över till nåt annat,lilla Moa som nu är drygt 2,5 år är inte direkt den där personen som sitter hos en och myser. Kan hända om det är en av hennes filmer på tv men inte annars. Idag dock, låg jag i soffan, Albin sov och Dennis låg också i soffan. Då kom hon och la sig hos mig och lutade sig mot mig så mysigt. Sådana stunder får man ta till vara på eftersom dem kommer så sällan. Annars idag så har hon varit riktigt snäll...de är så kul när hon är så glad och skötsam och visst får man ha sina dippar...men inte så ofta kanske :) hahahah!!

Nu sover barnen, Dennis är iväg och jag sitter här...får se vad jag gör. Inte ett skit på tv...som vanligt. Kanske blir boxen nu då...och en liten fruktskål. Ha de...



Detta är min lilla Moa för ett år sedan...den 16 juni 2010...idag är det den 19 juni 2011...



Och detta är på dagen för exakt ett år sedan...alltså den 19 juni 2010...söta lilla du :)

Söndags lek :)

Ja, Moa vaknade kl. 7 i morse så det var inte långt efter jag skrivit mitt inlägg...det blev frukost o påklädning, därefter promenad med Nisse. Sen hörde vi av oss till Anna-Karin o Elin och bestämde att vi skulle gå till en lekplats...det blev en promenad dit och sen lek i en timme ungefär. Dem lekte fint ihop som alltid :)



det känns som att barn kan gunga hur mycket som helst, dem vill aldrig sluta. Idag tckte Albin det var väldigt roligt att gunga :) Hade nog kunnat sitta där en bra stund till.



Nu är vi bara hemma o när Albin vaknar ska vi ta en runda med Nisse, som vanligt är söndagarna tråkiga o dem blir inte bättre för att Dennis har jouren. Hoppas på en lugn o skön kväll o kanske tidig säng gång så man kan vakna utvilad imon när det är måndag o en ny vecka börjar.

Godmorgon

Ja, som vanligt sitter jag här med Albin som alltid vaknar vi 6 tiden. Börjar vänja mig nu. Moa sover fortfarande, hoppas hon kan sova ett tag till :) Idag har vi inget planerat...lite tråkigt. Men vi hoppas på lite lek med Anna-Karin o Elin. Får se vad vi hittar på...
Imorgon är det ny vecka igen och Dennis går av jouren, hade varit lite trevligt med fint väder så man kanske kan gå till badet, har ingen aning alls om vad det ska bli för väder nästa vecka...sen är det midsommar på fredag :)Det är nog min favorit högtid..den är mysig.
Nä, nu vill Albin ha frukost så det är väl lika bra att göra som han "säger"..hahhaa.. Godmorgon alla!!

Ännu ett 1 års kalas

Ja, så var andra 1 års kalaset för detta året avklarat...nu är det bara Albin kvar, det får dock vänta till december. Men kul att tre kusiner har kommit under samma år...Theo i maj, Klara i juni och Albin i december :) Skoj!!
Det var jätte trevligt, fast vi kom en hel halvtimme försent...*pinsamt* vi som alltid är i tid men ibland klaffar inte allt som det ska och då blir det fel :( Alla hade börjat äta när vi kom så det var bara till att sätta sig ner och börja äta, det blev grillat. Korv o hamburgare. Gott var det...men efter all stress fick bara en hamburgare plats :(
Sen blev det lekar och jag var så klart med :) Alltid kul med lekar. Spotta grodor och pennan i flaskan blev dem lekar som genomfördes...skulle varit en till men gick ej pga blåsten.
Sen blev det kaffe o kaka och därefter godispåse till barnen. Nu är barnen i säng, Albin sover gott men Moa har ännu inte lyckats somna. Vet ej om det är sockert eller vilan i eftermiddags som busar i hennes kropp :)



Moa o Theo leker med bilar på Kaspers rum....



Albin satt med en gul bil i handen o tittade på och gjorde så klart tummen upp ;) ....



Min tur att få ner pennan i flaskan...självklart vann mitt lag båda lekarna ....hihihihi.....



Att hoppa studsmatta är en klar favorit för Moa och hon spenderar 90 % av tiden hos Kasper just på detta ställe :) Här hoppas det med Kasper och Sofia..

Nu tänkte jag ta en skål med jordgubbar och se något avsnitt av DHW...Dennis sover ändå i soffan så han bryr sig nog inte ;) Sen blir det sängen...ännu en härlig dag avklarad :)

Frukost sällskap

Albin vaknade som vanligt kl. 6 och det var bara att gå upp. Till min stora förvåning så sov Moa vidare och kom inte upp förrän tio i sju :) Skönt för henne. Vi tog oss en promenad och handlade bullar och jordgubbar på vägen..vi skulle ju få besök. Det är alltid trevligt med frukost sällskap och idag gjorde kära mamma oss sällskap. Dennis är på fysen så det var bara jag o barnen..
Nu har mamma gått, Albin ligger och sover och Moa kollar på en film. Ska man kanske ta vara på tillfället och kanske blunda i 5 min :) hahaha...hade ju inte varit helt fel. I eftermiddag blir det kalas och en massa gott hoppas jag..nu ska jag dock ta mig ett glas med kallt vatten och sen ryggläge i soffan.



Så här glad och pigg var Albin strax innan Moa vaknade...tänk om man själv hade varit på lika strålande humör vare morgon :)

Jag blir galen....

Jag blir alltså snart galen på detta jädrans humör min dotter har. Var får hon det ifrån?! Det är sjukt vad bestämd hon är, men när ska hon förstå att hon inte får som hon vill och sluta trotsa på detta sättet?! Det tar alldeles för mycket energi känner jag...lättaste hade varit att bara göra som hon säger/vill så hade det blivit frid och fröjd. Men nä....så lätt ska hon inte få det. Jag ger mig inte i heller i första taget :) hahaha..
Men jag hoppas verkligen bara detta är en väldigt jobbig fas hon går igenom och att hon kommer att komma ur det inom sinom tid för annars kommer jag inte ha något hår kvar innan hon kommer in i tonåren. Usch, ja, tonåren....jag vill inte ens veta hur hon kommer vara då om hon är så här nu.. Puh!!! Lite gnäll här och där...sorry.

Idag har vi varit på öppna förskolan och där var lika trevligt som vanligt. Inte många alls och det är skönt ibland...då blir det lite lugn o ro :)
Nu är vi bara hemma och jag är helt slut, vid halv 5 ska jag ut o springa med Maria...får spara lite ork till då. Här kommer lite bilder...



Vi har gjort egna glassar av Brämhults juice och dem gick hem även hos Nisse :)



En glad Albin leker för fullt på öppis :)



i väntan på fika  på öppna förskolan :)

 

6 månader sedan

dfhggä -'ä-ä'cvbbvvvvvvcvccccccw223w32w5rbvh  (detta var början av inlägget skrivet av Moa ) fint va?

Idag är Moa hemma från dagis och för att stimulera henne lite så blir det en runda till Öppna förskolan idag mellan 9-11. Där hon kan få leka av sig lite. Sen har jag ingen aning om vad som händer efter det. Det blir hem och äta lunch och en runda med Nisse men sedan är schemat öppet för förslag ?!

och....Tännka sig att idag är det 6 månader sedan söta, lilla, älskade morfar gick bort. Att det kan gå så fort. Jag fattar det inte... :( Hoppas han har det bra där han är men jag är ganska så övertygad om att han har det bra och känner sig lugn. Han är ju trots allt med mormor, det måste kännas tryggt :)

Sen är det äntligen helg och Dennis ska vara hemma hos oss...han har dock jouren så det händer inte så mycket men vi är med varandra i alla fall. Imorgon blir det kalas hos Klara, Moa o Albins kusin. Hon har fyllt 1 år så det ska bli stor fest med massa människor, grillat (om vädert tillåter), lek, bus och godis. Ska bli riktigt trevligt :)

Nä, nu gjorde stora barnet numer 2 så det blir ett byte och sen en runda med Nisse och därefter promenad till öppis...ha en bra dag alla....

Ännu en dag...



Ja, ännu en dag full med aktiviteter. Katja o Valter kom kvart i 9 i morse och då traskade vi till Moas dagis för att lämna av henne. Så här fin var hon idag :) Sen gick vi vidare till öppna förskolan...och vidare hem här efter 2 timmar och åt lite lunch. Bakad potatis med skagenröra...mums!!
Sen slappade vi i soffan lite innan det var dags för mig att gå o hämta Moa igen. Efter dagis tog vi en lång runda och när vi kom hem tog vi det lugnt i soffan framför en film. Moa sa: Vill du mysa med mig mamma? Här e plats här bredvid :) Min söta lilla Moa.
Nu ska snart barnen i säng och då börjar lugnet och ryggläge i soffan. Imon är det fredag och inget dagis för Moa...först blir det öppna förskolan och sen får vi se vad som händer. Go kväll alla!!!!


jaha....

Usch, åh..stånk o stön. What a day?! Ja, de kan man lugnt säga...äntligen sitter jag här i soffan och bara intar lugnet. Det har varit fullt ös hela dagen. Efter lämningen så tränade jag på gymmet (blev det istället för löpning idag) sen åkte jag in till mamma. Fikade och sen åkte jag för att handla present till Klara vilket jag gjorde. Skulle dock även kolla sandaler till mig själv...men nä, som alltid så är det saker till barnen man kommer hem med och inget till sig själv. Det blev en klänning och tröja till Moa och ett par byxor till Albin. Det var ju rea på Lindex :) hihihihi.
Efter dagis hämtningen blev det direkt hem till Linda, Lucas och Alina där vi fikade och det blev även lek, därifrån till lekplatsen och leka en stund och sen hem till oss för matlagning, lek, bråk, bus, gnäll, skrik, äta, lek, bråk, bus, gnäll och skrik och sen gick dem hem lite över 6. Puh...helt slut o huvud och kropp. Men det är alltid trevligt att umgås med dem...skönt att få prata av sig om våra barn och deras "faser" eller vad man ska kalla det...hahaha
Nu väntar jag bara på att Dennis ska komma hem...sen blir det mys och lite tv tittande...därefter sängen för att samla kraft inför nästa dag med nya äventyr....söta Katja med barn kommer :) Wieeeee.



Starka muskler

Idag när vi skulle sätta oss för att äta frukost så tar Moa en macka och säger: Jag kan själv ta på leverpasta(leverpastej) för jag är stor och jag har starka muskler. Hahahah....hon är för söt. Förresten, så här fin frisyr hade Moa i morse





Fin va? rena svinto håret...hahaha.
Idag ska jag o Albin in till malmö...Dennis är i Kalmar och ska spela fotboll idag i Brandkårs SM så jag har bil. Woho!!! Sen ska jag springa en runda när jag är där medans hon passar Albin. Därefter tänkt jag shoppa lite...bland annat en present till Klara, Moa o Albins kusin, so mfyllde 1 år den 9 juni. Vi ska på kalas där på lördag. Sen blir det hämtning på dagis igen och därefter en hel eftermiddag med Linda o barn :) En trevlig dag med andra ord.

Min lilla hörna...

Detta får bli min lilla hörna...min hörna med ett par saker från mormor o morfar...det som var "mormor o morfar" för mig. Tavlan med vovven och pojken som säger" kan du inte tala"...en favorit :) Och sen släktträdet som jag berättade om i ett tidigare inlägg som jag hade drömt om.
Tanken är att det ska komma en bild på Semlan också och sen är hörnan komplett av mina nära o kära som jag förlorat. Har även satt ditt ett par ljus som kan tändas för dem älskade. Jag tycker det blev fint :)


6 månader

Min lille plutt Albin "fyller" 6 månader idag...tjoho!!! Grattis till honom. Tänk 6 månader, ett halvt år....helt galet. Vart tar tiden vägen...den springer iväg om inget annat. Men men, det händer ju mycket under tiden också. Albin växer o frodas och är helt olik sin syster :) Kul att se.
Idag är där lite planer på shcemat och det kommer nog bli en bra dag känns det som. Nu ska vi först ta på oss kläder och ta oss en promenad till dagis....får se vad som händer när jag kommer hem. Men jag kommer nog inte sitta sysslolös.



Så här ser det ut hos oss på morgonen i ca en halvtimme innan vi äter frukost :) Dock brukar inte Moa sitta så nära tvn..hon brukar faktiskt sitta i soffan :) Ha en bra dag alla...

Övertrötta barn

Ja, övertrötta barn är inget kul...och idag var Moa vääääldigt övertrött. Vi var på Tosselilla igår och på vägen hem somnade hon ju så klart i bilen och fick kanske sova ca 20 min...när vi sen kom hem blev det sängen direkt för vi tänkte att hon är nog trött. Hon låg och höll på i 2 timmar :( Kvart i 9 somnade hon...inte ok! När tror ni hon vaknade?! Believe it or not.,...10 över 5... Stor suck!!!! Varför?
Sen har hon hållt igång hela dagen så det blev en dusch och sen saga i sängen redan kl. 18 idag..inget tecknat. Hon somnade inom 5 min. Hon var sååååå trött. Hon fick lägga sig tidigare än lillebror idag men så får de vara när man vaknar så tidigt. Imorgon är det dagis för henne så jag tyckte det var bäst att hon fick komma i säng tidigt så hon kanske kan komma ikapp lite sömn...så hon är någorlunda pigg imon. Hoppas hoppas, annars blir det sängen lika tidigt imon :)
Sååå, nu är det bara lillebror Albin och jag hemma o vakna. Dennis är på övning som vanligt på måndagar i jourveckan. Albin har också fått duscha och det är dags för gröten nu, sen blir det sängen för honom så jag själv kan få lite avkoppling och ta mig en dusch....hahaha, lite kvalitets tid.. Det tycker vi också om :)


Årets första dopp :)

Woho....då har man tagit årets första dopp. Dock bara i en pool på Svedala badet men ändå. Jag badade...Det var riktigt skönt och varmare i vattnet än upp på land. Kanske inte så konstigt med tanke på att det var 25 grader i vattnet och bara 22 på land :) När man har barn så blir det att man får offra sig...Moa ville ju bada. Albin låg i vagnen och sov. Maria och Theo var också där dem var dock små badkrukor ;)..hahaha.
Moa tyckte det var kallt och sa flera gånger att hon frös och att det var kallt men hon skulle inte gå upp...absolut inte. Hon fick inte bada så länge för läpparna blev ju lika blå som min systers bil...brrr. Men...nu är det gjort och det blir nog fler besök där i sommar om vädert tillåter. Tycker vi om...







Där var inte en kotte förutom någon skolklass så det var skönt. Behövde inte trängas direkt. Nä...ut i köket och påbörja matlagningen, idag blir det Flygande Jakob...Mums!!!

Nya tag...

Jaha...så var det måndag igen och ny vecka. Dennis har jouren och jag ska försöka ta nya tag med löpningen. Har känt mig halvkass veckan som gått, haft ont i halsen och huvudet :( Sitter just nu och väntar på snälla mamma som kommer ut och hjälper mig passa barnen medans jag tar mig en jogging tur :) Det är verkligen snällt..tack så mycket!!
Sen får jag se hur jag lägger upp träningen resten av veckan...nu är det bara 8 veckor kvar till Malmö Halvmara...2,1 mil och det ska jag ta mig igenom. Helst springandes hela rundan men jag är glad om jag kommer i mål :) hahaha...nä, på med kläderna för snart kommer mammsen.

Tosselilla :)

Idag har vi haft en härlig dag på Tosselilla och jag låter bilderna tala för sig själv...Som vanligt är inte jag med på foto för det är ALLTID jag som fotograferar för annars blir det inga foto.



















Vi har haft en toppen dag med pappa o Linda. Jätteskoj o trevligt :) Tusen tack för allt!!!!

Ensam :(

Min dag har varit....hmmm, varierande och ganska så impulsiv. Som ni vet vaknar mina barn i ottan. Trevligt va?! Ja, denna morgon bjöd oss allihop på en morgon runda på 5,5 km. Jätte härligt väder...strålande sol och varmt o skönt var det. Nisse fick springa lös och leva loppan...han var över lycklig. Vi plockade massa blommor längs vägen och sammanlagt  blev det nog en 7-8 stycken olika :) Moa älskar att plocka blommor när vi är ute o går...jag med. Tihih!!!





Vi tog stora vagnen för det var en lång runda och klockan var bara halv 8 och vi hade ett litet hopp om att Moa kanske skulle slumra till lite..men näääää.
Efter rundan satt en frukostbuffé som det skulle och den intogs så klart på fiket nere i byn :) Det tycker vi om. Därefter styrde vi bilen mot Ica maxi och en storhandling.....så väl gick allt enligt planerna.
Väl hemma så kom Maria o Theo hit...inte med i våra planer men vi hade ju inget annat för oss så då är dem mer än välkomna :) Jag o Maria bestämde oss för att köra in till Jägersro Center..bara sådär för att fördriva tiden. Jag hade bara Albin med mig. Moa var hemma o lekte med Dennis. Precis när vi kommit dit så ringer Dennis och säger att han måste iväg med brandbilen för dem behövde hjälp....så han lämnade Moa hos Dennis syster. Vi stressade på inne i malmö och sen hämtade vi Moa o åkte hem till oss. Hann dock med att köpa tre bodys till Albin och tro det eller ej Spislock. Hahaha, så stenålders men dessa var så söta/romantiska och somriga. Passar perfekt i vårt kök. Vi har ju ingen spishäll så dä får man göra det bästa av det...



Anyway...kort efter att vi kommit hem kom Dennis hem igen...Tillbaka till planerna och förbereda maten. Vi skulle grilla lax i foliepaket och även grilla potatisen i foliepaket.. det var nypotatis...Precis när vi skulle starta upp grillen så ringde brandstationen igen...åhhh, iväg igen och där stod jag. Jaja, bara till att starta upp grillen och börja grilla, underhålla en trött Albin och hålla koll på en badande Moa i trädgården...kul. Moa kom upp, hel o ren, maten blev klar och super god och Albin kom i säng kort därefter. Även Moa kom i säng efter att ha kollat färdigt på sin film....dock i säng med 39,2 grader i feber :( Suck...vad är detta? Febern kommer o går fram o tillbaka hela tiden nu i ett par dagar. Hoppas hon mår bra i morgon när vi ska till Tosselilla...
Nu sover barnen gott och jag sitter här ensam. Ska måla tånaglarna, kolla på Desperate house wifes och kanske äta jordgubbar eller morotskaka. Hmmm....svårt val. Kanske båda...hahhaha

Blir galen

Vad ska man uppe o göra vid 5 halv 6???...jag fattar inte det. Vad har vi gjort för att få så morgon pigga barn? Visst, jag är en morgon människa men det finns ju gränser.....Kl. 7 funkar bra för mig. Jag skulle vilja önska att mina barn vaknar vid 7 ungefär..rimlig önskan? Det tycker jag.....inte konstigt man ligger halvdöd i soffan om kvällarna :) Usch nä, sova, vad är det? *snark*

Dag full med lek

Denna fredag har varit full med lek...först kom Linda, Lucas o Alina och vi smaskade på pannkakor ihop och sen efter det lekte Moa o Lucas för fullt. Som vanligt fullt ös och hemmet upp o ner :) Lite bråk blev det också, men kan man ana något annat när barnen varit vakna sedan 5 halv 6 ?!



När dem gått hem så gick vi ut på promenad och när vi kom hem så kom Maria o Theo hit och lekte.





Nu är de kväll och jag sitter och halv sover i soffan...jag är så fruktansvärt trött. Inte social för fem öre...shysst..hahaha, men vad ska jag göra. Det blir definitivt sängen TIDIGT!!! Imorgon har vi inget inplanerat så vi får se vart dagen tar oss men på söndag då är det äntligen dags för Tosselilla. Yay!!!!


Morgon sysslor

japp, varje morgon är den andra lik i stort sett. Även idag...inga konstigheter. Vi har vaknat, bytt blöjor, ätit frukost, tagit på oss kläder och varit ute på morgon rundan. Moa verkar vara bra igen...får se om det kommer något under dagen. En maskin tvätt har redan körts och den andra är igång. Känner mig fortfarande helt slut i kroppen så får se med den där löprundan idag..kanske blir piggare efter den istället :)
Nu ska vi plocka undan lite här hemma och göra oss redo för en pannkakslunch med Linda, Lucas o Alina. Känns som att det blir en trevlig fredag...det tycker vi om :)



My day...yay

Ja, så var kvällen här igen och min dag har varit bra :) Moa vaknade inte förrän halv 8 i morse...har kanske bara hänt 2 ggr till i hennes liv...hahaha. En lite lugnare morgon än vanligt :) det blev lämning på dagis och sen hemåt...skriva handlar lista och sen till affären. Hem igen och tanken var att jag skulle springa under Dennis lunch, för han skulle komma hem, men planerna ändrade och jag bakade muffins och höll Dennis sällskap istället...mycket roligare...hahahha



Ser dem goda ut eller? Dem var riktigt goda...hehehe
Sen blev det hämtning på dagis och därefter styrde vi vagnen mot Elin o Anna-Karin och redan efter 10 min var jag trött i huvudet. Vilken ljudnivå...hahaha. Dem kan dem. Men det var trevligt och dem leker fint ihop. Sen tog vi oss hemmåt och när Dennis kom hem körde jag till en kär gamal vän för att fixa mina naglar....åhh, vad fina dem blev och det är så skönt att ha dem fixade igen...love it!!!
Nu är jag hemma igen och har intagit soffan för en skön och lugn kväll..dock verkar inte Moa helt kry. Ett par gånger har hon sagt att hon har ont i magen och ikväll hade hon även feber..stackare. Hoppas det gått över till imon. Nu är det tv som gäller...go kväll!



Torsdag...igen

Nu är torsdagen kommen och Moas sista dag på dagis denna veckan. Alltså, kan man inte bara stanna upp tiden ibland....dagarna springer förbi en så fort ibland tycker ja. Det gillar vi inte :( Moa tyckte det var dags att gå upp redan vid halv 5 i morse men tack o lov, efter många om o men, så efter en timme somnade hon om och sover fortfaranade. Albin och jag sitter här nere så klart. Det går bra för honom i eget rum. I morse vaknade han till vid 5 och ville ha sin napp så dår gick jag in till honom och sen gick vi upp lite över 6. Vart tog morgnarna vägen då han sov till 7 i alla fall...suck!! Det var bara två morgnar men ack vad skönt det var....
Idag händer inte så mcyket medans Moa är på dagis, men efter dagis ska vi leka med Elin och ikväll ska jag få fixat mina naglar...äntligen!! In big need... :)
Men nu ska jag fylla på kaffekoppen och sen blir det till att ta fram kläder till ungarna och sig själv och därefter promenad till dagis. Får se när lilla damen vill vakna?


lika eller olika ?!

Fick ett mail idag från extrafilm om att jag fick 50% på canvas tavlor....har alltid velat beställa det och nu kanske det är min chans. Satt och kollade bilder och tänkte kanske beställa på barnen...så klart :) Tänkte mig storleken 30 X 40 och inkl frakt skulle det kosta mig 318 kr...det är väl inte dyrt?
Tänkte ta vars en bild på när dem är 2 månader...Moa 2 månader



Och Albin 2 månader



Lika eller olika?!
Får höra med Dennis vad han säger men just nu är han på bradkåren och har någon våravslutning. Får se när han behagar dyka upp :) Själv ger det mig tid till att kolla på mina Desperate house wifes...wieee. Det tycker vi om. Men först.....en kopp te med god macka till. Mums :)

Titta så fint :)



Titta så fint det blev med den nya gardinen i köket...wieee. jag är super nöjd. Känns helt annorlunda och det är det ju också eftersom dett ablir mer som en kappa och innan had evi längder hängande. Alla som är sugna på en likadan ska gå in på Ellos.se och söka på hissgardin. Denna heter Ambrosia :)


Godmorgon everybody :)

Jahapp så är det onsdag morgon och jag känner mig inte helt i stöt. Kroppen känns sliten, halsen gör lite ont och huvudet värker :( Inget kul så det får bli en vilodag idag också...tanken var att jag skulle springa med Maria men det får vänta till en annan dag. Idag ska demkomma och byta vår vindruta på bilen...igen. Grrrrrr!!!! Sen ska jag vara på banken kl. 13:30 och bvc 14:30...så idag får Dennis mamma hämta Moa på dagis eftersom hon ska hämtas kl. 14. Det krockar lite. Så idag står det lite saker på schemat. Hämtade ut min nya gardin till köket igår så den ska också sättas upp tänkte jag...får hoppas det blir fint :)
Men nu....dags för påklädning av barnen och sen en promenad till dagis. Ha de bäst...

klibb o klabb...blixtrar o dunder

Ja...så är det faktiskt. Det är så klibbigt ute. Jag duschade innan jag skulle hämta Moa på dagis o när jag gick dit så kände jag hur klibbig jag blev. Det nästan rann på ryggen..usch. En dusch till tack :) Hoppas på lite åska til ikväll så det kan lätta upp.
I alla fall så har eftermiddagen spenderats ute ihop med Linda, Lucas o Alina. Det var trevligt som vanligt...trevligt och varmt.



Lilla Alina och lille Albin..snart 6 månader :)



Och våra "stora" barn. Lucas o Moa...2,5 år.
Nu sover barnen gott och det är Albins första natt i sitt eget rum..får vi se hur det går. Kanske springer skyttetrafik till honom i natt...haha.
Dennis kollar på fotbollen och jag ska surfa runt här på nätet o se vad man kan hitta för kul. Imon blir det en lite stressig dag...i alla fall som det känns nu, men de blir nog bra. So long....

Tråkigt...

Nu är det tisdag och jag har blivit lite förvirrad på dagarna eftersom Dennis var ledig igår...så det var knappt Moa kom iväg till dagis idag för jag var inställd på att det var måndag. hahah. Men, nu är hon där och jag har städat huset. Försöker bli av med katthåren...i alla fall dem mest synliga. Sen letar dem ju sig in på alla ställen men en grovstädning får jag ta en annan dag. Nu har det gått snart tre dagar sedan hon dog och jag ha rinte riktigt ännu kunnat ta in att hon är borta. Jag kollar hela tiden bort på ställena där jag vet att hon satt/låg.
Igår kväll var det lite jobbigt, jag kollade bort mot altan dörren för hon brukade sitta där och titta ut och när jag går upp och lägger Albin är det jobbigt för hon låg alltid i hans säng så jag fick lyfta bort henne innan han kunde läggas. Det är sådana små saker och det är tungt och jobbigt. Saknar henne faktiskt....*snyft* Min lilla kise...Semlis. Och andra sidan så är jag faktiskt glad för att jag vet var hon är...som igår när det var sådant oväder. Det regnade och åskade, det hade inte varit kul att sitta hemma och inte veta var hon var :(
Men men, allt måste gå vidare och man får ha sina dåliga dagar då man får lov att tycka att allt är orättvist och gråta en skvätt.
Nu ska jag ta ett ryck o hoppa in i duschen, det är så klibbigt väder idag o nu när jag har städat så klibbar det ännu mer...blä! Sen blir det hämtning på dagis och efter det lek med Linda, Lucas och Alina. Bjuder på en bild av Semlan....lilla söta du!


Löpningen...

Jodå, det tar sig sa pyromanen :) Nä, men jag kämpar på med löpningen. Idag var jag o Maria ute på 1,1 mil o det gick inte lika fort som sist...skillde "bara" 3 minuter. Men......idag var det sviiin varmt, ca 22-23 grader och på vissa ställen stod det stilla samt att jag kände i min kropp att jag sprang långt i förgår också samt tränade på gymmet igår. Sjuk träningsvärk har jag i mina ben och överkropp just nu....känns så skönt :)
men....ytterliggare ett problem som stör mig är att jag börjar, efter ca 20-25 min frysa. Det låter konstigt men jag fryser invärtes och piggar på kroppen fast jag är jätte varm o svettas. Vad är detta? Har försökt kolla runt på nätet och det jag kan hitta är näringsbrist/vätskebrist...det är inte skönt. Det är en konstig frossa. Usch!!!
Nu är det 9 veckor kvar till loppet och jag kämpar på. Just nu är jag inne i en period där jag inte riktigt tror på mig själv...när jag springer så känns det ganska tråkigt o då vill jag sluta springa bara (tack Maria för att du springer med mig, det gör att jag orkar o vill) sen denna frossa. Då tänker jag att jag kanske inte är en långdistans löpare och jag kommer aldrig orka springa hela loppet på 2,1 mil. Usch, vill bara komma in i ett nytt stim då man känner sig bra...hoppas det kommer snart :)
Annars under eftermiddagen så har det inte hänt så mycket...jag sprang och när jag kom hem så ät jag o Moa middag o Dennis gav sig ut i löpspåret och jag tog läggningen av barnen. Nu är han hemma igen och vi ska ha en myskväll, med film och kanske något gott ;)
Dessa dagarna Dennis har varit hemma...tors-mån har vi haft det så mysigt och trevligt och roligt och skoj. En liten minisemester. Nu bjuder jag på en härlig sommrig bild av Albin. Go kväll!!!


Vilken toppen dag :)

Dagen idag har varit riktigt rolig och trevlig. Vi tog en promenad i morse och bestämde under den rundan att vi skulle åka och bada. Det belv inomhus bad på oxievångsbadet så lille Albin också fick bada. Riktigt kul var det och Moa hoppade från alla kanter och plaskade på ordentligt och åkte rutschkana...jätte skoj. Albin fick in och duscha av sig tidigare än oss såklart men vi andra badade i lite mer än en timme.
Efter badet blev det en tur till Ikea för att äta lunch...super gott så när man har badat. Sen somnade Albin direkt i vagnen och vi gick igenom varuhuset och plockade lite små saker. Därefter körde vi hem.
Nu är jag verkligen helt slut och skulle bara vilja lägga mig i soffan/sängen och sova en timme...men nä, om en halvtimme ska jag o Maria ut och springa 10,93 km....yipeee!!!
Men att inte Moa är trött....herregud vad hon håller igång. Hon har inte sovit middag och gjort alla dessa saker idag men verkar inte det minsta trött. En annan känner sig halvdöd....hahaha.



Mina underbara barn...mina älsklingar.

Nationaldagen

Japp, idag är det sveriges nationaldag men som alla andra år så händer det absolut inget särskilt. Det är inget jag firar direkt...nu är det ju dessutom en röd dag så det blir ju som en söndag. Tråkigt...men kul för Dennis är hemma :) Har ingen aning om vad som händer idag mer än att jag ska uto springa milen med Maria. Hoppas att tiden blir bättre än sist...hihihihi! Annars får vi se vad som händer idag...nåt kul ska vi nog göra.
Men först blir det frukost...här är en nyligen vaken Moa :)



Förresten, märker ni att kameran fungerar igen....wwoho!!!! Får se hur länge det varar.

Ny dag...

Igår var det en tråkig bloggdag med sorgliga och tråkiga inlägg men idag är det en ny dag och den har varit roligare och bättre :) Det är egentligen sorgligt att man bara "går" vidare sådär och att det känns bättre och bättre för var dag. Men så är det ju...det är fortfarande tomt utan Semlan och man kollar automatiskt åt hållen där hon brukade ligga men hon ligger ju inte där :( Alla sakerna är bortplockade och kastade på tippen...*snyft*
Idag har vi dock haft det trevligt...vi tog oss en tur till Smygehuk och åt lunch och lite fika, sen blev det en runda till Beddingestrand också...där doppade vi tårna men det var också allt. Det var sviiiinnn kallt...Brrrrr.
Jätte mysigt har vi haft det och när vi kom hem så fick det bli poolen i trädgården för Moa istället...där fick hon bada tills hon var blå om läpparna och piggade om kroppen. Då gick vi upp så hon fick bada sig varm i badkaret. Albin fick bada med då och han tycker det är jätte kul :)



Ikväll ska jag hem till Maria för att äta tacos och kolla på BB finalen... vem vinner?


Jahapp :(

Min lilla kise..hon är saknad. Jag är så ledsen för att detta har hänt..vill hon ska komma tillbaka och någonstans inom mig så vill jag inte ta bort hennes saker för jag har ändå hoppet om att hon ska komma tillbaka. Jag hade blivit sååååå glad. Tänk om det inte var hon på vägen?!
Har varit hos mamma nu i em/kväll. Dennis är med ett par kompisar. När jag kom hem så var det tomt. Hon gjorde inte mycket väsen av sig men man märker ändå att hon inte finns här. Skulle upp och lägga Albin och där låg ingen Semlan, hon brukade alltid ligga i Albins säng eller på mattan bredvid sängen.
Nu när jag sitter i soffan så kommer ingen Semlan till mig och ska mysa :( Hon brukade alltid komma när man satt i soffan och skulle ligga i ens knä. Hon la sig alltid på tidningen när man läste den eller plockade upp ostbågar ur skålen på bordet, hon tyckte om läsk på ett konstigt sätt för hon skulle alltid hålla på med glaset när det var läsk i det.
När man låg i soffan för att vila så kom hon alltid och la sig på en eller bredvid. Senast igår när jag låg i soffan o vilade så låg hon bredvid mig. Så varm o mysig. Det var jag som var hennes matte och hon kom alltid till mig. Ingen katt som kommer o väcker en längre för att hon vill ha mer mat eller nytt vatten i skålen. Ingen katt som sitter i fönstert och kollar på fåglarna som äter. Ingen katt som leker med Nisses boll framför tvn. Ingen katt som sitter o tittar ut genom altan dörren och jagar löven. Ingen katt som kommer och busar med ens fötter när man ligger i sängen. Ingen katt som stryker sig mot Nisse och slickar honom på huvudet...snyft. Fan vad arg jag är...och ledsen. Så ledsen. Jag vill ha henne tillbaka....NUUUUUUU!!!!!!!!!



Tänk att man kan sakna en katt så.... :(

Snyft....min kise :(



Nåt sjukt har hänt...
Igår kväll blev vår katt skrämd och hon stack ifrån oss. Vi hittade inte henne i morse och vi var ute o letade. Ingen kise :(
Sen skulle vi ut och köra och vi körde ett håll som vi aldrig brukar köra och vi var en bra bit hemifrån och gissa vad som händer?! Jo, vi lyckas köra över vår egen katt. Hon sitter o ch lurar i vägkanten (vi såg inte henne för allt det höga gräset) och när vi kör förbi så springer hon in mellan hjulen så vi kör över henne med bakhjulet. Stackars kise. Hon dog direkt :(
Det var inte kul att gå ut och se henne men var tvungen för att bekräfta att det var hon.
Varför? Varför?
Varför skulle hon springa iväg från början? Varför skulle hon springa ut precis framför vår bil? vad är oddsen liksom att det skulle vara precis vi som körde över henne? 
Samtidigt är det skönt att det var vi själva, nu vet vi var hon är och vi slipper gå och undra. Det är även skönt att man inte körde förbi och såg någon annan köra över henne.
Men snyft och snyft. Min lilla kisekatt. Du älskade lilla Semlan. Det är verkligen sorgligt allting...


Tidig morgon......igen

Ja, dessa tidiga morgnar hör ju till vanligheterna här hemma. Nu har jag varit vaken i en timme med Albin och Moa har precis också kommit ner. Igår när jag sattt vid datorn så shoppade jag faktiskt en gardin till köket... det blev en hissgardin. Tryck på ordet för att se bild...det gick inte att lägga in bilden här.
Vad händer idag då? Ja, lite frukost ska vi väl få i oss och sen blir der nog en promenad med Nisse. Som jag sa igår så ska det även bli löpning och ett besök hos mamma. Sen får vi se vad som mer slinker in...
Bjuder på en gammal bild..lovar att bli bättre med min mobil kamera, för de är ju allt jag kan använda nu :( *snyft*


där var han inte mer än ett par timmar gammal men om 10 dagar blir han 6 månader..inte klokt!!


Dåligt

Ja, det är dåligt med uppdatering från min sida *skäms* men det blir så när Dennis också är ledig. Vi gör ju saker hela tiden och allt går i ett. Idag har jag o barnen varit hemma hos dennis syster för lite lek och pannkakor ) Trevligt o gott var det. Mindre kul att gå hem, Moa fick ett smärre utbrott. Hon la sig på marken och skrek...jätte kul!! NÄ!!! Unge....
Sen har det visserligen inte hänt så mycket, vi har varit hemma och på lekplatsen. Det har ju varit jättefint väder :) varmt o skönt. Vi skulle egentligen gjort något men det blev inte så...men Dennis är ledig tills på tisdag. Det är kul. En tråkig sak är ju det med kameran....jag tar knappt några bilder...måste skaffa ny kamera, Men denna kan jag bjuda på....



Nisse suktar efter Albins "trasa"...dem är för söta. Imorgon är tanken att jag o Dennis ska lämna barnen till Dennis föräldrar så vi kan ut o springa en runda...1,3 mil är tanken att man ska ta sig runt. PUH!!!! Sen blir det också en tur in till mamma....
Nu ska jag kanske shoppa lite på nätet,..det är farligt det ;)

En röd dag..

ja, idag är det ju faktiskt en röd dag..som en söndag alltså. O söndagar är tråkiga....tycker jag i alla fall, fast idag har det varit en bra dag.  Dennis var iväg med sin pappa i morse men han kom hem redan vid 10 tiden. Då blev det lite fix hemma, lunch för oss alla och sen en promenad. På eftermiddagen har vi varit iväg på lite hemligheter som vi hoppas kan gå vägen....hihihihi.
Nu sitter jag här och väntar på att jag ska iväg o springa med Maria Var ett tag sedan jag sprang nu...men nu är det dags igen Det blir 8 km idag. Känns skönt, i helgen tänkte jag dra till med något längre...kanske 1,3 mil.



Här har vi lille Albin...en riktigt härjare. Som han går på när han ligger på mage. Han kommer ingenstans direkt men han snurrar runt och runt och runt. Till skillnad från Moa så tycker han om att ligga på mage. Kul att titta på honom. Nä, nu är det snart dags för löpning så jag får väl börja ta på mig...ha en bra röd dag :)

Min dag

Ja, dagen har gått idag och det har gått undan. Det blev lämning på dagis och sen hem och äta mellis. Sen körde jag o Albin in till malmö och Blomster landet...där blev det inköp av lite blommor...till köket, till vardagsrummet och till framsidan i en kruka. Jag är nöjd :)



Ser lite konstigt ut på bilden men det blev faktiskt jättebra in real life ;) Sen har det även inhandlats två par trosor, ett par jeans, en t-shirt och en tjocktröja...



Fint va? Sen blev det träna ett pass på gymmet, hem och plantera och sen hämta älskade Moa på dagis. Därefter mötte vi upp Linda, Lucas o Alina och sen lekte vi på lekan. Det har varit en skön o bra dag idag och nu är det kväll. Barnen sover och vi ska ta och ha en skön och avlappnande kväll. Imon är det torsdag och Dennis ska vara hemma..woho!!!

Ny dag....idag.

Så var onsdagen här och Moas sista dag på dagis för denna veckan...det blev en kort vecka det :=) Imorgon är det ju röd dag och fredag brukar hon inte gå....Det bästa av allt är att Dennis är ledig 5 dagar nu. WOHO!!!
Igår var vi på lekplatsen hela eftermiddagen med Louise, Clara och Aston...det var riktigt varmt och lite färg fick man.



På kvällen var Dennis iväg med sin pappa och jag var hemma med barnen...Dem fick bada lite och sen var dem redo för sängen. Albin somnade snabbt efter sin gröt och Moa satt och sov i soffan så det fick bli sängen lite tidigare. Det blir så när man håller igång hela dagen :)

Nu är det snart lämning på dagis och sen tänkte jag åka på lite shopping. Får se om det blir något....

RSS 2.0