Inhandlat...

Jaha, då var lördags kvällen kommen igen och dagen har, precis som alla andra dagar, rullat på i ett :) Vi har bakat...eftersom det finns en klydder (Albin) i familjen som är mjölkallergiker så har vi nu bakat mjölkfria negerbollar (ja, jag använder fortfarande det namnet) och mjölkfria muffins. Så nu är frysen laddad för honom om vi behöver ta med eller bjuder hem på fika så står vi inte där utan något till honom :) Vi bakade även vanliga kanelbullar och det är ju bara så himla gott...MUSM!! Blev också ett par vanliga vetebullar som blir helt gudomliga att värma i mikron och sen ha en klick smör på samt ost. Yammi yammi!!



Något kladdiga barn i fejjan efter lite smakprov på Albins godsaker...
Vi var ju även förbi Dennis föräldrar, fast bara Benny hemma. Vi skulle lämna va papper från bokningen av Lalandia. Som vanligt gick vi och Moa cyklade men fy fasiken vad kallt det var ute. Man blir lite lurad av att solen är framme o idag var verkligen en sådan dag...Som det blåste...puh!!!
Sen har jag o Moa varit på miljögårdens outlet där jag fyndade, med stort F, tv å söta små kaniner...nja, små o små...lagom höga o framför allt söta.



                               

Endast 15 kr/styck...Fynd eller?
Vi har även påskpyntat lite björkris som står på köksbordet...o till mormors ära så används så klart hennes duk o vas :)



Ja o nu sitter vi här i soffan. Barnen sover gott o vi ska ha en mys kväll. Känns ju lite som att det nog blir gladiatorerna på Tv, det är ju trots allt final :)
Trevlig kväll alla!!!!


dåligt dåligt...

Ja, fy skäms på mig vad jag blivit dålig på att fotografera mina barn :( Har ju inga nya bilder att visa er trots att dem hela tiden hitta på tokigheter o hyss. Som när Albin sitter på soffbordet o leker eller har Moas jätte tjejiga diadem på sig eller när Moa o Albin är så söta ihop. Som när jag o Moa kom innanför dörren innan idag, då kommer Albin med världens leende på läpparna och "springer" så fort han kan mot Moa o ger henne en kram och sen ville han bara krama henne hela tiden :) *kärlek* Nä, skärpning på mig...ska ta foto oftare.
Hänt nåt nytt då...nja, det verkar gå framåt på jobb fronten med mitt schema...Vår fackliga ordförande, Mats, har ringt till Stockhom o skyndat på vårt ärende som är inlagt i tvist och dem har kollat det och det kan nog vända helt för mig. Hoppas hoppas...får veta mer på måndag för då kommer dem höra av sig till Mats.
Jag har alltid varit med i facket och detta ger ju verkligen utdelning för sådan hjälp jag har haft av dem när det kommer till detta med mina 75 % o hur dem lagt mitt schema...Tack tack tack!!!!
Annars har inget nytt hänt...vi har inget plaberat för helgen och det är faktiskt ganska så skönt. Jag hoppasp å lite shopping av bland annat lite påsk saker, pynt och blommor till trädgården etc. Lite smått o dylikt som behövs till hemmet. Får se vad som händer o sker i helgen. Vi har även lite födelsedags presenter, doppresenter och påskägg att inhandla...
Ikväll är Dennis iväg hos en kompis o jag har inhandlat godis till mig själv. Får se om det blir plugg eller bara egen mys i soffan..Trevlig fredag alla!!!!



Bjuder på en bild från serpt i fjol.,...

Semestern bokad :)

Jajamen, nu var årets semester bokad. Som vanligt bär det av till Lalandia. Precis som övriga år blir det ihop med Dennis föräldrar. Dem kom förbi ikväll på fika o då passade vi även på att boka stugorna. Vi åker vecka 33 måndagen den 13 aug o kommer hem torsdagen den 16 aug. Precis lagom...en mån-tors resa :) Ska bli så härligt och Moa ser verklligen framemot det. Hon säger att vi ska spara våra pengar till Lalandia...gull. Albin kommer nog inte ihåg så mycket från i fjol men han älskade att bada då och kommer säkert att älska det ännu mer i år. Kommer bli kul :)



Annars i sommar så blir det lite små utflykter, skånes djurpark, Ven etc. Blir nog en underbar sommar, något att se framemot.
Ikväll är det ju en sån spännande o bra match på tv (läs med ironi) så Dennis är klistrad...själv är jag klistrad i skolböckerna. Dock en enorm huvudvärk så lite svårt att koncentrera mig :( Blir sängen snart tror jag.
Albin är frisk igen och har varit o härjat på dagis som vanligt, även Moa. En annan (jag) har då jobbat och slitit ;) cyklat i det fina vädert men ack så blåsigt :(
Nä...sängen kanske..JAAAAA!!!! God natt alla....



På Lalandia i fjol...

Ny dag, vad händer då?

Japp, nu har en ny dag börjat och eftersom vi ställde om klockan i helgen så är det ju mörkt nu igen på morgonen :( Trist, men o andra sidan så vet jag ju att det bara tar ett par dagar så är det ljust igen på morgonen. Mycket lättare att stiga upp ur sängen när det är ljust ute...allt sitter i huvudet. Som med allt annat, man kan styra rätt mycket med att bara tänka annorlunda.
Idag ska jag jobba delad tur så mitt första pass är mellan 7.15-10.30, sen kommer jag hem på min håla coh tänkte då ta mig en löprunda, bädda rent i vår säng och plugga...får se vad som hinns med. Börjar igen 14.15 och jobbar till 19.00...piss tider, ursäkta ordvalet.
Jag har pecis börjat dagen med en skål filmjölk med banan i....mums!  Moa är redan uppstigen och tittar på tecknat. Albin sover och Dennis är ute med Nisse. Nu blir det en borste på tanden och sen lite mys i soffan innan avfärd....trevlig tisdag på er!!!


Lite träning kanske...

ja, du...orkar jag dra mig ner på gymmet för ett pass rygg o bröst?! Hmmm...får fundera lite till. Sitter ganska så bra i soffan just men är ändå lite sugen på att träna. Vilket dilemma...hahhaa. Har faktiskt cyklat på jobb o sprungit i trappor så konditionen har redan fått sig en omgång idag.
Som vanligt på jobb idag så blev det inte som planerat. Hade en sådan bra tid idag, sådana dagar som jag just nu håller på att tvista om för att alltid få ha...jobbade 8-14,30. Perfekt. Inget stress på morgonen och man känner att det finns lite till av dagen när man slutat jobb. Fick jobbat den tiden också men när jag kom i morse så fick jag börja inne på företagscentert för min arbetskollega satt fast i tågtrafiken...så ändrade planer som vanligt. Slutade dock i tid..skönt.
När jag då kom hem så tog jag med mig Moa ut på lekan...fint väder så gäller att passa på o lapa sol, vet ju inte när det blir kass igen :)



                              

Albin har fortfarande feber så han o Dennis fick stanna hemma. Han behöver ju inte ut och aktivera sig mer än nödvändigt. Bättre han får vila, han sitter ändå aldrig still så rör på sig det gör han :)
Nu har jag bestämt mig...jag drar till gymmet. Trevlig kväll alla!!!!

Jag är förundrad..

Alltså, denna flickan...Moa, min dotter...helt underbar. Det är så härligt att lyssna på henne och höra hennes funderingar o tankeställningar och att ha dessa konversationer med henne. Hon är så klok...Lite exempel:
"mamma, när jag blir stor ska jag bli mamma"
" Ja, det hoppas jag. Hur många barn ska du ha då?"
"jag ska ha fyra, 2 flickor o 2 pojkar"

Hon har börjat mer o mer att förstå detta med att räkna ihop. Som att ha 4 barn o det blir 2 pojkar o 2 flickor. Eller hon har mer o mer börjat säga att vi tre ska dela på detta osv.
Hon är en sådan omtänksam människa som alltid tänker på alla. När vi går i affären och ska handla gott så kan hon säga. Ska vi köpa kex till Albin som han kan äta (när vi kanske handlat annat godis att äta) eller brukar dela upp lika till allihop osv. Idag har hon lekt tjuv o polis själv här hemma och jag satt o lyssnade på henne.

"mamma, detta är ett fängelse"
"jaha, vem sitter där då?"
"Denna tjuven som jag har fångat"
"Jaså vad har han gjort då?"
"Han har stulit pengar men nu har jag fått dem av tjuven och ska lämna tillbaka dem till människorna"
"Ja, det var ju snällt. Ska dem inte få komma ut någongång?"
"nä, dem är inte människor" (hahhaha)
Efter en stund så pussar hon alla tjuvarna och säger "Nu får alla en puss för dem är snälla mot mig. Nu ska dem sova"

Hahhaa...det är så svårt att återberätta allt men när man är i stunden så är det så underbart att se o höra henne. Vilken underbar liten varelse det har blivit av henne.



Min andra favorit varelse är också helt underbar...kära, älsade Albin...han är sjuk. Har feber och hade idag när vi åt middag hade han 39,2. Stackare, snoret rinner också ur näsan som vatten ur en öppen kran. Plutt min, hoppas han är frisk imon när han vaknar.
NU blir det duschen för mig,, sen läggning av Moa o därefter plugg....imon är det jobb igen :( Suck!!

Vår fint...



Planteringen är gjord, nedanvåningen städad, 2 maskiner är tvättade, lunchen intagen och nu slappar vi. Jag tänkte att jag skulle ta o starta upp nästa kurs som är Redovisning 2, grundläggande bokslut men orka rinte riktigt. Får bli ikväll tror jag...nu har det gått en veckan sedan tentan så det är verkligen dags att ta tag i nya kursen...puh!
Men men, när Albin vaknar så blir det till att spendera eftermiddagen utomhus och tvätta utemöblerna, ta fram grillen osv. Solen har tittat fram också o det är så härligt. Blir så vårig...hahah. Vill köpa lite fler blommor o plantera på baksidan men får nog bli nästa helg..
Nu ska jag faktiskt ta mig en kopp kaffe och kanske hoppa ur mjukiskldäerna...eller inte, det är ju söndag ;)


Lite nytt...

Ja, idag är det lördag och jag som skulle göra så mycket har inte gjort något av det :( JO, jag har fått tvättat en maskin tvätt men inte mer. Jag skulle städa barnens rum o bädda rent sängarna, städa ner och plantera blommor...ute o inne. Istället blev det barnloppisen i förmiddags, hittade inte så mycket faktiskt. Synd! Men med hem kom i alla fall en tiara till Moa (hon ska vara prinsessa), ett par gympa skor till henne som ska stå på dagis (oanvända), ett par byxor och ett skjort linne till sommaren o en bok. Allt under 80 kr. Perfekt! Medans jag var där så passade Dennis mamma barnen, sen väntade vi där tills dennis kom tillbaka från fysen o då åt vi lunch.
Nu tittar Moa på film och jag o Dennis slappar.
När Albin vaknar så ska vi ut på promenad o handla lördags godis, veckohandla o plantera..hoppas nu det blir gjort ;)
Hoppas ni alla har en bra lördag!!


Lite ditt o lite datt

Ja nu är jag här igen. Igår var jag ju ledig och då pasade jag på att ta mig en träff med mamma. Det blev en god glass som fika...riktigt god var den :) Jag fixade även Moas garderob och gick igenom ett par kassar med kläder som vi fått från syrran som varit Jennifers, Moas kusin. Kul, nu finns det lite "nytt" i Moas garderob. Ärvegods är perfekt!! 
När jag kom hem så hämtade jag barnen på dagis och sen var det utelek för hela slanten. Jätte fint väder ju :) tycker vi om!!
Idag har jobb stått på schemat och jag har varit ute o cyklat i det fina väder :) När jag hämtade barnen så gick vi en runda...



Härligt härligt o nu är det helg. För oss blev det vars en pizza på pizzerian...nu är vi hemma o barnen har fått titta på film o ätit popcorn...



NU är Albin lagd o snart ska även Moa i säng. Jag o dennis ska mysa framför tvn med en påse löst...MUMS!!!!!
Trevlig fredag kväll alla....

Busstur...

Ja, nu är det ju så att när dennis har jouren så har ju jag ingen bil vilket betyder att det får bli en busstur för mig idag. Ska in till malmö för en träff med mamma. Tänkte springa i lite affärer och se om jag kan hitta något kul att inhandla. Ett litet begär måste stillas ;) Hahhaha....när jag sen kommer hem så blir hämtning av barnen och förhoppningsvis så håller solskenet i sig så vi kan spendera eftermiddagen ute :) Kanske ta med ett gott mellanmål och fika ute...det är mysigt. Vi får se...allt kan hända o ändras.
Men nu....nu blir det de sista fixet innan avgång för dagis lämning...Ha en bra dag alla!!!


Sol, sol o mer sol...tackar :)

Vilket underbart väder det har varit under eftermiddagen...riktigt härligt o skönt. 14 grader visade biltempen på...lovely. EFter banken, där vi skulle få lånelöfte...vilket inte var något problem, så hämtade vi kidsen på dagis o sen bar det av hem till svärisarna. Bara Bodil hemma dock men barnen fick leka lite och ätit mellanmål.
När vi sen kom hem så blev det matlagning och sen en promenad för mig o barnen (dennis fick stanna hemma pga jouren) vi stannade till på en lekplats  en liten stund innan vi gick vidare hemmåt för at mysa framför Bolibompa.



Åhh, det är så härligt också att det är ljust så länge nu. Igår var det ju vårdagsjämning, vilket betyder att det nu är mer ljust än mörkt...woho!!!
Ikväll blir det lite plugg, kvällsfika o mys för att sen inta ännu en riktigt skön natts sömn. Vaknade så utvilad i morse...tänkte göra samma sak imon. Hmmm...blir ju som sagt inte som man tänkt sig...oftast.
Imorgon blir det en busstur in till malmö för en träff med mammsen :) Trevligt!

Gympass...done :)

Ja, nu är jag hemkommen från gymmet. SKÖNT!!! Jag lämnade barnen och gick hem och lämnade Nisse och snörade på löparskorna och drog ut på en kort löprunda som uppvärmning och tog rundan förbi gymmet. Där nere väntade Dennis och ett härligt benpass...gutt!  Jätte skönt att ha fått träna. Det mår jag bra av.
Tanken var att jag skulle städa också men helt ärligt...nä, inte idag. Det springer inte ifrån mig så nu slappar jag i soffan och ska snart ta mig en dusch och sen blir det möte på banken. Efter dagis hämtning så blir det en sväng in om Dennis föräldrar.


En ledig dag....tjoho!!

Ja, idag är det äntligen min lediga dag, imon också...riktigt skönt. Wieeee! Det är lite strul på jobb nu och mitt schema är inne i en tvist. Inte helt ok stämning på jobb för tillfället men idag är jag inte där så ska försöka släppa det. Istället är det mycket annat som ska hinnas. Barnen är på dagis mellan 9-14 och då ska jag hinna träna, städa och ta en promenad med Nisse och vara på banken 13.30...puh! Alltid likadant, när man väl har en ledig dag så är det andra saker som ska göras men ALLA sakerna är självvalda och jag VILL göra dem så det är inga måsten eller dylikt. Det kommer nog att bli en bra, skön o härlig dag. Ska njuta samtidigt...hoppas ni får en bra dag alla där ute :)


Äntligen måndag...eller?!

Puh, ja nu är det äntligen kväll. Är jag onormal som egentligen tycker att måndag är den näst bästa veckodagen efter fredag så klart?! jag tycker om när veckan börjar och vardagen kommer tillbaka som den ska vara efter helgens "vi gör lite vad vi vill" dagar.
Dock är alltid dagarna då Dennis har jouren lite jobbigare än andra...det går i ett hela tiden och framför allt på måndagarna eftersom han är på övning hela kvällen så idag har min dag varit som följande:
*Vakna 06.00 och då vaknade Moa också. Gick ner och satte på tvn, fixade mig själv.
*Dennis kom ner med Albin och satte honom framför tvn, Dennis gick med Nisse (jouren börjar 08.00)
*07.00 Dennis körde mig till jobb och lämnade sedan barnen på dagis.
*07.30-16.00 Jobba, bilkörning i Klågerup (tack för det med tanke på blåsten)
*16.00 cyklade hem och hämtade Nisse och gick till dagis för att hämta barnen. Dennis körde till övningen.
*17:05 hemma och dags för mat (som var färdiglagad, tack o lov)
*17:45 leka med barnen en pyttestund innan tecknat börjar
*18.00 tecknat, Moa tittar o Albin tittar emellanåt och där emellan springer han runt och pillar på precis allt annat
*18.30 Läggning av Albin, blöjbyte, pyjamas på och lite yoghurt (aldrig druckit välling) tandborstning
*19.00 Läggning av Moa, på med pyjamas, tandborstning, sagoläsning och mys...
NU...19.50...utslagen i soffan framför tvn och magen kurrar...igen. Väntar på att Dennis ska komma så vi kan umgås lite och mysa. Sen blir det sängen för att vila upp sig inför en ny dag imon...


Söndagsfix

Ja, som ni alla redan vet så hatar jag verkligen söndagar men det har blivit bättre...fråga mig inte varför?! Men det är ju bra eller?!
Dagen började tidigt, som vanligt :( Jag traskade upp och sällskapade med barnen..mysigt. Efter frukosten så sällskapade hela familjen ut på runda. Vi var ute i närmare 2 timmar. Moa cyklade o Albin åkte vagn. Det blev stopp på två lekplatser och mellanmål intogs ute i friska luften. Riktigt mysig morgon och jätte skönt väder ute :)





Efter rundan blev det bad för barnen och allmän söndags göra. Tvätt och så har jag lagt upp ett klädpaket på Tradera med Albins gamla kläder. I eftermiddag blir det söndagsmiddag ute på Törringelund ihop med hela Dennis familj. Vi blir 15 stycken...trevligt och mumsfillibaba :) Jag ska äta som en häst...jag är hungrig redan. Hahha...Trevlig söndag alla!!

mysig eftermiddag :)

Ja, som vanligt är det super mysigt ute hos pappa...tycker jag. Barnen älskar att vara där också.Linda, min bror o hans tjej var också där...Kul :=) Sockerkakan blev en hitt och det blev endast 2 bitar kvar...receptet är:

100 g smör
som ska smältas
2 ½ dl socker vispas poröst ihop med 3 ägg
rör i 2 ½ dl vetemjöl och sen i med det smälta smöret.
Häll allt i en form och sen in i ugnen, nedersta falsen i ca 25 min. (beroende på form)
Super enkelt...o SUPER gott!!! MUMS!!! Som ni ser så är det bakpulvert som ska uteslutas för att den ska bli misslyckad...

Som sagt en härlig eftermiddag och barnen fick gungat i trädgården. Längtar till sommaren så vi kan bada i poolen också...åhhh,kom nu sommar.







Där kan ni  se den misslyckade sockerkakan...den som ligger på fatet. Himmelskt god :)
Nu ska vi ta en lugn o skön lördag kväll med lite gott dricka och tilltugg. IMon vankas restaurang besök...woho!!
Trevlig kväll alla!!

Vår lördag...

Ja, nu sitter vi här o myser i soffan framför en film...på andra sidan häcken heter den. Kul film! :) Vi har ätit hemmagjorda hamburgare till lunch o sen blev det sängen för Albin. Jag, Moa o Dennis smaskade på choklad som efterrätt...får väl leta upp mjölkfritt choklad till lille Albin så han också kan lördags godis äta med oss. Synd om honom :( Om en timme ska vi köra till pappa där det vankas fika...aldrig fel. Vi har bakat en kaka som heter misslyckad sockerkaka som är för underbart god...kan lägga om receptet ikväll. Riktigt god är den!!! O om jag känner min pappa rätt så är det en kaka i precis rätt smak för honom :) Hoppas den uppskattas...
Nu ska jag mysa lite till med Moa o sen blir det till att göra sig färdig...Hoppas er lördag är lika trevlig som min :)


Äntligen över...

Ja, så var den fjärde tentan över och gjord...SKÖNT!!! Känns sådär, jag skrev mycket men frågan är om det är rätt...åhh, det är så svårt att veta hur det gått. Får bara vänta o se. Hoppas, hoppas o hoppas :)
Nu är den i alla fall äntligen över och jag kan slappna av ett tag. Nu ska jag göra det jag VILL göra...som att städa, göra fint, köpa lite påskpynt, plantera och göra fint i trädgården osv...Lite då o då öppnas nog dem nya böckerna. Då ska vi göra bokslut :)
Idag ska vi dock ta oss till ica för en veckohandling och sen ska vi till pappa i em. Ska bli kul att se vad som hänt i hans hus sedan sist vi var där. Så dit kör vi när Albin har vaknat efter sin middagsvila.
Men nu börjar vi med frukost och sen påklädning...ha en bra dag alla!!!



Albin ska locka fram våren/sommaren med linne o solbrillor ;)

Beställt :)



När Smartphoto hade kampanj på canvas tavlor så passa vi på att beställa en. Just  nu har dem 15 % rabatt på canvas men när vi beställde denna så var det 50 %. Rätt mycket men med rabatten och inkl frakt så betalade vi 360 kr för denna tavla ovan som är 40x60cm. Hämtade ut den idag.. Fin va?
Kul att ha som minne från vår bröllopsdag den 3 dec 2011.
Måste säga att vi är väldigt nöjda med beställningen och tavlan är fin och bilderna har blivit bra...riktigt fin! Enda problemet är....Var ska vi ha den?!
Nu ska jag snart lägga Moa och sen blir det pluggande hela kvällen, ja hade tänkt gå ut och springa lite lätt en nätt runda men jag är så förbaskat trött. Hur ska detta pluggande gå?! Jaja, med en balja kaffe så ska jag nog göra mitt bästa för att trycka in det sista i hjärnan...


Flitig faktiskt :)

Jajamen, känner mig faktiskt ganska så flitig. Har pluggat i 2 ½ timme nu, dock haft avbrott för ett antal kisspauser (dricker mycket vatten) och ett o annat pling i telefonen :)



HIhihi...Nu är Dennis på väg hem från sin träning så det blir lunch. Behövs för min mage känns som att den är vänd inåt så hungrig jag är :) (går det?) Träningsvärken blir inte bättre, ser nog otroligt kul ut när jag är ute o går...hmmm..ingen kommentar. Efter lunch tänkte jag faktiskt inte fortsätta plugga utan ta mig ut på en välbehövlig lång runda med Nisse. Så får Dennis lite sällskap...I eftermiddag blir det frisören för Moa. Hur ska det gå? Återkommer med bild (om hon ställer upp)...nu...MAAAAAT!!!!!!!

Aj aj aj...

Usch o AJ...shit vilken träningsvärk jag har i min kropp sedan jag var på gymet i tisdags. Jag tränade ben o mage och fy tusan vad det känns. Är helt slut i kroppen. O mina älskade barn tyckte att 06.12 var en lagom tid att gå upp. SUck! Då jag sov som bäst kändes det som. Men vad gör det...jag är LEDIG idag och imon...wieee! Galet skönt. Dock ska i stort sett hela dagen bestå av PLUGG, PLUGG o åter PLUGG. IMon är ju tentan och så här oförberedd som jag är inför denna har jag inte varit i närheten av på dem andra så håll alla tummar o råt ni har för att det går vägen ändå :) NU är det dock först dags för blöjbyte och frukost tajm. Sen blir det påklädning och dagis...Ha en bra dag alla!!!


Dagens idag



Idag består dagens frukost av filmjölk med banan i....galet gott men också galet längesedan jag åt det. Mums! PÅ schemat idag står det delad tur...yipeee! (not) o på min "håla" så blir det ett benpass på gymmet för att sen ta mig hem och dyka ner i skolböckerna innan det är dags för jobb igen kl 14:15.
Sen jobbar jag bara imorgon också och är därefter ledig tors o fre. Ja, ledig o ledig. Jag har tenta på fredag så det blir skolan för hela slanten där dem sista dagarna...slutspurten. Tror dock inte att det går vägen för det :(
Men nu är det tisdag och jag tänker anvjuta min goda frukost för att sen cykla till jobb.
Ha en bra tisdag alla!!!!


Underbara dotter

Ja, nu har jag kommit hem från jobb och har stoppat i mig maten. Satt fint! :) Moa hade redan kommit i säng men ville så klart mysa med mamma innan hon somnade. Så klart hon får. Det är så härligt att komma uppför trappan o mötas av hennes underbara leende och armarna sträckta mot mig. Jag blir så glad. Fick en bamse kram o massa pussar av henne. Så himla härligt och det går inte beskriva hur det känns i kroppen när man möts av sådan kärlek.
Vi mös lite i hennes säng och hon berättade om dagen och sa att hon hade saknat mig :) Söta!! Sen gick jag ner och hon var ju tvungen att springa upp ett par gånger till grinden. INget mörkvärdigt men ändå. Hon skulle ta en bok ena gången och frågade om jag åt min mat.. gick in o la sig igen. Nästa gång hon kom ut sa hon " mama, jag ska be dig om en tjänst"...hahhaa, lät så kul. Sen somnade hon gott efter en kissning också...
Min älskade lilla Moa. Så underbar o så älskad o såååå saknade när jag jobbar...



Självklart älskar jag o saknar världens mest underbaraste son också när jag är på jobb. :) Mina älskade barn...ni är bäst!!!

I chock :)

Måste ju bara få dela med mig av denna positiva/negativa, beroende på hur man ser det, komplimang/förolämpning som jag fick i lördags. Jag o Dennis var ute på vår promenad med Nisse och bestämde oss för att gå in i spelbutiken och spela vars en rad på Lotto. Som vi ska förnya med 5 veckors mellanrum. Fört tog vi Komsum eftersom vi ändå skulle handla en sak och när jag kom fram till kassan frågade hon efter legitimation. Visst, upp med den och det var ju grönt att få spela. Men n¨ågot var fel så det gick inte. Jag gick ut igen och vi bestämde oss för att gå in spelbutiken på torget. Sagt o gjort och när jag kom fram till kassan så frågade tjejen om min legitimation. Visst, hon fick den och utroper när hon kollat min ålder... "Va? Shit vad du ser ung ut!!" Jag bara skrattade..."hahaah, ja tack eller vad jag ska säga" Lite generad blev jag ju allt också. HOn fortsatte och kunde inte i den vildaste fantasi tro att jag var 27 år. Hon bad om ursäkt och sa att hon till o med skämdes lite för att hon bett om legitimation. Men de är ju ingen fara med det. Hon sa återigen..." Du ser JÄTTE ung ut, jag gissade på 20 år ungefär" Hahhaa...ja så kan de bli. Hur ska jag ta det?! Kanske inte så kul att se ut som en ungdom när man är i min ålder. Jag är nöjd med min ålder men om jag hade vairt 60 år o sett ut som 30 hade det ju varit jätte skoj och definitivt varit en komplimang ;)


En rosa handväska...eller inte :/

Ja, tro det eller ej men det som Albin springer runt med mest här hemma är.....En rosa handväska. Vad säger ni om det?! Hahhaa, Dennis blir lite smått nervös och tycker vi ska lägga undan den. Sånt där får han inte springa runt med ;) Medans jag tycker han är söt...såklart och ska få leka med de han tycker är roligt. Han går runt med den i handen hela tiden och packar i och ur med jämna mellan rum.





Just nu sover barnen gott och väskan ligger vilad inför morgondagen :)
Jag själv försöker hitta lite motivation till att plugga, känns otroligt segt och svårt just nu. Tenta på fredag, hur i allsín dar ska det gå?! Usch, men som sagt. Jag ska göra mitt bästa mer kan jag inte göra. Helst av allt vill jag sätta mig i soffan och mysa under filten och kolla på ett avsnitt True blood, säsong 3 och därefter ta en tidig sänggång för att vakna pigg o utvilad till jobb imon. Om jag gissar rätt så kommer inget av detta inträffa :(

En toppen dag :)

Oj, vad vi hade kul igår. Att bowla var riktigt skoj o det var så längesedan så tog ett tag innan vi kom in i det igen. Dennis vann ju såklart alla tre rundorna som vi hann med men det var ju ingen överraskning direkt. Detta var både min o Dennis bästa runda...



Det var en riktig kul kväll som vi kommer leva länge på. Dröjer nog till nästa gång. Barnen hade haft det toppen dem med och somnade vid halv 8 o vaknade vid halv 7. Skönt!
Nu är barnen hemma igen och vi har ätit lunch. Saknat dem som tusan och det är så skönt att ha dem hos mig igen. När Albin vaknat så ska vi cykla till dennis förädrar för lek o fika. Ikväll blir det till att plugga för min del för på fredag smäller det. Tentadags. Trevlig söndag alla!!

Barnfritt...woho!!!

Jajamenm då var dagen kommen. Lördag och vi har lämnat våra älskade barn hos mamma där dem ska få mysa och få total uppmärksamhet tills imon. Det blir nog massa lek med lera, spel, pärlor o film och viktigast av allt...Godis!! Hihihihi...det var tre månader sedan sist som vi hade passning till våra barn...3 månader!! Det är inte ofta vi lämnar bort dem så när de väl blir så är det speciellt för dem och även för oss så klart.
Just nu så slappar vi i soffan o kollar på tv. Vi har rensat förrådet lite, ätit god lunch, varit på långrunda med Nisse o nu blir det kaffe o slapp. Tvättar gör jag faktiskt också. Sen ska vi laga middag och därefter åker vi in till malmö för att bowla :) Ska bli en riktigt rolig kväll...hoppas jag :)
Hör senare....trevlig lördag!!!

 

Väldigt dåligt....

Ja, nu har det verkligen varit torka på inlägg men förlåt. Det kan lätt bli lite ont om tid med 2 små barn, jobb o skola...puh!! Nu är det äntligen helg och imon lämnar vi barnen till mamma redan vid halv 10 tiden. Sen blir det hem och rensa förrådet för mig o dennis...låter de kul?! Nja, kanske inte men passa på när barnen inte springer runt benen :) Sen blir det väl till att ta det lite lugnt och på kvällen blir det fin middag för oss och bowling :) Woho!!! Ska bli riktigt kul så det ser vi framemot :) Och på söndag blir det sen SOVMORGON...wieeee! Kan sätta mitt liv (eller nästan) på att jag ändå kommer vakna tidigt. Men vad gör det, jag behöver i alla fall inte studsa upp på 2 röda för att springa ner o sätta på tvn...skämt å sido men jag kan ligga i sängen tills jag själv känner att jag är redo att gå upp. Gött!! Men först ta vi itu med fredag kvällen och den har jag precis inlett med att dumpa rumpan i soffan och satt skålen med popcorn bredvid mig. TRevlig kväll alla!!!



Dem ser något sura ut eller? Hahahha...

Min lediga dag :)

Ja, idag har jag som sagt haft en ledig dag men det har nog varit den minst effektiva lediga dag jag har haft sedan jag började jobba :( För er andra låter kanske (en timmes plugg, putsat fönster i köket och möblerat om lite + städat i köket, tvättat två maskiner tvätt, tagit ett bad, varit ute på långpromenad på ca 2 timmar minst, hämtat o lämnat barnen + lekt o lagat mat) som mycket på en dag men för mig känns det mest som en mindre effektiv dag och ganska så rörig faktiskt :/ Under eftermiddagen så gjorde Albin en Moa och slog munnen i soffbordet så han spräckte läppen och det blödde mycket :( Stackare! Men inga tänder kom till skada som tur var..och han åt sin middag utan bekymmer så de var nog inte så farligt. Ser oftast värre ut än vad det är.
Nu är kvällen här och det är onsdag, lillördag och jag är galet sugen på chokald i alla dess former...kinapuffar, marabou, chokladkakor i olika utseenden och former...mmmm....kan ju drömma om dem i alla fall för i detta huset finns det inget sådant :( Trevlig kväll alla!!


Godmorgon..

Jodå, att inte ställa klockan för att gå till jobb är ju skönt men va f*n ska då barnen upp så förbaskat tidigt för?! Suck. 06.05 började Albin låta och Moa o Albin ligger vägg i vägg så gissa vem som då vaknar av Albin sådär spontana skrik då o då ?! Jo, Moa...who else?! Jaja, bara att gilla läget och gå upp och ta vara på min lediga dag :) Underbart. Jag ska fixa en del saker till helgen tänkte jag o så ska jag hinna plugga också. Till helgen ska barnen terorisera mamma ;) och jag o Dennis ska ha egentid/vuxentid. Moa o Albin lämnas redan på fm så vi har nästan hela lördagen och sen kvällen och så SOVMORGON på söndag. Woho!!! Underbart, men som alltid så kommer det blir så tomt utan dem. Men jag vet att dem kommer njuta och ha det jätte skoj med sin mormor.
Nu ska jag mysa vidare med min småttingar i soffan....trevlig dag alla!!!

Kiss o bajs...

Ja, vad ska man säga. Dagens barnprogram...ett heter Kiss o bajs som dem visade nyligen. Moa tittade på tv och jag gick runt o plockade undan o lyssnade lite halvt på tv. Jag blev äcklad...blä. det är en som ska vara utklädd till bajs o en som är utklädd till kiss. Idag var även en näsa med och snor :/ Låter det fräscht? Hmmm...inte så värst. Dem pratade om nysningar o snor o snorkråkor. Urk...Riktigt äckkligt faktiskt. Jaja..nu är det slut...tack o lov. Om vi ska prata program så är en favorit för Moa att titta på 112-på liv o död. Hahhaa, hon är helt facinerad av dess utrycknings fordon o hur dem jobbar. Framför allt brandmännen men det är kanske inte så konstigt med tanke på Dennis yrke :) jaja, jobbdagen idag gick smärtfritt...ingen reklam ju och då flyter det på ordentligt..tycker vi om :) Så  jag kompade till o med ut 45 min tidigare idag...tack för det!
Vilket betyder att jag kom hem till mina älskade barn tidigare och så blev det ju så klart lek o middag. Ikväll är det så klart fotboll på tv och då kan ni ju säkert gissa vad Dennis gör...hahha. O vad gör jag då...jo, pluggar :) Yippeee! Vet ni nåt bra?! Imon är jag LEDIG!!!!! Yay!!!


Extra vägning

Jodå, måndagen kommen och snart gången. Jag har jobbat som vanligt, kört bil i Klågerup idag. Dock är rundan pålagd så jag har ca 70 villor och 13 trappuppgångar inne i byn också. Det är precis på håret att man hinner rundan på sin tid. Tråkigt att det ska behöva kännas som att minsta lilla miss, pratstund för att man inte ska hinna sluta i tid. Så ska det ju inte vara. Nä, tur jag studerar så jag kommer att komma vidare :)
Idag när jag var på jobb så var det då dags för Albins extra vägning..hans vikt kurva pekar nedåt så bvc ville ta en extra koll. Så idag vägde han "bara" 9,970 kg..inte ens över 10 kg. Lill plutt! Fortfarande nedåtgående kurva. Vi får se vad 1 ½ års kontrollen visar. Han äter ju som en häst men rör sig också konstant!
Imon blir det jobb igen, samma runda men sen är jag ledig onsdag o torsdag...så j*vla skönt :) Nu ska jag plugga...igen :( Så tråkigt men snart tenta och klarar jag då den så är denna kursen över...halva i alla fall. Trevlig kväll alla.



mina älsklingar kollar på Robin Hood :)

Såja..det var det det

Rörig rubrik nu när jag läser den själv...Men om ni läser den rakt av så kanske ni förstår tanken om hur jag säger det ;) Hahahha...Det var det det...Denna veckan också slut, snart i alla fall. Så himla trist att tiden går så fort och inte minst så ser jag det på Albin. Jag har inte riktigt hängt med i hans utveckling på samma sätt som med Moas men det är väl så det blir med andra barnet?!
Känns som att det inte var så längesedan som han bara låg där och fattade ingenting till att nu gå runt överallt och förstå det mesta man säger till honom. Om jag säger, kan du gå o hämta dina strumpor så gör han det, eller, gå till din stol så ska du få mellenmål så gör han det. Eller kom går vi in o byter blöja så går han in i badrummet :) Han dricker ur glas jätte duktigt och äter med sked strålande. Tappar inte det på skeden eller missar munnen. Jag är imponerad. Han är bara 14 ½ månad. Han pratar inte så mycket som Moa gjorde i den åldern men han kan säga hej, mamma o pappa, bappe (napp), tack, han härmar när man säger vatten och det låter ganska så likt och tittut.
Han härmar så klart allt som storasyster gör. Sitter hon o bankar med skeden i tallriken så gör han det och tycker det är hejdlöst kul (Moa också), tramsar Moa med glaset så gör han likadant osv. Det är så kul när jag väl stannar upp och verkligen tänker på hans utveckling och att han faktiskt är så stor som han är. Otroligt kul men samtidigt sorgligt...det var den bebis tiden det. Svunnen tid!! :( *snyft*  



Mister klättrare :)

Stor mysaren



Här har vi stormysaren idag. Nerbäddad i soffan efter frukosten. Skönt ser det väl ut? Hade gärna intagit liknande position hela dagen för jag känner mig ganska så sliten, trött och seg. Albin vaknade i natt vid tre och var ledsen, då vaknade Moa också (brukar hon aldrig göra) o följde med in i vår säng. Där inne trodde hon det var morgon och höll på i en timme..."mamma, kan vi inte gå ner nu", "jag kan inte sova", "mamma, är det dags nu?" Osv...suck, en hel timme som jag inte kunde somna på, det känns idag. Även för Moa ju + att hon vaknade vid halv 7 o skulle upp då och att hon gick o la sig senare än vanligt igår. Ni kan kansek själv lägga ihop dessa komponenter och dra sammas slutsats som jag: Hon är trött idag!
Så vad händer idag då? Inte mycket faktiskt. TÄnkte ta en vända till Ikea men vi får fundera på det lite till...det är söndag så det lär väl vara invaderat av en massa annat folk :)
Nu ska jag dock först ta upp barnen till badrummet för ett skumbad. Trevlig söndag alla!!!


Fullt ös...heeeela dagen :)

Ja, nu har jag en liten stund på rumpan i soffan...puh! Dagen har gått i ett...som vanligt. Det har varit frukost..så klart :) sen blev det en tur in på Ica maxi för en veckohandling och handling för ikväll. Vi får besök av Karin o Andreas. Vi ska käka tacos ihop och sen gott efter det så klart :) Moa ska vara uppe lite längre och hålla oss sällskap. Sen blev det en löprunda för mig och därefter åt vi lunch och sen kollade Moa film o Albin sov och jag pluggade...liten bit i taget, step by step.
När Albin vaknade så fick jag vara färdig pluggad, då städade jag uppe o nere, tvättade 2 maskiner tvätt och sen gick jag o Moa o handlade blomjord. När vi sen kom hem så planterade vi om blommor. Vi klippte ner pelargonerna som vi har i köket och delade dem så vi även fick sådana blommor i sovrummet :) Blev väldigt bra och nu hoppas jag bara att dem tar sig och blommar fin fint :) Därefter duschade jag och nu sitter jag här. En liten paus för hjärnan och kroppen för att snart ta tag i matlagningen o förbereda för våra middagsgäster :) Blir nog en trevlig kväll. Känns som att det varit en effektiv dag och jag har fått gjort mycket...Älskar sådana dagar.



Moa på Andreas o Karin häst hemma hos dem på deras gård.

En post dag :)

Ja, nu är det äntligen frreeeeedaag!!! Woho!!! Så himla skönt. Jag har, som ni vet, bett om att få jobba 75 % vilket jag gör men när jag väl jobbar så jobbar jag heltid, alltså 8 timmar och så är jag istället ledig vissa dagar. Förra veckan jobbade jag alla dagar, 8 timmar och denna veckan har jag jobbat alla dagar utom 1. Jag kan inte kalla det att jobba 75 %. Åhhh...blir så less på det. Får bara hoppas att detta nu med facket gör att chefen måste ändra mitt schema till 6 timmar om dagen o alla dagar i veckan istället. Blir mer tid för mig med barnen vilket är min anledning till nedgången till 75 %...SUCK!!
Anyway...kolla in min postbil idag innan jag skulle köra ut på tur...Ser det rörigt ut?



Lugn, så här ser det alltid ut. Men ingen fara...det är ordnat kaos. Jag vet precis var allt är och har stenkoll :) Inne i bilen, där jag sitter så är det lite bättre ordning...det behövs för det är inte allt för mycket plats att ha allt på. Måste också tillägga att det har varit så härligt väder idag....synd jag inte cyklade. Riktig vår var det och bilen stod på 15 grader när jag körde runt där i solskenet :)



Nu ska jag ta mig en dusch, barnen sover gott och för mig o dennis blir det en glass kväll idag. Jag ska faktiskt, tråkigt nog, plugga ikväll....Det är ett såååå STORT behov. Hur f*n ska detta gå :(
Jaja, den tiden den sorgen. NU är det helg och det är så underbart!!!! Trevlig fredag alla!!!


Bebismys :)

Åhhh, de var så kul att träffa Katja o Iris :) Såååå söt. Men inte konstigt med en sån tjusig mamma ;) Fick så klart hålla, snusa o mysa med bebis. Underbart! Så fort man glömmer...Moa är 3 år och Albin 1 år och har börjat gå..hujeda mig. Stoppa tiden en liten stund bara!!! Mysig håla hade jag i alla fall idag och god lunch bjöds det på också...Tack Katja o Iris :)



Annars då...jo, jobbat på o slutade kl. 19. Inget kul längre med dessa delade turer...träffar knappt mina barn känns det som :( *Snyft* Längtar till helgen...då ska jag mysa med dem....wieee. Imon blir det en bilrunda i Klågerup. Mindre wieeee :(
Usch, måste plugga också...imon är det 2 veckor kvar till nästa tenta och tredje inlämningsuppgiften ska vara inlämnad på söndag kväll. Puh!! Är det någon som har extra tid att ge mig?! Jag tackar o tar emot i så fall...
Nä, de var kanske lite negativ avslutning på detta inlägg...sorry. Ibland blir det så bara. Imon är det fredag o då är jag kanske lite piggare och positivare...det är ju trots allt fredag då. Det kan ju räcka med det :)

Idag säger vi grattis!!

Jodå, så här på första dagen i den första vår månaden...1 mars, så till råga på allt så har min älskade lilla son namnsdag. VI säger grattis till ALBIN idag :) Woho!!! Just nu sitter jag på jobb och ska snart sluta om exakt 8 min. Då blir det ombyte och sen en bilfärd in till malmö o söta Katja. Åhhh...ska bli så kul att se lilla Iris. Även skoj att få träffa Katja igen..var ca 2 månader sedan sist. Blir väl så när vi nu båda är 2 barns förälder :) Nä...nu ska jag dra... HIpp HIpp Hurra till min lilla Abin idag :)


RSS 2.0