Sista dagen

Då var sista dagen på den andra månaden 2011 här och vi är redo till att åka och träffa prästen som ska hålla i Albins dop den 12 mars. Vi ska träffa henne klockan 10 och efter det blir det IKEA. Ska köpa lite ramar till den del foto och planscher som vi ska rama in.
Dennis jour är över vilket betyder att han kunde ta Nisse på morgon rundan medans jag fixade barnen klara...skönt :) Jag tog på Moa kläder och så sa hon: Jag är jättefin, mamma är också jättefin! Så klart hon är jättefin min lilla söta tös. Det blev även en tofs och klämma i håret.





Min lilla goa Albin igår kväll när han var nybadad och redo för sängen :)

Förfrusen...brrrr

Nu har vi precis kommit in efter närmare 2 timmars ute vistelse. Först en promenad med Nisse då Moa fick sova lite i vagnen och sen blev det lek på lekplatsen där Dennis mötte upp oss. Det är ju svinkallt men Moa ska aktiveras och vi kan inte bara sitta inne hela tiden. Men nu känner man hur frusen man är...börar så smått att tina upp nu :) Brrr......
Nu är det fotboll på tv som Dennis kollar på och Moa leker i sin koja och med sin docka och Albin sover.



Detta var i förmiddags. Moa satt och tittade på Hitta Nemo och Nisse tycte det såg mysigt ut och hoppade upp till henne och la sig tillrätta. Där satt dem och mös och kollade film. Det är en liten knähund.



Moa i full action när hon ska åka rutschkana...klättermaja :)
Nu ska vi snart laga mat och sen blir det en lugn kväll då vi hoppas att båda barnen kan sova gott så vi kan vila oss själv...hihihi! Men först ska jag tina upp..


Sångmorgon :)

Så här en tråkig söndag så är det ju trevligt med en liten Moa som sitter vid sitt bord och bygger pärlor och sjunger alla sina favorit låtar. Just nu är det Ekorrn satt i granen...precis var det Imse vimse spindel :) Hon är för go o mysig.
Vi är nyss hemkomna efter morgon rundan med Nisse. Vi var ute en timme och det var lika kallt som alla andra dagar :( När ska det vända. Nu är det snart mars månad och då kommer sommartiden att börja, men den kan ju inte börja om det ska vara så här..det passar ju inte.
Idag står det inte så mycket på schemat, det är grått och tråkigt ut och jag känner mest för en dag i soffan med filmer och en STOR påse lösgodis....inget av det kommer slå in. Jo, kanske filmen men annars har man barn som ska underhållas och en diet att hålla så det andra kommer inte slå in.
Kanske får ta och tvätta upp tvätten, bada barnen och tvätta av golvet. Nisses skitiga tassar gör inte golvet vackert tyvärr.



Imorgon bitti kl. 8 är äntligen Dennis jourvecka över och vi kan gå tillbaka till det normala vardagslivet.

Bus!

Idag lördag så har Dennis varit ute på två larm och på ett av dem fick han chansen att rädda livet på personen :) Spännande!! Det sista larmet kom när vi stod i dörren redo att gå ut och köra till Dennis föräldrar så Dennis bara sprang iväg och där stod jag med barnen. Slängde ner dem i vagnen och sen använde vi benen och tog oss dit. Som tur är så är det inte långt till något här i svedala. Moa såg ju framemot att få leka med farfar :) När vi varit där ett tag så kom Dennis och sen fikade vi. Efter fikat så busade Moa hej vilt med farfar. Dem körde tågbana, lekte med bilarna, kröp i tunneln och dansade till pingvinen :) Albin mös lite med farmor och sen tog han en tupplur i deras soffa :)
När vi kom hem blev det hemmagjorda hamburgare med klyftpotatis till middag och gott var det! Nu under kvällen blir det väldigt lugnt...vi är trötta båda två. Det blir i alla fall melodifestivalen och ett avsnitt av Big brother som vi spelade in igår.. Nåt gott att tugga på blir det inte...det är ju diet men kanske en nyttig choklad drink...den är ju så god!!!



Min älskade familj....

Morgonmys!

Nu är lördagen kommen och Dennis har åkt på fysträning...som vanligt på lördagsmorgnar. Jag, Moa o Albin fick en liten mysmorgon för oss själv. Först mys i soffan, sen god frukost med smoothie och bullar och nu bygger Moa pussel och Albin gymmar. Tänkte snart sätta på en film till henne...det är ju lördag. Då får man titta på film. Själv skulle jag vilja rensa skåpen och lite överallt och göra en riktig storstädning men jag orkar inte tror jag. Känner mig rätt slö. Hade varit skönt med en morgon då man kan få sova ut tills man vaknar men det kan man inte med Moa i huset. Hon vaknar tidigast...vid 7 tiden. Då sover vi andra gott :)
Nä, nu ska vi äta lite frukt och sen blir det till att ta tag i ett och annat kanske....puh!!!



Mina två små pluttar i pyjamas mys..goa o glada :)



Här är dem i lektagen...Moa leker med måttbandet och Albin kollar på.

Härliga fredag :)

Idag har jag och barnen haft en mysig dag med mamma. Hon kom hit vid halv 11 och sen körde vi till djursjukhuset med Nisse och gav honom hans vaccination. Det tog lite tid, ett par i kö innan oss så mamma o Moa begav sig av till fots till affären och handlade lunch. Det blev korv med bröd som vi lunchade på när vi kom hem till mamma:) Alla tre tyckte det var lika gott...hahahha. Sen slappade Moa framför tvn och Albin tog en plur på golvet. Vid halv 3 kom vi hem till Svedala igen och mamma kunde köra hem med sin egen bil. Tack för idag mamma och tack för hjälpen :)
Under eftermiddagen har det blivit en promenad med Nisse, Moa har fått baka syltkakor och vi har lagat en super god middag :) Ikväll blir det de vanliga, en nyttig god varmchoklad proteindrink och tv programmen "på spåret" och "let´s dance". En mysig fredag helt enkelt....



Så här tosig är Albin...han vill gärna somna med en filt över ansiktet :) Ligger han o gnäller och man lägger över filten så somnar han. Det är bra när man vet vad som funkar. Nu sover båda barnen och vi ska ladda inför helgen...

Fredag....tycker vi om

Jajamen, idag är det fredag och det gillar vi väl alla?! Vi här hemma gör fast Dennis har fortfarande houren så det kan inte hända så mycket här hemma. Fast idag kommer snälla mamma till oss så Dennis får låna hennes bil så kan vi köra med vår bil. Vi ska in och vaccinera Nisse och sen blir det lunch hos mamma :) Trevligt att kunna koma ifrån svedala en sväng. Nu har jag varit ute 45 min med Nisse och ungarna, betalat räkningarna :( *buhu* och ska nu göra mig färdig för mamma kommer vid halv 11.
Annars idag händer det inte så mycket....ikväll blir det fredags mys fast utan något gott. Vi har ju vår diet att hålla oss till :( Trist men som sagt...ska det synas så får man väl offra lite.
Nu ska jag ta på mig och invänta mamma...eller mormor som Moa tjatar om ska komma.

Yes!!!

Moa är en go tjej och det är så roligt att se hur hon utvecklas. Varje dag kommer det något nytt ord. Hon ligger långt fram med sitt tal och pratar väldigt klart och bra. Vem som helst kan förstå henne. När vi är ute och går så snackar hon en massa eller sjunger.. I  morse när vi gick till dagis så gick hon på gräset:
Moa: mamma, vad är det?
Jag: vet inte, gräs eller jord kanske.
Moa: Nä..bajs. Gå här nere, de är bättre :)
Så gick hon ner från gräset och ner på gångbanan igen. Igår när vi hade ätit middag och vi höll på att plocka undan på bordet så sa satte hon sig på golvet bredvid Albin och sa: Albin, de är mamma! Albin, de är pappa!
Hon är för go.  Det nya nu är att hon säger yes till alla ställen där det ska vara ja.
Ska vi plocka undan detta Moa? Yes! Vill du ha ett päron? Yes! Och att hon frågar hela tiden. Vad är det mamma? och så använder hon ordet kanske. Kanske vara där mamma? Ligger under soffan kanske?
Det är så kul att lyssna på henne och prata med henne. Älskar henne så!!!



Här visar Moa klossarna för Albin som tittar intresserat. Denna är röd Albin och sen tar hon upp en gul och säger: Denna är gul. Sen börjar hon om: Här är en röd till, en gul till osv...

nu sover barnen och vi ska steka oss lite tonfisk och äta en apelsin. Detta ingår i vår diet...låter gott va?

Löpning

Äntligen hemkommen efter löpningen med Dennis. Vi får springa nere på löpband på brandkåren eftersom han har jouren. Jag sprang 5,1 km , 30 min och förbrände närmare 350 kalorier. Helt ok. *nöjd* Det känns så underbart skönt i kroppen att ta ut sig så ordentligt och sen komma hem och äta en super god o nyttig lunch. Jag känner mig så avslappnad och lugn i min kropp och nu ska jag ta o slänga mig i ett bad och njuta lite till innan jag ska hämta tösen min på dagis.



Här är min Albin som precis gymmat men just nu däckat av trötthet. Lagom tills jag skulle bada...perfekt!!!


Träning igen....



Så här mysigt och skoj hade barnen det igår em/kväll. Albin gymmade och Moa byggde pussel som vanligt. Då fick man en liten stund i soffan för att vila huvudet.
Nu ska vi ta på oss ALLA ytterkläderna....igen för att gå till dagis. Suck....trött på alla kldäer. Tänk till sommaren när man bara kangå ut i en t-shirt eller nåt...skönt!! *längtar*
Efter rundan ska jag o Dennis ner till gymmet och springa 45 min....puh!! Känner redan hur jobbigt det kommer blir....hörs sen

Hängig :(

Usch, idag känner jag mig inte riktigt i form. Jag är lite hängig, trött, gäspig och har lite ont i huvudet. Inget kul. Men nu är promenaderna gjoda. Moa är hemma från dagis igen och sitter och leker med lera just nu. Albin har precis gymmat o sover en plur nu. Jag ska slappa lite i soffan nu tänkte jag innan det är dags för matlagning. Jag förtjänar att slappa efter alla promenader och sen har jag faktiskt städat också idag...flitigt. Det blev både uppe o nere :) Skönt!!!




Ännu mer...grrrrr

Vaknade i morse o drog upp gardinerna. Vad se jag då?! Jo...ännu mer snö!!! grrrrrrr....*arg* vad är detta...nu får det väl ändå räcka eller? Jaja...jag får lägga min tro hopp till helgen väder och att plusgraderna kommer :)
Nu har jag precis kommit hem efter Nisse rundan och lämningen på dagis. Dennis var inte hemma och jackan hängde kvar och mobilen låg på laddning så jag gissar på att han fick ett larm och har åkt iväg på det. Tanken var att vi skulle ner o träna men den sprack ju då. Då får jag istället städa och fixa lite här hemma...det behövs. Ska först ge Albin mat och slänga i mig lite mellanmål så får vi se när Dennis kommer hem igen.



Nisse sugen på att gå ut och Moa skrek...Snö mamma, mycket snö! Japp....hon har klart för sig.

nytt igen

Jag vet att jag har ändrat igen...jag är lite velig men jag tycker faktiskt att denna blev jättebra, eller? Fick med hela min älskade familj. Moa, Albin, Dennis, jag och djuren. Kunde ju inte blir bättre :)
Nu har jag även fotat fotona på Albin som vi tog hos fotografen. Dem blev jättefina eller hur?!





Här har vi fossingarna och sen en bild där han håller storasyster i handen...*sött*


Barnen

Tisdag kväll här och dagen har rullat på som vanligt. Inte många inlägg idag inte...nä, jag har ränt run töverallt. Med tanke på att jag inte kan använda bilen så får jag använda benen var jag än ska. Så imorse blev det lämning på dagis i samband med Nisses runda. Efter det åkte ja, Albin o Dennsi till gymmet o tränade när vi kom hem blev dte lunch och sen direkt till fotografen. Hämtade superfina bilder på Albin :) Ska försöka fota dem o lägga in här...vi har ingen scanner :(
Sen körde Dennis mig o Albin hem till Maria. Vi fixade lite saker och sen gick jag därifrån hem och hämtade Nisse och till dagis o hämtade Moa och hem igen. Lämnade Nisse bara och sen gick jag, Moa o Albin till Linda, Lucas o Alina. Har lyckats få alla på bild faktiskt, dock svårt att få alla bra på samma bild...hahaha. Men alla är där i alla fall. Vi kom hem vid 17 tiden och då åt vi middag och sen badade barnen ihop i det stora badkaret....sen fick jag natta Moa idag också...det gick super!
Nu ska jag äta lite frukt och ta en kopp kaffe.


Vad tusan är detta?!



Tittar ut och ser detta. Vad tusan är detta? Jag blir så trött....men dem säger att det ska komma plusgrader till helgenså då lär det ju försvinna igen och ag skymtar lite sol bakom husen på vår framsida. Vi som hade tänkt grilla korv idag :)
Nu äter vi frukost, sen ska jag ut med Nisse och barnen och gå o lämna Moa på dagis. Sen blir det gymmet och lite träning...därefter ska vi hämta dem efterlängtade bilderna på vår gosse Albin...YAY!!!!


Jag provar lite...

Jag har provat att göra en ny header...vad tycks? Jag kommer nog att prova ett par gånger till under ett par dagar tills jag blir helt nöjd :) Det är kul att sitta o fiffla lite och se att man faktiskt kan. Jag får ju läsa mig till allt men det går...det får ta den tid det tar. Hoppas ni står ut med alla ändringar en tid framöver :)

Brrrr......

Alltså, fy för vad kallt det är ute. Har varit ute många gånger idag och frusit lika mycket alla gånger. Vill inte frysa mer...vill ha värme och sol :)
Nu senaste rundan gick vi med Linda, Lucas o Alina. Ungarna skulle ju gå själv vissa bitar och som sagt så går det inte lika fort då så man blir ganska snabbt kall. Väl hemma igen var det dags att ge Albin mat och sen snabbt på med kaffekokaren så man kunde få något varmt i kroppen...det hjälper. Dennis är på övning med brandkåren ikväll och har ännu inte kommit hem. Så nu har jag nattat barnen. Moa sover alltid uppe och har redan somnat. Detta är första kvällen som vi provar med att lägga Albin där uppe och se om han sover bättre. När han har somnat här nere så har han vaknat ganska så snabbt igen...vi får se. Han kanske vaknar ändå fast han ligger där uppe. Båda två sover nu i alla fall. Jag tänkte försöka ändra lite på min blogg (bilden på Moa) och leta efter min mascara, se om man kan fynda den på nätet kanske och kolla lite andra saker. Dricka mitt kaffe och bara insupa lugnet....



Här av vi busungarna Moa o Lucas som ska göra precis allt annat när vi är ute och går förutom att gå samma väg som jag o Linda :) Men visst är dem goa?!

Vad gör vi nu?

Vart har dagen tagit vägen?! Helt galet...nen idag tycker jag att dagen har gått fortare än vanligt. Efter att vi ätit lunch så tog vi på oss igen och gick ut på en lite längre runda med Nisse. Moa fick springa runt själv en bit..det går inte så fort när hon ska gå själv men vi hade inte bråttom till något direkt :) När vi kom hem så lekte vi med lera och sen fick Albin mat. Nu leker hon med Albin när han ligger och gymmar. Kryper runt honom och pratar :) Jag har satt på hennes playlist på Spotify (fick igång det igen) så hon sunger för fullt..Hon är duktig på sina sånger. Kan väldigt många låtar :) Nu ska jag ta och sätta mig i soffan och läsa min Fitness tidning, som damp ner i brevlådan idag, innan det är dags för matlagning. Ungsbakad falukorv med mos....hur gott är inte det?! Yammi!!!!


gomiddag

ja, klockan är ju bara 10 men här har vi varit igång länge. Dennis gick på jouren i morse kl. 8 så nu är det jag o barnen som får ta Nisses rundor själv. Så i morse efter frukosten var det bara till att ta på mig o barnen alla ytterkläderna och hoppa ner i vagnen och gå vår runda med Nisse. Moa är fortfarand einte helt okej, vill inte äta något direkt och är allmänt slö...så hon somnade i vagnen. Klockan var ju inte ens 9. Efter rundan lämnade jag bara Nisse och sen sprang jag 3 km med vagnen och ungarna...kan ju inte lämna dem hemma med Dennis eftersom han har jouren så dem fick följa med men båda två sov så gott så det var inget besvär...men tungt att springa. Får se det som lite extra träning att springa med vagnen. Det gick bra i alla fall :) 
Nu är vi hemma igen och jag har även fått duschat. Moa sover fortfarande i vagnen och Albin har precis fått mat. Får se vad dagen kan ge oss idag...det  blir 2 rundor till med Nisse i alla fall sen får vi se om vi träffar Linda, Lucas o Alina. Nu ska jag bara ta det lite lugnt innan Moa vaknar...hoppas snart hon blir sig själv igen. Min goa tös!!!


Filmkväll

Båda barnen sover och vi kan få en lugn kväll. Glömde ju säga att vi hyrde två stycken filmer igår. Den ena heter "paranormal acitivity" och den andra heter "inhale". Den första filmen såg vi igår och det är en skäckis. Usch, vad hemsk den var. Trodde inte jag skulle somna efter att ha sett den men som tur var kollade vi på lite annat innan vi gick till sängs så allt det skräckfyllda hann lägga sig annars hade jag inte somnat.
Nu ska vi se den andra...enligt texten där bak så verkar den vara bra o spännande. Till det tar vi en kopp kaffe och en frukt. Ska man bli fin får man lida pin eller?

Åklagaren Paul Chaney och hans fru Diane väntar förgäves på att deras dotter ska få genomgå en lungtransplantation. När hennes hälsa försämras blir Paul desperat och beger sig mot Juárez i Mexiko där en läkare sägs kunna hjälpa familjen. Snart inser Paul att det inte handlar om en vanlig klinik, utan om en samvetslös underjordisk organisation som gör vad som helst om man är villig att betala. Och med såväl sitt eget som sin dotters liv på spel ställs han inför ett omöjligt val...

Ett ungt par misstänker att deras hus är hemsökt och för att skaffa bevis installerar de övervakningskameror som ska spela in vad som egentligen händer när de sover.

Kvack kvack



Nu har vi kommit hem efter en runda och lite ankmatning. Dem var nog jätte hungriga för dem trampade oss på fötterna :) Moa blev rädd och ville inte mata...dem blev lite för närgångna. Nu hoppas vi att alla fick en liten smakbit och att dem blev nöjda.
Nu ska det lekas lite här hemma, får väl se om man kan få till något vettigt gjort också...sen blir det middagslagning. Fiskburgare står på schemat...gott!!


Träning

Så nu är jag hemkommen från gymmet. Så skönt det är att träna. Jag sprang dit och tränade axlar o rygg, sen sprang jag hem. Det är inte jätte långt, tar ca 10 min att springa så det är en bra uppvärmning :) känns så skönt efteråt och man blir motiverad att äta nyttigt resten av dagen. Nu börjar tre hårda veckor utan något gott alls...inte ens på lördagar så ska jag se om det hände nåt med kroppen. Till detta lägger vi hård träning också...då ska det väl banne mig hända ett o annat :)
På vägen hem höll jag min vattenflaska i handen och det var bara lite vatten i botten av den men det frös till is på dem 10-15 min det tog för mig att ta mig hem. Det är kallt...när ska den efterlängtade våren o sommaren komma. Jag längtar och låten här nedan får mig inte att längta mindre. Det är sommar för mig!!!!


Fotbolls lördag

Så..nu är alla vakna o det är snart dags för frukost. Sen blir det träning för mig o Dennis under dagen. En promenad med Emily ska det också bli för mig..annars inte så mycket mer planerat. Vi skulle kanske fika med Linda, Lucas o Alina men Moa är fortfarande inte riktigt bra. Hon fick feber igår under dagen igen och ville inte äta. Vi hade korv till middag och inte ens det gick ner. Hon fick en glasspinne som hon inte ens ville äta hela :( Nu har hon 38,5 och har fått alvedon...hoppas det blir bättre idag.
Våra brownies igår blev jättegoda...dem såg dock inte ut som på bilden men riktigt goda var dem. Funderar på att göra en tårta till dopet på den smeten. Det hade nog blivit kanon!!



Igår under eftermiddagen gjorde vi inte så mycket. Slappade o tog det lugnt. Vi tittade på fotbollen på tv och lekte. På fotot är både Moa o Albin inne i fotbollen och hejar. Moa sitter med sin tipslapp...dessvärre vann hon inget på den :(
Nu ska det bli lite frukost och se vad och hur mycket Moa får i sig nu...

Bak lördag

Idag fick det bli en långpromenad och bak..kallt som attsingen är det och det biter ordentligt i skinnet när man är ute. Det blev lite mer än en timme vi var ute. Skönt att solen skiner i alla fall. Sen har vi spelat på tipset lite. Moa fick göra en egen rad på topptipset...hoppas på lite tur :) 
Nu har vi precis bakat chocolate brownie för första gången. Hoppas dem blir goda för dem ska vi fika på ikväll tänkte vi ihop med lite kaffe..gott!! receptet hittar ni här "chocolate brownie" 
Nu ska vi slappa lite o läsa tidningen för sen är det dags att börja på maten...korv stroganoff med ris. Mumma!!!!



Så här hoppas vi på att kakan ska se ut ikväll när den åker in i våra munnar...mmmm


Lördags göra...

Ja, vad ska man göra en lördag som denna då...inget på schemat idag så det är bara till att ta dagen som en kommer. Moa är mycket bättre. Det har inte kommit mer från något av hållen och tempen visade bara 37,5 grader i morse. Så skönt!!
Nu är Dennis på fysträning med brandkåren, Moa bygger pussel, Albin sover och jag sitter här men ska snart ta tag i hemmet. Städa och plocka undan lite. Tvättmaskinen är redan igång. Efter projekt hemma blir det ner till gymmet och träna lite...idag ska armarna o magen tränas sen får vi se vad eftermiddagen bjuder på för aktiviteter. Kanske lite bakning som vi kan ta en mysig fika till ikväll?! Det är ju fint väder också så lite utomhus borde man ju vistas...vi får se.



Så här nyfiken och vaken var Albin igår när vi tittade på "på spåret". Han var helt inne i tvn. Nu ska det städas lite.

Min lilla sjukling :(

Moa är fortfarande dålig och febern går inte under 39 grader :( Det är synd om henne. Alla som känner Moa vet att hon är glad för mat och gott och i stort sett allt som går att äta och hon kan äta mycket. Inte idag dock...hon vill inte ha något. Till frukost åt hon bra, en bulle, yoghurt och ett ägg men efter det så har bara en glass åkt ner. Vi har provat allt, kräm, frukt, grönsaker och massa andra saker som hon tycker om men hon vill inte ha något. Kan ju även säga att hon är mindre bra i magen :( Så dagen har varvats med ipren, alvedon, disney channel och tecknade filmer. Hon har bara legat i soffan under täcke eller filt. Byggt lite pärlor och lagt ett pussel har hon också gjort.



Så här ser det ut just nu i vår lilla soffa...hon är helt däckad. Min lilla sjukling...mammas älskling.
Jag har däremot varit hos Linda en stund...tyvärr springer tiden alltid på när jag är där o likaså idag. Vi hann knappt med något förrän jag skulle hem igen och vi skulle börja laga maten.
ikväll blir det som vanligt "på spåret" o "let´s dance" och självklart lite gott tilltugg till det men nu ska jag upp och bädda Moas säng så hon kan sova där i natt.
Trevlig kväll alla!!

Vecko Handling done

Så nu är vi hemkomna från Ica maxi och har fått handlat mat o dylikt för nästa vecka. Känns skönt för det är ju något av det tråkigaste...att handla mat. Moa fick en ny nalle puh film som hon sitter o tittar på nu. Febern var på 38, 2 nu när vi kom hem så mycket film o mys blir det idag. Själv ska jag ner o träna ett pass och sen blir det en lång runda med Nisse. Kanske springer jag själv över till Linda och snackar lite vuxensnack..Dennis får stanna hemma med Moa. Men nu först o främst ska jag byta blöja på Albin sen blir det lunchlagning.



Moa fick också åka en liten karusell som stod utanför kassorna. Ursäkta den dåliga bilden...den är tagen med mobilen och blir inte så bra när bilden rör sig :)

Vinterkräkis?!

Igår kväll kl. 23.15 ropar en liten Moa från ovanvåningen....kräk! jag har kräkt! När vi kommer upp så har hon verkligen kräk överallt i hela sängen och i håret och på kläderna :( Stackars liten, hon var jätte ledsen och skakade i hela kroppen. Hon var helt förtvivlad för att hon hade kräkt...hon har aldrig kräkt i hela sitt liv så det var nytt för henne. Dennis badade Moa igen och jag fick slänga in alla hennes sängkläder inkl. kudde i tvättmaskinen...tack ännu en gång för att man har lyxen att ha en tvättmaskin.
Sen fick hon sova i vår säng i natt.
Inget mer kräk har kommit men feber...tempen visade 38,9 grader så det blir till att ställa in alla planerna idag. Öppna förskolan o lekstundenhos Lucas. Vi stannar hemma och tar oss nog bara iväg på en handling.



min goa lilla tös som myser i soffan. Nu ska vi få i oss frukost...

Fika mys...

Nu är kvällen kommen igen och som vanligt nattar Dennis Moa nu och jag bloggar. Albin sover....eller försöker i alla fall. Han blundar men krånglar lite :)



Under eftermiddagen har vi lekt och Albin fick öva att ligga på mage och som vanligt vill ju Moa ligga bredvid. Hon läste bok o Albin kollade nyfiket. Han är duktig på att ligga på magen och till skillnad från Moa när hon var liten så tycker han om att ligga på mage, det gjorde inte Moa.
Sen har barnen fått bada och dem badade i det stora badkaret ihop..det tyckte Moa var jätte roligt och ville gärna att han skulle hålla hennes leksaker osv...hon sa Albin hålla den om flera leksaker :)



Här är min goa pojk...han ser lite busig ut eller? Flörtig? Han är för go....
Nu sover barnen och vi ska ha lite fika mys, med vår goda choklad dricka och något tilltugg.
Imorgon blir det öppna förskolan o sen lite lek med Linda, Lucas o Alina.

Smakprov

Här kommer ett smakprov på Albins babyfotografering som vi var på igår. Visst är han fin?!


Världskrig

Ja, riktigt så illa som överskriften låter är det ju inte men nästan. Här hemma ser det verkligen ut som något av världskrigen. Nu är Moa hemma från dagis och hon har dragit fram hela sin servis, bilarna och det är stökigt överallt. Snart kommer väl alla pusslena också fram och då har vi pusselbiita röverallt på golvet. Större boende med lekrum elle rnågot tas gärna emot :) Men men det är bara till att bita ihop och plocka undan allt innan hon går o lägger sig. Ett måste att hon hjälper till !!!
Idag har jag varit hos min syster och ätit lunch. Mamma var också där. Det bjöds på en jätte god räkmack aoch kaffe med kaka efter det. Lyxigt!! Kan vi gott göra om..hihihih.
Det blev ingen vaccination av Nisse idag, det får bli en annan dag. Just nu så stimmar Moa omkring och busar för fullt. Var får dem all sin energi ifrån när dem har vairt på dagis och busat i 5 timmar?! Albin ligger o gymmar och snart är det dags att börja på maten, vi ska göra hemmagjord fiskgratäng idag...för första gången, så precis som med slottssteken kan det gå hur som helst.
Nu ska jag läsa lite bloggar, sen blir det till att ta tag i köket :)

Godmorgon

Nu sitter vi o väntar på att klockan ska gå så vi kan köra o lämna på dagis och sen ner till gymmet. Moa leker med sin servis och serverar oss kaffe med socker i. Hon är så söt när hon leker. När hon häller upp gör hon ett ljud som ssssss och sen låtsas hon ta socker också rör hon runt med skeden.
Hon kan färgerna nu...hon kan gul, blå, röd o grön. Jätte duktigt min lilla flicka.
Idag ska jag äta lunch med min mamma o min syrra och sen blir det djursjukhuset och vaccinera Nisse.
Ha en bra dag alla.



Här säger hon..."denna är röd"

Kontroll avklarad

2 månaders kontrollen för Albin gick galant. Han följer sin kurva fint och väger nu 5480 gram och är 61 lång. Allt var precis som det ska med honom. Efter bvc handlad vi lunch och åkte hem till Linda o Alina. Det blev bara en kort visit idag för vi var tvungna att åka vid halv 2. Hämta Moa på dagis och sen iväg till fotografen. Det blir nog jättefina bilder och en bild är när Moa håller Albin i handen....gulligt!
Alla ni som har skånskan kan hålla utkik för en bild på honom kommer att publiceras där av fotografen.
Just nu sitter jag här o funderar på om jag ska ut o springa en runda när dennis kommer hem..hmmm, får se. För sen ska barnen läggas och vi ska baka pizza för Dennis får besök av en kompis...dem ska kolla fotboll o så ska vi äta hemmagjord pizza. Moa bygger pussel o hon är så duktig. Kan bygga helt själv. Albin sover men börjar vakna till men nu ska det lekas.



här har vi lilla Moa på lekplatsen innan. Vi var ute i lite mer än en timme efter att vi varit hos fotografen. Både mamma o pappa lekte också. Det var skoj...


Lugnet

Så nu är Moa lämnade på dagis och tanke var egentligen att jag o Dennis skulle ner o träna där efter men vi gick hem istället och suger in oss lugnet med en god frukost. I skrivande stund äter vi nybakade bullar och dricker vår goda chokladdryck som värmer när det är så svinkallt ute som det är idag också. Albin sitter visserligen bredvid och låter lite för han vil lockså ha lite i magen men han får vänta en liten stund...tills min mat har landat.
Idag är det 2 månaders kontroll av lille Albin på bvc. Det är ett läkarbesök så vi får se om han går igenom priockfritt. Sen ska jag o Albin hem til lLinda o Alina på lite lunch/fika. Ska försöka få till det med enbild på dem idag :)
Sen kl. 14 idag ska Albin fotograferas...på samma ställe som Moa blev fotade när hon var 2 månader. Hoppas det blir fina bilder. Men just nu ska jag äta upp min frukost och sen vila mig lite i soffan innan det bär av till bvc.



Här har vi glader...Hoppas han kan skratta lika bra på bilderna i eftermiddag :)

Tankar

Jag är en person som tänker väldigt mycket....för mycket antagligen. Bra eller dåligt?! Har precis sett Sofias Änglar på kanal 5 och idag handlade det om en kvinna vars man hade gått bort och dem hade två barn ihop 2 o 4 år och något som gör mig förbryllad och sätter många tankar i mitt huvud är just döden!
Jag hatar det mer än något annat och är väldigt rädd för döden. Det är ofta jag tänker på döden och vad som händer efter. Ligger man bara där eller finns det ett liv efter?! Jag vet att det är upp till var o en att tro vad dem vill. Jag vill tro på ett liv efter döden och jag tror på karma. Tror o tror...men jag tycker att karma är en bra sak så det är något jag tänker på ofta och det är en bra sak o något jag lever efter.
Jag kan tänka så här: om det nu är så att man inte får något liv efter döden och man bara ska finna sig i att det är slut så kan jag tycka att det är onödigt att jobba, göra alla måsten osv. Vi ska ju ändå bara dö så varför inte bara leva livet och göra saker man tycker är roligt och äta vad man tycker är gott osv. Livet är för kort för alla måsten.

Dem enda nära personerna som jag har förlorat i mitt liv är min mormor o morfar och jag vill tänka att dem finns tillsammans igen och har det bra var dem nu än är. Att dem är lyckliga...det är det viktigaste för mig. Att dem är nöjda...jag lever i nuet och får göra det bästa av det och leva mitt liv just nu.

Jag tycket dock att det är jobbigt att inte veta vad som händer när man dött. Hade jag bara fått veta det så hade jag känt ett annat lugn. Jag tycker inte om ovisshet och att inte veta vad som händer. Då hade jag fått veta vad som händer med mig och vad som händer med mina nära o kära. För just nu vet jag inte var min mormor o morfar är eller hur dem mår,vad dem gör osv. Kan ingen svara på det?! Jobbigt!!!!!
Blir så ledsen när jag inte kan få prata med dem, röra dem eller se dem. Saknar dem så JÄTTE mycket och jag hatar den sorgen. Att jag ibland bara kan börja gråta och bli så frustrerad för att jag inte kan få ringa dem eller hälsa på. Blir så arg för det!!!!!

Usch...vad händer egentligen?!


Kurragömma...buh!!!

Det har precis lekt kurragömma för fullt här hemma. Dennis gömmer sig och Moa ska leta upp honom. Fast hon vågar inte själv. Hon blir rädd och säger mamma också komma. Jag följer med henne och så går hon med händerna för ansiktet. Hon är rädd! Idag gömde Dennis sig under trappan och hon vågade inte lyfta på filten...hon sa: mamma ska titta. Hon är för söt.
Hon är jätte duktig på att ränka också. Hon säger ett, två sen vill hon gärna hoppa över tre och gå direkt till fyra men sen kan hon fem, sex, sju, åtta, nio o tio. Hon vet precis vad som kommer efter den andra siffran.
Nu sitter Moa o Dennis i vår säng och läser böcker, snart börjar tecknat.
Måste också berätta att innan idag sa Moa: mamma?
Jag: Ja?, kan du inte sjunga en låt?
Moa: Är lik sin mamma. 
Det har hänt ett par gånger att vi har sjungt det när Moa har kallat mamma. "Mamma, är lik sin mamma" hahaha så roligt det lät när hon helt plötsligt sa så.
Nu är det tecknat time....

oj oj oj...

oj oj oj...hela morgonen och förmiddagen har rullat på i ett...som vanligt med andra ord. Det var upp, påklädning, frukost, lämning på dagis, ner på gymmet och träna lite axlar o rygg. Efter det var det bara en snabb vända hem o byta kläder för det var föräldrarträff på bvc för dem som har syskon till sina små kottar. Idag pratade vi om maten för dem äldre barnen. När det var slut 1 ½ timme senare så åkte jag hem o åt lunch, duschade och sen tog vi en promenad med Nisse och gick o hämtade Moa. Det har inte funnits någon tid till att skriva här inne inte :(
Nu är hela familjen hemma igen och det har precis varit fruktstund här...och nu sitter jag vid datorn, Albin gymmar och Dennis o Moa ligger bredvid och busar. Dennis är en klätterborg och studsmatta i ett tror nog Moa...hon ska alltid klättra på honom när han ligger på golvet och hoppa på hans mage. Han får ju skylla sig själv :)
Nu ska vi bara ta det lite lugnt och leka innan det är dags att sätta igång i köket och laga mat.



Moa = fruktfantasten :)

Mästerkockar

Så, då var slottsteken gjord och äten....riktigt gott blev det faktiskt. Vi har börjat prova lite nya recept här hemma och Moa har tyckt att allt har vairt gott och även denna middag :) Kul att höra när hon säger mmmm, gott!
Jag är ingen rackare i köket direkt men Dennis är duktigt och har en liten känsla för det där med matlagning och bak. Det enda jag gör bra är äpplekaka :)
Albin fick dock ett litet utbrott precis när vi ätit...likadant i förgår. Han bara skriker och vi har ingen aning varför. Jätte svårt att få tyst på honom. Han är ledsen så det kommer tårar....så synd om honom. Sen däckade han hos Dennis. Nu äter han o sen får jag hoppas att han sover gott för kvällen.



Så här gott sov han för en stund sedan...pågen min!
Nu är det snart sängdags för Moa och för oss blir det soffan. Idag är jag trött och känner att jag lätt kan somna framför tvn vilket är väldigt sällan...Imorgon är det tisdag och en ny dagis vecka börjar för Moa. Nu är det pyjamas på för barnen....natti natti!

Fy f*n....

Fy för vad det är kallt idag...brrr. Riktigt ruggigt...blåser mycket också...inte kul alls. Vi har precis kommit hem från en timmes promenad då barnen sov i vagnen och jag kan ju säga att jag har gått skönare promenader :)
Nu är vi äntligen hemma igen och Moa leker o Albin har rpecis lagt en fin laddning i blöjan som jag ska in o byta. Dennis är och handlar lite till middagen idag...vi ska prova oss på att göra klassisk slottstek...hmmm, det kan gå precis hur som helst..hahahaha!! Lovar att återkomma med det...
Annars är det en väldigt seg dag här hemma... nu ska jag byta en blöja sen blir det väl att lägga lite pussel med Moa.



Mitt lilla busfrö...innan idag när vi satt på golvet och byggde med klossar. En riktig liten buse är det :)


Alla hjärtans dag

Här hemma är det sovmorgon. Jag o Albin gick upp vi dhalv 8 men dem andra 2 sover fortfarande...får väl gå upp o väcka dem snart :)
Idag är det alla hjärtans dag och idag blir Albin 2 månader. 2 MÅNADER....känns som om vi har haft honom mycket längre och när jag tänker tillbaka så känns det inte som om tiden har gått så fort i alla fall. Det känns som evigheter sedan jag var inne på BB och födde honom och evigheter sedan det var jul o nyår. Men det är ju bara 2 månader sedan och det är skönt....
Idag är det ju som alla säkert vet alla hjärtans dag men den brukar inte firas av oss särskilt nämvärt. Vi ger inte varandra saker och går ut o äter osv. Vi försöker göra det under hela året. Förstår egentligen inte varför det finns en sån här dag. Jag tycker alltid att man ska finnas där för nära o kära och dem man bryr sig om...och visa dem när man vill och hur mycket man vill att man tycker om dem och uppskattar dem.
Jag ÄLSKAR hela min familj....Dennis, Moa, Albin och min mamma o pappa, min syster och hennes familj och alla min älskade vänner. Ni är BÄST....och betyder MEST för mig!!!


Söndag idag..

I förmiddags fick jag städat ovanvåningen, tvättat 3 maskiner och sprungit min efterlängtade löprunda. Skönt var det och Nisse följde med som sällskap :)
Nu är det eftermiddag och den trevliga fikan hos svärföräldrarna är avklarad. Vi blir många när vi träffas alla...Dennis mamma o pappa, Dennis o jag med 2 barn, Dennis syster o hennes man med deras 2 barn, Dennis ena bror som bor hemma och Dennis andra bror och Maria och 1 barn. Det blir fullt liv när alla är samlade. Hela 9 vuxna o 5 barn :) Alltid lika kul!!
Just nu läser Dennis tidningen, Moa leker med sin servis och serverar mig o Dennis med juice, kaffe, tårta o vattenmelon :) Sen tog hon telefonen och sa hon skulle ringa till mormor och började prata om henne o Jennifer....hahaha så kul att höra henne. Albin gymmar som vanlligt och blir även han serverad av Moa.
Nu är det snart mat dags och när barnen sover så ska vi inta ryggläge i soffan och hålla söndags kväll...mys!



Städ o fika dag

Ja..de låter väl som en helt ok dag?! Blandat skoj och mindre skoj. Nu är klockan 7:38 och vi har varit vakna i en timme. Albin sover igen och jag o Moa ska ta tag i städningen här hemma. Hon går också runt med en trasa o torkar precis som jag när jag dammar av :) Tvättmaskinen är redan igång och en till ska sättas igång efter denna. Sen ska jag ta mig ut på preimär löprundan...nu är Albin 2 månader så nu borde det vara ok. Har längtat efter att kunna ta mig en löprunda...vill ju forma kroppen igen.
I eftermiddag blir det en alla hjärtans dag fika hos Dennis föräldrar. Och imon på självaste Alla hjärtans dag så blir min älskade lilla pojk 2 månader.



Nä..trasan, dammsugaren och ovanvåningen kallar....so long!!

Härligt härligt

Nu har jag, Moa o Albin precis kommit hem efter 2 ½ timmars ute vistelse. Moa lekte med Lucas och sen gick vi en runda så Moa kunde sova o nu ligger hon ute i vagnen och sover. Så himla härligt väder...jätte skönt och nästan lite varmt faktiskt :) Vårkänslor...kanske är våren på väg ?!
Jag skulle vilja vara ute hela dagen känns det som...det var så skönt! Men om en halvtimme ska vi köra till mamma för att äta middag och träffa min syster och hennes familj. Då blir det ännu mer lek för Moa när hon kan leka med sina kusiner. Ska bli mysigt. Nu ska jag packa skötväskan och lite leksaker sen kör vi...




God morgon alla !!!

Morgon stund har guld i mun....jajamen. Nu är vi alla vakna och det är snart dags för frukost. Albin gymmar o Moa kollar tecknat, Dennis är ute med Nisse och jag ska snart laga gröt :)
Idag är det kallt....igen :( inget kul. När ska våren och lite värme komma?! I vilket fall som så ska jag o Moa ut o leka med Linda o Lucas. Ja småttingarna Alina o Albin får också följa med ut och nanna gott i vagnen. Senare idag ska vi hem till mamma som bjuder på middag...lyx!



Dessa fina inneskorna fick Albin av sin morfar när han föddes. Dem är väldigt bra o praktiska. Vi har så kallt här hemma så när inga strumpor är på så fungerar dessa utmärkt.
Nä...nu ska det göras lite gröt. Trevlig dag!!!

Så jädrans gott

hahha....ja, så jädrans gott (får man säga så) det var med Tacos idag. Himmel :) Alla tre verkligen älskade maten idag och njöt ordentligt. Moa mumsade i sig, bröd, grönsaker, chips, dippa och taco paj. Innan maten hann jag faktiskt städa nedanvåningen och bada Moa. Tanken var att Albin också skulle bada idag men det får väl bli imorgon bitti. Han sover mycket idag och jag vill gärna inte väcka honom . Går lika bra att göra det imorgon bitti.
Nu nattas Moa och jag sitter med Albin på armen som har somnat igen efter att han precis har ätit.
Idag har det varit en riktigt trevlig dag och jag är så himla nöjd med mitt underbara life....



En badande Moa som fortfarande föredrar Albins badkar och inte det stora som finns på ovan våningen. Måste ju vara trångt att sitta i detta lilla...



Vår ljuvliga taco middag...gott var det :)



O lilla Albin nannar gott. Nu kom Dennis ner så nu ska vi snart baka semlor...yammi!!! Go kväll...

Hemma igen..

Nu är jag hemma igen, Nu är dennis på gymmet. Tråkigt vi inte kan träna ihop men det går ju inte med två små barn hemma. Moa kollar på Dumbo och Albin gymmar för fullt. Han tycker det är så rolig toch ligger inte stilla en sekund så han kasar längre o längre ner...hihihihi!
Själv ska jag ta o städa undan lite i köket och ta mig en dusch. Ikväll blir det Tacos och vi ska äta det ihop med en massa goda tillbehör...skämma bort oss själv lite. Det är ju trots allt lördag så lite gott får man äta då.
Till Let´s dance o på spåret blir det semlor och kaffe. Gotti gott gott :) Då sover förhoppningsvis båda barnen också så vi kan ha lite lugn o ro och tid ihop.



detta är ett foto från vår semester på Kreta i augusti 2006...många år sedan men oj så mysigt och varm o skönt vi hade. Längtar till sommaren!!!!

Gymet..here i come:) nu blir det kondition...

dsc00260 (MMS)

Gymet..here i come:) nu blir det kondition o axlar som ska tränas. Kylen e full,långrundan har vi gått..nu återstår bara gym träningen sen kan fredagsmyset börja..hihi


Morgonen

Albin fortsätter med trenden att sova hela natten och det tycker vi ju så klart om :) I morse vill han ha frukost halv 7 och det är helt ok. Nu har alla fått i sig frukost och alla har fått kläder på kroppen. Nu väntar vi bara på Dennis som är ute med Nisse sen ska vi köra in o veckohandla :( Det är ju inte så kul dock men det behövs mat i kylen. Idag är det ju fredag dessutom och det betyder...fredagsmys!!!



En liten närbild på Albin.....nu kom Dennis så nu kör vi!!

Kvällen är här :)

Så var det kväll och Dennis är på utbildning på brandkåren, barnen sover, jag är duschad och nerstoppad i soffan, alltså....Kvällen är min :) I alla fall för en stund till, sen kommer Dennis hem och då är kvällen vår.
Eftermiddagen har flytit på som alltid, lagat mat, hängt tvätt, lekt med Moa. Moa är totalt fast i sina pärlor...hon älskar att bygga med pärlor, bygger även mycket på dagis. Får kanske snart köpa såna som man kan stryka på så dem fastnar ihop. Då kan hon spara det hon byggt. Nu bygger hon bara med stora ploppar men det är hon mer än nöjd med :)
Nu ikväll ska jag fika på en jättegod o nyttig varm choklad...det är choklad proteinpulver i och en portion innehåller bara 101 kalorier. Perfekt när man är sugen på något o varm chokklad är ju sååååå gott.

 

Här ser ni Moa in action med byggandet. Det är ju stora ploppar som man trycker i en platta. Jättekul tycker hon :)

Babycafé

Idag har det rullat på som vanligt. Det var först lämning på dagis o sen direkt till babycafé med Albin. Där träffade vi Dennis syster och Albins kusin Klara...jätte mysigt var det idag för där var inte alls många barn så det var ganska lugnt. Direkt efter babycafé körde vi in till malmö och hem till Emily för att käka lunch o prata. 
Albin har varit vaken i stort sett hela dagen idag så han borde sova gott hela kvälleno natten...kan ju alltid hoppas. Hela natten sover han dock fortfarande så de är skönt. Nä...nu ska vi ut och laga mat. Fläskfilé med rotfrukter....mumma!



Här har vi "gubben" med alla skrynklorna i pannan...han är jätte duktig på att ligga på mage. Det var inte Moa...hon tyckte inte alls om att ligga på mage. Dem är så olika varandra i mycket....Nä...ut i köket bums!


Shopping..I like :)

Så nu är det kväll igen...Jag hade tänkt o velat skriva ett inlägg efter att jag kom hem från malmö men det hanns det inte med. Jag tog mig direkt till gymmet och tränade, sen hem o laga mat. Nu sitter jag här i soffan bredvid Moa som snart ska lägga sig. Hon är helt inne i Musses klubbhus.
Jag o Maria, Albin o Theo spenderade 3 ½ timme på Mobilia...Vi sprang i affärer, åt, sprang i affärer :) Tror ni jag hittade något att ha på mig på dopet? Svar: NÄ!!!! Blir så arg på mig själv för att jag är så dålig på att köpa saker till mig själv. Jag köpte dock en kofta på MQ som var riktigt fin...*supernöjd* Sen blev det bara saker till barnen. Inte så överraskande för mig. Till Albin blev det tre par strumpor och 2 bodys. Till Moa blev det två par byxor och en skjortklänning. Visar bilder imorgon...Nu kommer andra bilder


Så här gott sov Theo på Moas plats i vagnen. Han var helt slut efter allt vårt springande. Men han måste vara nöjd för han fick en jacka o ett par skor :)



Moa slka alltid sitta bredvid Albin när han ska gymma. Han ser upp till sin storasyster och tittar alltid väldigt förundrat på henne när hon håller på. Hon leker med honom som om han är en docka...bäddar ner honom med filt o dylikt. Matar honom med sin låtsas nappflaska osv. Det är kul att se.

Dagen idag

Nu sitter jag här o väntar på att vi ska gå rundan med Nisse o lämna av Moa på dagis. Sen ska jag o Albin åka in till malmö med Maria o Theo. Jag har lite presentkort som jag hade tänkt använda. Vill gärna hitta något nytt ha ha på mig på Albins dop. Har lite bilder i huvudet vad jag hade tänkt mig men jag känner mig själv och vet också att det inte kommer bli som jag tänkt :)
Idag ska jag även ner en vända på gymet och träna lite kondition...får blir cykling. Tråkigt...men vill man bli fin får man lida pin som det heter. Nä, nu ska det börjas ta på ytterkläder....puh!! längtar till sommaren!!!
Trevlig dag alla!!!

Vart tar tiden vägen?

Nu är kvällen kommen...IGEN!! Helt galet vad dagarna o veckorna går fort. Det har varit fullt ös hela eftermiddagen. Jag, Moa o Albin gick direkt till Linda & Co när vi kom hem från dagis. Där blev det mellis fika och massa prat. Barnen lekte och som vanligt gick det stundom bra och andra stunder bråkade dem. Allt som vanligt :) Jag o Linda pratar och säger till barnen om vart annat men vi har trevligt ändå. Dem senaste gångerna har jag tagit med kameran för att få ett foto på Moa o Lucas och Albin o Alina men det är fullt upp med annat att dem tankarna kommer på villovägar :) Nästa gång....jag LOVAR!!
Vi kom inte hem förrän närmare fem och då höll Dennis på med maten. Nu nattas Moa och jag ska slänga mig i duschen för att sen inta ryggläge i soffan fram tvn och "Biggest Loser", "Sofias Änglar" och "112-på liv o död". Det är bra när man kan spela in programmen :) Det tycker vi om. Imorgon blir det en shopping dag med Maria....det tycker jag om ännu mer...hahahah



En liten puss från storasyster till lillebror. Sötlökar :)

Läkarbesöket

Så, nu är vi hemkomna från läkarbesöket med Albin. Han har varit på en hjärtundersökning idag där dem gjorde EKG och UKG. Allt såg jättebra ut och läkaren sa att han hade ett friskt hjärta så nu är fotbollsdrömmarna för honom igång igen...för pappa Dennis :) Efter besöket åt vi lite lunch och nu väl hemma så finns det faktiskt lite tid till att slappa på innan vi ska ut på långrunda med Nisse och hämta Moa. Dennis plurar lite i soffan, jag sitter här och Albin gymmar :) Han tycker det är så kul att ligga där och han "pratar" för fullt.  
Efter att vi hämtat Moa på dagis så ska vi till Linda, Lucas o Alina på lite lek och mellanmåls fika :) Alltid lika trevligt....

Skogsmullar

Nu är det kväll o Dennis är på brandstationen och jag, Moa o Albin sitter hemma o har lekt. Nu är det tecknat men snart är det nattning av Moa som gäller. Får ser hur det går om barnen vill sammarbeta idag när det är jag som ska natta. Vet inte när Dennis kommer hem.
Vi var ju i skogen nu på eftermiddagen men det blev bara en kort visit tyvärr. Det var så isigt på stigen så det gick inte att gå där och när det kom backar så kom vi nästan inte upp och väl uppe så skulle vi ner och det var verkligen med livet som insats. Vi bara kasade...Livsfarligt. Vi får allt vackert ta o vänta någon månad innan vi kan åka dit så man kan gå ordentligt.
Moa är en riktig skogsmulle för hon ville inte hem och när hon väl kom in i bilen så sa hon: Åka till skogen, åka till skogen. Synd det var så isigt att det bara blev en kort runda.



Så...nu är Moa nattad och det gick hur bra som helst. Hon somnade i stort sett direkt och jag stod i rummet bredvid och vek ihop tvätten. Vad bra! En ny omgång att hänga upp är klar om ca 30 min.


Nu så...nu e vi på väg till skogen. Barnen...

dsc00258 (MMS)

Nu så...nu e vi på väg till skogen. Barnen,hunden o jag o Dennis. Vi har med lite goda kex att fika på o Albin ska oxå få sin mat i friska luften:) nu ska vi bli, som morfar alltid sa, skogsmullar. So long!


Morgonbarn

Så här glada o fina är min barn denna morgon :)

Moa med sin fins frisyr....vad ska jag göra med hennes hår?


OCh så här glad är Albin.

Nu har vi precis ätit frukost och ska ta på oss kläder. Sen ska jag köra o hämta min syrra idag. Det kommer bli en runda till skogen och sen ska jag försöka hinna ner o träna också. Annars står det inte så mycket på schemat :)

Lekdag

Ursäkta frånvaron idag men dagen har gått i ett. Vaknade vid halv 8 och Albin hade inte vaknat på hela natten...han fick mat igår kväll 22:00 och sen vaknade jag av mig själv imorse...det var inte han som väckte mig :) Efter att barnen fått i sig frukost så tog jag mig ner till gymmet och tränade lite. Väl hemma blev det duschen, lunch och sen gick vi en lång runda med Nisse så Moa kunde vila sig.
Halv 2 körde vi mot trelleborg och kulhuset. Vi skulla ha "barnkalas" där. Vårt eget och inget sånt man bokar där.
Vi träffade alla som var med i vår mammagrupp och Moa fick träffa sina kompisar Ellie, Clara, Elin o Melvin. Vi hade jätte trevligt och Moa var nöjd efter 2 ½ timmes lek, bus och stoj, en mer och en kokt korv med bröd.
Hon fick paket också...pärlor o platta och en rit tavla som man ritar med vatten på. Nu sitter hon o leker med pärlorna och jag känner på mig att det kommer vara en favorit. Hon säger hela tiden vad det är för färger....hon kan gul o blå. Dem andra är inte riktigt rätt men på god väg i alla fall.
Nu ska hon snart hoppa i säng och jag o Dennis ska försöka vila öronen och få i oss något att äta...vilken dag. Väldigt rolig söndag :)

Spyan

Albin spyan Jensen...det blir nog ett mellan namn trots allt på denna påg. Vi som inte skulle ha något. Men...för tredje gången under hela hans snart 8 veckor långa liv så har kräket stått som en fontän ur hans mun. Det är hela middagen på 165 ml ersättning som kommer upp...ser ut som det i alla fall. Det är stora mängder.
Detta hände ju så klart idag när han låg på sin lekmatta o gymmade :) Av med alla kläderna där han låg och sen var det ner i badbaljan och in med lekmatta, handduk, kudde o kläder i tvättmaskin. TACK för att man har tvättmaskin i huset *happy*
Efter badet stod baljan kvar för jag ville få på Albin kläderna snabbt och tack o lov så står baljan i duschen för lilla madammen i huset....Moa, tyckte att hon behövde bada. Hon hoppade i med kläderna på!!!
Jag stod med Albin vid skötbordet och hur många gånger jag än sa till henne att inte leka med vattnet med kläderna på så rätt vad det var så sa hon: Titta mamma! Då stod hon med ena foten i vattnet...Jätte kul tyckte hon.
Dennis lagade maten och jag hade två ungar på toan...en nakenfis som ville ha kläder på snabbt och en liten Moa som badade med kläderna på. Kunde bara skratta...vad ska man göra?! Hon fick bada så och när jag var klar med Albin fick hon komma upp..
Det är verkligen fullt upp hela dagen och huvudet behöver sin vila under kvällen :) Men de är ju så kul...




Nu ska vi ta en kopp kaffe, lite kaka o choklad...det är ju lördag :) Imorgon ska vi träffa alla från vår föräldrargrupp. Vi är fem par och ska fira att barnen fyllt två år. Massa lek o bus kan jag tänka mig.
Trevligt kväll!!!!


Kärlek


Min söta goding Moa. Hon kör runt o runt med den där bilen.


En sovandes Albin


En riktig glader idag....en bra dag helt enkelt!


Albin är också en glader idag....fast det är han faktiskt varje dag :)

Morgonen har börjat bra o snart kommer väl Dennis hem. I eftermiddag blev det dock ändrat. Camilla kunde inte träffas idag så nu får vi ändra om lite...vad ska vi nu hitta på då?
NU ska vi äta lite frukt i alla fall.

Efterlyses

Jajamen...jag efterlyser en sovmorgon!!! Moa tyckte att det var dags att gå upp 06:20 idag, inte så kul en lördag morgon kanske. Men o andra sidan fick hon med sig Albin så han vaknade och så ville han ju gärna ha mat direkt så det var bara till att gå upp helt enkelt.
Nu är Dennis ute med Nisse och när han kommer hem blir det frukost. Sen ska han på fysträniing. Moa kollar på tecknat och Albin ligger och gymmar. Han tycker det är jätte roligt. Skrattar o pratar och har sig :) Kan inte komma ihåg att Moa var så aktiv när hon var drygt 2 månader. Han blir ju 2 månader om 9 dagar...på självaste Alla hjärtans dag!
Idag vill jag skicka en hälsning och tankar till mormor i himeln...Idag den 5 februari skulle hon fyllt 81 år. Grattis!!!



Senare i eftermiddag ska jag hem till bästaste Camilla för lite fika och prat. Var ett tag sedan vi sågs nu så det ska blir skoj...fast det är alltid lika kul att träffa henne. Detta kortet är från förra vintern när vi var i stockholm och tittade på Backstreet Boys. Kul hade vi!!

Nu är det dags...

för fredagsmys!!! Det gillar vi och dagen har rullat på som vanligt. Det började med att lilleman hade sovit hela natten i natt också....wieee. Vi gick upp halv 7...lagom o helt ok! Sen blev det öppna förskolan där Moa fick leka av sig ordentligt. Kusinerna Kasper o Klara var också där. Där var många barn och Moa hade kul :) Sen blev det hem o slänga över barnen i vagnen och gå ner till byn där vi skulle träffa Marie, Linus o Nellie. Vi gick o åt lunch på vår lilla gå gata och sen blev det lite lek på en lekplats och vi kom inte hem förrän halv 3.
Nu sitter Moa här bredvid helt utslagen och somnade till sin film som hon fick se. Albin somnade vid sitt babygym...men bilderna visar hur det såg ut innan dem somnade :)
Nu ikväll blir det fredags mys. Min älskade har lagat kalops och en god efterrätt...ska bli riktigt gott och jag är hungrig nu!!! MAt, mat, mat




Sötsug!!!

Asså detta här med socker och godis, choklad etc. Det är jobbigt. Jag försöker att hålla mig till nyttigheter i veckan men de är SVÅRT! Det är ju så gott att äta gott :) Just nu är jag väldigt sugen på lösgodis men jag vet också att när jag väl ätit ett par bitar så tänker jag för mig själv: det här var ju egentligen inte så gott.
Det är en stor bov det där sockert..men jag försöker tänka: att så länge jag rör mig, vilket jag gör varje dag, så kan jag äta lite av varje. Och på helgerna är det okej att unna sig lite extra gott. Jag får väl hålla ut...det är fredag imorgon och då blir det i alla fall en liten fika :)

 


Torsdag 3/2

I natt var andra natten som Albin fick mat igår kväll kl. 22 och sen sov till kl. 07 i morse. Nu får vi hoppas att det håller i sig för det mönstert tycker jag om :) Nu har vi lämnat Moa och just nu slänger jag i mig en protein dricka baserad på kesella....gott och skriver detta inlägg. Om 10 min måste jag sitta i bilen på väg till min syster för att agera chaufför åt henne. Hon har skadat sitt knä o behöver komma till läkaren.
Annars idag står inget på schemat...ska ner o träna lite hade jag tänkt mig och sen ska Moa hämtas hem från dagis. Nä...på med kläderna o iväg.

Helt slut

usch vilken dag....den har sprugit iväg och det har varit det ena efter det andra hela dagen. Städat uppe o nere, bäddat rent sängen, tvättat 3 maskiner tvätt, lämnat o hämtat på dagis och varit på vårdcentralen. Känns skönt när allt detta är gjort men oj vad jag är helt slut...överallt :) Både i huvudet och kroppen.
Nu har Moa precis badat och det är tecknat som gäller nu en halvtimme framåt. Handy Manny och sen Musses klubbhus. Därefter blir det sängen för henne och för mig blir det en dusch och sen mys i soffan. Tack o lov så mår Dennis bättre. Hoppas han snart är frisk.
Imorgon ska jag köra min syrra till vårdcentralen så det blir inget babycafé...kanske blir öppna förskolan på fredag istället. Ska försöka hinna träna lite imörgon också och sen blir det ett besök på bvc igen.
Nu är det natti natti till tösen min..



De minsta pågarna i huset....kärlek!!

Konversationer

Moa igår när hon såg blommorna jag fått av Dennis.
Moa: åhhh....blommor
Mamma: ja,fina va? dem fick mamma av pappa. Snällt eller hur?
Moa: Mamma jätteglad :)
Hahaha...hur visste hon att man blir glad över att få blommor. Söta lilla du!

I morse vid frukosten. Vi satt vid köksbordet och tvn i vardagsrummet var på så hörde Moa att Chuggington började.
Moa: åhhh...chuggington
Mamma: Ja, det är det.
Moa: inte stänga av
Mamma: Vill du titta på chuggington?
Moa: nä, jag äter frukost.
Mat går före allt för lilla Moa..det mesta i alla fall. 

Idag är det en tvätt o städ dag...Jag vet att jag inte kommer hinna med allt jag ska göra men då får jag fortsätta imorgon för där står inget på schemat då i heller...kanske babycafé. Dennis är fortfarande dålig med hög feber och ska ringa vårdcentralen för en tid.
Nu ska jag ta på ungarna ytterkläderna, hunden kopplet, mig själv ytterkläder och promenera till dagis och sen ta en liten runda. Sen blir det till att hugga i ordentligt när jag kommer hem.



Dagen dagis Moa...sötnosen!



Syskonen i soffan...Moa är väldigt inne i tvn. Mycket bra program på tvn tycker hon...Musses klubbhus!

Roses are red...

Min stackars älskade Dennis har faber och är sjuk så idag har jag fått prova på hur det kommer bli sen när han börjar jobba. Han har bara sovit hela dagen så i morse började det med blöjbyten, frukost, mata Albin och sen på med ytterkläderna och ner i vagnen, Nisse i koppel och traska till dagis för lämning av Moa. Hem igen och ner med Albin i bilbarnstolen och en bilfärd in till malmö och Katja o Valter. En trevlig stund med en trevlig vän blev det. Hem igen och väl hemma stod en vas med 5 röda rosor..till mig!!! det var från käraste Dennis som är tacksam för allt jag gör här hemma och för att jag var hans flickvän. Super gulligt. Sånt blir man ju bara så himla glad över :)
Sen ner med Albin i vagnen och och Nisse i koppel och taska till dagis för hämtning av Moa. Hem o lämna Moa och sen iväg till bvc med Albin....puh!!
Nu är jag hemma, Moa håller på att nattas och jag ska snart gå en runda med Nisse. Imrogon o på torsdag finns det inte så mycket inplanerat så då blir det en ordentlig storstädning och massa tvätt som ska tvättas..mindre kul men ett måste.
Nu ska jag ut med hunden och sen ta hand om min lilla sjukling här hemma.

Måste tillägga att idag går mina tankar till lilla söta mormor som har vairt borta från oss i en helt månad idag. Har ännu inte fattat att mormor o morfar är borta från oss och det kommer ta tid att förstå det.
Älskar er o saknar er...hoppas ni har det bra var ni nu än är.


Älskar dig Dennis. Du är mitt allt...tack för dem fina blommorna :)


Nu kör jag o goaste Albin in till malmö o ...

Nu kör jag o goaste Albin in till malmö o hem till Katja o söta Valter för en liten fika o massa snack..Moa e på dagis o Dennis ligger hemma o vilar bort sin feber som kom i natt igen:( tråkigt o grått väder som vanligt. Måtte snart våren vara här så man kan piggna till. Ha en bra dag alla!


RSS 2.0